Ne postoji ništa posle smrti

zamisli glisto da postoji bog
jel njemu moguce da stvori nesto od bilo kog materijala?
Zamisli ti Sale da postoji Bog koji stvara sve, pa i materijale.
Zamisli?
Zbog čega bi se uopšte petljao sa pogrešnim materijalom?
Zbog čega bi prekršio sve moguće zakone koje je za ovu našu dimenziju postavio?

Ovo nije priča o tome od čega je Bog sklepao čoveka.
Jesi li se ikada zapitao, zašto se čovekom zove i ono što je prah zemaljski i ono
u čemu je duh životni?

Zamisli ti Sale da postoji Bog koji stvara sve, pa i materijale.
Zamisli?
Zbog čega bi se uopšte petljao sa pogrešnim materijalom?
Zbog čega bi prekršio sve moguće zakone koje je za ovu našu dimenziju postavio?

Ovo nije priča o tome od čega je Bog sklepao čoveka.
Jesi li se ikada zapitao, zašto se čovekom zove i ono što je prah zemaljski i ono
u čemu je duh životni?
pa u bibliji je moralo tako, neki redosled, mada ja to shvatam kako proisticemo od nicega, jer prasina je sinonim za nista

Da.
Imaš mnoštvo mojih pisanja na ovom forumu, ako te zanima pročitaj i saznat' ćeš.

iskreno mene vise zanima odakle si ti naucio ovde stvari ? iz kojih knjiga > od kojih pisaca ? kojih filozofa ? ili kojih pravaca istih ili nekih drugih srodnih ili manje srodnih nauka ? ili pesudonauka ..sta god....

ti ako si dobar forumas i kolega, ti ces lepo napisati koji su to izvori ....

pozz

iskreno mene vise zanima odakle si ti naucio ovde stvari ? iz kojih knjiga > od kojih pisaca ? kojih filozofa ? ili kojih pravaca istih ili nekih drugih srodnih ili manje srodnih nauka ? ili pesudonauka ..sta god....

ti ako si dobar forumas i kolega, ti ces lepo napisati koji su to izvori ....

pozz

Sve što govorim dolazi iz prosvjetljenja.
Dakle, znanje ne dolazi iz knjiga već iz Svijesti
koja nam je svima dostupna.
Prosvjetljenje je kao kad upališ svjetlo u sobi...
tad jasno vidiš 'sve stvari u sobi' onakvim-kakve-jesu,
te ih kao takve možeš i opisati. Opis je jednostavan:
'gledaš' i opisuješ šta 'vidiš'.

Ne postoji svest produhovljena bez znanja.

pa u bibliji je moralo tako, neki redosled, mada ja to shvatam kako proisticemo od nicega, jer prasina je sinonim za nista
Može biti i ništa, jer Bog ni iz čega stvara sve.

Zapravo se tu radi o dvojnoj prirodi čovekovoj. O onome što je zemaljsko
i onome što je nebesko.
Svi smo mi po difoltu i jedno i drugo, s tim da ovo drugo treba osvestiti,
spoznati.

ti si filozof i na pogresnom si pdf-u

Ostavi se suda.
Ja sam na forumu na kojem želim da pišem i da komentarišem.
Ako se to ne slaže sa tvojim kockicama a ti samo prođi. Jednostavno.

Ovo je FORUM religija a ne RELIGIJA. Shvataš? :)
Na forumu religija se vode diskusije na religijska pitanja, porijeklo shvatanja i slično.
U Crkvi se moliš Jahveu, u džamiji Alahu, itd itd ovdje se družimo kroz razmjenu
znanja i mišljenja o religiji, o Bogu i o sebi kao nezaobilaznom posmatraču, apsolutnom
svjedoku ne samo 'Božije riječi' već i svjedoci jedni drugima sada i ovdje.

znaci tek kad umres moci ces da vidis , i opises sta se desava posle smrti ? ne pre

drugo , svaku rec koju si naucio napisati , naucio si jos u osnovnoj skoli , do tad nisi znao pisati, da nisi naucio sad bi bio nepismen, i ne bi ovde propovedao...
citao si valjda knjige ?
da bi mantrao o Svesti morao si prvo doci u kontakt sa tom recju , SVEST , onda si procitao kojekude i nekakve definicije iste, pa ti se neka i svidela ili nije... ne znam
e tako si dosao i do termina Prosvetljenje...... i tako rec po rec i eto price :)

Može biti i ništa, jer Bog ni iz čega stvara sve.

Zapravo se tu radi o dvojnoj prirodi čovekovoj. O onome što je zemaljsko
i onome što je nebesko.
Svi smo mi po difoltu i jedno i drugo, s tim da ovo drugo treba osvestiti,
spoznati. mada
kada je avram pricao o nastanku, stavim se u ulogu slusaoca. tada u toj pustari obicnom coveku nije mogao drugacije da objasni da je covek nista do prasine, mada ima raznih shvatanja po tom pitanju.
iako je sve stvorio recju, coveka je sto se kaze rucno stvarao, neko spominje glinu jer je ona pogodna za oblikovanje.
ko zna kako je bilo uglavnom tadasnjem coveku je moralo tako.
za mene je to simbolika

Poslednja izmena:
Ostavi se suda.
Ja sam na forumu na kojem želim da pišem i da komentarišem.
Ako se to ne slaže sa tvojim kockicama a ti samo prođi. Jednostavno.

Ovo je FORUM religija a ne RELIGIJA. Shvataš? :)
Na forumu religija se vode diskusije na religijska pitanja, porijeklo shvatanja i slično.
U Crkvi se moliš Jahveu, u džamiji Alahu, itd itd ovdje se družimo kroz razmjenu
znanja i mišljenja o religiji, o Bogu i o sebi kao nezaobilaznom posmatraču, apsolutnom
svjedoku ne samo 'Božije riječi' već i svjedoci jedni drugima sada i ovdje.
to i ja kazem religija, ne filozofija
pises o prosvetljenju, kakvom, sta ti to znas sto drugi ne znaju a da ima veze sa bozanstvom. sebe proglasavas maltene za sveca
reci nam ime i datum rodjenja da te slavimo :D

Ne postoji svest produhovljena bez znanja.
Da pokušam da ti približim pojmove...

Svest = znanje o svemu zajedno.
Svesnost = stanje budne prisutnosti u sadašnjem trenutku

Od nivoa tvoje svesnosti (budnosti) zavisi koliko od tog znanja ćeš moći da koristiš.

Tu božansku svest simboliše Hrist u Bibliji. Isus je simbol dobra.
Dobro se nalazi uvek ispred znanja /istine, kao što se i Isus nalazi ispred Hrista.

znaci tek kad umres moci ces da vidis , i opises sta se desava posle smrti ? ne pre

Smrt ne postoji. Smrt je iluzorna, nevidljiva granica između dva životna iskustva.
Čovjek može da umre, sada, u tijelu, da se vrati Bogu i da se vrati nazad u tijelo
a da to niko ne primijeti, do on sam. Kako to? Tako. Smrt čovjekova je prestanak
kontiniuma tjelesne svjesnosti. Kada volja apsoluta transcendira iz duše-razum-tijela
u sebe-apsolut, nestaje svjesnost-o-sebi-čovjeku a prema aposlutu se uzdiže Svijest=
duh apsoluta. Apsolut + Svijest = BOG.

Pošto je Bog bezvremen, bestjelesan i besprostoran, transcendencija volje apsoluta
u Boga se dešava između dva trena u vremenu čovjeka. U' 'međuvremenu' kao Bog
apsolut ima beskonačnost koju može odlučiti da proživi i da se poslije proživljenje
beskonačnosti vrati, transcendira volju nazad u čovjeka iz kojega je trancendirao u
Boga... Povratkom volje u čovjeka dešava se VASKRSENJE. Čovjek je vaskrsao ali
ne onaj čovjek koji je bio prije povratka Bogu, već novi čovjek u istom tijelu. Dakle,
kada se volja apsoluta iz Boga ponovo vrati u čovjeka, vrijeme ponovo poteče kao da
nikada nije niti stalo. Sva proživljena beskonačnost apsoluta stala je u onom
'besprostoru' između dva trena, u 'bezvremenu'. Čovjek je dakle umro i vaskrsao.
'Vaskrsenjem' nazad u tijelo u njegovoj svjesnosti je otvoren portal prema Svijesti
apsoluta iz koje po želji može da unosi apsolutne istine bez njihovog iskrivljenja.

Zašto onda apsolut, kao čovjek tad ne bi mogao pričati istinu o životu poslije smrti?

drugo , svaku rec koju si naucio napisati , naucio si jos u osnovnoj skoli , do tad nisi znao pisati, da nisi naucio sad bi bio nepismen, i ne bi ovde propovedao...
citao si valjda knjige ?
da bi mantrao o Svesti morao si prvo doci u kontakt sa tom recju , SVEST , onda si procitao kojekude i nekakve definicije iste, pa ti se neka i svidela ili nije... ne znam
e tako si dosao i do termina Prosvetljenje...... i tako rec po rec i eto price :)

Poslije mog gornjeg objašnjenja na ovaj dio komentara mi je apsurdno odgovarati.

to i ja kazem religija, ne filozofija
pises o prosvetljenju, kakvom, sta ti to znas sto drugi ne znaju a da ima veze sa bozanstvom. sebe proglasavas maltene za sveca
reci nam ime i datum rodjenja da te slavimo :D

Čitaj... već sam ispisao mnogo o tome.
Ako do sada nisi shvatio iz tih proteklih komentara nećeš ni iz još jednog.
Nije to zato što ne možeš, već zato što ti to ne želiš. :)

Smrt ne postoji. Smrt je iluzorna, nevidljiva granica između dva životna iskustva.
Čovjek može da umre, sada, u tijelu, da se vrati Bogu i da se vrati nazad u tijelo
a da to niko ne primijeti, do on sam. Kako to? Tako. Smrt čovjekova je prestanak
kontiniuma tjelesne svjesnosti. Kada volja apsoluta transcendira iz duše-razum-tijela
u sebe-apsolut, nestaje svjesnost-o-sebi-čovjeku a prema aposlutu se uzdiže Svijest=
duh apsoluta. Apsolut + Svijest = BOG.

Pošto je Bog bezvremen, bestjelesan i besprostoran, transcendencija volje apsoluta
u Boga se dešava između dva trena u vremenu čovjeka. U' 'međuvremenu' kao Bog
apsolut ima beskonačnost koju može odlučiti da proživi i da se poslije proživljenje
beskonačnosti vrati, transcendira volju nazad u čovjeka iz kojega je trancendirao u
Boga... Povratkom volje u čovjeka dešava se VASKRSENJE. Čovjek je vaskrsao ali
ne onaj čovjek koji je bio prije povratka Bogu, već novi čovjek u istom tijelu. Dakle,
kada se volja apsoluta iz Boga ponovo vrati u čovjeka, vrijeme ponovo poteče kao da
nikada nije niti stalo. Sva proživljena beskonačnost apsoluta stala je u onom
'besprostoru' između dva trena, u 'bezvremenu'. Čovjek je dakle umro i vaskrsao.
'Vaskrsenjem' nazad u tijelo u njegovoj svjesnosti je otvoren portal prema Svijesti
apsoluta iz koje po želji može da unosi apsolutne istine bez njihovog iskrivljenja.

Zašto onda apsolut, kao čovjek tad ne bi mogao pričati istinu o životu poslije smrti?

druze Ja koji jesam , a jel moze dusa razum ili telo da izjavi prigovor ?

Back