Kako si ti opisala Kinu, ne verujem, da bi ikom normalnom prijala. hm, hm,...
Eeeej! Smanji doživljaj!

Pročitaj ranije postove, da ne kažem celu temu i srodne, pre nego što počneš da "braniš" Kinu, koja i nije napadnuta, i pre nego što nastavite vas nekoliko da "ukopavate" Kockicu, koja je jedna jaka i emotivna osoba, a ne neka "pačipič.a" kako je ovde neki zamišljaju!
Mesto u kojem se njen muž nalazi, a doskora i ona, koja ne zna kineski, je za kineske pojmove vrlo malo, i zabačeno selo, i verujem da nisu videli u životu belog čiveka, a bogami ni druge Kineze, osim onih iz svoje okoline! I još se nalazi blizu polutara, pa je, osim klime na koju ona nije navikla, pa joj u trudnoći baš i nije vreme za navikavanje, a hrana je totalno različita od one iz umerenog pojasa, pa većinu namirnica nije u životu videla. A zamo kakva je zdravstvena zaštita i kod nas u nekom tako zabačenom selu, gde još ne znaju da je II svetski rat prošao (ko misli da tako nešto kod nas ne postoji, jako se vara), samo što ona još i ne može tamo da komunicira sa lekarom, zbog jezičke barijere!
Samo je ona to sve nama već par puta ispričala, pa je malo mrzi da svakom novom ko je svratio na temu piše istoriju svoga života, i pravda se što joj nedostaje muž kojeg voli!
Za mene je malo kasno, inače bih se verovatno odselila u Kinu na trajni boravak, jer mi njihov način poimanja sveta i života uopšte, jako odgovara, tj. kompatibilan je sa mojim, onoliko koliko to ja mogu da znam, jer nisam bila u Kini. Ali bih, naravno, u tom slučaju birala u kom delu Kine bih živela, i među kakvim ljudima - mislim na način života, naravno.
A ni ona ni njen muž nisu bili u situaciji da toliko biraju, jer je njega poslala tamo firma, a ne Deda Mraz!
Pozdrav svima, i malo smanjite doživljaj, okrutno je maltretirati trudnice, zaboga!