NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kao prvo imaju bolju klupu nego prosle godine i puno je igraca napredovalo od prosle godine pravi primjer je ariza a onda obrana koju su popravili pa triangle napad kad se vrati bynum u play offu ce biti perfektno kao i prvi dio sezone sa njim prosle godine nisu osvojili jer nisu imali bynuma po kosem koji pomaze u skoku i obrani vise nego sto to pokazuje i statistika a i cijelo finale odom i gasol su bili izgubljeni a kobe nije mogo sam ove godine je dosta toga drugcije a to se vidjelo i na prve dvije utakmice.

Vrlo je moguce da su lejkersi sada zreli za titulu i tu nema price.Rekao bih da su ozbiljni kandidati,ali opet,kazem,ne odbacujte u najmanju ruku Boston.Oni su i dalje sampioni,znaju znanje i tu mogu doci sjajni mecevi.

Naravno,Play Off je totalno druga prica,cvrste odbrane,sudije pustaju grublju igru i sve ostalo.Ko ce se kako navici na sve to,videcemo.

Prvo Kobe ima male sanse da bude MVP. LeBron cele godine gura kao prvi kandidat za MVP-a. Tu je i Wade koji se vratio u igru i od kada je dosao ni jednu nije ubacio ispod 35, a pritom je imao preko 10 asistencija i sa pravom ga stavljaju kao kandidata kobiju za drugo mesto u trci za MVP titulu. Dolazi Play-off, racunam da ce odluciti Kobe, LeBron ili Wade, tri tima tri najbolja igraca u ligi. Sva tri tima su kompletna sto se tice kolektiva i to pokazuje ukupan score. Mislim da ce titula pripasti ko se od ove trojice bude najbolje pokazao u Play-off-u. Ja nekako tipujem Grand Final Clivlend - Lakers. Lakersi vec imaju pobedu nad Clivelendom u gostima tako da sve je moguce. Ali po statistikama iz prethodnih godina LeBron ima bolji ppg od Kobija. Pritom naglasavam Kobe vuce tim, veoma jak u odbarani, tesko ga je cuvati, najbolji suter. Ako se vrati Bynam, mislim da imaju najvece sanse da osvoje titulu. Inace trnutno Kobe nije bas u formi, ovde mislim poredeci ga sa LeBronom i Wade jer su trenutno pruzaju bolje rezultate. Inace ja sam Kobe fan. Kobe MVP :)

ja sam isto kobijev fan al mi pocinje ici nazivce sto i wade i lebron igraju dobro oni ne koriste teko puno skok sut nego idu na ulaze gdje ih fauliraju i na ulazima u reket lakse zavrsavaju akcije a kobe 90% su skok sutevi sa nekih 4-5 metara i tu je neki 3.5 trojki po utakmici a onih 10% je ulaz sto me pocinje nervirati...

i da lebron je sinoc ocigledno zelio triple double jer je imao 9 skokova i kad je sut promasen na kraju nekih 2 sekunda on je skocio za loptom samo da bi dobijo skok i td
sto pokazuje kakav je on igrac igra samo za statistiku

Pa ono..reci ga mami....Oo..Da bi dobiJo..au..
I ja sam gledao Hjuston i Lejkerse..ja nisam primetio da ga je Artest cuvao.Ali jesam da je Artest kidao sve u odbrani..pitaj Boga koliko ukradenih i izbijenih lopti..

Uspeh je dobiti Hjuston,S.Antonio i Dalas zaredom.Već godinama zapad ima jače ekipe od istoka i same ekipe koje se bore za plej of,više se potroše u međusobnim duelima.Na istoku je lakše za favorite da dođu do plej ofa.

Od njih nista drugo nisam ni ocekivao..jos jednom kazem,na Zapadu nema tima koji moze zaustaviti Lakerse

Verovatno su favoriti na 4 dobijene u plej ofu.Tipujem da će nekom da pruže žestok otpor a niko ne obraća pažnju,na Jutu,sad su kompletni i nepredvidivi Portland.
Na istoku je ponovo proigrao Detroit,nakon što se povredio Ajverson,može li on da zasmeta Bostonu i Klivlendu.

U narednih 15-ak mečeva će biti međusobnih obračuna,derbija,za što bolji plasman,biranje pozicije i protivnika i kalkulacije ko je lakši protivnik.
Konstatacija,koliko je sada NBA kod nas slabo medijski zastupljena,osim izveštaja po novinama,ne prate se više naši igrači,nema reportaža,nema onolike pažnje kakva je počela sa dolaskom Divca a kasnije euforija sa Sakramentom.
Jeste da je to sve drugačije od evropske lige,ali je opet neki vrhunac karijere biti uspešan u NBA ligi.
Kod nas kako koji sportista napravi uspeh odmah dominira samo taj sport,a ostala dešavanja su usputna.

Nakon povratka Krstića i njegovih odličnih partija u Oklahomi,ko bi od naših igrača mogao da se nađe na draftu i da zaigra u NBA.Samo par primera,Marjanović sa svojom visinom,Tripković kao šuter ili Kešelj kao krilo.

Nakon povratka Krstića i njegovih odličnih partija u Oklahomi,ko bi od naših igrača mogao da se nađe na draftu i da zaigra u NBA.Samo par primera,Marjanović sa svojom visinom,Tripković kao šuter ili Kešelj kao krilo.

Tripko je 86. godiste.
Do koje godine igraci mogu na draft? Mislim da je on presao tu granicu i da u NBA ''moze'' samo kao slobodan agent.

Ali pre svega,Tripko je mnogo svilen za NBA. Za njega je neka Pamesa ili nesto slicno tome.

Sve ,sve,ali Tripkovic...Ako taj ode u NBA,ja vise kosarku necu ni gledati.

Dobro,dobro,dao sam samo nekoliko primera.Tripković,čovek je radio na šutu i sad je opasniji nego ranije,ne mora da znači da svako može da zaigra u NBA,jednostavno se drugačije igra,ambijent,pravila i ostalo.
Mnogi sadašnji igrači ne napreduju jer nemaju ambicije i zadovoljavaju se prosekom,individualno se ne usavršavaju.
Marjanović mora da uči kretnje u reketu,korišćenje leve ruke a sa visinom koju ima slabo koristi horog.
Kešelj,po predispozicijama što da ne postane,recimo "beli Pipen" ili bar da igra kao Kirilenko.

Teško da trenutno bilo ko od naših igrača ima šansu za NBA.
To ne znači da nisu dovoljno dobri (imamo nekoliko odličnih mladih igrača), samo im stil igre nije "NBA compatible"

Za igranje u NBA je bitna i podrška.Ko garantuje da li bi Stojaković uspeo da nije bilo Divca da ga progura i favorizuje.
Bitno je kao i ličnost šta hoće.Sećam se svojevremeno Paspalja gde se na turnirskoj utakmici između Jugoslavije i SAD bez problema nosio sa profijima i dao je oko dvadesetak poena.Posle otišao u S.Antonio i duvanio po dve pakle cigareta i bolelo ga uvo,jednostavno mogao je a nije hteo.
Dok je D.Petrović sam ostajao po dva sata posle treninga usavršavajući šut,slično radi Rakočević.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back