Pozdrav narode. Da ne davim mnogo, imam problem. Ako znate kako ga resiti, posavetujte me... Evo o cemu se radi. Imam 26 godina. U vezi sam sa devojkom od 23. Imam iza sebe vezu od malo vise od tri godine. Mislio sam da poznajem zene, ali sam se izgleda grdno prevario... Devojka takodje ima duzu vezu iza sebe. Od godinu i nesto. Bitno je sto to govorim. Bice vam jasno u daljem tekstu... Zabavljamo se tri meseca. Samo to upoznavanje sa njom je bilo sa apsolutno nikakvim ozbiljnim namerama. Ali ipak, vec u toku prvog izlaska, sam primetio da ce sa njom biti nesto posebno. Drugacija je od drugih devojaka, na nacin koji meni odgovara. A jos bitnija stvar, ja sam drugaciji... Ustvari, ja sam isti sa njom kao kad sam sam. Sa drugima je uvek bilo nesto sto se prikriva, sto ne zelim da znaju. Njoj ne umem da sakrijem apsolutno nista. I sa njene strane je tako. Sve u svemu, otvoren i iskren odnos, od samog starta. I to oboma odgovara... E sad, sve to izmedju nas je od pocetka krenulo mnogo brzo i ozbiljno. Cesta vidjanja, seks, upoznavanje sa roditeljima itd. I sve je bilo ok. Vidim da je srecna, da je zadovoljna, ma sve je na mestu... I odjednom, nas dvoje razgovaramo o raskidu...Razlog? Ne postoji. Pitam je jesam li uradio nesto pogresno. Nisam... Jel' postoji neki problem? Ne... Ja sam decko iz snova, odgovara joj sta radim i kako se ponasam, ma sve je na mestu... Dobro, jel' postoji mozda neko drugi? Nije ni to... Dobro, sta je u pitanju? Ne znam, kaze, sve mi smeta. Dobro, sta je to sve? Ne zna da mi odgovori. Nema nista konkretno... I onda pocinje sa pricom da joj se sa tim deckom sa kojim je bila godinu dana u vezi desilo isto. Jednostavno se ohladila... Kaze da se ponavlja sa mnom isto sto se i sa njim desilo. Bio je dobar prema njoj, sve je bilo na mestu, ali eto... Samo joj je nesto kvrcnulo u glavi i kraj... Odjednom vise ne zeli vezu, ne zeli porodicu, nista... Ne mogu da shvatim sta se desava i kako da resim situaciju. Jeste da su samo tri meseca u pitanju, ali mi je stvarno stalo do nje i ne bih da je izgubim. Ne znam kako da se ponasam...
Desilo se jos nesto sto mislim da je bitno i mozda presudno u svoj ovoj zbrci. Nedavno joj je kasnila menstruacija skoro nedelju dana. Pozalila se majci u vezi toga, a ova je pobesnela. Krenule su price tipa, pa sta ces sad, sta ako si trudna, kako da kazemo ocu, sta ce narod da kaze... Pre toga je vise puta i prespavala kod mene, ali od tad joj je zabranjeno. Mislim da je zbog toga i nastala sva ova situacija. Sve se izdesavalo par dana posle tog razgovora sa majkom. Na kraju je ispalo da se njenima ja uopste ne svidjam i tako dalje. Razmisljajuci o svemu tome, nesto mi je palo na pamet. Ima stariju sestru koja ne zivi vise sa njima. Preselila se zbog posla, zivi samostalno, retko se vidjaju... I ima mladjeg brata koji je na fakultetu u drugom gradu i po svemu sudeci, ne planira da se vrati kuci po zavrsetku... Ne ostaje niko uz roditelje ako ona pocne da zivi sa mnom. I deluje mi kao da pokusavaju nju da zadrze uz sebe po svaku cenu... E sad, problem je i to sto sa roditeljima ima izuzetno prisan odnos i da, ako hocu da je zadrzim, moram da joj postanem bitniji od njih. Kako to da uradim-ne znam... Pogubljen sam, ne znam kako da se ponasam... Mi se i dalje vidjamo uz neki dogovor da cemo se potruditi zajedno da prevazidje to svoje stanje, ali ona vise nije ista. Nezainteresovana je. Izgleda kao da sve radi na silu. Ne primecujem da napredujemo, tj. da se vracamo na staro...
Ima jos gomilu stvari koje mozda trebam da pomenem, ali kad vidim sta sam sve napisao, nisam siguran ni da ce ovo neko da procita. Ako se neko pak zainteresuje i mozda ima resenje, ja cekam. Potrebno mi je jos necije misljenje. Ne mogu ovo sam da resim.
Hvala unapred...
Desilo se jos nesto sto mislim da je bitno i mozda presudno u svoj ovoj zbrci. Nedavno joj je kasnila menstruacija skoro nedelju dana. Pozalila se majci u vezi toga, a ova je pobesnela. Krenule su price tipa, pa sta ces sad, sta ako si trudna, kako da kazemo ocu, sta ce narod da kaze... Pre toga je vise puta i prespavala kod mene, ali od tad joj je zabranjeno. Mislim da je zbog toga i nastala sva ova situacija. Sve se izdesavalo par dana posle tog razgovora sa majkom. Na kraju je ispalo da se njenima ja uopste ne svidjam i tako dalje. Razmisljajuci o svemu tome, nesto mi je palo na pamet. Ima stariju sestru koja ne zivi vise sa njima. Preselila se zbog posla, zivi samostalno, retko se vidjaju... I ima mladjeg brata koji je na fakultetu u drugom gradu i po svemu sudeci, ne planira da se vrati kuci po zavrsetku... Ne ostaje niko uz roditelje ako ona pocne da zivi sa mnom. I deluje mi kao da pokusavaju nju da zadrze uz sebe po svaku cenu... E sad, problem je i to sto sa roditeljima ima izuzetno prisan odnos i da, ako hocu da je zadrzim, moram da joj postanem bitniji od njih. Kako to da uradim-ne znam... Pogubljen sam, ne znam kako da se ponasam... Mi se i dalje vidjamo uz neki dogovor da cemo se potruditi zajedno da prevazidje to svoje stanje, ali ona vise nije ista. Nezainteresovana je. Izgleda kao da sve radi na silu. Ne primecujem da napredujemo, tj. da se vracamo na staro...
Ima jos gomilu stvari koje mozda trebam da pomenem, ali kad vidim sta sam sve napisao, nisam siguran ni da ce ovo neko da procita. Ako se neko pak zainteresuje i mozda ima resenje, ja cekam. Potrebno mi je jos necije misljenje. Ne mogu ovo sam da resim.
Hvala unapred...