Nece Rome u klupama

• Začetnik teme Začetnik teme SSSR_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
У Србији не постоји расизам!
У Србији не постоји нацизам!
У Србији не постоји фашизам!
.

:lol::lol::lol:

Dovoljno prochitati poslednjih par strana ove teme i shvatiti kako ''nema''rasizma.

Roditelji decu od malena uche rasizmu,.tako da je do nekle i normalno da se ona razviju u ovakve ljude.

Zao mi je male Romske dece jer zaista nemaju neku slobodu izbora,s obzirom na sredinu u kojoj zive i na vaspitanje.
Ima jako puno izmuchene dece i to bash od strane roditelja.
I koje su shanse da ono izraste u normalnog i zdravog choveka,sposobnog za rad i normalan zivot?!?

Mislim da bi socijalni radnici mogli da se pozabave tom temom,i da stanu na put zloostavljanju ove dece!
Treba i njima dati shansu.

@Dikan

To sto u tvom kraju nema rasizma,ne znaci da je ista situacija i u Beogradu ili drugim gradovima.Sam si naveo primer kako su se Romi kod tebe integrisali u drustvo,pa zasto se onda u drugim krajevima diskriminisu?Recimo diskriminacije nema u Obrenovcu ili S.Palanci i romska deca sasvim normalno idu u skolu.Jer da postoji tamo diskriminacija,romi bi ove belce pojeli za dorucak kada se zna da su u nekim gradovima i naseljima jako brojni i organizovani.Kao takvi mogu da participiraju u drzavnoj skupstini i na lokalu,a ne tamo neki Seremita,da baljezga i kuka sto ima romskih partija u parlamentu Srbije.Valjda ljudi zasluzuju da se na svaki nacin izbore za svoja prava.

Sto se tice naseg standarda i indijskog/kineskog,ja ti konkretno navodim primere tehnoloskog i vojnog napretka,a tu moras da imas bas jaka finansijska sredstva da bi kupio oruzje za svoju samoodbranu ili proizveo atomsku bombu.Sirotinje ima i tamo i ovde,a naravno da ti se cini kako su oni eto siromasniji od nas(to je velika glupost), jer ih ima milijardu.a posebno me nervira to proracunavanje dohotka po glavi stanovnika,gde se doslo do podatka da je prosecna plata u Srbiji 24 000??? Ej,bre kome je plata 24 000,kada se zna da je na jugu Srbije 3 000.Cije su oni to pare raspodelili sa brojem stanovnika Srbije-Miskoviceve,politicara u parlamentu,tajkuna???!!!To uopste nije realan standard,jer kada bi tako racunali,morali bi da to isto uradimo i u Kini.A svi znate koliko kina ima milionera.

Citat:
Original postavio eremita
У Србији не постоји расизам!
У Србији не постоји нацизам!
У Србији не постоји фашизам!

Ne znam da li eremita ovo namerno radi,ali deluje smesno dok to pise i on i STRELA.A evo zasto:

citati forumasa:

Reymond Beeringer:

*Ja sam Srbin i mislim da ako zelim da smestm cigane u geto da nisam rassta... jer oni nisu ljudi nego su insekti.

*Ovi sto brane cigane sigurno nisu videli cigana godinama... a kamoli posetili neku cigan malu...
Pa samo trabunjaju zaludjeni nekim gradjanskim pravima... ti se bore i da ****** usvajaju decu... to sve treba na Goli Otok !!

*Ja se slazem da treba izdvojiti romsku decu i ne samo u posebne razrede nego i u posebne objekte... i uopste treba izdvojiti rome u posebne delove grada..

Jose Luis Torrente:

*Pa normalno da nece kad bazde.Kad sam ja isao u O.S. bio u prvom razredu neki ganci Nusret.Bazdio je za medalju a jednom se cak i upisao na casu i sad ajde ko bi sedeo pored njega osim neko ko je isti takav.

sevilja:

*Ne mogu a da ne primetim da ljudi prosto zaziru od Cigana.
Zašto li je to tako?
Zato što se kroz decenije pokazivala ista stvar- većina bi da mulja, da ne radi, da žive na grbači zemlje...pa čekaj, nisu u celum svetu priče o njima izmišljene. Svuda imaju isti-sličan tretman.
Ispašće da se ceo svet urotio protiv Cigana.

Ima toga jos,ali ovo je nesto najupecatljivije.Zato smehotresna ekipo,prekinite da sirite dezinformacije o orkestriranom napadu na srpski narod.Ja samo iznosim cinjenice i ne opravdavam ni USA ni EU,jer ako je taj rasizam negde nastao onda su to kapitalisticke zemlje.

KO NE ZELI DA PRICA O KAPITALIZMU,NEKA CUTI O FASIZMU!

Ovo izgleda ponovo moram da obelezim,posto niko nije nasao za shodno da prokomentarise!

Ovo se zove rasizam crno na belo...

Мислиш касти?

Mislim rasi?
Kaste su karakteristične za hinduističku tradiciju.
A naši Romi i ''Egipćani'' su ili pravoslavci ili muslimani ili ateisti, možda i agnostici.
U svim tim tradicijama ne postoje kastinska društva.
Postojala su staleška (nešto otvorenija od kastinskih), ali su nacionalnim, socijalnim i kulturnim revolucijama
ukinuta, nadam se u da je tako i kod nas-bar još uvek.

E jel znas sta...JE.BO TE I LDP I SRS I SVE STRANACKE PODELE!

JEL TI MORAS SVE DA STAVALJAS U KONTEKST DNEVNE POLITIKE?:evil:

Ovde se radi o Romima!

Ako si komunista (pa dobro. niko nije savršen) onda osudjuješ rasizam, fašizam.....pa ti je valjda jasno ko podrzava tu MRAČNU IDEOLOGIJU
Problem fašizma u Srbiji je i te kako političko pitanje ili na rasnu diskriminaciju gledaš kao na kulturološki problem, ima i toga ali je pre politički
ps. jel znaš šta...JE..BO..TE JEDNOPARTIJSKI SISTEM

ahahhahahhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Индијци указују на чињеницу да су најсуровији и најотворенији облици дискриминације углавном нестали након реформатских покрета пре и после 1947., када је Индија стекла независност. Некада би парије истукли ако би додирнули сенку припадника више касте, морали су носити клепетуше да би упозорили друге људе на свој долазак те кантице како њихова пљувачка не би онечистила земљу. Парије нису смели ући у школу или сести на клупу до припадника више касте.
Устав из 1950. предвиђа састав квота којим је у савезном парламенту за парије резервирсан број места сразмјеран њиховом уделу у укупном броју становника: 15% (сваки 6. Индијац је парија). У правном и административном жаргону недодирљиви су познати као “касте с пописа). Места за парије чувају се и у државним законодавним телима, сеоским виећима, државним службама и факултетима, због чега су знали настајати немири, нпр. кад би се припаднику више касте ускратио упис на факултет да би се направило место за једног парију. Но упркос томе, индијске владајуће странке подржавају тај састав квота.

Махатма Гандхи, иначе шудра према кастинској подели, предводио је једну од првих и најодважнијих кампања за укидање недодирљивости, али ни он никада није одбацио хиндуистичку кастинску поделу. Bhimrao Ramji Ambedkar (Бхимра Рамџи Амбедкар), састављач индијског устава, творац позитивне дискриминације, желео је искоренити кастинску поделу из хиндуизма, а будући да то није успевао, јавно се одрекао хиндуизма и прешао на будизам.

Strelo kako te nije sramota da pises/citiras ovako nesto,a predstavljas se za nacionalistu i antiEUropejca.
Ovaj tekst mora da je pisala neka kapitalisticko-imperijalisticka kretencina, cim se zalaze za kolonijalizam!

VEROVATNO IZ SVEGA OVOGA SLEDI PORUKA:VRATIMO SE KOLONIJALIZMU JER TADA NIJE BILO DISKRIMINACIJE!!!
:roll::roll::roll:

Koje ste vi budale u paketu i vi "nacionalisti" i vi EUropejci.:twisted:

О чему ти причаш?! Текст је из Википедије и само говори о чињеницама, без икаквих залагања за колонијализам!!!

Што се мене тиче, већ сам у више наврата писала да су ми Енглези и њихови бастарди Амери најгори на свету, између осталог и због тога што су чинили као колонијалне империје.

П.С. Поштујем то што си црвени, али не мораш и да пишеш црвеним словима, боде очи!

Ovo izgleda ponovo moram da obelezim,posto niko nije nasao za shodno da prokomentarise!

Ovo se zove rasizam crno na belo...
Ajde bre ne bulazni .
Idi malo kod Amerikanaca- najvećih demokrata, da vidiš kako Crnci i dalje žive u getu i kako ih rokaju, a da pri tome niko živ, a ni mrtav ne odgovara za to.
Zašto u ovoj Srbiji moraju da postoje dežurne budale za soljenje pameti pametnijima od sebe??

Ako si komunista (pa dobro. niko nije savršen) onda osudjuješ rasizam, fašizam.....pa ti je valjda jasno ko podrzava tu MRAČNU IDEOLOGIJU

Kapitalisti i fasisti.

ps. jel znaš šta...JE..BO..TE JEDNOPARTIJSKI SISTEM

ahahhahahhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ma ti si bre bolesna.U tom jednopartijskom sistemu NIJE POSTOJALA Nacional-Socijalisticka Partija,a takvim ljudima je direktno sasut sanzer u potiljak.

Dok u tvojoj EUropi i visepartijskom sistemu danasnje Nemacke, SEDE U PARLAMENTU FASISTI NPD--a...

Ajde gukni sad...

EUropski sljam! 8)

Mislim rasi?
Kaste su karakteristične za hinduističku tradiciju.
A naši Romi i ''Egipćani'' su ili pravoslavci ili muslimani ili ateisti, možda i agnostici.
U svim tim tradicijama ne postoje kastinska društva.
Postojala su staleška (nešto otvorenija od kastinskih), ali su nacionalnim, socijalnim i kulturnim revolucijama
ukinuta, nadam se u da je tako i kod nas-bar još uvek.

У овом посту је одговор - Дравиди.
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=5272070&postcount=167

Јесте касте су карактеристичне за хиндуистичку традицију, али Цигани оданде воде порекло, а како су касте старе више хиљада година, то је дубоко укорењено у њиховој свести и потпуно је погрешан приступ тим стварима, из европског угла.
Њихово понашање је архетипско.

Ajde bre ne bulazni .
Idi malo kod Amerikanaca- najvećih demokrata, da vidiš kako Crnci i dalje žive u getu i kako ih rokaju, a da pri tome niko živ, a ni mrtav ne odgovara za to.
Zašto u ovoj Srbiji moraju da postoje dežurne budale za soljenje pameti pametnijima od sebe??

Vi ste bre svi bolesni bre......:evil:Jel citas ti sta sam napisao u vezi rasizma u USA i EU???Boli me bre ona stvar za USA , EU, kapitalizam i desnicu.Mamu vam je.m coravu,pre nego sto pocnete da pisete i da me kritikujete procitajte svaki moj post.

Zbog takvih ljudi POVRSNIH kao sto ste vi,cela zemlja ode u 3 lepe!

Strela:
О чему ти причаш?! Текст је из Википедије и само говори о чињеницама, без икаквих залагања за колонијализам!!!

Што се мене тиче, већ сам у више наврата писала да су ми Енглези и њихови бастарди Амери најгори на свету, између осталог и оно што су чинили као колонијалне империје.

Jel znas ko pise za tu Vikipediju...?!:confused:Ja cu da ti kazem....najgore slajmare od ljudi belosvetskih istoricara koji se zalazu za kolonijalizam.Nasao sam vise clanaka gde se opravdavaju americka, engleska i francuska kolonijalna osvajanja.Ako je tebi tesko to da shvatis na osnovu teksta,to je vec tvoj problem.

A sem toga ako su ti anglosaksonci toliko odvratni,bar procitaj tekst pre nego sto stavljas svakave njihove bljuvotine.:roll:

Jel znas ko pise za tu Vikipediju...?!:confused:Ja cu da ti kazem....najgore slajmare od ljudi belosvetskih istoricara koji se zalazu za kolonijalizam.Nasao sam vise clanaka gde se opravdavaju americka, engleska i francuska kolonijalna osvajanja.Ako je tebi tesko to da shvatis na osnovu teksta,to je vec tvoj problem.

A sem toga ako su ti anglosaksonci toliko odvratni,bar procitaj tekst pre nego sto stavljas svakave njihove bljuvotine.:roll:

Ајде молим те, болдуј она места у овом тексту у којима се велича колонијализам!!!

Индијци указују на чињеницу да су најсуровији и најотворенији облици дискриминације углавном нестали након реформатских покрета пре и после 1947., када је Индија стекла независност. Некада би парије истукли ако би додирнули сенку припадника више касте, морали су носити клепетуше да би упозорили друге људе на свој долазак те кантице како њихова пљувачка не би онечистила земљу. Парије нису смели ући у школу или сести на клупу до припадника више касте.
Устав из 1950. предвиђа састав квота којим је у савезном парламенту за парије резервирсан број места сразмјеран њиховом уделу у укупном броју становника: 15% (сваки 6. Индијац је парија). У правном и административном жаргону недодирљиви су познати као “касте с пописа). Места за парије чувају се и у државним законодавним телима, сеоским виећима, државним службама и факултетима, због чега су знали настајати немири, нпр. кад би се припаднику више касте ускратио упис на факултет да би се направило место за једног парију. Но упркос томе, индијске владајуће странке подржавају тај састав квота.

Махатма Гандхи, иначе шудра према кастинској подели, предводио је једну од првих и најодважнијих кампања за укидање недодирљивости, али ни он никада није одбацио хиндуистичку кастинску поделу. Bhimrao Ramji Ambedkar (Бхимра Рамџи Амбедкар), састављач индијског устава, творац позитивне дискриминације, желео је искоренити кастинску поделу из хиндуизма, а будући да то није успевао, јавно се одрекао хиндуизма и прешао на будизам.

Ајде молим те, болдуј она места у овом тексту у којима се велича колонијализам!!!

Индијци указују на чињеницу да су најсуровији и најотворенији облици дискриминације углавном нестали након реформатских покрета пре и после 1947., када је Индија стекла независност.

Ako ovo nije napisao neki americko/evropski kolonijalisticki majmun,ja cu sebi da odsecem onu stvar.:lol:

У овом посту је одговор - Дравиди.
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=5272070&postcount=167

Znači postoji rasa Dravidi.
Ja sam mislio da se delimo na belu , žutu , crnu rasu , ali ajde da naučim nešto novo:roll:

Јесте касте су карактеристичне за хиндуистичку традицију, али Цигани оданде воде порекло, а како су касте старе више хиљада година, то је дубоко укорењено у њиховој свести и потпуно је погрешан приступ тим стварима, из европског угла.
Њихово понашање је архетипско.

A i mi smo došli iz Indije i mi smo Arijevci, a oni Dravidi i sad trebamo da živimo u kastama.
I njima je duboko u svesti da ne idu u školu, žive u bedi i neobrazovanosti.......
Mislim je su li to nove teorije, o prenošenju svesti genetskim putem. Zapisano im u DNK, jel tako.

Izađi malo sa te tvoje terase. Ne žive Romi samo u karton-city-ju ispod Gazele.
Poseti par gastarbajterskih romskih sela u okolini Požarevca, Milanovca i u istočnoj Srbiji
pa da vidiš Dravide kako prave kućerine na pet sprata, bazene, kapije u stilu baroka, voze BMW
i merdže, nose kilo zlata na sebi, grade mauzoleje mrtvima (to mora da im je ostalo od Starih Grka)......

I ne lupetaj molim te o arhetipskom ponašanju. Samo još fali da začiniš sve sa Jungovom teorijom o kolektivno nesvesnom,
pa da tema ode u zonu sumraka. Ostavi ti te teorije za psihologe i psihijatre.
Ni teorija da su Romi poreklom Dravidi nije naučno dokazana.

Kapitalisti i fasisti.

Ma ti si bre bolesna.U tom jednopartijskom sistemu NIJE POSTOJALA Nacional-Socijalisticka Partija,a takvim ljudima je direktno sasut sanzer u potiljak.

Dok u tvojoj EUropi i visepartijskom sistemu danasnje Nemacke, SEDE U PARLAMENTU FASISTI NPD--a...

Ajde gukni sad...

EUropski sljam! 8)[/QUO
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Znaš onaj vic; rugaju se jedni drugima.. komunISTI-fašISTI a šumom odzvanja eho ISTI, ISTI, ISTI.......................
Za vreme Staljina SAMO U UKRAJINI 300 000 LJUDI UMRLO OD GLADI, BLIZU 200 000 NESTALO U ČISTKAMA, KAO POLITIČKI NEPODOBNI
To je validan podatak koji vazi samo za jednu Sovjetsku republiku, pa pomnozi bar sa 10
Zlikovci se razlikuju samo u nijansi medju žrtvama razlike nema
SVAKO KO IH PODRŽAVA JE POTENCIJALNI ZLOČINAC

Одсеци...

Kako da odsecem,kada treba posle vas tupave da tovarim.Jos sam ti ovde postavio citat,a ti nista da napises u vezi toga...

alergicna:
Znaš onaj vic; rugaju se jedni drugima.. komunISTI-fašISTI a šumom odzvanja eho ISTI, ISTI, ISTI.......................
Za vreme Staljina SAMO U UKRAJINI 300 000 LJUDI UMRLO OD GLADI, BLIZU 200 000 NESTALO U ČISTKAMA, KAO POLITIČKI NEPODOBNI
To je validan podatak koji vazi samo za jednu Sovjetsku republiku, pa pomnozi bar sa 10
Zlikovci se razlikuju samo u nijansi medju žrtvama razlike nema
SVAKO KO IH PODRŽAVA JE POTENCIJALNI ZLOČINAC

Ne skreci sa teme!Ako nisi dovoljno inteligentna da mi konkretno odgovoris na pitanje koje sam ti postavio u vezi SMRDLJIVIH FASISTA U NEMACKOM PARALAMENTU DANAS(a da ne zaboravimo da svaka EU zemlja u parlamentu ima Fasiste),onda ne zapocinji polemiku o mojoj opredeljenosti i zrtvama komunizma jer takva tema vec postoji.

Dakle duso ,ovde su tema ROMI i postojanje fasista u svim kapitalistickim zemljama.Kako to objasnjavas?

Sto se komunistickih terora tice,steta sto ih nije bilo jos!Vidis li ti da to komunisti nisu dovoljno dobro postreljali cim se opet takve pojave javljaju posle 60 godina.:lol:

Znači postoji rasa Dravidi.
Ja sam mislio da se delimo na belu , žutu , crnu rasu , ali ajde da naučim nešto novo:roll:

Па што питаш кад већ све знаш?

A i mi smo došli iz Indije i mi smo Arijevci, a oni Dravidi i sad trebamo da živimo u kastama.

Који МИ?!

Izađi malo sa te tvoje terase. Ne žive Romi samo u karton-city-ju ispod Gazele.
Poseti par gastarbajterskih romskih sela u okolini Požarevca, Milanovca i u istočnoj Srbiji
pa da vidiš Dravide kako prave kućerine na pet sprata, bazene, kapije u stilu baroka, voze BMW
i merdže, nose kilo zlata na sebi, grade mauzoleje mrtvima (to mora da im je ostalo od Starih Grka)......

Да и....................? Шта си с тим хтео да кажеш? Да богати Цигани треба да помогну ове сиромашне из картон ситија?

I ne lupetaj molim te o arhetipskom ponašanju. Samo još fali da začiniš sve sa Jungovom teorijom o kolektivno nesvesnom,
pa da tema ode u zonu sumraka. Ostavi ti te teorije za psihologe i psihijatre.
Ni teorija da su Romi poreklom Dravidi nije naučno dokazana.

Зато је теорија да ти потичеш од мајмуна итекако доказана.

Kako da odsecem,kada treba posle vas tupave da tovarim.Jos sam ti ovde postavio citat,a ti nista da napises u vezi toga...

Сам си рекао да ћеш да одсечеш, па те ја само подржавам у твојим настојањима, јер неке ствари су некима апсолутно вишак.

Што се текста тиче ти стварно имаш озбиљан проблем да објасниш неком шта те мучи! Не знам шта радиш кад одеш код лекара? Како му објасниш шта ти фали?

Ne skreci sa teme!Ako nisi dovoljno inteligentna da mi konkretno odgovoris na pitanje koje sam ti postavio u vezi SMRDLJIVIH FASISTA U NEMACKOM PARALAMENTU DANAS(a da ne zaboravimo da svaka EU zemlja u parlamentu ima Fasiste),onda ne zapocinji polemiku o mojoj opredeljenosti i zrtvama komunizma jer takva tema vec postoji.

Dakle duso ,ovde su tema ROMI i postojanje fasista u svim kapitalistickim zemljama.Kako to objasnjavas?

Sto se komunistickih terora tice,steta sto ih nije bilo jos!Vidis li ti da to komunisti nisu dovoljno dobro postreljali cim se opet takve pojave javljaju posle 60 godina.:lol:

Ti se, vidim, osećaš veoma *inteligentno* pa izbegavaš *inteligentno*da vidiš znak jednakosti izmedju SMRDLJIVIH FAŠISTA U NEMAČKPM PARLAMENTU danas i STALJIMOVIH KOMUNISTA *juče* Mrtva je to trka!
Fašista ima svuda samo se različito zovu, i ne vidim da imaju bilokakav uticaj na zvanične stavove tih država na temu rasne ili verske .diskriminacije
I nema ih samo u kapitalizmu
Kod nas su to radikali, koji su podržali fašistički skup u Novom Sadu, podrzavaju *Obraz* i kao što vidiš na ovoj temi, najglasniji zagovornici diskriminacije.
Pošto si ti dovoljno *inteligentan* ne treba da ti kažem da nisu samo NEMCI fašisti a PARTIZANI NJIHOVI NAJVEĆI PROTIVNICI

Па што питаш кад већ све знаш?

Pa kojoj rasi pripadaju? Crnoj?, Beloj?, Žutoj?

Који МИ?!
Mislio san na Srbe, kao većinski narod u Srbiji i njihov odnos prema Romima.
Valjda je o tome tema.

Да и....................? Шта си с тим хтео да кажеш? Да богати Цигани треба да помогну ове сиромашне из картон ситија?
Mislio sam da kad se Romi izvuku iz zamršenih lanca bede (u kojima se nalaze sticajem istorijskih prilika, a nije se lako izvući) ponašaju se kao i prosečni bogatiji Srbin,
a kad završe škole i fakultete (što je ređe) ponašaju se kao i svaji obrazovan Srbin.

Зато је теорија да ти потичеш од мајмуна итекако доказана.
Ovo treba da shvatim kao uvredu?:roll:

Sto se komunistickih terora tice,steta sto ih nije bilo jos!Vidis li ti da to komunisti nisu dovoljno dobro postreljali cim se opet takve pojave javljaju posle 60 godina.

И још ти, кретенчино, цитираш туђе постове као "расистичке"???
Тебе не треба јурити по кривичном закону за шта си писмено дао основа -
тебе треба затворити у лудницу и бацити кључ!:evil::evil::evil:

Back