Negativa

naravno da je ukinut zbog ubrzavanja saobracaja a voze ok..tu je pesacki.

ja se ne secam da je sa te strane kuda idu sine ikad i bio semafor od renoviranaj pre par godina???

jel ostao semafor sa druge strane prelaza?

naravno da je ukinut zbog ubrzavanja saobracaja a voze ok..tu je pesacki.

ja se ne secam da je sa te strane kuda idu sine ikad i bio semafor od renoviranaj pre par godina???

jel ostao semafor sa druge strane prelaza?

Bili su semafori I sa jedne i sa druge strane sad nema nijednog.
Vozači ne obraćaju pažnju na pešake i pored pešačkog prelaza!

Bili su semafori I sa jedne i sa druge strane sad nema nijednog.
Vozači ne obraćaju pažnju na pešake i pored pešačkog prelaza!
nemoj preterivati.
pola beograda nema semafore u centru jer su male ulice..
vodi se racuna.

cak me je taj drugi semfaor i nervirao jer je imao zeleni talas i kao pesak sam bas dugo cekao da predjem ulicu da bih dosao do reke.

nemoj preterivati.
pola beograda nema semafore u centru jer su male ulice..
vodi se racuna.

cak me je taj drugi semfaor i nervirao jer je imao zeleni talas i kao pesak sam bas dugo cekao da predjem ulicu da bih dosao do reke.

За нормалног возача је знак пешачког прелаза исто што и "стоп".
Само нека камера буде ту, и нека пише казне.

I sada vas dvojica mene ubeđujete kako su vozači OK, a mene žena udarila na pešačkom prelazu na mom zelenom u samom centru grada. :rtfm::aha:

Исто ми се десило у октобру. Месец дана сам се опорављала. У питању је био деда возач. На моје зелено.
Meni u novembru, sreća pa je sekunda falila da me udari u kuk, nego me očešala po goozi 😂.
I ona je priznala policajcu da je imala neki mrtvi ugao i da me uopšte nije videla.

I sada vas dvojica mene ubeđujete kako su vozači OK, a mene žena udarila na pešačkom prelazu na mom zelenom u samom centru grada. :rtfm::aha:
i to sto postoji jedan bahati vozac ti poistovecujes sa svima.
i mene je jedna "dama" isekla i kad sam joj viknuo pokazala mi srednji prst :D
i sad treba da mislim da su sve zene losi vozaci?
naravno da nisu.
pojedinci su losi, vecina sasvim pristojno vozi.

Meni u novembru, sreća pa je sekunda falila da me udari u kuk, nego me očešala po goozi 😂.
I ona je priznala policajcu da je imala neki mrtvi ugao i da me uopšte nije videla.
i ne mislis da je zaista to imala?
vidi se da nisi vozac.
koliko puta me u sekundi sunce tako zaslepi da ne vidim bukvalno nista ispred sebe..to traje sekundu, ali sekunda u saobracaju su desetine predjenih metara.

vidi se da ne znas saobracajna pravila.
u zakonu o saobracaju jasno stoji.."pesak prelazi ulicu kad se uveri da je bezbedno preci."
ako mi ne verujes pokazacu ti u zakonu tu recenicu.
zaista mislis da neko moze u delicu senkunde da se zaustavi kad gospodja resi da prelazi ulicu?

ja kad prelazim prvo pogledam da nema automobila koji prilazi.
propustim ga ako je blizu, ako je malo dalje pocnem da prelazim.
meni ta sekunda dok prodje nista ne znaci sto sam cekao ali me spasava ovog sta se tebi desilo.

treba da znas da automobil ima zaustavni trag i da se ne zaustavlja u mestu.

tacno je da pesak ima prednost ali ima milion faktora koji uticu na preglednost saobracaja i ti kao pesak toga moras da si svesna.

znas kako pise na onom spomeniku?
ovde lezi onaj koji je imao prednost u saobracaju.

neko moze da vozi 50 godina besprekorno i da pljuje po drugim vozacima kao i ti sad.
u saobracaju je dovoljan delic sekunde nepazanje i da taj isti koji je do juce pljuvao druge vozace a kako on vozi po pravilima da napravi haos.
zato svi ucesnici u saobracaju treba da budu na oprezu a ne da forsiraju pravila.
pravilo se po saobracajnim propisima forsira ali u meri dok je bezbedno, ako vidis da boodala ide, brate stanes.

i moj tata je tako pricao i prelazio pesaci i u grckoj ga je zamlo jedan nije ubio, tacnije opalio je torbu koju je tata nosio, mogao je ladno da pogine na pesackom.

i to ne znaci da voze kao ludaci ili da ne postuju pravila nego prosto se u tom delicu sekunde desilo nesto sta ga je omelo da te vidi.

Кажем да је нормалнима довољно да имају знак пешачког или да га просто виде. А ненормалних има, колико хоћеш, превише.
Нормални јесу у већини, али опасност који ненормални стварају је непријатна.

danas sam presao oba prelaza bez problema.. i mnogo mi se svidja sto nema semafora..uvek me je nerviralo cekanje na onom prvom semaforu gde nema sina..nisam iskreno ni znao da je bilo semafora kod prelaza gde su sine jer sam tu ulicu uvek lagano prelazio..ali taj prvi prelaz je prometniji i drzao je zeleni talas i bas se cekalo da predjes ulicu..

@tab503

Nije mi jasno kako te ne mrzi da pišeš eseje na ovu temu!
Da li si pročitao dobro šta sam napisala?
Pešački prelaz, moje zeleno, nisam bila jedina na pešačkom bilo je i drugih ljudi, bukvalno su mi dva koraka falila da stanem na trotoar i još uvek je bila moje zeleno kad me je zakačila.
Ona je krenula na svoje uslovno zeleno, pa nije ni imala vremena da razvije neku brzinu, što je opet sreća.

Ja sam samo malo ugruvana, i sreća prošla sam bez ikakvih povreda.

Međutim postavlja se pitanje taj njen mrtvi ugao za koji je rekla da dolazi zbog jednog dela u automobilu.
Šta to znači da ona kad god bude skretala levo imaće mrtvi ugao pa se ne daj bože može desiti nešto mnogo gore, iako kaže da za 20 godina nije dobila ni kaznu za parkiranje.
Sad joj preti krivična prijava i najblaža kazna šest meseci uslovno.

kljucevi su i dalje aktuelni, ali je od vremena one vesele korone, ekstra moda - brisanje postova....
ne mojih, ali sam primetila da se to izrazito radi na beogradu
i to po mom misljenju i razumevanju - potpuno bezazlenih postova....
ako smem da imam mišljenje:deda2:

p.s. molim da mi oni koji misle da su merodavni da mi objasne 'da bi narod razumeo' - to ne cine.

kakv danak neiskustvu.

ide se u vreme kad penzioneri ne idu :D
juce sam lidl zavrsio za 15 minuta od ulaska do placanja :D

naravno koristim one samousluzne kase,
u 90% slucajeva uvek je jedna prazna.
Не користим самоуслужне касе јер сам много спорији од касирки.

Back