Neiživljena devojka

MareMajstorcina

Početnik
Poruka
6
Zdravo svima,
imam 27 godina i već dve godine sam u vezi sa devojkom koja ima 31. U početku je bila skroz mirna, povučena, introvertna tj generalno tip osobe koja više voli mir kod kuće, film i ćaskanje nego izlaske. Meni je to odgovaralo, sve je delovalo stabilno i planirali smo čak i ozbiljnije stvari (brak, decu, zajednički život). Ali u poslednjih nekoliko meseci počela je dosta da se menja. Prvo sam to doživeo pozitivno, krenula je u teretanu, počela da izlazi malo više, da se druži, upoznala je ekipu preko plesa. Rekao sam sebi “super našla je društvo, živne malo, neka uživa”. Čak je i sama govorila kako “nije živela svoje dvadesete” i da joj sada prija što ima s kim da izađe i da se opusti. Međutim, kako je vreme prolazilo, stvari su krenule da mi deluju sumnjivo. Počela je da izlazi u klubove sa njima, da kači malo provokativnije slike na Instagram, otišla na vikend putovanje sa tom ekipom (da se razumemo, sve je ovo vremenski interval od par meseci). Ja sam sve vreme pokušavao da ostanem smiren i podržim je, ali iskreno nije mi bilo svejedno.

I onda pre par nedelja, drug mi kaže da ju je video u kafiću sa nekim tipom. Ja u šoku. Pitam je o čemu se radi, ona se pogubi na prvu i onda mi kaže da je to poznanik iz teretane i da su otišli samo na piće. Naravno da mi je proradila sumnja do maksimuma. Par dana pre toga mi je rekla da hoće za Novu godinu da ide u Herceg Novi sa društvom, bez mene. Kaže “samo idemo da se provedemo, treba mi malo odmora”. E sad, ja više ne znam šta da mislim.
Prvo da li uopšte ima smisla verovati posle ovoga? Ako je bila sa tim likom, makar i “samo na piću” zašto mi to nije sama rekla? I drugo, zašto odjednom ima potrebu da ide svuda bez mene, da izlazi, da se slika, da menja način oblačenja i ponašanja?

Osećam da mi izmiče iz ruku osoba za koju sam mislio da je “ona prava”. I nije mi problem što se promenila, nego što imam utisak da sam ja negde usput prestao da budem deo njenog života.
Ne znam da li da pokušam da spasem ovo ili da pustim sve i krenem dalje.
Da li neko bio u sličnoj situaciji? Kako ste se postavili?

Млад си дечко. Да ти чича од 51. каже нешто......не размишљај уопште "шта и како" ! Заборави је заувек и прекини то још вечерас.

Uzmi to s pozitivne strane. Moglo je da joj dodje kada budete imali troje dece i kredit.
Evo sta:
Ako zivis s njom i ako je zajednicki stan, iseljavaj se pod hitno. Bezi sto pre iz te situacije. I nemoj da joj najavljujes, jer ako budes ti ces nayebati u toj situaciji. Ona s tobom samo razvlaci vreme dok ne uradi to sto je naumila a ti joj sluzis kao bezbedno uporiste.
Prestani da komuniciras s njom o tomel. Nikako! Nikako da uleces u razgovore o svemu tome, bilo da ona potegne, bilo ti. Dakle, glavni clj je udaljavajne od nje fizicki. Razgovor s njom ce te vratiti u tu petlju u kojoj ces se osecati tako: nesigurno, neizvesno, izgubljeno poverenje i sto je jos gore, lako ces uleteti u to da sebe pocnes da krivis za nesto. To one umeju da naprave.
Ako ne zivite zivite zajedno (sto je jos bolje), proredi vidjane s njom i to pogotovu ta romanticna, moze seksic i pravac kuci. I to u medjuvremenu trazi drugu.

projebala se što se ono kaže.

bolje sad nego kad budete u kreditu, što neko ovde lepo reče.

oće to

nema vajde da ti tu nešto spasavaš nego prihvati da nije ono što si mislio da jeste.

sve što hoće da se spoji to se spoji, a sve što hoće da se razdvoji to se razdvoji.

ko magneti

Mi muškarci smo navikli da dramimo na kraju,ponizimo se i pogazimo sve lepe godine ili trenutke,koje smo imali sa tom osobom.
To je ružno,i samo ispadamo gubitnici.
Prijateljski razlaz,bez uvreda,teških reči i to je to.

Mi muškarci smo navikli da dramimo na kraju,ponizimo se i pogazimo sve lepe godine ili trenutke,koje smo imali sa tom osobom.
Sta znaci prijateljski nacin? Da je zivka i pita kako joj je s Gengulom iz teretane? Da joj svira gitaricu preko telefona ? Daje joj cvrstu podrsu i tople reci potvrde? :D

Te lepe trenutke je ona pogazila cim je resila da se izdivlja dok je s njim u vezi,
nema niceg gubitnickog i ponizavajuceg u tome da stvari nazoves pravim imenom i da das sebi oduska pogotovu ako nisi kriv za razlaz.

Neretko osobe (nebitno kog pola) tako završavaju veze - dok su još u njima.
Tako je, valjda, lakše jer nemaju onda šta da preboljevaju kada dođe do zvaničnog kraja.

Iz napisanog deluje mi da tvoja devojka već ima neku kombinaciju, ili u planu ili ju je već razradila, i samo čeka "potvrdu" da je to to pa da završi sa tobom zvanično, što konkretno onda znači da si joj od dečka postao opcija koju "drži u rezervi".
Ipak nije u pitanju klinka koja tek počinje da izlazi, provodi se i sl., već zrela osoba od 31 godinu.
Ružno je, znam, ali takve stvari se dešavaju...

Zato, ukoliko još uvek osećaš jednaku ljubav prema njoj kao i ranije, pripremi se na ovakav scenario, ali moj najdobronamerniji savet ti je da ozbiljno porazgovaraš sa njom otvoreno o svemu ovome što te muči, jer jedino tako će ti postati jasno šta ti je za dalje činiti.
Uvek sam za to da se razgovorom može rešiti sve, ali ako vidiš da se mnogo šta menja (na lošije po vezu, tebe) i nije kao što je bilo onda ni u kom slučaju ne treba biti "rezervna opcija", "otirač" ili bilo šta slično tome, uz to život je pred tobom.

Srećno. 🍀

ma jasno mi je i da ti nemas problema da se petljas sa udatim zenama po tvom pisaniju ovde,
to mi je mnogo veci red flag od necijeg nicka na forumu
Moje petljanje sa udatim ili zauzetim ženama,nije tema ovde.
Sa svakom imam fer odnos,i dok smo zajedno i posle.
Pokušavam da pomognem momku,iz ličnog iskustva.
Imao sam sličnu devojku,mislio sam da volimo iste stvari ,uživao sam u njenom društvu.
Posle je želela više društva,više zabave,stvari skupe.
Ne žalim što više nisam sa njom,ali žalim zbog ružnog rastanka i svega što je sledilo posle.
Bio sam mlad,zaljubljen do ušiju,slomila mi je srce,ali trebao sam bolje to da podnesem.

Poslednja izmena:
Sta znaci prijateljski nacin? Da je zivka i pita kako joj je s Gengulom iz teretane? Da joj svira gitaricu preko telefona ? Daje joj cvrstu podrsu i tople reci potvrde? :D
Ne,nego jednostavno.Oči u oči:bilo nam je lepo,ali vreme je da svako krene svojim putem.Ne želim da budem sebičan i da ti ograničavam slobodu.
Ukoliko ti ikad zatreba moja pomoć,javi se...Okreneš se i odeš.

Back