"Ne pijem" ljudi!

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja ne pijem :mrgreen: .
Ne pijem alkohol, ne pijem gazirano, ne jedem mnogo toga (da sad ne nabrajam)...dakle, spadam u one zbog kojih se domaćice hvataju za glavu, jer "nemaju čime da me posluže" :mrgreen: .

takva sam i ja bila:
- kafu?
- ne pijem kafu
- caj?
- caj pijem samo kad sam bolesna
- sok?
- jel imate next od breskve
- sad cu da odem do prodavnice
- u staklenoj boci
:D

uh, moz misliti ne voli nikako! Cim ima to nikako i cim neko nije u stanju ni casu vina da popije tu nesto nije kako treba. Ja tvrdim da su u pitanju predrasude garantovano...

pa ako nikako ne podnosi alkohol kako se onda pricescuje u crkvi posle posta? jel i tamo kaze - ah alkohol a to ne nikako!?

To nikad nisam radio, ali u toj situaciji bih popio, u ostalim NE...

Ja ne pijem :mrgreen: .

To što si društveno neprivatljiv ako se ne naroljaš..to je druga stvar.... ali to nije moj problem.

Gledam da se okružim ljudima kojima pijenje i ždranje nije smisao života, pa ih ne pogađa ako ne ločem dok "pričamo" i sl... imamo neke druge poente druženja.

Ja sam pomenula lepo ponasanje, kulturu i bon ton
Potpuno je degutantno kad se neko, kako si vec rekla "narolja"

Eto u korenu tvog stava anti alkohol stoji to sto ga automatksi dovodis u vezu sa preterivanjem u istom..ali dobro, nije ni cudo kad je covek ustvari i odgovoran sto je alkoholizam postao bolest. ljudi su to doprineli

takva sam i ja bila:
- kafu?
- ne pijem kafu
- caj?
- caj pijem samo kad sam bolesna
- sok?
- jel imate next od breskve
- sad cu da odem do prodavnice
- u staklenoj boci
:D

:)
A ne, kod mene nije tako..
Mislim, to zavisi i od ljudi sa kojima se družiš....ko što rekoh, gledam da se družim s ljudima koji su neopterećeni tim stvarima.. i nije poenta nabusito reći "JA NE PIJEM" i sl.. već od onog što ti ponude odabereš ono što ti najviše odgovara. Ako baš nema ništa, zahvališ se i kažeš da nisi raspoložena za pićence i sl... Mislim, to stvarno ne bi trebalo da bude problem.
Kod normalnih ljudi.

Ja sam pomenula lepo ponasanje, kulturu i bon ton
Potpuno je degutantno kad se neko, kako si vec rekla "narolja"

Eto u korenu tvog stava anti alkohol stoji to sto ga automatksi dovodis u vezu sa preterivanjem u istom..ali dobro, nije ni cudo kad je covek ustvari i odgovoran sto je alkoholizam postao bolest. ljudi su to doprineli

Više sam mislila na onu poentu "ko ne pije, taj nije normalan" i sl..kada sam ono gore prokomentarisala.... Vrlo lako delimo etikete (mislim, niko nije imun od toga, pa ni ja), a to se posebno odražava u sferi jela i pića, što je kod nas izgleda neodvojivo od druženja... Skloni smo da se užasnemo nad svim i svačim što je različito, što odskače od uobičajenog, odmah tražimo skrivene razloge, komplekse, predrasude...

Zato, ko ima takvih problema, uvek toplo preporučim da se okruži ljudima koji ipak malo šire posmatraju te stvari.

Hm, recimo uz dobru ribu odlicno ide belo vino, neki sardone recimo, pogotovo ako je nedeljni rucak u pitanju u nekom restoranu. Bez tog vina meni dozivljaj ne bi bio kompletan, i tacno je da uopste ne razumem ljude koji nisu u stanju ni vino da popiju....

Popiti alkohola kad treba i koliko treba je pitanje....pa recimo opste kulture na primer.

jesi polukulturna si :)

Imas toliko blaga i fina vina gde je jednostavno nemoguce dati razlog zasto ne popiti casu istog uz neki prigodan rucak ili veceru.

Kakvo je vino sto pravi tvoj tata? Verujem da je odlicno nesto mi govori...

uh, moz misliti ne voli nikako! Cim ima to nikako i cim neko nije u stanju ni casu vina da popije tu nesto nije kako treba. Ja tvrdim da su u pitanju predrasude garantovano...

pa ako nikako ne podnosi alkohol kako se onda pricescuje u crkvi posle posta? jel i tamo kaze - ah alkohol a to ne nikako!?

Znači, ako NE VOLIŠ alkohol, onda ne možeš biti ni vernik?
I bog te se odrekne?
Daj ne štrumpaj. Po bontonu je popiti čašu vina? U kom filmu, mame ti? Po bontonu je umeti koristiti escajg i ne gnjaviti ljude za stolom glupim pričama, a još manje ih deklarisati kao potencijalne alkose i neurotike zato što ne piju.
Drugo, to što ti voliš da piješ, u potpunosti je tvoja intimna stvar. Neko voli i da visi naopačke s lustera, pa šta?! A lepiti etikete ljudima zato što se razlikuje nije samo nepristojno (kad se već busaš kulturom) već i malograđanski.
Uz to, uglavnom su notorni alkosi ti što maltretiraju one što ne piju. Valjda im treba izgovor za sopstveni porok.

I da dodam, kažeš "Bez tog vina meni dozivljaj ne bi bio kompletan, tacno je da uopste ne razumem ljude koji nisu u stanju ni vino da popiju....".
Tačno, TEBI prija čaša vina uz ručak.
Meni prija da nosim dve različite čarape. I stvarno ne razumem vas što to ne radite. Mislim da ste čak i malo fiju-fiju jer, eto, niste kao ja.:mrgreen:

Mislim da bi trebalo odustati od "obaveze" da goste služimo nečim.
Stvarno je nemoguće imati sokove i pića i hranu po svačijem ukusu.
Ja ne mogu da se blisko družim sa ljudima koji niti jedu, niti piju,

Kad mi dođe neko ko odbije 10 ponuda za posluženje, osećam se stvarno glupo.
Odsad samo voda, pa ko voli, nek izvoli :lol:

Meni malopre svratila druDarica koja drži dijetu. A meni pun frižider slatkiša (te belgijske praline, te torta...). A ona traži samo kafu. I to bez mleka, i bez šećera. I sad je trebalo da se narogušim i zarežim na nju kako je nepristojna što neće ništa. Sram da je bude!:roll:
Valjda se vi ljudi družite zato što vam je prijatno sa nekim, a ne da šljokate do onesvešćivanja.
I kad čujem rečenicu "super smo se proveli, ubili smo se ko majke", pomislim kako li će se ti ljudi zabavljati kad dobiju cirozu jetre.

Poslednja izmena:

Pa jeste, ne treba to da shvatiš kao obavezu :).
Svako ima svoj ukus... ne možeš svima ugoditi, a i nisi dužna da svima ugađaš. Suština prijateljstva i ne treba da bude jelo i piće.
I voda bi bila sasvim ok, ako se uz nju vodi opuštena priča, ako se lagodno druži... bez opterećenja.

I da dodam, kažeš "Bez tog vina meni dozivljaj ne bi bio kompletan, tacno je da uopste ne razumem ljude koji nisu u stanju ni vino da popiju....".
Tačno, TEBI prija čaša vina uz ručak.
Meni prija da nosim dve različite čarape. I stvarno ne razumem vas što to ne radite. Mislim da ste čak i malo fiju-fiju jer, eto, niste kao ja.:mrgreen:

Dobru si poentu izvukla u prethodnim postovima :)
I da se nadovežem....ko ne nosi u sebi toleranciju, ne vredi crtati, rekla bih.
Tuđa shvatanja i način života ili uvažavaš, ili ne... nema tu mnogo priče.

Разумем људе који не пију, разумем људе који не пуше, који никад нису ни пожелели да пробају нешто од ,,порока''. Ја нисам та, све сам пробала. Само ми сметају гушитељи свих врста. Не волим оне који наваљују на оне који не пију, на оне који не пуше..и обрнуто. Они који наваљују на пушаче и оне који понекад попију нешто.
Волим да попијем у добром друштву, а могу и без тога. Како сам кад расположена за пиће. Могу да се провеселим и лудујем без капи алкохола, а могу и кад попијем. Тако ми миндеђ.
Синоћ на једном скупу била највеселија другарица која никад није попила чашу алкохола. И наздрављали смо са њом, ми алкохолом, она киселом водом. Какве везе има ко шта пије, док је добро свима?

Разумем људе који не пију, разумем људе који не пуше, који никад нису ни пожелели да пробају нешто од ,,порока''. Ја нисам та, све сам пробала. Само ми сметају гушитељи свих врста. Не волим оне који наваљују на оне који не пију, на оне који не пуше..и обрнуто. Они који наваљују на пушаче и оне који понекад попију нешто.
Волим да попијем у добром друштву, а могу и без тога. Како сам кад расположена за пиће. Могу да се провеселим и лудујем без капи алкохола, а могу и кад попијем. Тако ми миндеђ.
Синоћ на једном скупу била највеселија другарица која никад није попила чашу алкохола. И наздрављали смо са њом, ми алкохолом, она киселом водом. Какве везе има ко шта пије, док је добро свима?

:worth::worth::worth:

Kao što rekoh, podizanje vrednosti samom sebi. Ne ostane čoveku ništa drugo u životu nego da drži kontrolu, nije mnogo različito od anoreksičnih devojčica. E saću te ubedim da sam jača od tebe e baš neću i neću i neću da jedem! Ništa mi drugo ne valja u životu, ali tebe ću da doteram mamicu ti..... I tako se ode u ekstrem, a svaki ekstrem je porok, odnosno svaki porok je ekstrem, pa se komotno tvoje bolesno tripovanje na zdrav život može nazvati porokom, odnosno specifičnim mentalnim stanjem.

A znaš šta je najtužnije? I ti ćeš umreti ko i ovi ostali što su živeli život opušteno, bez manijakalne kontrole i uzica.

"ne pijem" - dizes sebi cenu, mamicu ti tvoju?? e neces vala, kod mene ne to ne prolazi, mozda tako mozes nekoj budali ali ne i meni....bla, bla...mene si nasao da zaje/bavas, ti da si bolji od mene, nema sanse....

super ti tema :)
sto da se ogranicimo samo na pice?
vidi sta sve ljudi rade samo iz namere da ti napakoste i da te spuste i to namerno..to je strasno i protiv toga treba svi da se borimo...

Tu nas je my dear zeznulo balkansko vaspitanje...kada mi covek predje prag nalazim da je red posluziti ga (kako smo uostalom navikle da cine nase majke, bake, nane, sestre)...to je u genetskom kodu...i onda zbilja iznervira,hajde ne iznervira mozda vise povredi kada vidis da te
neko ocigledno zafrkava kao sto je Andrea iskarikirano napisala.
Mora neko postovanje da ima i gost kao gost i domacin kao domacin...ne bih mogla da gledam prazan sto ispred gosta pa makar mi usla i najveca svadjalica u kucu...
...ti koji izvoljevaju zapravo ponizavaju sami sebe a ne nas kao domacine...

Pomenu neko dijetu, ja ne jedem bas posle sedam ali kada odem kod nekog i ako je taj neko spremio tortu nece mi propasti kilaza ako progutam 450cal...trud je ipak ulozen
u pravljenje te torte, kolaca, rucno mucenje nesa, cedjenje limuna...ne mogu bas da pljunem na trud...

a evo je i my dear da nam objasni koliko smo primitivni ali se ona ipak prilagodjava...tesko ali uspesno...

a sad malo na temu: sta nekoga zabole patka da li ja pijem ili ne?? gospode...
kad samo pomislim sa cim sve mogu da uvredim okolinu, dodje mi da ne izlazim iz kuce....

Back