Nema spasenja bez Hrista

Nema meni do mene sto se tice zivota,ali ako Bog u tome malo pripomogne nemam nista protiv..bicu mu zahvalna...:D

Cinioci zivota jedne licnosti zavisi od niz faktora i modaliteta, a to je narocito izrazeno na prostoru Balkana.

E sada se i postavlja pitanje - Kako i na koji nacin ti moze pomoci bog ,onako tebi licno a da je s druge strane Totalno unistio sve one vrednosti, koje su bile dobre, svima ostalima?

Cinioci zivota jedne licnosti zavisi od niz faktora i modaliteta, a to je narocito izrazeno na prostoru Balkana.

E sada se i postavlja pitanje - Kako i na koji nacin ti moze pomoci bog ,onako tebi licno a da je s druge strane Totalno unistio sve one vrednosti, koje su bile dobre, svima ostalima?
Ne znam kako mi moze pomoci jer nisam ni trzila pomoc od njega..a ni drugih.:D.sve sam sama uradila i stvorila do sada
ali za zivotne vednosti o kojima pises i ako mislimo na isto..njih mogu da uniste samo ljudi .tako sto ih ne prihvataju, ne zive
prema njima niti cene te zivotne vrednosti..tako da Bog sa tim nema nista...naprotiv..imas mnogo dobrih bozijih preporuka i
zapovesti kojih se ljudi ne pridrzavaju....

Ne znam kako mi moze pomoci jer nisam ni trzila pomoc od njega..a ni drugih.:D.sve sam sama uradila i stvorila do sada
ali za zivotne vednosti o kojima pises i ako mislimo na isto..njih mogu da uniste samo ljudi .tako sto ih ne prihvataju, ne zive
prema njima niti cene te zivotne vrednosti..tako da Bog sa tim nema nista...naprotiv..imas mnogo dobrih bozijih preporuka i
zapovesti kojih se ljudi ne pridrzavaju....
Pa i proizvod tih istih ljudi je i " bog", sa svojim i manama i vrlinama.

A vrednosti ili ti Etika datira jos iz Stare Grcke i mnogo pre nego so se pojavio samo jedan bog, ( oduzeli su mi moju boginju ljubavi Afroditu) sa nekim bezlicnim Amorfnim bogom.......

I sto se tice Izreka i ONI su proizvod Mozga ljudskog, na sta sam vec vise puta i naglasio.

Kada smo kod toga, Generacijama su Majke govorile svojoj deci:

' CUVAJ SE I BOG ,CE TE CUVATI", zar ne nina?

Nikada bog nije dosao do zemlje i prisao ikome, sa bilo kojom porukom......

РАСУЂИВАЊЕ

„Боље бити незналицом а љубављу се приближавати Богу, него бити многозналицом и уједно непријатељ Богу". То су речи св. Иринеја, Лионског свештеномученика. Истинитост ових речи потврђивала се у свима временима, па се потврђује и у наше време. Само се овоме мора једно додати, на име, да љубитељи Бога нису незналице, пошто они знају за Бога толико, да Га могу љубити. Од свих знања људских ово је знање најважније и највеће. И још се мора додати, да непријатељи Божји не могу бити многозналице — мада они себе за такве сматрају — пошто је њихово знање неминовно хаотично, јер нема главе и нема реда. Јер глава и ред свакоме знању јесте Бог. Неки од светитеља — као Павле Прости — нису знали ни читати ни писати, али су силом духа свога и божанственом љубављу превазилазили сав свет. Ко се љубављу приближује Богу, тај није способан за злочин. А ученост без љубави к Богу задахнута је духом злочина и рата. Св. Јевтимије Велики учаше: „имајте љубав, јер што је со јелу, то је љубав свакој врлини." Безукусна је и хладна свака врлина ако није посољена и загрејана божанском љубављу....

http://www.pravoslavnikalendar.iz.rs/index.php

10268563_627945317295360_259340292465646952_n.jpg

† Света Петка †

Обуците се у новога човека!?
Како?!
Кроз свете врлине: љубав, молитву, пост, смиреност, трпљење, кротост, тиме се ствара нови човек у нама, тиме се обнавља лик Божији у човеку!!

Св. Јустин (Нови) Ћелијски

https://www.facebook.com/photo.php?...77009.337606202995941&type=1&relevant_count=1

Nemoguda ubacim slike i da prodiskutujem ovde...

Nek vam je alal Moderatori... Na dan največeg praznika, sejete mržnju deleći ljude...

PS

Možda ste u pravu, ko zna zašto je to dobro :)

Prilozi

• 10168007_696268157103526_4203579780291944311_n.jpg
    10168007_696268157103526_4203579780291944311_n.jpg
    59,4 KB · Pregleda: 3
Poslednja izmena:
10268563_627945317295360_259340292465646952_n.jpg

† Света Петка †

Обуците се у новога човека!?
Како?!
Кроз свете врлине: љубав, молитву, пост, смиреност, трпљење, кротост, тиме се ствара нови човек у нама, тиме се обнавља лик Божији у човеку!!

Св. Јустин (Нови) Ћелијски

https://www.facebook.com/photo.php?...77009.337606202995941&type=1&relevant_count=1

Hrist nije sveta Petka niti ima ikakve veze sa tim

- - - - - - - - - -

spasenje ide samo preko Hrista - Bozjeg Sina a ne ljudi..

Hrist nije sveta Petka niti ima ikakve veze sa tim

- - - - - - - - - -

spasenje ide samo preko Hrista - Bozjeg Sina a ne ljudi..

Ni tvoja zamerka i nije na mestu, jer , ako je neko u verovanju hriscanskom, deo toga miljea je i sveta petka, pa stoga i ima neke veze sa ....Ariana

A za tvoju postavku o spasenju...kada vidim da se to kod tebe desilo i kada se i promene istog moze eksplicitno pokaze u i kroz tvoje ponasanje spram drugih, E onda cu se i Ja promeniti. Ok.:whistling:

:rtfm::rtfm:
Da li je spasenje moguce bez prihvatanja Hrista za spasitelja ? Mnogi smatraju da ima, medju njima cak i moderni Hriscani. Dakle ?

Hrist je ucio i upucivao na ljubav kao put kroz zivot, sto i jeste "spasenje" za jednog "gresnika" koji sve pokusava nasiljem,
planeta zemlja nema buducnosti ako ljudi ne batale ovaj sistem koji sada vlada, zasnovan na nasilju i pravu jacega,
i krenu ziveti bratskim zivotom, gde razum i svest vlada a ne zivotinjski instikt, nesto upravo takvo na sta je hrist upucivao
sto bi se onda i moglo nazvati spasenjem za ljudski rod, jer drugacije cemo se medjusobno istrebiti.

Ovo mi stiglo na upit o Isusu od ljudi koji se razumeju a mozda (verovatno) su i familija Mariji i njenom vanbracnom sinu. :cool:

Shabbat Shalom from Israel!
Jesus, in Greek - Ἰησοῦς (pronounced Ie-esus), is a Judeo-Greek version of the Hebrew name Joshua. It comes to the New Testament directly from the translation of the Hebrew Bible into Greek made by the Jewish sages of Alexandria, Egypt. While the New Testament writers read sacred texts in Hebrew and Aramaic also, they used this Greek translation for most of their quotations and references.

It is this Judeo-Greek version of the Hebrew Bible that translated the name “Joshua”, ᾽Ιησοῦς (Iesus), and its later shorter version, “Yeshua”. In Hebrew, “Joshua” (יְהוֹשֻׁעַ pronounced Yĕhôshúa‘) means “YHWH/Adonai is salvation.”

Since the Septuagint (285-247 B.C.) used "Ἰησοῦς" for "Joshua", it can be affirmed that the English name "Jesus" is deeply rooted in the traditional translation practices of the ancient Greek-speaking Jews and, therefore, is fully appropriate for use by Christ-followers today along with other names such as “Yeshua”.

Back