Ti mislis da smo mi svi neka vrsta Boga oca apsoluta koji se inkarnira u telo Boga sina?
Možeš ti to nešto zvati kako ti volja , nazivi ne mijenjaju istinu o onome-što-jeste.
Ono-što-jeste (postojanje=
biće)
sebe doživljava i Bogom i stvorenjima (univerzumom, ljudima idr.)
Kada ima Svijest-o-sebi Bog je.
Kada svojim prisustvom u nečemu stvorenom svjedoči stvorenju, svjedoči to svjesnošću...
a poistovjećenjem sa tim isksutvom doživljava sebe stvorenjem.
Dakle, nit' je Bog to biće nit' je stvorenje biće... postojanje, ono-što-jest=apsolut je biće koje je
i Bog i čovjek. I Bog i stvorenja su njegovi aspekti osvjedočeni njegovim duhom.
Ono je stoga apsolutno, apsolutno je prisutno u svim svojim aspektima.
Bez njegovog prisustva (bez prisustva njegove volje i pažnje) ne postoji niti Bog niti čovjek.
U čemu onda postoje i Bog i stvorenja?
U duhu tog bića (u Svijesti ili svjesnosti).
Bog u njegovoj Svijesti, stvorenja u njegovoj svjesnosti. (Eto, u tvojoj svjesnosti recimo Bog ne postoji,
ne postoji niti u mojoj iako sam uzdigao Svijest o sebi. Sada je Svijest isključena a svjesnost je aktivna).
...
Dakle, JA NE MISLIM da smo mi neka vrsta Boga Oca koji se inkarnira u telo Boga sina. Objasnio sam zašto.
Dakle JA-apsolut sam Bog kada imam Svijest-o-sebi. Iz Svijesti (Jastva) stvaram beskonačnost mogućnosti kroz
manifestacije duša. Duše su ideje sa nepromjenjivim zadatkom i ciljem, s namjerom za samorealizacijom...
Čovjek je stvorenje i nikada ne postaje BOG. Čovjek zauvijek ostaje u domenu svjesnosti.
Ja-čovjek NISAM Bog.
Ja-apsolut jesam... dakle, kada imam Svijest-o-sebi-apsolutu. Tad je moja svjesnost isključena.
Svijest i svjesnost su kao prekidač kojim uključuješ i isključuješ svjetlo u sobi. Kad pritisneš jednu
stranu svjetlo je, kad pritisneš drugu mrak je. Dakle, jedno drugo anuliraju, isključuju ali ipak
ostaje otvoren portal od Svijesti kao svjesnosti kroz koji, intuicijom, u svjesnot unosimo apsolutna
znanja.
Meni je kriostalno jasno zašto aposlut kao čovjek ne može da shvati da je Bog i kako kao takav postoji.
Dodatna zabluda je u korišćenju pojmova. Jedna od osnovnih zabluda koja je negdje u vremenu
prihvaćšena za istinu jeste korišćenje pojma Svijest. Ljudi misle da oni imaju Svijest i to uveliko
otežava shvatanje sebe-Boga. Sama riječ Svijest govori o svemu-što-jest. Svijest je stoga potvrda (znanje)
o svemu-što-jest pri čemu ono 'jest' predstavlja sinonim za nestvorivost, neuništivost i nepromjenjivost
tog svega na što se pojam/znanje odnosi.
Kao 'čovjek' apsolut ne može razumjeti šta Svijest jeste i kako jest. Razumjeti nešto znači imati to nešto kao
objekat u svom razumu. Misli su objekti u razumu ali kada znanja iz Svijesti budu osviješćena kao objekti u
razumu ona su transformisana i nisu više ono što i kako u Svijesti jesu. Odatle i nemogućnost da se razumiju.
Razumije se njihova percipirana vrijednost ali ne i ona sama po sebi.