uredjen sistem i korupcija su suprotnosti, ti ne znas sta bi hteo da kazes;
ako narod ne valja, zamenice ga ova vlast sa nekim drugim narodom kome ce da budu dosta tomina 2 jaja na dan
Па ко је рекао да нису супротности ? Мислиш да овај народ је контрадикторан само по том питању ?
А оно ''волим Русију, хоћу да економски сарађујемо само са истоком'', а онда оде да ради у Немачку.
Или ''бајо мора да се служи војска, нека се деца челиче, ко зна шта нам спрема запад'', онда први запали на запад чим се зарати или крије своје дете од мобилизације.
Или ''ја сам бре против корупције'', а шверцује се у превозу, запосли децу преко рођачке или партијске везе, ради на црно, издаје стан на црно, избегава порез.
Или ''ће нам затрује целу Србију овај Рио Тинто'', а греје се на угаљ пола насеља отрује, кад је најтоплије запали пола баште да ''очисти'' двориште, излива му се септичка јама, канал или река у близини куће ни жабе више нису опстале колико је загађен, већ годинама користи пречишћивач ваздуха, јер ваздух има и укус и мирис колико је загађен... вода у Зрењанину деценијама није за пиће.
Или ''ја немам ни за летовање у Прчњу, а камоли да одем негде даље са пасошем'', али зато сваки дан се троши на цигаре, па изласци и алкохол, па кладионица, па ''нећу да пешачим или да идем бициклом или скутером, оћу и ја да се возима у кола''.
Наш народ не гладује, али мисли да ако нешто може да плати, да то значи да аутоматски то може и да приушти, што није тачно.
Можеш ти да финансираш дуванску индустрију са 1500е годишње, није то проблем, то се плаћа на дневном нивоу, па се ''не осети'', али губиш на другој страни, рецимо једно баш добро летовање и то летовање изнад просека, чак и два летовања скромнија.
Али да су то само цигаре...
Када би куповали само оно што можемо да приуштимо или бар само 50% ствари, половина возила би нестала са улица Београда, јер најмање половина не може да приушти возило. Некима је преко потребан, али неким уопште није потребан, али они воле тај комфор.