Negativa

Na svim mojim fotkama izlaska i zalaska na Adi huji se nalaze brodovi.
Ovi odvratni splavovi su potpuno zaklonili Dunav sa šetališta pored Dunava!
Smetaju u bloku 70 a ne smetaju kod nas???
Šta mi napriča za ovo kratko vreme!
Тај део зовем Карабурмски кеј... Био сам пар пута тамо, фоткао и тако то... Тај део уопште није под медијском пажњом, тешко да барем сви Београђани знају да тај кеј постоји, а остали сигурно не знају.
Али су зато мирно користили људи из околине... Којима је сад натоварен проблем испред носа, буквално.

Тај део зовем Карабурмски кеј... Био сам пар пута тамо, фоткао и тако то... Тај део уопште није под медијском пажњом, тешко да барем сви Београђани знају да тај кеј постоји, а остали сигурно не знају.
Али су зато мирно користили људи из околине... Којима је сад натоварен проблем испред носа, буквално.
Ko želi da zna - zna, vikendom je tu užasna gužva, naročito oni koji dolaze u BIG pa onda se spuste dole u neki od kafića gde je jeftina klopa i piće.
Eto, ja sam za Savski kej u bloku 70, sasvim slučajno saznala kada sam išla kod zubara koji je preselio ordinaciju.

Ima još jedan divlji deo Ade huje za koji malo ljudi zna, osim nas entuzijasta koji volimo da istražujemo.
Između karting staze i teniskih terena ima putić pa se skrene desno i stiže se do nekadašnjeg Supernatural parka, koji više ne postoji a mobilijar je nestao to jest ukraden od strane ljudi koji žive u tom delu Ade huje.
Odatle se i vidi ostrvce Paradajz, koji je zaštićeno jer ima mnogo zaštićenih ptica.

To šapićevo društvo koje seli splavove sa novog Beograda je čak i na tom delu, koji je znači zaštićen, ostavilo nekoliko splavova. 🤬

naravno da je ukinut zbog ubrzavanja saobracaja a voze ok..tu je pesacki.

ja se ne secam da je sa te strane kuda idu sine ikad i bio semafor od renoviranaj pre par godina???

jel ostao semafor sa druge strane prelaza?
Da, bili su semafori. Ne, ne voze ok. Pre par meseci je na moje oči Mečka SLS vozila mojom trakom u suprotnom pravcu. Blizu je parking za bagru koja dolazi u beton halu.

Videh na uglu Ruske i Vojvode Mišića u zgradi gde se prvobitno nalazilo sedište sns a sad tu zgradicu izdaju a novo sedište i još par zgradica su naknadno sazidali, JP Beogradski putevi.
Deluje onako poprilično jadno logo, zapravo tačno u skladu sa imenom.
Imali smo beograd put i srbija put pa dođoše i putevi srbije dal će biti i srpski putevi?
Jel ste primetili vi neko novootvoreno JP?

@tab503 A propos Indijaca
1000010581.jpg

i onda odradim za minut.

Управо тај један минут ме ужасава. Касирка која очајнички скенира и баца артикле иза себе, док ја једва стижем да их вратим у колица, а о неком слагању у ташну нема ни говора док не изађем напоље. Зато користим самопослужне касе.

@ Нисам из Београда, али Лидл је свугде исти.

slazem se, ali bas zato ne treba u napred ni negativno komentarisati.
Не може се бити слеп и глув и занемарити велико претходно искуство.

Нису проблем чињенице, проблем је слепило.

Шта би са ложионицом? Претвотили су је у ко зна шта... само не знам где су по стотину година старе локомотиве. Да ли је претходно пуштено да све буде очерупано у "старо гвожђе"?

Не може се бити слеп и глув и занемарити велико претходно искуство.

Нису проблем чињенице, проблем је слепило.

Шта би са ложионицом? Претвотили су је у ко зна шта... само не знам где су по стотину година старе локомотиве. Да ли је претходно пуштено да све буде очерупано у "старо гвожђе"?
lozionica se renovira

https://www.gradnja.rs/beograd-rekonstrukcija-lozionica-akvs-arhitektura-inka-studio/

problem je nastao mnogo ranije.

zasto je uopste i nastao beograd na vodi?..jer je taj kraj bio zapusten.
niko ne moze da mi kaze da je ranije bilo bolje kad sam tim krajem prolazio biciklom do ade i svaki put me jurili psi lutalice.

lozionica je bila zapustena i stvari su propadali u njoj.

problem datira bas od davnih vremena.
a evo ti i odgovra gde su nestale lokomotive, nije ih skoro ni bilo jer su rascupane tako da ovo tvoje da su prethodno pustene da budu ocerupane datira jos od djilasa. zasto nije nesto uradio da se to spasi i konzervira?

https://www.bbc.com/serbian/lat/srbija-45490623

Back