Hekate
Primećen član
- Poruka
- 956
https://forum.krstarica.com/threads...-postojanju-materije-zivota-i-prirode.675139/
nek ti je Bog u pomoći...![]()
hehehehe..U svakom slučaju hvala.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
https://forum.krstarica.com/threads...-postojanju-materije-zivota-i-prirode.675139/
nek ti je Bog u pomoći...![]()
druze Ja koji jesam , a jel moze dusa razum ili telo da izjavi prigovor ?
Evo jednog tumačenja, od strane duhovnog čoveka, koje Bibliji daje vrednostkada je avram pricao o nastanku, stavim se u ulogu slusaoca. tada u toj pustari obicnom coveku nije mogao drugacije da objasni da je covek nista do prasine, mada ima raznih shvatanja po tom pitanju.
iako je sve stvorio recju, coveka je sto se kaze rucno stvarao, neko spominje glinu jer je ona pogodna za oblikovanje.
ko zna kako je bilo uglavnom tadasnjem coveku je moralo tako.
za mene je to simbolika
Da pokušam da ti približim pojmove...
Svest = znanje o svemu zajedno.
Svesnost = stanje budne prisutnosti u sadašnjem trenutku
Od nivoa tvoje svesnosti (budnosti) zavisi koliko od tog znanja ćeš moći da koristiš.
Tu božansku svest simboliše Hrist u Bibliji. Isus je simbol dobra.
Dobro se nalazi uvek ispred znanja /istine, kao što se i Isus nalazi ispred Hrista.
Sta je to dobro a sta zlo? Za koga dobro a za koga zlo pitanje je sad ? Ako je svima dobro radi se o interesu ako je za sve zlo radi se o poremecaju. Ako je za mene dobro a za tebe zlo radi se o prirodnom zakonu prezivljavanja ili primitivizmuDobro i zlo su subjektivni pojmovi koje su cini mi se religije izmanipulisale.
Cak kada bi svi bili dobri, kada ne bi postojali "oni zli" dosadilo bi nam i onda bi opet pocele da se izdvajaju grupice tipa "mi" i "oni tamo", sto je normalno jer smo svi razliciti. A kad god postoje "oni tamo" postojace i "zlo"![]()
NE POSTOJI NIŠTA POSLE SMRTI: Dva puta sam umro, nema ni BOGA NI NEBA! Kada pročitate ispovest ovog muškarca obuzeće vas JEZA !
Konkretnog odgovora ima li ičega nakon smrti nema. Muškarac, koji tvrdi da je dvaput u životu bio klinički mrtav, prvi put nakon motorističke nesreće, a drugi put nakon predoziranja analgeticima nakon nje, dao je svoje viđenje kliničke smrti na portalu Reddit.
Predočio je i dokaze o tim slučajevima, kao i lekarski izveštaj. Tvrdi da je ostao bez pulsa, svesti i funkcije disanja koji su se povratili tek nakon oživljavanja.
Nisam imao pojma da sam mrtav, to je bila samo mračna praznina. Nikakvih misli, nikakve svesti, ničega.
Oba puta jednostavno nisam bio tamo. Sve je bilo crno. Opisao bih to kao dremanje. Kratko spavanje bez snova i potom buđenje kao da sam spavao dugo, a u stvarnosti je to bilo tek 15-ak minuta.
Jedini razlog zbog kojeg to znam je taj što su me lekari morali obavestiti o tome. Da mi nisu rekli, ne bi ni znao da sam umro.
Prvi put je, kaže, tokom nesreće bio svjestan da bi mogao umreti
Iskreno, samo sam mislio 'o j... ga'. Drugi put nisam imao pojma, bio sam u strašnim bolovima i odjednom više nije bilo ničega, jednostavno nije bilo života. Potom sam opet bio budan i u bolovima.
Definitivno se manje bojim smrti
Oba su iskustva kliničke smrti bila identična.
Jedina razlika je što se prije nesreće sjećam jasnije nekoliko sekunda pre smrti. Drugi put sam bio ošamućen od bolova, pa gotovo nisam bio svestan svoje okoline.
Kaže da nije vidio nikakvu svetlost niti išta slično.
Mislim da su u takvim slučajevima mozgovi tih ljudi još uvek bili aktivni. Mislim da ono što su iskusili je bilo nešto poput sna.
Prva reakcija kad su mu rekli da je preživeo je bila: 'Kako je to cool! Sada ću moći prijateljima i svima reći da sam umro i vratio se'.
Definitivno se manje bojim smrti, znam da nije ništa gora od spavanja. Kad umreš, samo prestaneš postojati, nema razloga za brigu...
Uvek je bio ateista, ali se, priznaje, ipak nadao da postoji Bog i nebo, nešto veće od svih nas.
Sada želim uživati i učiniti drugima život boljim
I dalje sam ateista i sada mislim da znam kako ne postoji Bog i nebo. Barem ne za mene. Ali smatram kako su tuđa verovanja njihovo pravo. Ljudi ne bi smeli nametati svoja uverenja drugima."
Nakon svega u životu se želi dobro zabavljati i učiniti drugima život boljim.
Nakon smrti, jedino što će biti bitno je uticaj koji sam imao na živote ljudi koji su još živi. Nadam se da će moj uticaj biti pozitivan - zaključuje.
izvor : https://www.espreso.rs/lifestyle/zi...urce=zex&utm_medium=referral&utm_campaign=zex
Nemoj da brineš. Biće ti tačno onako kako veruješ da će biti. Ti odlučuješ.a jbt. pa tek sada počinju brige sa ovim saznanjem![]()
Nemoj da brineš. Biće ti tačno onako kako veruješ da će biti. Ti odlučuješ.
Širom sveta, ljudi sa najrazličitijim uverenjima svedoče o svojim iskustvima
i gle čuda, ta se iskustva razlikuju i odgovaraju upravo njihovim uverenjima.
Jednom sam pokušala da odgledam na jutjubu snimak nekog ruskog
pravoslavca, koji je doživeo kliničku smrt. Ajme, šta se njemu sve izdešavalo.
Prolazio je korz neka suđenja. Jedan anđeo na njegovoj strani i brani ga,
a ostali ga optužuju za svakojake grehe. I on to sve prepričava do u detalje,
ko je i šta rekao.. nije se dalo gledati..
Ateisti su jednostavniji. Nema ništa i aj zdravo..![]()
Dobro i zlo su u razumu. Ako si centriran u razumu poistovijećen si s polarizatorom dobra i zla,
te ne postoji mogućnost da shvatiš da postoji način življenja izvan polarizacije. To što ti smatraš
"normalnim" normalno je stoga za biće čija je volja polarizovana razumom s kojim se poistovijetilo.
U drugim riječima totalno si utonuo u san ili... već si pojeo s drveta 'dobra i zla'. To je ste 'grijeh'.
Zašto grijeh? Grijeh= Greška. Dakle, načinio si grešku i odstupio si od inicijalnog plana duše.
Za odstupanje moraš da platiš... kroz posledice, kroz sazrijevanje. Svojim 'dobrom' moraš da
izbalansiraš ekvivalentno zlo. I tako sve dok se ne probudiš iz tog polarizovanog sna i shvatiš da
ne moraš tako, da postoji način i put, 'srednji put', ni tamo ni ovako, izvan polarizacije, kada si
neutralni posmatrač, te subjekat i objekte vidiš kao nerazdvojivo jedno (to nije apsolutno Jedno).
Tada ćeš znati da si ti onaj koji za sebe bira taj odnos, tu jednotu, i da postavljajući se isključivo u
subjekat tog odnosa automatski polarizuješ doživljaj manifestacije tog percipiranog odnosa.
Dakle problem je što misliš da ne postoji življenje izvan dobra i zla, te kad ja kažem recimo da
možemo živjeti izvan polarizacije, ne mislim na totalnu izolaciju izvan polarizacije tipa 'nit' muško
nit' žensko', već mislim na život izvan polarizacije koja kaže da je dobro ili zlo biti muško ili žensko.
Takođe, 'interesna zona' individue je već određenja poarizovananjem a živjeti izvan polarizacije može
samo osviješćeno biće u individui. Zašto? Zašto što ono jeste sve individue koje su postojale, postoje
i koje ći ikad postojati. Zato jedino biće-svjesno-sebe-u-individui može živjeti kao individua a ne
ponašati se uslovljeno polarizatorom percepcije.
Moguce je da se covek samo uplasio a da nije video nista narocito dok je bio klinicki mrtav. Jer sta ce ateista da vidi? Ako ga je bilo blam da prica atesitima sta je navodno video dok je bio "mrtav" zasto ga nije blam sto je postao vernik, i sto ide u crkvu i sto se moli bogu ?moj brat od ujaka, inace cela ujcevina je ateisticka, doziveo je infarkt i klinicku smrt i od tad postaje vernik, nikad nije pricao o tome sta mu se desilo jer je znao sta ga ceka, napravili bi ga ludim. kako odmicu godine poceo slavu da slavi ide u crkvu moli se bogu.
Ti si prolupao do krajnostiOdma si me svrsto u gresnike bez da si predhodno razumeo sta sam rekao. Volim kad me svrstavaju u zle gresnike jer tu se vidi nerazumevanje pa cak i mrznja sagovornika (u tvom slucaju ima i psihicke bolesti). Kazes da mislim da ne postoji zivljenje izvan dobra i zla ...? Ja ne polarizujem dobro i zlo, ja ih relativizujem. Zato sad zaobidji me, ovo ionako nije bilo upuceno tebi. I smiri se malo, ne kontriraj sve zivo kao neko uvredjeno dete.
"Čudni su putevi Gospodnji"pa ne znam, covek se promenio, promenio shvatanja. ja sam mu bio u poseti tada (sr,kamenica) i to sam pripisao strahu. medjutim kazem ti vremenom se jednostavno promenio.
kod mene je drugi slucaj ja sam bez icijeg namtanja ili da mi se nesto desilo postao vernik jos kao mali
Moguce je da se covek samo uplasio a da nije video nista narocito dok je bio klinicki mrtav. Jer sta ce ateista da vidi? Ako ga je bilo blam da prica atesitima sta je navodno video dok je bio "mrtav" zasto ga nije blam sto je postao vernik, i sto ide u crkvu i sto se moli bogu ?
i vernik prihvata jer inace ne bi bio vernik, medjutim, takvi kao primer [moj brat] bolje neke stvari shvatajuda ne poveruješ, ali ateista najpre prihati boga nego vernik...osvešćenje
i vernik prihvata jer inace ne bi bio vernik, medjutim, takvi kao primer [moj brat] bolje neke stvari shvataju
da takva iskustva osvescenja su mogucavernik je vođen inercijom verovanja, onaj ko nije verovao doživljava baš ono što sam rekao...osvešćenje, oslobađanje
to se dešava u novom zavetu