Ne kapiram...

User Friendly

Buduća legenda
Poruka
25.007
Elem cesto dobijem odgovor od tinejdzera kada ih priupitam zasto piju,a pogotovu one klince koji su tek skoro poceli da se nalivaju "kao da se opustim". Slicni odgovori se dobijaju i sa drogom. E sada da ja vas priupitam posto i ovde imaju takvi, a od cega se vi opustate? Jel radite? Jel imade zenu i decu kuci? Je li vam skola preteska? Od cega se vi opustate vikendom tako sto se nalijete i pocnete da povracate i kako to treba da te opusti? Ja sam malo staromodan,pa ne razumem, te bi voleo da mi forumski tinejdzeri i drugi ljudi koji se tako opustaju objasne kako se to opusta tako sto se komiras i sledeci dan te boli glava ili srces supu i to dijetalnu pola dana u najboljem slucaju?

Pa najbolje mozes da se opustis uz male kolicine alkohola, piva. Odem petkom posle skole sa drugarima u park, pijemo pivo, i opustamo se od SKOLE, i to je najbolji nacin da mi pocne vikend. A za napijanje, pa isto, bas je dobro kad se napijes i onda ti je sve lepo, opusten si skroz, briga te za sve... CAO

Sve samo tako nisu opusteni..a razlog sto su napeti je nesigurnost
ne razumem boldovano.
Pa najbolje mozes da se opustis uz male kolicine alkohola, piva. Odem petkom posle skole sa drugarima u park, pijemo pivo, i opustamo se od SKOLE, i to je najbolji nacin da mi pocne vikend. A za napijanje, pa isto, bas je dobro kad se napijes i onda ti je sve lepo, opusten si skroz, briga te za sve... CAO
A o cemu ti brines pa ti treba alkohol da ti rastera te brige? Oko cega jedan tinejdzer moze da se cima osim ako ima ruiniranu porodicu? Za skolu vas sve boli ****,te price ne mozete da mi prodajete...isto je i za ljubav,a pravi romanticari,barem oni zenski sto ja znam se ne opijaju ko krmad u parku. Nisi mi nista konkretno rekla hator!

Pijem da mi brze prodje vreme :lol:
to radim za vreme skole,kad sam smoren,odemo za veliki odmor na vops,i posle opustencija na casu.. nekad cak i bolje zapamtim gradivo,i nisam toliko smoren.
Retko kad se napijam nenormalno

Samo sam jednom ovako izgledao,mada nisam se previse napio,nego tog dana sam samo vario,nisam jeo nista,i popio sam jedan ultra energy :lol:
uvece na zurci sam drmnuo dva piva ,malo vina... i sledece cega se secam je da sam se probudio u svom krevetu

Elem cesto dobijem odgovor od tinejdzera kada ih priupitam zasto piju,a pogotovu one klince koji su tek skoro poceli da se nalivaju "kao da se opustim". Slicni odgovori se dobijaju i sa drogom. E sada da ja vas priupitam posto i ovde imaju takvi, a od cega se vi opustate? Jel radite? Jel imade zenu i decu kuci? Je li vam skola preteska? Od cega se vi opustate vikendom tako sto se nalijete i pocnete da povracate i kako to treba da te opusti? Ja sam malo staromodan,pa ne razumem, te bi voleo da mi forumski tinejdzeri i drugi ljudi koji se tako opustaju objasne kako se to opusta tako sto se komiras i sledeci dan te boli glava ili srces supu i to dijetalnu pola dana u najboljem slucaju?

Pijem zato sto mi je lepo kad pijem . Opustim se u smislu da mogu slobodnije da se ponasam i kazem nesto ili uradim nesto, ne da se opustam u smislu da mi je zivot tezak pa da mi je to luft .

Zasto pijemo?

Pa uglavnom se pije da bi postigao onaj efekat opustenosti. Ali vecina ljudi brkaju to, pa kazu "hocu da se opustim", a zapravo hoce da im bude tako.
Inace, tada ti je prijatno, prijatno se osecas. Ne znam za druge, ali ja nikad nisam povracao od alkohola ili bilo cega takvog. Jedini put kad sam povracao a da nisam bio bolestan je, kada sam se prejeo hrane, zatim pojeo gulas sa cilijem i ugasio cili sa casom piva. Na kraju sam provalio da nikada ne treba mesati pivo i ljuto. Zestina moze, ali pivo nikako.

Ma ne znam brate, i mene nervira kad cujem da se neki klinci napijaju...pre nedelju dana neki klinac kaze kako se napio i nije mogao kucu da pogodi, a bas je klinac, i ja ga priupitam koliko ima godina, on kaze 13...mislim se u sebi da l' da mu kazem sta sam ja radio u njegovim godinama, ali necu, druga su vremena...a ti sto kazu da piju da bi se opustili, seru, piju iz fazona, to je IN...ja bas ne volim kad klinci imitiraju starije, treba da se zna ko je stariji 'bem mu...

Salji na mejl kad dobijes odgovor.

Ja ne znam, meni je ovaj forum sasvim dovoljan da se opustim. Evo ja se cesto osecam ko da sam u nekom transu, hipnoticko neko stanje.. mislim, dodjem ovde i samo derem MAZIIIII. I posle kad se rasvestvim, je.bote, ne znam ono sve mi nekako ko da nisam ja.

Lekari kazu da postoji vise uzrocnika, ali ja ne znam ja vidim samo dva prsta.

Postoje tri faze moje dosade. Izađem i uglavnom se smorim. Onda se hvatam za alkohol. Kad mi nije dosadno nikad to ne radim. Posle toga postoje dve opcije... ili odem pa napravim neku glupost, još onako poprilično trezna ili se nalijem doobro. Uglavnom pribegavam ovom drugom rešenju. Kad malo bolje razmislim uzrok svih problema u mom
životu je dosada.

E koliko sam se ja puta ovo pitao kad gledam ljude oko sebe i jos + jos nisam sreo osobu koja je zavoljela alkohol poslje prve casice/krigle, znaci bilo je natjeravanja/zelje da se izgleda stariji/bude faca, pa tek kasnije predje u naviku pa onda govore da obozavaju alkohol i ne mogu bez njega .

Ps. Slazem se sa ovim za dosadu, iz nje izviru sva zla....

vidiš ja ne volim da pijem
nije da nikad nisam, probala sam- nije mi se dopalo, tačka
kada izlazim pijem sok uglavnom, limunadu ili sl., ne volim alkohol, ne daje mi nikakvu sigurnost i savršeno dobro se provedem bez njega- igram, smejem se, muvam se...

nisu mi jasni razlozi pijančenja sem ako osoba zaista ne voli alkohol, opuštanje i sl. su izgovor za ličnu nesigurnost.
opet, ima ljudi koji uživaju u pivu, vinu kao što ja uživam u nesu, toploj čokoladi, nek' rade šta hoće.

i da, možda glupo zvuči, ali nimalo mi nije ženstveno videti pijanu devojku, sa pivom i cigarom, gadi mi se to. ili jednostavno ne ide uz mene pa zato...

ne osuđujem ali da razumem, ne baš :lol:

vidiš ja ne volim da pijem
nije da nikad nisam, probala sam- nije mi se dopalo, tačka
kada izlazim pijem sok uglavnom, limunadu ili sl., ne volim alkohol, ne daje mi nikakvu sigurnost i savršeno dobro se provedem bez njega- igram, smejem se, muvam se...

nisu mi jasni razlozi pijančenja sem ako osoba zaista ne voli alkohol, opuštanje i sl. su izgovor za ličnu nesigurnost.
opet, ima ljudi koji uživaju u pivu, vinu kao što ja uživam u nesu, toploj čokoladi, nek' rade šta hoće.

i da, možda glupo zvuči, ali nimalo mi nije ženstveno videti pijanu devojku, sa pivom i cigarom, gadi mi se to. ili jednostavno ne ide uz mene pa zato...

ne osuđujem ali da razumem, ne baš :lol:

Moje rijeci 100%, kao sto sam na drugim ovakvim temam rekao, zena sa pivom NIKAKO!!!!!!

Reputacija :)
Ovdje je tesko naci cura sa takvim razmisljanjem.

Poslednja izmena:
Ja sam ljubitelj vina, uzivam u njemu, ja i uz rucak ponekad majku pitam "Ima li vina mozda?" Bas ga volim, ali razumijem postavljaca teme. Meni kad je bilo 13-14 godina, vise sam volio toplu cokoladu, sokove, limunadu da pijem, nego bilo kakav alkohol, e jedino mi se svidjao onaj cokoladni liker :lol:

Back