Ne postoji ništa posle smrti

Pa nije dokazala postojanje Boga, niti to bilo ko moze da dokaze ili opovrgne, niti ce ikad.

Kvantna fizika je i dalje fizika. Ono što fizika dokazuje jeste fizički svijet i njegove zakonotosti. Sve to je u domenu razuma i njegovih čula. Bog, kao apsolut na kojeg se misli bilo kako da se shvata taj pojam, ne postoji u razumu niti u čulnoj predstavi fizičkog svijeta. Dokazi o postojanju Boga a koje ti tražiš su fizičke prirode. Pošto se Bog može otkriti apsolutu (ne čovjeku koji je dio iskustva) samo u sebi-apsolutu, dokazi koje tražiš ti se ne mogu dati.
Samim tim što postavljaš absurdne zahtjeve koji se ne mogu ispuniti u fizičkoj formi ti smatraš da se ne može biti 100% sigurnim da Bog kao biće apsolut postoji. To ti ne možeš biti siguran jer nemaš taj neposredni uvid u sebe-apsolut. Da imaš znao bi sve o Bogu jer Bog si TI-apsolut, onaj koji jeste, koji sad u neznanju sumnja i koji zna kada sebi prosvijetli
ono-što-jeste, ono na što njegovo JA UKAZUJE. (Onaj koji jesi se može zvati kako ti volja, davati mu se bilo kakvi atributi, to neće izmijeniti ono-što-jeste, ono što se u znanju ili pak neznanju pokušava predstaviti sopstvenom razumu, svom egu.)

Ovako, ti živiš u ubjeđenju da je nemoguće da postoji ono što je fizički nemoguće dokazati, ali i dalje zahtijevaš fizičke dokaze onoga što nije fizičko. I pošto te dokaze ne možeš dobiti ni-od -koga ti se onda ponašaš kao da to čega ti uopšte nisi svjestan a nije fizičko i ne postoji. Činjenica je da to ne postoji OSVIJEŠĆENO u tvom razumu, to je ono što ti je trenutno sigurno i što u tebi postavlja sumnju i pitanja. To je sasvim u redu, odgovore ćeš takođe pronaći u sebi ali ne dok ne otpustiš totalnu kontrolu svog intelekta nad mogućnostima i ishodom. Trenutno volja ti je zarobljena u fizičom svijetu, tj u projekciji i nije čudo što u toj projekciji i tražiš i fizičke dokaze.

To ti je slično fenomenu 100-tog majmuna koji još nije osvijestio ono što je već postalo stvarnost prvog majmuna.

Na svet dolazim sa nekim predispozicijama, vezanim za moje telesne osobine i mentalne. Od trenutka rodjenja imam razlicita iskustva koja me oblikuju, vode u jednom pravcu, koce u drugom. Iskustva nastavljaju da me menjaju kroz zivot, u manjoj ili vecoj meri.

Ako bi postojala moja identicna fizicka kopija (ne znam kako bi je napravio, ali ok, postoji), ona bi imala drugacije iskustvo, samim tim bi se razlikovala od mene.

Pretpostavimo da mozes da repliciras i fizicko telo i sva iskustva (sto je opet nemoguce, ali ok), od trenutka kad prestanemo da delimo iskustva, pocecemo da se odvajama i postajacemo drugaciji. Razlike ce zavisiti od razlika u iskustvima.
Takav dvojnik bi mogao da zivi umesto mene. Mene obrisu, njega umetnu, ali ne mogu da zivim kroz njega, jer mene vise nema.
Da ali, možeš li nekako da informatički izraziš kolika je veličina tvog jedinstvenog bića. Primera radi 17.6 terabajta

Pa, to mi deluje kao da može biti reprodukovano, jer i nije veliki broj u poređenju s ukupnom realnošću.

A opet ako kažeš: "Ne, ne 17.6 terabajta. Nego beskonačno mnogo terabajta," to zvuči netačno.

Čovek na putu ka isceljenju vidi mogućnosti. Čovek vezan za bolest vidi šarlatane i
korumpirane lekare.
Izbegla sam bar deset mogućnosti, videći ih naopako, sve dok nisam iskreno
poželela da ozdravim. Sad vidim da je mogao da mi pomogne i bilo kakav kamenčić
koji sam slučajno po putu šutnula, samo da sam želela da mi pomogne.

Tako je. Samo nemoj pogresno da me shvatis, nisam ja vezan za bolest samo ne moze bilo ko da me obrlati ;) malo cu vise o tome u sledecem postu koga cu uputiti Gogili...

Ovakve teške optužbe ćeš morati sada da dokažeš jer si i te kako teško izvredjao sve vernike da su ubice.
Hajd sad .....

Izvinjavam se sto se mesam ali stacu na stranu moga imenjaka i agnostika. Tip je upotrebio malo agresivnije izraze ali to se ponekad desava svima nama. Evo sad cu ja reci isto to ali bez agresivnih izraza.

Uzecu za primer diskutanta "JA KOJI JESAM". On mi kaze jesam li bolestan i odma nudi isceljenje, a ne poznaje me. Ja nemam nikakve probleme u zivotu a duhovno sam vrlo zahtevan i veoma cisto vidim stvari. On je za mene verovatno mislio da sam primitivac koji bi i od Milana Tarota trazio pomoc. On se na suptilan i nesvestan nacin hrani energijom svojih sledbenika, hrani svoju sujetu, a mnogi od njih uzimaju novac.

Na slican nacin funkcionisu religije. Religijama su potrebni zavisni i nesvesni sledbenici. Zataskavana cinjenica je da svako moze sam da se isceli. Ja to jako dobro znam i sam pronalazim sve odgovore u sebi samome i sve duhovno sto mi je potrebno i sto me ispunjava jer se u nama nalaze svi odgovori i sva resenja da izadjemo iz teskih situacija ili samo da se duhovno ispunimo, samo treba da zelimo i treba da to osvestimo. Ono sto je zajednicko agnosticima je da ne znaju ko je i sta tacno Bog, ali to niko ne zna pogotovo oni koji vicu na sva usta da znaju. Tu mogu otici i malo dalje u razmisljanju sto ce izgledati veoma cudno na prvi pogled. Skolskom sistemu i drzavnom sistemu takodje trebaju zavisni i nesvesni sledbenici. Srecom nisu svi sistemi isti, recimo svedski skolski sistem je malo prilagodjeniji pojedincu i njegovoj slobodi i kreativnosti, dok je srpski vise nekako uniformisan i prilagodjen masi a briga ga za pojedinca. Ruku na srce ne postoji idealan sistem ali postoji primitivni i manje primitivni.

Da se vratim na duhovno i religiju. Ako zelimo nekome pomoci treba da ga uputimo njemu samom i bogatsvu koji se vec nalazi u njemu samom a ne da ga usmerujemo ka sebi ili drzavnim institucijama u koje spadaju religije. Rekoh pre i ponovicu, covek je kao svemir i sve se vec nalazi u njemu ali nije sve istrazeno. Zato ga treba usmeriti da u sebi nalazi odgovore, jer samo on zna zasto mu se nesto desilo u zivotu a mi ne mozemo da spoznamo sta je druga osoba dozivela. U krajnjem slucaju osoba se moze usmeriti kod strucnjaka neke psihoterapijske metode koja bi malo ubrzala proces samoisceljenja i duhovnog sazrevanja.

Izvinjavam se sto se mesam ali stacu na stranu moga imenjaka i agnostika. Tip je upotrebio malo agresivnije izraze ali to se ponekad desava svima nama. Evo sad cu ja reci isto to ali bez agresivnih izraza.

Uzecu za primer diskutanta "JA KOJI JESAM". On mi kaze jesam li bolestan i odma nudi isceljenje, a ne poznaje me. Ja nemam nikakve probleme u zivotu a duhovno sam vrlo zahtevan i veoma cisto vidim stvari. On je za mene verovatno mislio da sam primitivac koji bi i od Milana Tarota trazio pomoc. On se na suptilan i nesvestan nacin hrani energijom svojih sledbenika, hrani svoju sujetu, a mnogi od njih uzimaju novac.

Na slican nacin funkcionisu religije. Religijama su potrebni zavisni i nesvesni sledbenici. Zataskavana cinjenica je da svako moze sam da se isceli. Ja to jako dobro znam i sam pronalazim sve odgovore u sebi samome i sve duhovno sto mi je potrebno i sto me ispunjava jer se u nama nalaze svi odgovori i sva resenja da izadjemo iz teskih situacija ili samo da se duhovno ispunimo, samo treba da zelimo i treba da to osvestimo. Ono sto je zajednicko agnosticima je da ne znaju ko je i sta tacno Bog, ali to niko ne zna pogotovo oni koji vicu na sva usta da znaju. Tu mogu otici i malo dalje u razmisljanju sto ce izgledati veoma cudno na prvi pogled. Skolskom sistemu i drzavnom sistemu takodje trebaju zavisni i nesvesni sledbenici. Srecom nisu svi sistemi isti, recimo svedski skolski sistem je malo prilagodjeniji pojedincu i njegovoj slobodi i kreativnosti, dok je srpski vise nekako uniformisan i prilagodjen masi a briga ga za pojedinca. Ruku na srce ne postoji idealan sistem ali postoji primitivni i manje primitivni.

Da se vratim na duhovno i religiju. Ako zelimo nekome pomoci treba da ga uputimo njemu samom i bogatsvu koji se vec nalazi u njemu samom a ne da ga usmerujemo ka sebi ili drzavnim institucijama u koje spadaju religije. Rekoh pre i ponovicu, covek je kao svemir i sve se vec nalazi u njemu ali nije sve istrazeno. Zato ga treba usmeriti da u sebi nalazi odgovore, jer samo on zna zasto mu se nesto desilo u zivotu a mi ne mozemo da spoznamo sta je druga osoba dozivela. U krajnjem slucaju osoba se moze usmeriti kod strucnjaka neke psihoterapijske metode koja bi malo ubrzala proces samoisceljenja i duhovnog sazrevanja.

Ništa tebi nije jasno niti poznaješ duhovnost, tačnije istinu o postojanju. Po tvom odnosu prema
svemu izrečenom ti si skeptik. Skeptik je takođe legitiman izraz bića. U ne znanju ne može da
stvara nikakve konkretne zaključke jer mu nedostaje znanje. Međutim, ti u svom skepticizmu nalaziš
opravdanje za zaključke koje donosiš a koji veze nemaju sa aposlutnom istinom.
Uz to još, uzimaš
me u usta i govoriš o "mojim namjerama", a te namjere su 'moje' samo u tvojoj glavi. Ja takve namjere
nemam niti sam ih imao kad sam ti ponudio pomoć. Pa onda dalje govoriš da ako istinski želimo da
pomognemo nekome, treba da ga uputimo njemu samom... Ja to konstantno činim a ti u svemu tome vidiš
neki drugi motiv. Ne govori li ta činjenica nešto o tebi a ne o meni??? Uobražavaš dakle, i ne čitaš napisano
onako kako je napisano. Pretpostavljaš da znaš šta je napisano bez da čitaš i na pretpostavkama donosiš
zaključke. Ti zaključci veze nemaju sa istinom o izrečenom niti pak o tvom sagovorniku, o njegovim namjerama,
već su relativne tvojoj uobrazilji. Ne možeš generelaziovati sve ljude niti njihova iskustvas kao i namjere.
Ti to upravo činiš. Probudi se.

Ništa tebi nije jasno niti poznaješ duhovnost,
To ti je nepravilan pristup i to samo govori o tebi ko si i sta si. Otkud ti znas sta je meni jasno sta nije. Ne poznajes me, a o duhovnosti nisam ni razradio temu, niti cu jer smatram da je to intimna stvar.

...U ne znanju ne može da stvara nikakve konkretne zaključke jer mu nedostaje znanje...
Ti pricas o znanju i neznanju a ne znas ni kako se to pise.

Nisam imao pojma da sam mrtav, to je bila samo mračna praznina. Nikakvih misli, nikakve svesti, ničega.
Kontradiktornost koja potvrđuje da su to obična razglabanja ... Ako je sve bilo tako kako onda da se toga seća ? Dugo godina i sam proučavam šta se dešava sa dušom posle smrti, imam desetinu primera koji potvrđuju tu moju filozofsku ontološku tezu, i uskoro ću o tome nešto više da napišem na pdf Filozofija ...

Ako agnostike gledam kroz tvoje postove ispada da su oni najgora sorta ...
Jel tebi neko preti na ulici jer si agnostik?
Odgovorni konkretno jer iznosiš teške optužbe za koje ćeš sada ti otvoreno kažem biti kažnjen ako ne dokažeš to.
Ja sam vernik jesam ja ubica?
Moji ropditelji su vernici i pradedovi, moja familija je familija ubica?
Batali ti ko se pronašao .... pronašli su se svi vernici.
Nazvao si sve vernike ubicama a da si dorastao diskusiji tako nešto sebi ne bi dozvolio.

Evo ti jeroha on je agnostik pa upitaj ga da li vernike smatra ubicama
Nije mi jasno odakle crpis nekakve momcilove zlonamere i vredjanja. Zar on ne sme da iskaze sta misli o vernicima, bilo fanaticima, bilo onima koji foliraju da su teisti. Pogresno coveka interpretiras. Ja ne nadjos post u kome on kaze da su svi vernici ubice. Ali da su vernici masovno ubijali nevernike i to je tacno. Uvek, bilo da su u pitanju mnogobosci,tj, pagani, itd. bilo da su monoteisti, Jevreji, muslimani, hriscani, itd. Sta vise, i vernici jedne crkve ubijali su vernike istre crkve, hocu da kazem hriscani razlicitih denominacija su medjusobno besomucno ratovali. O tome nam govori i uci nas istorija. Da te podsetim na ne tako davne verske ratove na prostoru bivse SFJR izmedju sledbenika istog boga. Zar to nije za kritiku i osudu.

Ja ne nadjos post u kome on kaze da su svi vernici ubice. Ali da su vernici masovno ubijali nevernike i to je tacno.
Čovečanstvo je istrpelo najveće muke, poniženja i prolivanja nevine krvi Božije dece samo zaradi onih koji su svoju veru pogrešno interpretirali ... Prisetimo se krstaških ratova, inkvizicije, džihada i drugih užasnih zločina koje su razvratni teisti činili u ime boga ...

Kontradiktornost koja potvrđuje da su to obična razglabanja ... Ako je sve bilo tako kako onda da se toga seća ? Dugo godina i sam proučavam šta se dešava sa dušom posle smrti, imam desetinu primera koji potvrđuju tu moju filozofsku ontološku tezu, i uskoro ću o tome nešto više da napišem na pdf Filozofija ...
To znaci da nemas dokaza, jer dusa ne postoji. Svest, um, inteligencija, kao produkt naseg centralnog nervnog sistema i gentski zapis, to da, ali to nema ama bas nikakve veze sa crkvoim, tj. bogoom i dusama koje on deli na sve strane. Nekom malo vise,nekome malo manaje, sto bi se reklo - 'ofrlje'.

To ti je nepravilan pristup i to samo govori o tebi ko si i sta si. Otkud ti znas sta je meni jasno sta nije. Ne poznajes me, a o duhovnosti nisam ni razradio temu, niti cu jer smatram da je to intimna stvar.

O Tebi (onom istinskom koji jesi) znam neuporedivo više nego li ti znaš o sebi koji postaješ.
O tebi koji postaješ (čovjek) neznam mnogo ali i ne treba da znam.
Ovdje razmjenjujemo ta iskustvena znanja koja kao postajuća stvorenja stičemo a
razmjenjujemo ih putem komentara. Tvoji komentari ne govore o poznavaocu apsolutnih
istina već o biću koje za sebe smatra da je čovjek-stvorenje što je prva i osnovna pogrešna
premisa iz koje slijede i sve ostale greške.
Možeš se ti ovdje predstavljati kako hoćeš ali se neznanje ne može sakriti.

Ti pricas o znanju i neznanju a ne znas ni kako se to pise.

Postoje i greške u kucanju slova. Znanje je znanje, neznanje i dalje ostaje neznanje.
Ti ne znaš apsolutne istine. Ne znati ih, to je živjeti u neznanju. To je sinonim sna.
Probudi se, sve će ti biti jasno.

O Tebi (onom istinskom koji jesi) znam neuporedivo više nego li ti znaš o sebi koji postaješ.
O tebi koji postaješ (čovjek) neznam mnogo ali i ne treba da znam.
Ovdje razmjenjujemo ta iskustvena znanja koja kao postajuća stvorenja stičemo a
razmjenjujemo ih putem komentara. Tvoji komentari ne govore o poznavaocu apsolutnih
istina već o biću koje za sebe smatra da je čovjek-stvorenje što je prva i osnovna pogrešna
premisa iz koje slijede i sve ostale greške.
Možeš se ti ovdje predstavljati kako hoćeš ali se neznanje ne može sakriti.

Postoje i greške u kucanju slova. Znanje je znanje, neznanje i dalje ostaje neznanje.
Ti ne znaš apsolutne istine. Ne znati ih, to je živjeti u neznanju. To je sinonim sna.
Probudi se, sve će ti biti jasno.

Ti mislis da smo mi svi neka vrsta Boga oca apsoluta koji se inkarnira u telo Boga sina?

Tako je. Samo nemoj pogresno da me shvatis, nisam ja vezan za bolest samo ne moze bilo ko da me obrlati ;) malo cu vise o tome u sledecem postu koga cu uputiti Gogili...
Ne mora da se radi o bolesti. Taj se šablon može primetiti u ama baš svemu.
Prosto, kuda ti je pažnja okrenuta to raste.
Mene u poslednje vreme veoma raduje što vidim da se u mom okruženju
povećava broj ljudi koji rade na sebi i koji su u tom radu vrlo uznapredovali.
Verujem da u tvojoj realnosti ima pregršt onoga o čemu si Gogili pisao.
Pa sad mi reci, kako to iz moje realnosti nestaje, a u tvoju realnost dolazi?

To znaci da nemas dokaza, jer dusa ne postoji. Svest, um, inteligencija, kao produkt naseg centralnog nervnog sistema i gentski zapis, to da, ali to nema ama bas nikakve veze sa crkvoim, tj. bogoom i dusama koje on deli na sve strane. Nekom malo vise,nekome malo manaje, sto bi se reklo - 'ofrlje'.
Duša, naravno, postoji, no ima onih koji se te istine boje, jer svojim ljudskim činjenjem nisu potvrdili postojanje svoje ... Da li znaš da praviš razliku između: svesti, savesti, uma i inteligencije ... Razglabanje o "centralnom nervnom sistemu" je dokaz da ne razmišljaš o uzroku već samo posledicama ... Taj sistem je isti kao comp - operativni sistem je ono što mu daje dušu, da bi postao upotrebljiv i koristan ... "Genski zapis" empirički dokazuje postojanje duše ... Što se tiče religijskog "učenja" o duši to mi liči na one šuplje priče partizanke iz kojih niko ne može da izvuče nikakvu dobru pouku, a još manje poruku ...

Poslednja izmena:

Dobro primijećeno. Ako neko kaže da je pri kliničkoj smrti doživio samo mračnu prazninu,
znak je da je bio svjestan praznine i mraka. Nelogičnosti tog tipa su proizvod upoređivanja
tog izmijenjenog stanja svjesnosti sa objektivnom stvarnošću u koju mu se volja i pažnja
ponovo vratila i centrirala. Pri tom se previđa posmatrač, onaj koji opaža izmijenjeno stanje
svjesnosti, onaj koji jedino i istinski postoji, isti, nepromijenjen, nepromjenjiv, apsolutan,
apsolut.

Dobro primijećeno. Ako neko kaže da je pri kliničkoj smrti doživio samo mračnu prazninu,
znak je da je bio svjestan praznine i mraka. Nelogičnosti tog tipa su proizvod upoređivanja
tog izmijenjenog stanja svjesnosti sa objektivnom stvarnošću u koju mu se volja i pažnja
ponovo vratila i centrirala. Pri tom se previđa posmatrač, onaj koji opaža izmijenjeno stanje
svjesnosti, onaj koji jedino i istinski postoji, isti, nepromijenjen, nepromjenjiv, apsolutan,
apsolut.
Svaki čovek je individua, svako ima slobodnu volju i izbor načina života ... Dakle, da utvrdimo i to gradivo, svako od nas za vreme ovozemaljskosti, spoja tela i duše, određuje kakva će mu duša da bude u onostranstvu ... Obrazovani, dobronamerni i ostvareni ljudi se ovozemaljske smrti ne trebaju bojati, jer njihovo znanje, dobre namere i ostavrenost će pomoći duši da i posle ovozemaljske smrti oseti i večno živi u toj blaženoj dimenziji ... Naravno, to potvrđuju upravo oni koji su neobrazovani, zli i negativnom energijom zadojeni jadnici, da će duša takvih još dugo godina da bude u katarzi nekakvog mračnog tunela, jer takva duša ne može da se spoji sa nebsima ...

Ne mora da se radi o bolesti. Taj se šablon može primetiti u ama baš svemu.
Prosto, kuda ti je pažnja okrenuta to raste.
Mene u poslednje vreme veoma raduje što vidim da se u mom okruženju
povećava broj ljudi koji rade na sebi i koji su u tom radu vrlo uznapredovali.
Verujem da u tvojoj realnosti ima pregršt onoga o čemu si Gogili pisao.
Pa sad mi reci, kako to iz moje realnosti nestaje, a u tvoju realnost dolazi?
Da, mnogi ne znaju da mogu da budu šta kod oće, samo treba da usmere svetlost (pažnju, svest) u drugom pravcu i da se igraju. Svemir je veliki. A ne kao ovaj tvoj kolega koji samo vrti Ja Jesam, Ja Jesam ;)

Duša, naravno, postoji, no ima onih koji se te istine boje, jer svojim ljudskim činjenjem nisu potvrdili postojanje svoje ... Da li znaš da praviš razliku između: svesti, savesti, uma i inteligencije ... Razglabanje o "centralnom nervnom sistemu" je dokaz da ne razmišljaš o uzroku već samo posledicama ... Taj sistem je isti kao comp - operativni sistem je ono što mu daje dušu, da bi postao upotrebljiv i koristan ... "Genski zapis" empirički dokazuje postojanje duše ... Što se tiče religijskog "učenja" o duši to mi liči na one šuplje priče partizanke iz kojih niko ne može da izvuče nikakvu dobru pouku, a još manje poruku ...
Dusa, naravno, u teistickom sklopu, ne postoji. Da postoji, ona bi,hteo ti ili ne, bila ista kao i kod jednodnevne bebe, kao i kod clana SANU, ili izlapelog starca od sto godina. Nema razglabanja o centrealnom nevrnom sistemu kao skladistu sivih nasih saznaja i "komandnom" centgru koji regulise nase celokupno delovanje, jer je u pitanju naucna, a ne teisticka kategorija.

Poslednja izmena:

Back