Negativa

I da crnjak bude još veći, skoro celo leto nisu imali vode a redovno su dobijali velike račune!
Значи да негде много цури, али они не могу да натерају некога да то све провери.

Ми смо имали један необичан случај цурења... Пребацивала се надлежност између нас станара и стамбеног.
На крају су дошли сви могући мајстори у једном тренутку - да би поправили квар који је био на споју општег водовода и цеви која се одваја и води према згради.

Vučić je beograđanima dao povlastice, građani iz unutrašnjosti mogu samo da sanjaju.

Besplatni vrtići, novogodišnji vaučeri za svako dete do 19. godina, vaučeri za polazak u školu.
Karte za pozorišne predstave su duplo jeftinije od karata u unutrašnjosti za iste predstave sa istom glumačkom postavom.

Verovatno po istom principu su i obračuni za infostan.
Бесплатне уџбенике је давао још Ђилас. Потом је Шапић дао бесплатне вртиће, па од нове године и "бесплатан" превоз.

У ствари - овде је много опозицији наклоњене публике. Да би то "решили" дају шаком и капом, да би привукли бираче на своју страну.

Сматрам да исто може да се уради и у унутрашњости (мада јесте теже изводљиво, слажем се).

A zbog cega je teze izvodljivo za decu iz unutrasnjosti?
Roditelji im imaju bolje plate?
Мислио сам на гласање.

У Београду постоји довољно приватних фирми, што сумњам за унутрашњост. За многе општине ни не знам да ли имају било какву привреду, а имају општину, разне ЈКП, државне школе, пошту, амбуланту, вртић... Све државно запослени, сви могу бити "за вођину листу или отказ".
Они немају баш много прилике да раде код другога.
То је та разлика о којој пишем.

Мислио сам на гласање.

У Београду постоји довољно приватних фирми, што сумњам за унутрашњост. За многе општине ни не знам да ли имају било какву привреду, а имају општину, разне ЈКП, државне школе, пошту, амбуланту, вртић... Све државно запослени, сви могу бити "за вођину листу или отказ".
Они немају баш много прилике да раде код другога.
То је та разлика о којој пишем.
Znaci bolji standard plus besplatni udzbenici, vrtici itd? Zar nije logicnije pruziti pomoc ljudima koji jedva prezivljavaju?

Мислио сам на гласање.

У Београду постоји довољно приватних фирми, што сумњам за унутрашњост. За многе општине ни не знам да ли имају било какву привреду,
ih od kad je čačak poznat po velikom broju privatnika

Бесплатне уџбенике је давао још Ђилас. Потом је Шапић дао бесплатне вртиће, па од нове године и "бесплатан" превоз.

У ствари - овде је много опозицији наклоњене публике. Да би то "решили" дају шаком и капом, да би привукли бираче на своју страну.

Сматрам да исто може да се уради и у унутрашњости (мада јесте теже изводљиво, слажем се).
Datira to još iz ranijih vremena.
Devedesetih su masovno mobilisani ljudi sa severa, juga, i centralne Srbije.
Onaj ko se živ vratio, dobio je dnevnice.
Beograđani, gde je bio slabiji odziv, osim dnevnica, bili su oslobođeni plaćanja za infostan i imali su dodatne pogodnosti.
Tada nije bilo stranačkog rivalstva i dodvoravanja.

I naša deca idu u vrtiće, škole, raduju se Novoj godini, roditeljima bi dobrodošla pomoć u vidu vaučera ili besplatnih uđžbenika s obzirom da su van Bga plate znatno manje.

Ah da, ovde je jeftinija kafa i sok u kafiću, može se dosta prištedeti. :thumbdown:

Beograđani, gde je bio slabiji odziv, osim dnevnica, bili su oslobođeni plaćanja za infostan i imali su dodatne pogodnosti.

I naša deca idu u vrtiće, škole, raduju se Novoj ghodini, roditeljima bi dobrodošla pomoć u vidu vaučera ili besplatnih uđžbenika s obzirom da su van Bga plate znatno manje.

Ah da, ovde je jeftinija kafa i sok u kafiću, može se dosta prištedeti. :thumbdown:
To je ona stara:”Sit gladnom ne veruje.”
Treba sirine za to...

I naša deca idu u vrtiće, škole, raduju se Novoj godini, roditeljima bi dobrodošla pomoć u vidu vaučera ili besplatnih uđžbenika s obzirom da su van Bga plate znatno manje.

Мени се чини да унутрашњост има више разлога да се буни.

Плате су мање, а цене много ствари су исте (струја, бензин, телефон, за грејање верујем да је слично...), а "побуна" је ипак најјача у Београду.

A kakve to ima veze sa ovim sto on pise o besplatnim udzbenicima?
Ja mislim da vecina Beogradjana pojma nena kako je malo dalje, a i to je Srbijs.
Ima izuzetaka, znam to, ali malo ih je.
Био сам девет месеци у Алексинцу (читај: војска).

Немам никакву преставу како људи уопште опстају тамо. Истина, нисам се баш много распитивао, али нисам чуо ништа вредно помена.
Откако нема рудника, нема ни привреде. Малтене их је само касарна држала... сада је жандармерија тамо, уместо војске.

Tebi treba crtati?
Pa naravno da nema veću potrošnju ali vodovod im svima obračunava toliko!
Nije u pitanju zgrada već kuća. Na oba sprata su ljudi 80 plus, nema bašte koja se zaliva.
ima ona neko curenje.. vodomer pokazuje tacnu potrosnju. ili ti sa sprata trose a ne prijavljuju.

evo sta treba da uradi.
prvo neka ocita vodomer.
onda neka zatvori sve slavine u stanu, iskljuci sve uredjaje koji koriste vodu (masina za ves, sudove itd..) i neka saceka dva sata i neka onda pogleda stanje na vodomeru.

ako postoji razlika ima negde curenje ili ti sa sprata trose vise nego sto prijavljuju

Zašto ne veruješ?
Ni ja ne zalivam baštu, račun za vodu mi je veći od računa za struju( kuvam na struju, klima radi veći deo dana, leti non - stop).
Neću da pišem o redovnim mesečnim troškovima: grejanje, voda, struja, box paket.
bas si me naterala da pogledam infostan.

za vodu sam u proslom mesecu dao manje od 1.000 dinara..
a za struju sam dao oko 5.000
svi vi koji imate visoke racune za vodu imate neka curenja ili bahate komsije ako placate u zgradi zajednicku vodu.

moguce je da imas komsije kojima curi negde voda i ne popravljaju slavinu ili sta vec...

e sad ima i onih kao na banjici koji dobijaju toplu vodu iz toplane i naravno da oni imaju visi racun za vodu ali oni ne placaju zato struju za grejanje bojlera.

ima ona neko curenje.. vodomer pokazuje tacnu potrosnju. ili ti sa sprata trose a ne prijavljuju.

evo sta treba da uradi.
prvo neka ocita vodomer.
onda neka zatvori sve slavine u stanu, iskljuci sve uredjaje koji koriste vodu (masina za ves, sudove itd..) i neka saceka dva sata i neka onda pogleda stanje na vodomeru.

ako postoji razlika ima negde curenje ili ti sa sprata trose vise nego sto prijavljuju

Hajde pročitaj ponovo sve što sam napisala na tu temu pa onda napiši nešto pametno!!!
Nemam nameru da se ponavljam.

Nije samo njoj uvećan račun svima je!
Jednostavno lopovluk!

Percepcija da se u Beogradu mnogo bolje živi nego u unutrašnjosti ipak nije tačna.
Još nisam čula da u unutrašnjosti neko mora da radi dva posla ili da penzioner mora da radi dodatno da bi mogao da sastavi kraj sa krajem.
A takvih slučajeva u Beogradu znam previše.

Back