Nema ***** bala

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tadić: Država će sprečiti nasilje

Beograd -- Pred Povorku ponosa, predsednik Srbije Boris Tadić poručuje da će država učiniti sve da zaštiti građane od nasilja.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=09&dd=18&nav_category=11&nav_id=382111

failroad.jpg

Beograd -- Organizatori Povorke ponosa dobili su od nadležnih rešenje da ne može da se garantuje bezbednost skupa i kažu da zato nema osnova da se ta manifestacija održi.

Na vanrednoj konferenciji za novinare, organizatori Povorke saopštili su da su, posle sastanka s premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem, dobili rešenje od nadležnih da je skup visoko rizičan, i da zbog velikog rizika da dođe do ekscesa, ne može da se garantuje bezbednost.
"To nije zabrana de jure, ali je zabrana de fakto", rekao je Dušan Kosanović iz organizacionog odbora Povorke.

Predstavnici organizacionog odbora rekli su da je izmeštanje skupa na neku drugu lokaciju neprihvatljivo.

Dušan Kosanovć saopštio je da preporuka da se održi skup na nekoj drugoj lokaciji - na Ušću na primer, ne može da se prihvati i da tamo skupa neće biti.

On je pojasnio da u zakonskom roku nikakav skup na Ušću nije prijavljen, pa ne može ni da se održi.

Na konferenciji za novinare rečeno je i da zbog svega što se dogodilo - država je kapitulirala pred nasiljem.

Medijski doprinos strahu od nereda

Strahu od nasilja tokom trajanja Povorke ponosa doprineli su i pojedini mediji, ocenili su organizatori Povorke.

Kao primer, navode tekstove iz pojedinih medija koji svojim sadržajem direktno promovišu linč učesnika Povorke ponosa, u kojima se bez distanciranja ili kritičkog osvrta prenose izjave lidera klerofašističkih organizacija.

Organizacioni odbor Povorke ponosa osudio je takvu, kako su naveli, “orkestriranu kampanju protiv "Povorke ponosa”.Sa druge strane, predstavnici novinarskih udruženja ne mogu da se slože da li je to poziv na linč ili legitiman novinarski rad.

Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović priznaje da novinski tekstovi objavljivani u dnevnim novinama doprinose stvaranju atmosfere straha, ali i to smatra legitimnim novinarskim radom.

Novinari su dužni da predstave čitaocima jasnu situaciju u vezi s Povorkom ponosa, kaže Smajlovićeva.

“Moje su simpatije i kao profesionalca, i kao pojedinca, na strani onih koji su diskriminisani i onih koji se bune protiv diskrtiminacije, ali to ne znači da bih mogla da suspendujem svoju odgovornost novinara i da uskratim javnosti podatke o tome ko bi mogao da izazove nemire”, kaže Ljiljana Smajlović.

Dinko Gruhonjić iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine znatno je kritičniji i zahteva od države da reaguje.

"Pod jedan, ja se pitam kako je moguće da klerofašistička organizacija uopšte postoji u jednoj demokratskoj državi, a pod dva, ja ne znam zašto bismo mi uzimali izjave od klerofašističkih organizacija”, navodi Gruhonjić.

“Pozivam policiju da postupi po naređenju, odnosno zakonu, i da zabrani takve organizacije, a da odgovorna lica uhapsi, jer kad bi to uradili - onda ne bi bilo problema ni oko održavanja parade ponosa", smatra on.

Gruhonjić navodi i da mu nije jasno zašto država toleriše fašističko vršljanje ulicama Srbije i apeluje na nadležne da izgrednike, koji su javno najavili fizički obračun s neistomišljenicima, preventivno strpa u pritvor.

Ma koje sexy lezbace...to samo u filmovima...u stvarnosti su tipa one Marije Serifovic....

a pa nije tako, imas ih raznih, zavisi koja koju ulogu voli.

ove sto igraju zensku ulogu, pa lele sine, znas kakvih ih ima? i to ajd sto su seksi do dzadza nego je tos i senzualno do bola.

ostaje nada da se to makar moze konvertovati u biseksualizam, da voli i ribicu ali i pisu :)

umesto da ih bijemo, aj da ih lecimo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back