Neki pokazatelji produhovljene osobe

"Prvom prilikom, nakon što pozdravite Sunce, razmislite dobro o ovome..."Zoran Jov

Sta si ti Zoran Jove...neki solarni panel ili sangejzing frajer?;)

- - - - - - - - - -

"Esencijalne psihopate znaju kako da izbegnu sopstveni bumerang. Oni organizuju lanac poslušnosti, i kad se bumerang vraća prvo pokosi ljude koji su prevareni, kao i one u njihovom okruženju, zatim indirektne posrednike u prevari, a zatim ostane mala krhotina tog bumeranga koja tek okrzne njihove direktne posrednike uz sam vrh piramide. Od pune pozitive ništa nećete postići."Zoran Jov

Ovo je tacno ali smo delimicno jer sve nas ceka istrazni Sudija koji meri po nasim delima a onda kom opanci...kom...lonci i kazani.

- - - - - - - - - -

"Pozdravite se sa ljudima koji žive u vašoj okolini, popijete s njima ono što rado pijete i doručkujete ono što volite. Provedete s njima neko vreme u razgovoru i druženju, a potom krenete na svoj „posao“."Zoran Jov

Ja bas tako i zivim iz dana u dan.Zadovoljna sam onim sto pijem i jedem,pozdravljam ljude u mom komsiluku i porazgovaram a potom odem na svoj posao.Bas volim posao kojim se bavim i ne bih ga menjala.E,sad plata je ok mada uvek moze bolje ali u zemlji Srbiji u mom slucaju i nije tako lose.

Nauči da citiraš post. Ovo je sve nekako zbrda zdola.

Sunce je jedini prozor ka bogu na našoj planeti.

Nema nikakvog suda i nuikakvog sudije. Sami sebi smo i sud i sudija. Nema potrebe za strahovima.

Ako si zadovoljna svim onda je sve ok. Nego, ako jedeš meso, recimo, ne znam kako možeš da se baviš duhovnošću. Ja ne bih mogao d agledam u Sunce a da mi se u želucu vare delovi nečijeg tela... ili ne daj bože mleko puno kravlje krvi i gnoja.

- - - - - - - - - -

" Zajednica u kojoj jednom njenom članu nije dobro - nije dobra zajednica. To čak i nije zajednica."Zoran Jov

Pod zajednicom podrazumevam porodicu.Nju cine roditelji i deca i treba ziveti i delati tako da u njoj svima bude dobro.

Porodica je napadnuta od strane onih što vladaju svetom. I njeno rasturanje će se nastaviti. Na žalost.

- - - - - - - - - -

"Da bismo to ostvarili ne moramo se nužno odseliti negde daleko. Možemo to učiniti i ovde gde se trenutno nalazimo, jer zajednica, to smo mi - ljudi."Zoran Jov

Jeste,eto radimo na tome,vidis kako smo svi zadovoljni i srecni na ovom forumu.Svako istrese svoje ves i divota!!!To ti je takodje"Nasa mala klinika":per:da ne kazem zajednica u kojoj svi imaju svoje mesto pod Suncem.

Vala baš. Mala klinika 100%.

- - - - - - - - - -

"Namaste".Zoran Jov

Ja bih rekla AMIN!

Kad god izgovoriš reč “Amen” i/ili “Amin” - seti se egipatskog boga Amona Ra. To potiče od njega.

Ipak namaste.

Jedem sve sto volim i sto mi je ukusno i sto umem da lepo spremim.Baziram se na domacoj hrani koju su praktikovali i moji preci.Zimi:sarma,kiseli kupus sa suvim mesom,gibanica,proja,domace supe pileca,juneca i razne corbe.Kolaci,torte,sladoledi iha..a tek krembananice i Jaffa...uh...Leti:nesto lakse,salate sa fetom ili nekim drugim sirom,npr pohovane tikvice,musaka...pa ondak(sto bi reko Djole Balasevic,ti si iz tih krajeva pa znas)palacinke,kolaci,torte,makarone sa prezlama i naravno strudle i rezanci s makom;)
Ponekad kad osetim potrebu za postom i kada je to verskim kalendarom propisano,odrzim i post i uglavnom mi prija da ocistim telo i osetim se lakse.Nisam fanatik i ne forsiram sve to u porodici.Ko hoce,hoce i kad hoce ili oseti potrebu.

Zamisli samo kako je tesko jadnoj kravi kad joj se otegne vime ako je ne pomuzes,pa to je greota ili jadnoj koki ako ne snese jaje!Njima bude lakse sto je to uradjeno a korist je obostrana u odnosu na coveka.Covek je muze kravu i njen proizvod konzumira.Nema tu mucenja.Ajd...neces da jedes meso zbog ubijanja i strahova to razumeme ali ovo oko mleka i jaja vala jok.
Ako volis zivotinje onda treba i da im pomognes a ne samo da ih izbegavas u sirokom luku.

Jedem sve sto volim i sto mi je ukusno i sto umem da lepo spremim.Baziram se na domacoj hrani koju su praktikovali i moji preci.Zimi:sarma,kiseli kupus sa suvim mesom,gibanica,proja,domace supe pileca,juneca i razne corbe.Kolaci,torte,sladoledi iha..a tek krembananice i Jaffa...uh...Leti:nesto lakse,salate sa fetom ili nekim drugim sirom,npr pohovane tikvice,musaka...pa ondak(sto bi reko Djole Balasevic,ti si iz tih krajeva pa znas)palacinke,kolaci,torte,makarone sa prezlama i naravno strudle i rezanci s makom;)
Ponekad kad osetim potrebu za postom i kada je to verskim kalendarom propisano,odrzim i post i uglavnom mi prija da ocistim telo i osetim se lakse.Nisam fanatik i ne forsiram sve to u porodici.Ko hoce,hoce i kad hoce ili oseti potrebu.

Zamisli samo kako je tesko jadnoj kravi kad joj se otegne vime ako je ne pomuzes,pa to je greota ili jadnoj koki ako ne snese jaje!Njima bude lakse sto je to uradjeno a korist je obostrana u odnosu na coveka.Covek je muze kravu i njen proizvod konzumira.Nema tu mucenja.Ajd...neces da jedes meso zbog ubijanja i strahova to razumeme ali ovo oko mleka i jaja vala jok.
Ako volis zivotinje onda treba i da im pomognes a ne samo da ih izbegavas u sirokom luku.

Ne kažem ništa. Svako neka radi šta hoće i neka jede šta voli. Od svega nabrojanog po zdravlje ti je najopasniji kiseli kupus, a pogotovo rasol (i sve ukišeljeno), jer izaziva kamen u bubrezima. Pa kad se dogodi, onda bude kuku lele. Nisam ja iz krajeva Đorđa Balaševića, ja sam se doselio u Vojvodinu. Moj otac je Crnogorac (Srbin iz Crne Gore), a majka Austrijanka (Nemica iz Austrije). Ništa od ovoga što si nabrojala ne bih konzumirao ni za šta na svetu. Nema šanse.

Post je najbolje izvesti iz medicinskih a ne verskih razloga. Možeš zamisliti kako je moćan post kad postiš non stop.

Baš me briga kako je kravi na farmi kojoj se otegne vime. One nisu predviđene za to da budu zatvorene u boksu, već da budu slobodne, a vime joj iscede mladunci. Kakve bre koke? Kakva jaja? Nema nikakve koristi od koke produhovljenom veganu.

Ovo sam jednom prilikom napisao na Facebook-u... pa da ponovim... Zamislite da ste gladni i vidite jagnje. Da li dobijate želju da skočite na njega, zarijete mu zube (koji za to nisu sposobni) u vrat i čekate dok mrda, pritom se zaslađujući njegovom krvlju? Nakon toga kidate utrobu i creva (kandžama koje nemate). Zatim pojedete prvo creva zajedno sa ostacima trave (jer mesožderi tako uzimaju dosta vode, vitamina i drugih hranljivih materija iz poluraspadnute trave). Kada ste se već zasitili čuvate ostatke mesa i kostiju za sutradan. Meso se već usmrdelo, a vi ga sa zadovoljstvom gustirate. Na kraju vašim “jakim” zubima lomite kosti i jedete ih. Tako rade mesožderi, a ljudima se gadi i od same pomisli na to, kao što vam se to verovatno i desilo dok ste ovo čitali. Nama se gadi čak i kada samo vidimo meso i iznutrice, na primer u mesarama.

Kad bi nekom čoveku kada vidi kravu kako skače po livadi potekla voda na usta, on se zaleteo na nju, oborio je svojom sirovom snagom, zaklao je sopstvenim zubima, napio se njene krvi i najeo njenog sirovog mesa - onda ću poverovati da je čovek mesožder. Po prirodnom zakonu, takođe, meso ima pravo da jede samo onaj ko ga ulovi, a ne oni koji ga kupuju (neko drugi kolje za njih). Kada bi klanice imale staklene zidove - svi bi bili vegetarijanci (ili vegani). Naravno da je svačija lična stvar kako se hrani, ali onaj ko jede meso, mleko i jaja ne može da se bavi duhovnošću i da bude uzor ili učitelj onome ko jede samo voće i povrće. Kad se životinja kolje ona nabija strahove u mišiće. Onaj ko jede to meso unosi u sebe životinjske strahove, a sa tim i takvim strahovima nema duhovnosti i prosvetljenja, ne može da se bavi duhovnošću. Namaste.

Ih breee,gde ti ode!

Zar jedna zena,nezna,zenstvena,krhka pa da se zaskace na kravu ili jagnje i da je kida zubima?I to da pijemo krv i mlatimo se kandzama,nismo satanisti Boze me sacuvaj.Odakle ti takve glupe misli?
Zar mislis da su sve tvoje komsije i ostali stanovnici Novog Sada u kome zivis a hrane se onim sto i ja jedem,krvolocne zveri i nenormalni fanatici koji bi konzumirali meso na nacin o kom ti govoris?Odakle takve slike u tvojim mislima covece?Dokle idu tvoje fantazije pa to nije normalno!To je pokazatelj tvog unutrasnjeg stanja koje je iskrivljeno a nikako put prema produhovljenosti.Razmisli o tome...Moras naci meru u tome u cemu si inace ti je zagarantovana ludara.Cuvaj se svega sto ti donosi takve slike u glavu,to je bolesno i nenormalno a od tebe pravi upravo roba koji ti nebi zeleo da postanes.Zato se osecas skuceno i zelis da se oslobodis a ni sam ne znas cega.Dobro se zamisli u sta si upao i dokle zelis da ides.
Vidis i sam da si nezadovoljan i nadrndan.Nesto te grize iz nutra.Nema milosti i dragosti u tebi.Tvoje reci i misli su mracne.Svode se na "napade nepostojecih neprijatelja"koje ti vidis u ljudima.Zapitaj se gde gresis?

Nego,bas me zanima cime te je mama hranila kad si bio mali?Da li si voleo Plazmu i mleko?Kako li si porastao tako veliki i iskljuciv a uz predpostavljam kuhinju o kojoj ja govorim?Ok...ok...necu da provociram,samo pitam.

Ih breee,gde ti ode!

Zar jedna zena,nezna,zenstvena,krhka pa da se zaskace na kravu ili jagnje i da je kida zubima?I to da pijemo krv i mlatimo se kandzama,nismo satanisti Boze me sacuvaj.Odakle ti takve glupe misli?
Zar mislis da su sve tvoje komsije i ostali stanovnici Novog Sada u kome zivis a hrane se onim sto i ja jedem,krvolocne zveri i nenormalni fanatici koji bi konzumirali meso na nacin o kom ti govoris?Odakle takve slike u tvojim mislima covece?Dokle idu tvoje fantazije pa to nije normalno!To je pokazatelj tvog unutrasnjeg stanja koje je iskrivljeno a nikako put prema produhovljenosti.Razmisli o tome...Moras naci meru u tome u cemu si inace ti je zagarantovana ludara.Cuvaj se svega sto ti donosi takve slike u glavu,to je bolesno i nenormalno a od tebe pravi upravo roba koji ti nebi zeleo da postanes.Zato se osecas skuceno i zelis da se oslobodis a ni sam ne znas cega.Dobro se zamisli u sta si upao i dokle zelis da ides.
Vidis i sam da si nezadovoljan i nadrndan.Nesto te grize iz nutra.Nema milosti i dragosti u tebi.Tvoje reci i misli su mracne.Svode se na "napade nepostojecih neprijatelja"koje ti vidis u ljudima.Zapitaj se gde gresis?

Nego,bas me zanima cime te je mama hranila kad si bio mali?Da li si voleo Plazmu i mleko?Kako li si porastao tako veliki i iskljuciv a uz predpostavljam kuhinju o kojoj ja govorim?Ok...ok...necu da provociram,samo pitam.

Bre gudur?

Dao sam ti primer kako se ponašaju zveri i predatori. Lovci. Sve životinje u prirodi konzumiraju samo i isključivo sirovu hranu. Pa i sirovo meso. Jedino ljudi kuvaju, prže i peku. Glupe misli? Ovo ti je čista i sirova priroda. A misli o pijenju krvi nisu “naše”, već “vaše”:

Po prirodnom zakonu imaju pravo da ga konzumiraju samo oni što ga ulove...

Jednom prilikom, u jednom velikom trgovačkom marketu (da ne navodim njegovo ime i da ga ne reklamiram za 0 dinara/kuna/maraka/franaka/dolara/eura, kao neki izrodi našeg naroda, GMO žderači od 300 kila, koji rade za cioniste za 0 dinara/kuna/maraka/franaka/dolara/eura), bio sam u nabavci nekih sredstava za higijenu. To su jedine stvari koje kupujem u prodavnicama, jer mi se može tako. Hranu nikada neću kupiti u marketu, jer mi se i to može, već samo na pijaci.

I tako, šetajući po celom marketu, onako “kupoholičarski”, više glumeći nekoga ko ide u šoping nego što sam zaista ljubitelj kupovine, prođoh i pored dela gde se prodaju meso i pekarski proizvodi. I jedna baka mi privuče pažnju time što je od trgovkinje tražila najveći somun, pitajući je pri tom da li u njemu ima kvasca ili je beskvasan. I trgovkinja joj reče da somun sadrži kvasac, zatim integralno pšenično brašno i najzad sojino brašno. Kad sam to čuo diže mi se kosa na glavi, instinktivno, ne zbog sebe, jer godinama ne jedem hleb i pekarske proizvode, niti ću ih ikada jesti, i zbog svog zdravlja, ali i u inat vladarima sveta i njihovim slugama koji rade za njih za 0 dinara/kuna/maraka/franaka/dolara/eura, već zbog mnogih ljudi do kojih mi je stalo, a koje sistem truje preko hrane.

(Ja se, kao neko ko u sebi ima jako mnogo paganskog duha pobune, kada sam u pravu, vodim onom pričom iz 90-tih godina prošlog veka, kad su nas u Srbiji tadašnji vlastodršci, Slobodan Milošević i Mirjana Marković, pokušali da maltretiraju preko svojih medija, da ne gledamo njihov dnevnik, jer ako ga gledamo nerviraće oni nas, a ako izađemo vani i lupamo u šerpe i lonce, onda ćemo nervirati mi njih. Dakle, tako i ja sada. Naime, ako bih jeo meso, mleko i jaja, kao i industrijsku i termički obrađenu hranu sa kodom HACCP, konzumirao kafu, duvan, alkohol, drogu i lekove - onda bi oni nervirali mene, i atakovali na moje zdravlje; a ako ja sve to bojkotujem, zato što je tako bolje i zdravije, ali i iz inata onima koji nas truju - onda ispada da se ja rugam njima i da ja nerviram njih. Ojha.)

I zamolih pomenutu baku da mi pokaže etiketu sa cenom, jer sam video da se na njoj ne nalazi samo cena, već i sadržaj somuna. Ako sam dobro zapamtio, pisalo je sledeće: pšenično brašno Tip 500 (puno glutena), pšenično brašno Tip 850 (takođe puno glutena), zatim integralno pšenično brašno (čitajte GMO brašno), zatim voda, so i kvasac, zatim emulgatori - E 240 i E 260 - i na kraju najveći otrov, naime sojino brašno.

Koga zanima šta su emulgatori, neka progugla i videće da je većina emulgatora proizvedena od svinjskih otpadaka, ponajviše od svinjske njuške, kao i od svinjskih papaka i svinjskih creva. Njihovim smišljenim ubacivanjem u široku upotrebu, u ovom slučaju u masovnu ishranu, vegani i vegetarijanci koji jedu hleb ili industrijsku hranu sa kodom HACCP, punu emulgatora, ne mogu se nazvati pravim veganima i vegeterijancima, niti se muslimani mogu nazvati pravim muslimanima, jer su svi zajedno samo jadni izmanipulisani svinjožderi.

Više o svemu tome, za onoga ko ne veruje, imate ovde:

http://www.intermagazin.rs/vodic-kroz-emulgatore-hrana-kao-genocidno-oruzje

Na ovaj način masoni i iluminati pretvaraju vegane i vegetarijance, koji jedu hleb i industrijsku hranu sa kodom HACCP, a sami sebe lažu i zavaravaju kako su pravi vegani i vegetarijanci, kao i muslimane, koji jedu hleb i industrijsku hranu sa kodom HALAL, a sami sebe lažu i zavaravaju kako su pravi muslimani, u sluge Novog svetskog poretka, ispranog mozga, i pored toga u njih ubacuju kancerogene ćelije.

Pitao sam trgovkinju da li se svi ti aditivi sipaju u sve hlebove, i sve pekarske proizvode, i potvrdno mi je odgovorila. Rekla mi je i to kako su oni ozbiljna trgovačka firma, za razliku od pekara, i da zato stavljaju sastav na etiketu uz koju ide i cena. Jasno mi je da nijedna pekara to neće učiniti.

Nešto kasnije bio sam u jednoj prodavnici zdrave hrane, gde sam kupio lešnike i bademe, i tu sam zamerio trgovkinji, a inače zameram trgovcima u zdravoj hrani, na tome što sojino mleko, tofu sir i ostale otrove od soje prodaju kao “zdravu hranu”, ali ne pred njenim kupcima, već nasamo, kad nema nikoga. Tako inače činim, jer nikome namerno i svesno ne kvarim posao. Ona me je pitala šta imam protiv soje i ja sam joj objasnio, u kratkim crtama, sve ono što se može naći na Google ako se ukuca “soja je opasna namirnica”. Njen komentar je bio da je ona nutricionista, da ne konzumira soju, kao ni njene otrovne proizvode, niti ih daje svojoj deci, ali kako ima ljudi koji su na dijeti i kojima soja može pomoći. Ja se nisam složio sa time da je GMO soja dobra za bilo šta, izneo masu argumenata, i priupitao je šta misli o hlebu. Njen odgovor bio je da su hleb jeli naši preci i da i mi treba da ga konzumiramo. Onda sam joj ispričao onu priču iz jednog velikog marketa i rekao kako naši preci kad su mesili hleb u njega nisu ubacivali ni E 240, ni E 260, kao ni sojino brašno. Ostala je bez teksta. Rekla je da jede hleb, ali kako nema pojma da se u hleb ubacuje i sojino brašno. Na žalost, tada je saznala da se ubacuje.

Opširnije ovde: https://forum.krstarica.com/showthread.php/750472-Industrijska-hrana-puna-emulgatora-i-aditiva . Namaste.

Dobro,ajd kazi mi kako organizujes jedan dobar tanjir da budes sit i da imas snage za citav dan?Predpostavljam da radis nesto fizicki pa se valjda i umoris?Kako prikupljas snagu?

Četiri vrste voća ili povrća, nikada ne mešati, jer se od mešanja užasno prdi, naročito od čičoke, i nešto masno (biljne masti), recimo orasi, bademi ili lešnici, najidealnije kokos. Nemaš pojma kolika je to snaga. Pa slon izraste u nekoliko tona od biljne hrane. Ne piše se "predpostavljam", nego "pretpostavljam", i na srpskom, i na hrvatskom, i na bošnjačkom, i na crnogorskom jeziku, odnosno na svim jezicima koji su nastali od nekadašnjeg srpsko-hrvatskog, odnosno hrvatsko-srpskog. Prvo savladaj azbuku, bukvar i pravopis, pa onda dođi da diskutuješ. Stalno se ponavlja ista greška, znalči da nije greška, nego nepismenost. Imam ja snage da potučem svakoga ko krene na mene u bilo kom smislu, ma svu snagu ovog sveta. Šta si se navrzla na mene? Ja sam oženjen i neću da ćaskam sa tuđim ženama o privatnim stvarima. A i nije prigodna tema. Sve što me pitaš možeš naći na Google.

Četiri vrste voća ili povrća, nikada ne mešati, jer se od mešanja užasno prdi, naročito od čičoke, i nešto masno (biljne masti), recimo orasi, bademi ili lešnici, najidealnije kokos. Nemaš pojma kolika je to snaga. Pa slon izraste u nekoliko tona od biljne hrane. Ne piše se "predpostavljam", nego "pretpostavljam", i na srpskom, i na hrvatskom, i na bošnjačkom, i na crnogorskom jeziku, odnosno na svim jezicima koji su nastali od nekadašnjeg srpsko-hrvatskog, odnosno hrvatsko-srpskog. Prvo savladaj azbuku, bukvar i pravopis, pa onda dođi da diskutuješ. Stalno se ponavlja ista greška, znalči da nije greška, nego nepismenost. Imam ja snage da potučem svakoga ko krene na mene u bilo kom smislu, ma svu snagu ovog sveta. Šta si se navrzla na mene? Ja sam oženjen i neću da ćaskam sa tuđim ženama o privatnim stvarima. A i nije prigodna tema. Sve što me pitaš možeš naći na Google.

Mogu naci na Google ali me je zanimalo iz ugla korisnika kao savet.Eto to o prdenju je sigurno ono cega tamo nema.
Nisam se navrzla a i ti mozes da me ignorises.
Jedno je sigurno a to je da posedujes izuzetnu samodestruktivnu energiju koja te je odvela daleko od onoga sto si bio i sto si sada.Ipak ako si tako srecan ok ali budi siguran da u tvom slucaju nema nista produhovljeno i da se trudis u pogresnom smeru.
Nisi ti rodjen na Tibetu,niti u Indiji pa da imas taj kod.Tvoji preci su iz postovane Crne Gore i bolje bi bilo da te vise vuce taj kanal ucenja duhovnosti nego ono u sta si se upleo.http://manastirpodmaine.org/
Pokusaj da pronadjes odgovore i na nekim drugim mestima o tome sto te zanima.
Pozrav!

Poslednja izmena:
:)

Zasto da zalis zdravog coveka koji se hrani i zivi na zdrav nacin , bez konzervansa , zasladjivaca , vesrtackih aroma , emulgatora , toksina , gmo i tako to , a sve to po sopstvenoj volji ...?

Zalosno bi bilo da ga neko na to tera , a on izbegava i nece mu se ... :whistling:

Znas ono :

"Ima i moze , a nece mu se ..." ...

Mogu naci na Google ali me je zanimalo iz ugla korisnika kao savet.Eto to o prdenju je sigurno ono cega tamo nema.
Jedno je sigurno a to je da posedujes izuzetnu samodestruktivnu energiju koja te je odvela daleko od onoga sto si bio i sto si sada.Ipak ako si tako srecan ok ali budi siguran da u tvom slucaju nema nista produhovljeno i da se trudis u pogresnom smeru.
Nisi ti rodjen na Tibetu,niti u Indiji pa da imas taj kod.Tvoji preci su iz postovane Crne Gore i bolje bi bilo da te vise vuce taj kanal ucenja duhovnosti nego ono u sta si se upleo.http://manastirpodmaine.org/
Pozrav!

Ne zanima me uopšte.

Ja nikoga ne ignorišem. Jednostavno ne dam na sebe.

Jedno je sigurno, a to je da nikakve savete neću primati od nekoga ko pije krv iz mleka. Nikada. Šta je tebe odvelo u autodestrukciju, to zadrži za sebe. Sve ove tvoje projekcije za mene naprosto ne važe. Kontaš. Uopšte me ne zanimaju. Ti i duhovnost - dva različita pojma. Ma nema šanse. Isto važi za sve ostale tetovirane robove.

Šta me briga za Tibet i Indiju, pa najzad i za Crnu Goru. Bio sam u tom manastiru. I šta s tim? Neko koga sam tamo video da jede slaninu ne može da mi priča ništa o duhovnosti. Nije mi ni do kolena.

Ne zanimaju me tvoji odgovori. Ti si svoje rekla.

Pozdrav ili pozrav - biće bez uzvičnika.

- - - - - - - - - -

Ne boj se , Zorane ...

Necemo mi nikome da Te kazemo zbog razmene misli i po nekog recepta za zdrav i miran zivot ...

:guza:

Čega se bojiš bakonja sa malim B? Zar toliko ne držiš do sebe da se potpisuješ malim slovom? Vegani u sebe ne unose životinjske strahove, pa se po prirodi ničega ne boje. Sve si pobrkao.

Zamenio si me sa nekim mesonjom, mlekonjom, jajonjom, crevonjom, paštetonjom. No, no... nikada. Ojha.

- - - - - - - - - -

Bolje žali samu sebe i svoje svesno sleđenje rogatog preko konzumacije industrijskog mleka iz tetrapaka punog kravlje krvi.

Može jedna pesmica? Napisana za sve one koji me žale...

* * *

Ako me žališ
kad me vidiš s račićima
iznajmi mi za dž
apartman u Bečićima

Ako me žališ
što jašem divlju svinju
iznajmi mi za dž
apartman u Ulcinju

Ako me žališ
što pecam krape,
iznajmi mi za dž
samodržeće čarape.

Ako me žališ
što ne znam kad će,
iznajmi mi za dž
samodržeće gaće.

* * *

Uzdravlje.

- - - - - - - - - -

Zasto da zalis zdravog coveka koji se hrani i zivi na zdrav nacin , bez konzervansa , zasladjivaca , vesrtackih aroma , emulgatora , toksina , gmo i tako to , a sve to po sopstvenoj volji ...?

Zalosno bi bilo da ga neko na to tera , a on izbegava i nece mu se ... :whistling:

Znas ono :

"Ima i moze , a nece mu se ..." ...

Tako nekako...

Jednom sam lepo objasnio jednom liku kji me je "žalio" a sve vreme napadao. Bilo ih je i ovde na forumu. Svi su vernici i veliki licemeri. Ma da su licemerčići, nego licemerčine...

Dakle...

Žališ? Onda gubiš mnogo energije... Onaj ko žali on gubi svoju dragocenu bioenergiju na nešto od čega nema svrhe... a tek ukoliko ta energija ne stiže do objekta žaljenja i/ili „žaljenja“ - onda je tek besmisleno... i kontradiktorno, ukoliko napadaš onoga koga žališ i/ili „žališ“... dogovori se sam sa sobom... ovo ti je sve jako konfuzno... prvo potire drugo, i drugo potire prvo... u-u-u, je-e-e, koja zbrka, nekome nije dobro, a to nisam ja... Šta imaš ti nekoga da žališ i da gubiš energiju?

Pametnom dosta.

- - - - - - - - - -

Uh...i to sto kazes.
:think:

Uh... totalno si promašila temu.

Pozrav!

Samodestruktivna energija, :think:

- - - - - - - - - -

I to izuzetna, :?:

Princip sudije u religiji...

Kada se neko dvoumi oko dve dijametralno suprotne ideje u religiji, recimo između reinkarnacije i uskrsnuća, trebalo bi da se postavi u ulogu sudije, da izvaga argumente za i protiv i u jednoj i u drugoj opciji, i da onda donese svoj sud. Znam da većina vernika ne podržava ovakav stav, ali me baš briga za to što neko ko je vernik misli da treba da bude i lakoveran. Dakle, ovako.

Recimo, kakvi su argumenti za uskrsnuće? Nikada u istoriji pre Isusa Hrista i nigde izvan jevrejskog nacionalnog kruga ova ideja nije postojala. Dalje, ideja o uskrsnuću u najvećoj mogućoj meri podržava pâd iz duha u materiju. I najzad, u uskrsnuće su kroz istoriju verovali samo najniži i najmanje obrazovani slojevi stanovništva.

Kakvi su argumenti za reinkarnaciju? U najzabačenijim delovima naše planete svi narodi su nezavisno jedan od drugog zaključili da je reinkarnacija potpuno prirodna stvar. U reinkarnaciju su kroz istoriju verovali i uvažavali je najveći umovi, mistici i filozofi.

Da se setim samo jednog seljaka iz Titove države koji je slušajući tada udarnu vest kako su se američki astronauti masoni jula 1969. godine spustili na Mesec izjavio za dnevnik u 19:30: „Ja sam mislio da će tamo da nađu boga.“ On je verovao u uskrsnuće. I da se setim Nikole Tesle, iluminata i člana jedne masonske lože iz Njujorka, velikog prijatelja mnogih indijskih gurua, te poštovalaca dalekoistočne i indijske religiozne misli, koji je više puta rekao kako je život kosmički fenomen i kako je reinkarnacija potpuno prirodna stvar. E, vidite ovako, ja sam toliko bezobrazan da ću pre prihvatiti sve Tesline stavove nego i jedan jedini stav od onog malopređašnjeg seljaka.

Ko veruje u uskrsnuće neka veruje. Čovek je vernik, ali to ne znači da mora da bude i lakoveran. Ali neka se zapita u šta je verovao pre rođenja.

Recimo da je taj neko živeo u Indiji pre 4000 godina. Slučajno se rodio u toj zemlji, primio hinduizam od roditelja, verovao u indijski panteon od nekoliko hiljada bogova, i smatrao da je u pravu. Zatim se rađa u Tibetu pre 2000 godina, od roditelja prima budizam i obožava samoga sebe tražeći svetlost u sebi i težeći nirvani, i ponovo misli da je u pravu. Zatim se rađa u Francuskoj pre 1000 godina, od roditelja prima rimsko hrišćanstvo, veruje u devicu Mariju, Isusa i uskrsnuće, postaje krstaš i odlazi u Jerusalim da kolje muslimane misleći da čini veliko delo za boga, i u ovom životu smatra da je u pravu. Zatim se rađa u Turskoj pre 500 godina, od roditelja prima islam, veruje u dženet i pakao, i kao turski vojnik kreće u osvajanje Evrope smatrajući da će ga bog primiti u raj ako bude ubio što više nevernika koji ne veruju u Allaha, i opet smatra da je u pravu. Zatim se rađa u Srbiji u XX veku, od roditelja prima srpsko pravoslavlje, poštuje kalendar koji za realnim kalendarom zaostaje 13 dana, veruje u nebesku Srbiju i u bogorodicu trojeručicu i ostale svece sa ikona, odlazi u rat na Kosovo da se bori protiv većeg dela sveta uveren da je ceo svet protiv Srbije, i ponovo smatra da je u pravu.

Taj čovek može se izvući iz neprekidnog kruga rađanja i umiranja jedino ako spozna neke stvari. Za početak, da se odrekne sadašnje religije koju je primio od roditelja i da se meditira o nekoliko svojih poslednjih života.

Uskrsnuće ili reinkarnacija. Trećeg nema. Nema ni sredine. Zapravo ima sredine, ali u sredini su oni koji ne veruju ni u šta.

Reinkarnacija.

Danas smo svedoci reinkarnacije u prirodi. Proleće koje je umrlo prošle godine, ponovo se rodilo ove godine. I led koji se otopio pretvorio se u vodu koja se u zimu zaledila.

Reinkarnacija.

I ovde dolazimo do principa sudije - dakle sami presuđujemo da reinkarnacija funkcioniše nauštrb uskrsnuća.

Bhagavad gita 8.16

ā-brahma-bhuvānal lokāh
punar āvartino ’rjuna
mām upetya tu kaunteya
punar yanma na vidyate

“Sve planete u materijalnom svetu, od najviše do najniže, mesta su patnje, na kojima se odvija uzastopno rađanje i umiranje. Ali onaj ko dostigne Moje prebivalište, o Kuntin sine, nikada se više ne vraća.”

Sve vrste yogija - karma, jnana, hatha - na kraju moraju dostići savršenstvo devocije u bhakti-yogi ili svesnosti Krišne, pre nego što mogu otići u Krišnino transcendentalno prebivalište, da se nikada više ne vrate. Oni koji dostignu najviše materijalne planete, planete polubogova, ponovo bivaju podvrgnuti uzastopnom rađanju i umiranju. Kao što se osobe sa Zemlje uzdižu na više planete, ljudi s viših planeta, kao što su Brahmaloka, Candraloka i Indraloka, padaju na Zemlju. Žrtvovanje zvano pancagni-vidya, preporučeno u Chandogya Upanisadi, omogućuje osobi dostizanje Brahmaloke, ali ako na Brahmaloki osoba ne neguje svesnost Krišne, mora se vratiti na Zemlju. Oni koji na višim planetama napreduju u svesnosti Krišne, postupno se uzdižu na još više planete i u trenutku kosmičkog uništenja bivaju preneti u večno duhovno carstvo.

U svom komentaru na Bhagavad-gitu, Sridhara Svami navodi sledeći stih:

brahmana saha te sarve samprapte pratisancare
parasyante krtatmanah pravisanti param padam

”Kada dođe do uništenja ovog materijalnog univerzuma, Brahma i njegove bhakte, koji su neprestano zaokupljeni svesnošću Krišne, bivaju preneti u duhovni univerzum, na duhovne planete, u skladu s njihovim željama.”

Ovo Vedsko znanje je, kao što i sami vidite, doktorat za Bibliju, Kuran, kao i sve ostale materijalističke knjige, zasnovane na kultu krvnih žrtava (Isusova otkupna žrtva, telo i krv) ili kultu svetih ratova (Muhamedov jihad). Ko razume razume. Ko ne razume neka i dalje prebiva u tami i nada se uskrsnuću i nekakvom raju u kome će “jesti zlatne jabuke”. Ha ha ha.

Pozdrav svim bićima čistog srca. Namaste.

Bilje za rad sa čakrama...

Lekovito bilje je oduvek bilo deo života ljudi na Zemlji. U stvari, majka priroda nas odlično snabdeva biljem koje nam je preko potrebno kako bismo se lečili na svim nivoima postojanja: fizičkim, mentalnim, duhovnim i energetskim. Mudri ljudi intuitivno znaju da same vibracije biljki rezonuju s opštom životnom energijom koja ulazi u naše telo kroz sedam čakri, odnosno energetskih centara.

Postoje mnoge biljke koje su korisne za naše čakre, a određene biljke su genijalni katalizatori za lečenje spolja i iznutra. Dodavanje bilja u ishrani, bilo da su za uravnoteženje čakri ili za neutralizovanje prehlade, povezuje nas sa vibracijama biljaka, i omogućuje početak ozdravljenja na svim nivoima.

Naravno, ne treba uvek zameniti bilje za pravilno medicinsko vodstvo i negu. Uvek obavijestite svog doktora, ukoliko ste spali na to da se lečite i zavisite od nekakvih lekara, pre početka novog režima biljnih tretmana.

Korenska čakra nalazi se na dnu kičme. Povezana s crvenom bojom, naša je veza sa energijom Zemlje. Ona upravlja našim instinktivnim nagonima za preživljavanje i nastavak vrste. Često imamo problema sa uzemljenjem zbog ogromne količine mentalnog i emocionalnog stresa u životu. Maslačak je jedna od najvažnijih hranjivih biljaka za korensku čakru. Iako mnogi ljudi smatraju maslačak korovom, travari znaju da je on tonik za gotovo sve bolesti.

Sakralna čakra se nalazi odmah ispod pupka. Ona predstavlja našu seksualnu i kreativnu energiju, empatiju za druge ljude. Jedna od najboljih biljaka za ponovno uspostavljanje ravnoteže u sakralnoj čakri je neven, čija jarko-narandžasto cveće i lišće može pomoći u obliku umirujućeg čaja.

Kada čakra solarnog pleksusa postaje neuravnotežena, prolazimo kroz život ne osvrćući se, ne dajući sami sebi dovoljno vremena i uopšte sve vršimo sa osećajem užurbanosti, s predosećajem da ne postoji način da se ikada ostvari sve što želimo. Čakra solarnog pleksusa se nalazi odmah iznad pupka i povezana je sa žutom bojom. To je vaše sedište lične moći. Kada je izvan ravnoteže, osećaj da ste izgubili kontrolu može se razviti u nešto jako loše. Tinkture i čajevi od belog sleza izazivaju opuštanje čakre solarnog pleksusa.

Naše emocije i ljubavi balansiraju se i usklađuju kroz srčanu čakru. Ovo je mesto gdje bezuslovna ljubav ulazi u naša tela. U današnjem svetu, “plamen” srčane čakre stalno je pod uticajem nižih čakri, koje, ako su izvan balansa, utiču na našu srčanu čakru. Bobice šipka uzimaju se kao čaj ili tinktura, kako bi balansirali put ljubavi prema našem srcu.

Peta čakra, grlena čakra sjedište je naše komunikacije. Kada osećamo da ne znamo i ne možemo izraziti ono što nam je u mislima, i da imamo problema u komunikaciji sa drugima, verovatno proživljavamo disbalans sa grlenom čakrom. Crvena detelina je ne samo korisna za probleme sa grlom, već daje i osećaj predanosti, istinu, lakoću komunikacije sa drugima i uverenje u to da zaslužujemo biti saslušani.

Šesta čakra nalazi se kod obrva, između očiju, i ona predstavlja naš centar za snove i psihičke sposobnosti. Ova čakra zove se čakra trećeg oka, a njen disbalans donosi nam zbunjenost i nejasnoće. Kada treba da pomognemo našem osećaju za intuiciju, tonik i čaj od biljke vidac izvrstan je za tu svrhu.

Krunska čakra je naš centar duhovnog razvoja. Kroz nju shvatamo našu vezu sa izvorom i postajemo bolji ljudi, dopuštajući pozitivnim uticajima da se isprepletu na svim životnim nivoima. Lavanda je odavno poznata kao duhovni katalizator. Ona izaziva opuštanje, omogućujući jasan protok energije kroz krunsku čakru. Inhalacija i miris eteričnog ulja lavande donosi nam bolje razumevanje života i nas samih.

Tužno je kad malo čelo smišlja veliko načelo.

oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌS

Ateisti ne znaju da im se zub u glavi počeo kvariti dok ne počne da boli, a do tad mogu proći meseci ili godine. Međutim, uspeli su da spoznaju sve zakone kosmosa i pouzdano znaju da nema boga.

Dok intelektualni patuljci šeruju besmislene klipove sa YouTube-a, koji šire neznanje i nebuloze po kojima je Zemlja ravna ploča, astronomi računaju pomračenja Sunca i Meseca hiljadu godina unapred, do tačnosti od sekunde. To ovako izgleda. Recimo senka koju Mesec baca na Zemlju, koju vidimo kao pomračenje Sunca...

220px-Saros_136_animation.gif

Još su stari Grci primetili da se na oko 18 godina ponavljaju te pojave na vrlo sličan način, na vrlo sličnom mestu, iz čega su pravilno zaključili način kretanja Zemlje oko Sunca, kao i Meseca oko Zemlje. A u XXI veku imamo ljude koji veruju da je Zemlja ravna ploča, jer su to videli negde na Internetu. Videli su čak i “dva Sunca”, ali samo na YouTube. O tempora. O mores.

Back