Nedostajes mi...

A kad je Kina takva i onakva, kako onda mozes da gledas svoju najvoljeniju osobu, kako se muci na onoj klimi, medju kukcima, sa losom ishranom, sa losim lekarima, sa losim navikama... ?
Ja to svojoj voljenoj osobi ne bi priustila ni za cenu lagodnog zivota mene i deteta.

Zato sto mom muzu Kina prija... on radi po ceo dan 5 dana u nedelji, voli ribu, njihovu ljutu hranu, obozava vruce vreme, ima licnog prevodioca i vozaca zaduzene samo za njega, bla bla bla... on i ja smo drugacije odrasli, ja u inostranstvu on u Srbiji i dok ja zudim za Srbijom on zudi da vidi svet... i zajednicka odluka je bila da se vratim, jer su nam ipak dete i pare bitni...

Zato sto mom muzu Kina prija... on radi po ceo dan 5 dana u nedelji, voli ribu, njihovu ljutu hranu, obozava vruce vreme, ima licnog prevodioca i vozaca zaduzene samo za njega, bla bla bla... on i ja smo drugacije odrasli, ja u inostranstvu on u Srbiji i dok ja zudim za Srbijom on zudi da vidi svet... i zajednicka odluka je bila da se vratim, jer su nam ipak dete i pare bitni...

Kako si ti opisala Kinu, ne verujem, da bi ikom normalnom prijala. hm, hm,...

Kad njemu tako prija Kina, mislis da ce hteti da se vrati?

Nisi pomislila, da je mozda jako sebicno od tebe, da si se ti vratila i lisila muza dobi trudnoce i dolaska bebe na svet? I prve godine bebinog zivota?

Ne znam, svako a svoj nacin, ali ja nikad voljenu osobu ne bi tako ostavila.
Ako je dovoljno dobro za njega, bice i za mene, a ako je dovoljno dobro za nas, dobro je i za nase dete. A pogotovo ne bi voljenu osobu lisila prvog kontakta sa rodjenim detetom. Po tom te pitanju ne razumem.

A sta ces uraditi, ako on ostane duze u Kini? Ili ako pozeli da vidi jos koju zemlju sveta? A tebi se ostaje u Srbiji? hm, hm...

Kako si ti opisala Kinu, ne verujem, da bi ikom normalnom prijala. hm, hm,...

Eeeej! Smanji doživljaj! :rtfm: Pročitaj ranije postove, da ne kažem celu temu i srodne, pre nego što počneš da "braniš" Kinu, koja i nije napadnuta, i pre nego što nastavite vas nekoliko da "ukopavate" Kockicu, koja je jedna jaka i emotivna osoba, a ne neka "pačipič.a" kako je ovde neki zamišljaju!

Mesto u kojem se njen muž nalazi, a doskora i ona, koja ne zna kineski, je za kineske pojmove vrlo malo, i zabačeno selo, i verujem da nisu videli u životu belog čiveka, a bogami ni druge Kineze, osim onih iz svoje okoline! I još se nalazi blizu polutara, pa je, osim klime na koju ona nije navikla, pa joj u trudnoći baš i nije vreme za navikavanje, a hrana je totalno različita od one iz umerenog pojasa, pa većinu namirnica nije u životu videla. A zamo kakva je zdravstvena zaštita i kod nas u nekom tako zabačenom selu, gde još ne znaju da je II svetski rat prošao (ko misli da tako nešto kod nas ne postoji, jako se vara), samo što ona još i ne može tamo da komunicira sa lekarom, zbog jezičke barijere!

Samo je ona to sve nama već par puta ispričala, pa je malo mrzi da svakom novom ko je svratio na temu piše istoriju svoga života, i pravda se što joj nedostaje muž kojeg voli! :dash:

Za mene je malo kasno, inače bih se verovatno odselila u Kinu na trajni boravak, jer mi njihov način poimanja sveta i života uopšte, jako odgovara, tj. kompatibilan je sa mojim, onoliko koliko to ja mogu da znam, jer nisam bila u Kini. Ali bih, naravno, u tom slučaju birala u kom delu Kine bih živela, i među kakvim ljudima - mislim na način života, naravno.
A ni ona ni njen muž nisu bili u situaciji da toliko biraju, jer je njega poslala tamo firma, a ne Deda Mraz! :)

Pozdrav svima, i malo smanjite doživljaj, okrutno je maltretirati trudnice, zaboga!:bye:

Kad njemu tako prija Kina, mislis da ce hteti da se vrati?

Nisi pomislila, da je mozda jako sebicno od tebe, da si se ti vratila i lisila muza dobi trudnoce i dolaska bebe na svet? I prve godine bebinog zivota?

Ne znam, svako a svoj nacin, ali ja nikad voljenu osobu ne bi tako ostavila.
Ako je dovoljno dobro za njega, bice i za mene, a ako je dovoljno dobro za nas, dobro je i za nase dete. A pogotovo ne bi voljenu osobu lisila prvog kontakta sa rodjenim detetom. Po tom te pitanju ne razumem.

A sta ces uraditi, ako on ostane duze u Kini? Ili ako pozeli da vidi jos koju zemlju sveta? A tebi se ostaje u Srbiji? hm, hm...

alex, zaboga, koji ti je vrag?:eek:

Nije sebično od trudnice da borai na mestu gde će njoj i detetu biti bolje, jer postoji i opsija da trudnoća može da pođe i "naopako", a tamo nema nikog svog, a muž na poslu...a ne zna jezik...

Odluku sigurno nije donela bez razgovora sa njim, a možda je to i njegovo mišljenje? Da li si ti njegov advokat? :lol:

Bilo bi zgodno da pročitaš i shvatiš bar neki njen post pre nego što nastaviš da "izražavaš mišljenje" o nečem o čemu nemaš pojma? A?:think:

Ona je željna Srbije, jer je videla dovoljno inostranstva. Šta je loše u tome?
Da li je muževljevo zadovoljstvo važnije od života i zdravlja žene i deteta? Pa ti si idealna žena za nekog zatucanog mačo patrijarhalca, koji sebe smatra ženinim centrom sveta!:rotf:

Pa politika.
Kinezi su prljava i niza rasa, koja nije vredna da se pari sa rasnim Srbima.

Sta bi rekli u kineskoj ambasadi, da citaju ovo? Medjunarodni spor?

Idi na "politiku", pa malo vidi kako naši "pjuju" po Rusima (a hoćemo gas, i spoljnopolitičku podršku), a, bogami i po svim ostalima, a po svojoj zemlji najviše, i po samima sebi - ako bi države reagovale na ovakve stvari, mislim da nas odavno ne bi bilo. :lol:

Kockice, moj dragi je na dve trecine puta od tvog u istom pravcu , to traje vec 2,5 godine, rekla sam da cu istrajati , ponekad mi je mnogo tesko ko sinoc recimo , ali bas mnogo , odlucila sam da cu da budem uz dete dok se on vrati i necu da radim nista van kuce, snalazim se nekako , radim prevode i jos po nesto, koliko ja zelim ustvari . Odbila nekoliko ponuda za posao koji sam vec radila i koji me ispunjava ( u struci) i znam da ga nece biti kad ga budem trazila, moras se neceg odreci i istrajati , nece zadugo , ja znam da je i njemu bolje kad zna da sam ja kuci uz klinca, pa zato sam tako odlucila. Ti imas izbora pa biraj ono o cemu mislis da ce svima vama vise prijati, izlazi , druzi se koliko ti to trenutna situacija dozvoljava samo nemoj da trujes to dete plakanjem i nervozama ,bila si tamo znas gde je( za razliku od mene ) i znas da mu je dobro , proci ce . I meni su dani ko godina ali ............. tako mora biti , proci ce sve samo nek su oni nama zivi i zdravi . pozdrav

Poslednja izmena:
Pa ti si idealna žena za nekog zatucanog mačo patrijarhalca, koji sebe smatra ženinim centrom sveta!:rotf:

:)
to je tvoje misljenje

Da li je muževljevo zadovoljstvo važnije od života i zdravlja žene i deteta?

Ona je zeljna Srbije, a muz sveta. Shvatas tu dilemu?
Ona u Srbiji, on u svetu? Ili oboje u Srbiji, on nesrecan? Ili oboje u svetu, ona nesrecna? hm, hm...

Da li je muževljevo zadovoljstvo važnije od života i zdravlja žene i deteta? Pa ti si idealna žena za nekog zatucanog mačo patrijarhalca, koji sebe smatra ženinim centrom sveta!:rotf:

Evo ga mukica sad smo pricali on kuka za burekom, majkom, za mnom... nerviraju ga nesto na poslu... dok sam mu govorila da inostranstvo nije onako kako on zamislja (dobro nisam mislila na Kinu, vec na Bec!) on mi govorio da sam luda, a sad mu sve vise stvari nedostaje... :mrgreen: kaze jedva ceka da se vrati kuci, samo jos malo para da nastekamo i eto njega... milinaaa... a ja cu onda da mu spremim burek! :mrgreen:

Kockice, moj dragi je na dve trecine puta od tvog u istom pravcu , to traje vec 2,5 godine, rekla sam da cu istrajati , ponekad mi je mnogo tesko ko sinoc recimo , ali bas mnogo , odlucila sam da cu da budem uz dete dok se on vrati i necu da radim nista van kuce, snalazim se nekako , radim prevode i jos po nesto, koliko ja zelim ustvari . Odbila nekoliko ponuda za posao koji sam vec radila i koji me ispunjava ( u struci) i znam da ga nece biti kad ga budem trazila, moras se neceg odreci i istrajati , nece zadugo , ja znam da je i njemu bolje kad zna da sam ja kuci uz klinca, pa zato sam tako odlucila. Ti imas izbora pa biraj ono o cemu mislis da ce svima vama vise prijati, izlazi , druzi se koliko ti to trenutna situacija dozvoljava samo nemoj da trujes to dete plakanjem i nervozama ,bila si tamo znas gde je( za razliku od mene ) i znas da mu je dobro , proci ce . I meni su dani ko godina ali ............. tako mora biti , proci ce sve samo nek su oni nama zivi i zdravi . pozdrav

Jao uzas... znam kako ti je... a gde je on tacno?! Svi kazu da je uvek lakse kad dete dodje, brze vreme prolazi + je dete obaveza i svu ljubav pruzas njemu :heart: ma samo nek mi mala Martita dodje i bicu bolje! :D a tu sam za tebe, ako ti ikad zatreba podrska razumem te u potpunosti! :heart:

ako imas mashinu za sivenje skrati vreme shivenjem stvari za bebca videces kako ce ti brzo vreme proleteti :)

i imas pojencic za temu :cmok:

Hvala! :mrgreen: a inace bas sam se sad bacila na heklanje! :super: za par dana kad predjem sa pismenog dela na pravu stvar... videcemo sta ce biti ili ce kroz prozor ili eto bebi kapice! :rotf:

:)
to je tvoje misljenje

Ona je zeljna Srbije, a muz sveta. Shvatas tu dilemu?
Ona u Srbiji, on u svetu? Ili oboje u Srbiji, on nesrecan? Ili oboje u svetu, ona nesrecna? hm, hm...

Alex, dušo, koliko ti je godina? :lol:

To jeste moje mišljenje, ali sam ga formirala na osnovu mnogo više informacija o datoj temi, i na osnovu mnogo više životnog iskustva, a naročito na mnogo više razumevanja ljudske duše.

Ona jeste željna Srbije, a muž je u inostranstvu da bi zaradio novac za porodicu, sa kojom namerava da živi u Srbiji.Takvo je trenutno činjenično stanje. Koliko si ti informisana o njegovim željama? :?:

Da li ti je palo na pamet da su oni sasvim sposobni da zajedno donose odluke?
Da li možeš da predpostaviš da su oni u stvari u srećnom braku?

Da li ti je palo na pamet da se on oseća rasterećen i da na miru radi po ceo dan (ne plaćaju ga oni tako mnogo za 8 sati lakog posla) , kad zna da je žena koju voli i koja nosi njegovo dete na sigurnom, među svojima, tačnije njegovima, koji je vole, i gde ima ko da joj se nađe?

Da li si bila trudna?

Da li si udata (duže od 3 godine)?

Da li si ti žena? :dash:

:bye:

Poslednja izmena:
Slusaj klonu,mnogo si bre glupa i podla.Ne smes da postujes sa svojim pravim nikom nego se ko lopov pojavljujes sa nekim tako N-tim nikom i pljujes po Kockici.Hajde malo setaj s teme i ostavi zene da postuju na miru.
Po nacinu pisanja i razmisljanja mogu da potpisem ko si,ali necu jos uvek.
Poznata si po tome jos odavno:banovati:

Pre nego sto nekog optuzis, da je JA, prvo dobro proveri. Da ne bi posle neko treci tebi rekao, da si glupa.

Alergije su grozna stvar.Bila je vec tema o tome.Zato je stalno pupim buducim mamama,a i ovim novopecenim da ne daju deci cvrstu hranu dok ne napune 4,5 meseci da nebi slucajno bebice dobile alergiju ili ekcem (druge stvari necu pominjati).
Nego,posto vise nema spanaca (ja ga ne nadjoh na pijaci) kako ga dajete deci? Kupujete gotove kasice, ostavili ste zaledjen u zamrzivacu,kupujete onaj zaledjeni iz prodavnice?

Kad vec siris neke informacije na forumu, neka bar budu tacne.

Deca zbog alergija ne bi trebala do 6. meseca da jedu nista drugo sem majcinog ili prilagodjenog mleka.

Sva hrana koja moze da sadrzi aditive (sve kupovne kasice i svi sokici, da ne nabrajam ostalo) deci se daje tek posle godinu dana. Takodje su nepozeljni zacini tipa C zacin i slicno. Da skratim: kad kupujes hranu za bebe, obavezno citaj sadrzaj (i onaj najminimalniji tekst).

A alergije su ucestale u zadnje vreme.

Kad vec siris neke informacije na forumu, neka bar budu tacne.

Deca zbog alergija ne bi trebala do 6. meseca da jedu nista drugo sem majcinog ili prilagodjenog mleka.

Sva hrana koja moze da sadrzi aditive (sve kupovne kasice i svi sokici, da ne nabrajam ostalo) deci se daje tek posle godinu dana. Takodje su nepozeljni zacini tipa C zacin i slicno. Da skratim: kad kupujes hranu za bebe, obavezno citaj sadrzaj (i onaj najminimalniji tekst).

A alergije su ucestale u zadnje vreme.

Pogresna tema... :nono:

Back