Недоумица: зашто Вучић најављује нови закон о легализацији, кад је и стари био исто повољан?

Шта је смислено у томе што више никоме неће требати употребна дозвола?

Друго би било да су после овога дали рок власницима да регулишу употребну дозволу, нпр. у року од 5 година.
То је следећи корак; и свако, ко би да прода, изда или закупи неки објекат- мораће да прибави ту дозволу.
Ово је само увођење у цео процес.
Нису ови веверице, много ви њих потцењујете.
Зато вас и деру већ преко деценије, а и даље ће, све док не увидите колико вас кошта тај надмени став... :lol:

pa reko vucic izdavace se po automatizmu

Ако је то рекао, он није нормалан.

Горе сам писао о разлици између легализације и озакоњења. Ово је озакоњење, тј. уписивање власништва над објектом.

Објекат добија власника, али и даље је без употребне дозволе (нешто као железничка станица).

То је следећи корак; и свако, ко би да прода, изда или закупи неки објекат- мораће да прибави ту дозволу.
Ово је само увођење у цео процес.
Нису ови веверице, много ви њих потцењујете.
Зато вас и деру већ преко деценије, а и даље ће, све док не увидите колико вас кошта тај надмени став... :lol:

Нису веверице него мафијаши и покварењаци.

Направиће хаос.

Јуче су говорили о томе да ће сви ти објекти сада моћи да се продају, да се ставља хипотека на њих.

Нигде нису поменули да ће услов за продају бити употребна дозвола. Нигде нису поменули да ће постојати и следећа фаза у којој ће морати да с еприбави употребна дозвола (за оних 5000 евра или колико све кошта).

То, изгледа, остављају на терет новој власти.

Znači da komšiji samo crkne krava, nema veze što ja tu nemam nikakve koristi.

Mnogi među tih skoro pola miliona ljudi nisu bili u mogućnosti da plate tih 4000 - 5000 evra da bi legalizovali svoje kuće/stanove i ukoliko ovaj predlog zakona zaživi to im je jedina šansa da to učine.

Masa vas ovde zanemaruje činjenicu da 60- 70% ljudi u Srbiji živi na ivici odnosno i ispod, siromaštva, mnogi na minimalcu izdržavaju porodice i decu i jedva će skrpiti i tih 100 evra, a ne hiljade.

Normalno da će biti zloupotreba, nismo ćoravi šta se radi ali ako i 70% ljudi uspe da reguliše svoja životna pitanja, priča je uspela.

Gradjevinska mafija i sada ima načina da legalizuje svoje i to i radi, svima je i to jasno naročito kad se naglašava da se ovo radi zbog njih ali ako se okoristi većina siromašnih, vredi.
Jaooo, da, nema narod para. To sam zaboravio.
Da vidiš ti kakvim se sve automobilima dovoze deca u školu i odvoze iz iste svakog dana ovde kod mene. Kakvi telefoni se nose, kakva garderoba. Ta deca više ne voze bicikle nego električne skutere, a ona malo starija japanske motocikle.
Mani me te priče kako narod živi bedno.

Da vidiš ti kakvim se sve automobilima dovoze deca u školu i odvoze iz iste svakog dana ovde kod mene. Kakvi telefoni se nose, kakva garderoba. Ta deca više ne voze bicikle nego električne skutere, a ona malo starija japanske motocikle.

Kod tebe i oko tebe.
Proširi vidike pa ćeš videti i onu bednu Srbiju oko kontejnera koja čeka noć da ulovi koji bačeni zalogaj, parče garderobe u čemu će sutra dete poslati u školu.

Digitron u ruke pa sračunaj od čega prosečan penzioner kojih je najviše, cca oko 30.000 dinara penzije da plati dažbine neka su i najminimalnije oko 10.000 rsd, lekove neka budu i 2-3000 rsd, a svi oni ih koriste, koštaju i više, zimsku cipelu od 2-3000 rsd i šta mu ostane za hranu?

Šta za nepredvidjene troškove za kod lekara samo?

Šta od hrane možeš da kupiš, a da ti traje mesec dana za 10.000 rsd?

Udji u bilo koju prodavnicu, market i probaj da izadješ bez da na kasi ostaviš 2-3000 dindži, a da ništa skoro ne kupiš bar ne za jedan pošteni ručak?!

Osvestite se ljudi gde živimo.

Kad bih ja gledala samo kod i oko mene ovde na Dedinju, mislila bih da smo El Dorado, sutra ćemo helikopterima do pijace, a onda ispešačim samo do Humske kad sečem Bulevar mira do Autokomande i vidim udžerice koje ni za štalu nisu.

Za takve je legalizacija od 100 evra najveći poklon života.

Kod tebe i oko tebe.
Proširi vidike pa ćeš videti i onu bednu Srbiju oko kontejnera koja čeka noć da ulovi koji bačeni zalogaj, parče garderobe u čemu će sutra dete poslati u školu.
Ti koji cekaju kod kontejnera uglavnom nisu gladni, nego prodaju sekundarne sirovine.

Kod kontejnera su gladni u Venecueli, Kubi i Belorusiji.

Да се што пре реши оно што су СНС бандити бесправно годинама градили.

Ко зна шта ће бити после децембра, мафија неће да ризикује.

Ti koji cekaju kod kontejnera uglavnom nisu gladni, nego prodaju sekundarne sirovine.

Kod kontejnera su gladni u Venecueli, Kubi i Belorusiji.

Ma nije tako.
Rastužim se na ove teme, nije mi do prepucavanja, najmanje do sprdnje.

Ko može da bude srećan kad je većina oko njega unesrećena, a da nije sociopata bolesnik.

Ma nije tako.
Rastužim se na ove teme, nije mi do prepucavanja, najmanje do sprdnje.

Ko može da bude srećan kad je većina oko njega unesrećena, a da nije sociopata bolesnik.
Da li mislis da je u nekim slucajevima osoba sama odgovorna za to sto je siromasna?

Naravno, ne mislim u svim slucajevima, zivot je kompleksna stvar; ali ti kako ovo predstavljas, ispada da niko nije kriv za to sto mu se desava u zivotu.

šta reći o ovoj jadnoj zemlji u kojoj o svemu odlučuje jedan sociopata i bolesnik...zvanično predsednk koji ima 5 protokolarnih funkcija svakog dana krši ustav i odlućuje o svemu ovi ostali ljudi su samo fikus i nemaju nkakav integritet ćute i trpe poševši od premijera ministara sudija i svih ostalih

legalizacija divlje gradnje...legalizacija oruzja...ubrzano dobijanje srpskog drzavljanstva..a onda, morace i amnestija za razna krivicna dela...sve to nekako pred izbore..ova amnestija, posle izbora....izborna kampanja svakog dana
postovani, drzava ne legalizuje oruzje a trebalo bi

Видели смо најаву новог закона о легализацији бесправно изграђених објеката.
Ми, који смо у поступку легализације, већ знамо да је још пре 10 година већ донет исти закон.
Закон као закон омогућавао је једноставну и јефтину легализацију, под условом да имаш решене све проблеме које закон о легализацији прескаче.
У преводу, свако од нас може учествовати у трци формуле 1, под условом да има прикладно возило, знање да вози, лиценцу, логистику и сл.

Најава новог закона не решава ниједан од суштинских проблема легализације.

Због чега то Вучић ради у овом тренутку:

1) Потребан новац у буџету, пошто аукције државних обвезница иду слабо?
2) Потребан бољи рејтинг, пошто парада остала без ефекта?
3) Притисак интересних кругова који су изградили нелегалне квадрате у последних 3-5 година?
4) Притисак да се заврши легализација пајташима, јер се осећа да иде крај журке?

Pogledajte prilog 1788198
теме су потребне таквима као ти

паметни и нормални људи се ту ништа не питају , све им је јасно.

легализација се сада уводи јер се ВИШЕ ДОНАЦИЈА И ПАРА НЕМА

пуно се истрошило на ћаци патриоте, и томе се не види крај

буџет капут

сада ће свако ко је рецимо пре 15 година саградио објекат а ниеј легализован да то легализује о часпосла за 100 еврића!

у чему је цака ?

штос је у томе што ће власт потом послати том који је легализовао објекат за 100 еврића да ПЛАТИ ПОРЕЗ ЗА СВИХ ПРЕТХОДНИХ 15 ГОДИНА ,наравно са затезном каматом...

:mazi:

стока лоповска проналаѕи било каква решења да попуњава рупетине и дно без дна да би ћаци патриоте и свој нарк окартел одржала на власти...

штос је у томе што ће власт потом послати том који је легализовао објекат за 100 еврића да ПЛАТИ ПОРЕЗ ЗА СВИХ ПРЕТХОДНИХ 15 ГОДИНА ,наравно са затезном каматом...

:mazi:

стока лоповска проналаѕи било каква решења да попуњава рупетине и дно без дна да би ћаци патриоте и свој нарк окартел одржала на власти...
Пореска управа може некога да дужи само 5 година уназад. Не може 15.

И то, нема овде затезне камате јер се обавеза формира тек сада. Власник објекта тек сада постаје порески обвезник. Да би постојала камата, мора да буде у неком ранијем тренутку утврђена обавеза.

Пореска управа може некога да дужи само 5 година уназад. Не може 15.
молим докаѕе о тим аргументима. твоја наклапања ме не интересују контра боте
И то, нема овде затезне камате јер се обавеза формира тек сада.
и за пет година да неком реокнеш пореѕ је лова. па ти види колко таквих стотине хиљада приемра има...
Власник објекта тек сада постаје порески обвезник. Да би постојала камата, мора да буде у неком ранијем тренутку утврђена обавеза.
не мораш контра боте толико провидно штитити свој систем који је исти као и вучићев

молим докаѕе о тим аргументима. твоја наклапања ме не интересују контра боте

Zastarelost prava na utvrđivanje i naplatu poreza i sporednih poreskih davanja

Član 114

Pravo Poreske uprave na utvrđivanje i naplatu poreza i sporednih poreskih davanja zastareva za pet godina od dana kada je zastarelost počela da teče.

Zastarelost prava na utvrđivanje poreza i sporednih poreskih davanja počinje da teče od prvog dana naredne godine od godine u kojoj je trebalo utvrditi porez, odnosno sporedno poresko davanje.

Zastarelost prava na naplatu poreza i sporednih poreskih davanja počinje da teče od prvog dana naredne godine od godine u kojoj je obaveza poreskog dužnika dospela za plaćanje.

Poreska uprava, po isteku roka iz stava 1. ovog člana, primenom odredaba člana 23. stav 1. tačka 2), člana 114d i člana 114z ovog zakona, po zahtevu stranke, donosi rešenje o prestanku poreske obaveze, zbog zastarelosti.

Poreska uprava rešenje iz stava 4. ovog člana može doneti i bez zahteva stranke, vodeći računa o ekonomičnosti postupka.

https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_poreskom_postupku_i_poreskoj_administraciji.html

Нпр. сећаш се кад су се фриленцери бунили што их задужују 5 година уназад? То је ових пет година. Не може више од тога уназад.

не мораш контра боте толико провидно штитити свој систем који је исти као и вучићев
Ти, пандур у пензији, мене оптужујеш да штитим систем? :rotf: :rotf: :rotf: :rotf: :rotf:

Sad sam video neki video klip, izgleda da je sve zbog toga da bi legalizovali objekte koji su gradjeni na teritoriji nacionalnih parkova. Znam da je bio neki skandal za gradnju na Avali, da li je isto nacionalni park ili zona spomenika ili tako nesto, ali neki SNS-ovan je nasao za shodno da bas tu hoce da ima kucu, posto je lep vazduh, a i nema objekata u blizini - posto NIJE DOZVOLJENA GRADNJA.
A verovatno, kad vidim da se radi o milionima objekata, da ima i ono - da legalizuju sve sto su nazidali.

Nego, moze li neko meni da objasni, posto se zaista u to ne razumem, kako je moguce da neko NELEGALNO izgradi objekat? I da mu ga drzava ne srusi IZ ODMAH, ako uopste stigne da ga napravi? Nekako zamisljam da cim krenes da kopas dolazi ti neka inspekcija da pita sta to radis.

Ovo je apsolutno i direktno vezano za krsenje Ustava i zakona od strane drzave zbog kojih i imamo sve ove proteste u kojima i sam ucestvujem, bas iz tog razloga.
Da pojasnim svoju poziciju. Drzava ima obavezu da sprovodi zakone, i da se stara da se isti postuju. Ako neko krsi zakon tako sto krade po autobusu novcanike, to moze da radi dok ga ne uhvate jer se u principu, ako dobro to radi, to niti vidi niti oseti (zrtva). Ali nelegalna gradnja je potpuno drugi nivo, jer se em vidi iz daleka em je mnogo veca stvar u pitanju - da li sme tu da se gradi, sta i koliko sme, da li je zauzeo ili blokirao ulicu ili neki drugi objekat itd itd itd. Naravno postoji i urbanisticki plan na osnovu koga se zapravo gradnja i dozvoljava ili ne dozvoljava.

Elem, kod nelegalne gradnje, ako je vec objekat "nikao", sto se kaze, po meni krivi i odgovorni su i jedna i druga strana - graditelj jer gradi bez dozvola tj protivzakonito, a drzava jer ga u tome nije otkrila i sprecila tj. NIJE RADILA SVOJ POSAO. I tako bih i kaznjavao - obe strane.

Ovako dozvoljavajuci nelegalnu gradnju, ali verujem SAMO NEKIMA, ne i SVIMA, napravljen je trenutni haos, da ne pominjemo upleteni kriminal.

Drugim recima, sve to nelegalno ja bih SRUSIO - JER JE NELEGALNO!

Kad ovi padnu, moracemo da donosimo zakone koji ce da vaze retroaktivno, pa ne mozes batice da donosis zakone kako ti padne na pamet i zahebes ceo narod i drzavu radi svog interesa. Svaki zakon koji je protiv interesa naroda i drzave kao celline MORA DA SE PONISTI, a donosioci i sprovodioci zakona kazne.
Samo da pojasnimo - Nemci i ustase su ubijali i klali "nize narode" PO ZAKONU svojih tadasnjih drzava, isto kao sto je recimo robovlasnistvo bilo legalno u USA do koje vec godine, ali su posle recimo WW2 pomenuti dobijali cak i smrtne kazne iako su sve radili - PO VAZECIM ZAKONIMA!

I bice mnoooogo takvih zakona koji ce biti ponisteni...

dobar dan, pristojna bicikla kosta 30 hiljada, trotinet na struju mozes kupiti za 30-40 hiljada

lazes ko otporasi

za vinograd ne treba gradjevinska dozvola

Мислим да се колега шалио на твој рачун.

И у погледу винограда, и у погледу тога што региструјеш ауто на инвалида, иако ниси инвалид, како би закинуо државу за неколико хиљада за регистрацију возила.

Da bi napunio kasu.

I pokazao ponovo svima da samo debili postuju zakon a da vicibatine, hohstapleri i stoka mogu da im se smeju u lice.

Vlada razdorom medju ljudima. Jos jedan slucaj i samo ga tako treba posmatrati. Na stranu to sto sledeca vlast sve to ima da ponisti a secikese i muljatori ce ostati bez tih para, a mnogi i bez nekretnina koji su nastavili da zidaju posle 2015. bez ikakvih dozvola.

Back