Šta mi izvozimo u zemlje zapada?
Da li je tebi normalno da radiš za nekog ceo dan, a da ti on kao nadoknadu da kilogram brašna?
Па то је нормално у комуњарским земљама које ти величаш, типа С.Кореја и Куба. Али они не смеју да се буне као у Европи, јер за то се губи глава.
Нормално је било и у неким деловима Кине, док нису одбацили комунистички систем економије и прешли на капитализам. Погледај где су сада, захваљујући капитализму.
A znaš li zašto je mala?
Zato što je tvoj Vučić zaveo tihe sankcije Rusiji.
Није увео санкције, знаш да о томе труби нон стоп, нема потребе да лажеш. Русији смо небитно тржиште, јер имали смо довољно времена када смо били у лошим односима са западом, па као што знаш нисмо повећали трговину са њима, дакле нисмо им битни.
А нисмо ни у њиховом блоку, нити можемо да се пребацимо географски ту где је Белорусија, па да имамо веће привилегије.
Sloba je Mason iz bankarskih krugova sa zapada, za njih je radio, usput podržao puč protiv Jeljcina i imao blokadu trgovinske razmene sa bilo kim.
Jel' vas plaćaju da, svaki put kada neko napiše nešto protiv zapada - odmah morate da u negativnom kontekstu pomenete Rusiju?
Prosto ste neverovatni sa tom uslovljenošću...
Ма да, увек неке теорије завере и неки изговори. То можеш да лажеш децу да 90их је Слоба био у лошим односима са Русијом, јер је наводно подржао комунисте у пучу. Сад ће испасти да и Путинов наследник нам неће опростити што смо имали таквог русофоба на власти.
Управо ти спомињеш Русију у негативном контексту, јер замисли нису хтели да нам помогну, зато што Слоба није био довољно русофил.
Ви уопште не пишете против запада, већ само сте се ухватили за пар држава запада и + препричавате њихове теорије завера који вам је превео неки јутјубер.
Је л Слоби вирио шестар из џепа ?
Svaki ekonomista bi vodio državu tako, da ekonomski saradjuješ sa državama sa kojima ti imaš korist, a ne sa onim sa kojima ostvaruješ gubitak u razmeni.
To je ekonomija bez emocija.
Па ево видим ти си економски стручњак, на свом личном примеру си изградио пословну империју и не знам како све ове српске владе те нису ангажовале да будеш министар економије, када си толики стручњак.
Зашто не одеш рецимо у Словенију и њих саветујеш да изађу из ЕУ, да се окану ЕУ тржишта и да не знам са ким тргују највише ?
Људи су прагматични, сигурно би те послушали, јер увек желе да напредују.
Мени је жао што твој потенцијал пропада.
Upravo bagra koju postavlja tvoj zapad forsira saradnju isključivo sa zapadom ( belcima), zanemarujući sav ostali svet.
Omašio si teren.
.
Не постоји запад, мораш то да схватиш, ти вероватно мислиш на пар држава само, које ти мрзиш, па онда то преносиш на све. Шта ако је мени узор фински и кинески капитализам ?
Što ti ne postaneš kralj Britanije, premijer iste, savetnik Kamile Haris,...
Mani me tih fora za malog Pericu ..
Да, али ја се не правим паметан као ти и као многи Srbi. Само не знам да ли вам те идеје долазе после пар пива или идеје падају и без пива.
Смањи мало емоције, јер ми морамо да учимо и од Амера, а то већ и радимо што се тиче финансијске писмености и улагања, а морамо да учимо и од Кинеза.