Ne ubij!

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jedan Albanac je davnih godina pokušao da siluje mladu Srpkinju.. ona je pružila otpor i on je ubio..
Otac je na suđenju uneo pištolj i osvetio je..
Da li je on u paklu pošto sam siguran da se nikada nije pokajao?

jedan Albanac je davnih godina pokušao da siluje mladu Srpkinju.. ona je pružila otpor i on je ubio..
Otac je na suđenju uneo pištolj i osvetio je..
Da li je on u paklu pošto sam siguran da se nikada nije pokajao?
а зашто тебе интересују појединачни случајави?
kako mi mozemo da znamo je l u paklu ili nije?.ne mozemo!

Da li će svako ko je ubio završiti u paklu ili će neko biti spašen?

Neki će biti "spašeni" upravo zato jer su ubili nekoga (teškog nitkova koji je bio opasan). Nije lako ubiti...često se izlažeš smrtnoj opanosti ...a onaj koji u pravdi ponudi svoj život ili ne mari za svoj život je velika osoba. Protivnik mora biti opasna i zla osoba inače ubistvo nema smisla i u biti je griješni postupak.

pa ako je bio glavni progonitelj hrišćana a oni su bili ubijani saberi dva i dva

Ne piše ni to da je bio glavni progonitelj kršćana. Bilo kakva njegova oporba na apostole bila je za Isusa strašna stvar. Radi se o tome da je Pavao bio najbolji student i teolog židovske svete knjige i kao takav poznat u narodu i intelektualcima, kao takav trebao je Isusu.

Progon crkve u ranoj fazi nakon Isusa nije bio strašan kao u vrijeme desetke godina poslije, pred uništenje Jeruzalema....sve ima svoju kulminaciju. Apostol Jakov je još 30 godina nakon Isusa bio vođa jeruzalemske crkve, i što je zanimljivo bio je nazirejski vođa, isposničkog reda židovstva i kao takav imao je pravo boraviti u hramu svaki dan i tamo se neprestano molio. Farizeji su ludovali od ljubomore ali nisu mu mogli ništa. Narod ga je zvao Jakov pravednik.

Poslednja izmena:
Ne piše ni to da je bio glavni progonitelj kršćana. Bilo kakva njegova oporba na apostole bila je za Isusa strašna stvar. Radi se o tome da je Pavao bio najbolji student i teolog židovske svete knjige i kao takav poznat u narodu i intelektualcima, kao takav trebao je Isusu.
gde piše da je bio najbolji student i teolog?

A gde to pise ???
hvalio se time u kafani kod svetog Petra pa su ga spustili sprat niže gde je znatno toplije i gde idu umišljeni apostoli i masovne ubice :p

ne znam kako misliš da ga opereš...progonitelji hrišćana ih nisu prekorevali nego su ih ubijali...a on je bio ako ne glavni onda vrlo istaknut progonitelj hrišćana...uostalom znamo da je učestvovao u egzekuciji svetog Stefana

Poslednja izmena:
hvalio se time u kafani kod svetog Petra pa su ga spustili sprat niže gde je znatno toplije i gde idu umišljeni apostoli i masovne ubice :p

ne znam kako misliš da ga opereš...progonitelji hrišćana ih nisu prekorevali nego su ih ubijali...a on je bio ako ne glavni onda vrlo istaknut progonitelj hrišćana...uostalom znamo da je učestvovao u egzekuciji svetog Stefana
A gde si me video da ga perem ?
...stvarne me cudi kako ne primecujes da ja samo reagujem na tvoje lazne /neistinite optuzbe...

A gde si me video da ga perem ?
...stvarne me cudi kako ne primecujes da ja samo reagujem na tvoje lazne /neistinite optuzbe...
nemaš dokaza da nije bio ubica dok je progonio hrišćane...a logično je da ako su progonitelji ubijali hrišćane da je i on to radio kao istaknuti i zvanični progonitelj...on je učestvovao u egzekuciji svetog Stefana, a u Damask je krenuo sa ovlašćenjem da juri hrišćane...znači nije bio hobista progonitelj koji bi probao da posavetuje hrišćane da se odreknu vere nego zvanični ovlašćeni progonitelj a takvi su ubijali...

nemaš dokaza da nije bio ubica dok je progonio hrišćane...
Tako je,nemam...ali ne izmisljam da je ubijao pa te pitam zasto si to uradio m,zasto toliko mrzis Pavla ?
a logično je da ako su progonitelji ubijali hrišćane da je i on to radio kao istaknuti i zvanični progonitelj...
Odkud ti sad ovo,odkud ti uopste ideja da goniti hriscane po pravili znbaci ubijati ih ????
on je učestvovao u egzekuciji svetog Stefana,

Tako je,nemam...ali ne izmisljam da je ubijao pa te pitam zasto si to uradio m,zasto toliko mrzis Pavla ?

Odkud ti sad ovo,odkud ti uopste ideja da goniti hriscane po pravili znbaci ubijati ih ????
ne volim Pavla.....izokrenuo je Isusovu etiku u laž i formu i ideologiju a slavite ga kao da je jednak Isusu i sledite njegovu naopaku verziju Isusovog učenja... a ne lažem oko toga da je ubijao hrišćane nego iznosim svoje uverenje da kao poznati progonitelj hrišćana sigurno jeste jer se to podrazumevalo tada u opisu tog posla...već to što je prisustvovao egzekuciji svetog Stefana i navijao za one koji ga kamenuju je isto kao da ga je lično ubio....pročitaj neki put šta mi piše u potpisu pre nego što moje reči shvatiš prejako...

Poslednja izmena:

Back