NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nuggetsi su angažovali Jeremi Granta, krilo Oklahome za prvog pika drafta 2020.

Jerami Grant je u prošloj sezoni imao šut od 13.6 poena, uz 39.2% za 3, blokirao 1.3 šut, , imao 5.2 skoka i 1 assist u 32.7 minuta po utakmici.
On bi mogao lepo da menja Milsapa, a i da igra na niskom krilu ako je to potrebno. Igra veoma dobru odbranu i mislim da je Denver napravio dobar posao njegovim angažmanom..

D-_CVTCUEAA9Tou

Било је очекивати да ће Оклахома покушати растеретити селери кеп и неким размјенама отићи испод прага пореза на луксуз. Но није баш било очекивати ту Грента у причи. Њихов избор, а изгледа да им ваља видјети шта ће са Вестбруком, који је у епизоди "увријеђена млада" и тражи размјену. Код њих је баш нејасно како ће изгледати наредне сезоне.

За Денвер ово је више него добро рјешење. Дали су избор прве рунде на наредном драфту. вјеровати је да ће имати скор као у завршеној сезони или бољи, што ће рећи да ће тај избор бити иза 20.мјеста. Тако да нису пуно дали.
Преузели су Грентов уговор за наредну сезону (9,3 мил.$ ), за играча тих квалитета који је млад, иде узлазном путањом, ради пуно добрих ствари, и који ће се вјерујем добро уклопити у систему Денгвера, то је за франшизу јако повољан уговор, добро уложене паре. Проблем је што је 1+1 "играч опција", Грент ће 2020-е вјероватно изаћи из уговора и требаће га платити ако га буду хтјели задржати. О том, потом.
Денвер је овим комплетирао тим, како је Лајлсу истекао уговор (а ово значи и да га неће потписати, а и реално Грент је пуно боље рјешење) и тако им је на тој поз,фалио играч, који ће имати и већу улогу у ротацији јер Милсепа притишћу године.
Задржали су нуклеус екипе из претходне године, са Грентом и вјероватно Портером који би се могао опоравити до почетка сезоне, добиће ширину у ротацији, и што је важно, неће ићи преко прага пореза на луксуз.
По мени раде добар посао.

Lenard potpisao ugovor koji će promeniti NBA, ovo su detalji!

Bivši košarkaš San Antonio Sparsa i Toronta se obavezao na vernost Klipersima.

-------------------------------

Sakramento objavio novi potpis, i on će biti u timu za narednu sezonu!

Kingsi popunjavaju tim za narednu sezonu.

Posle pet godina u klubu, Voriorsi se zahvalili pleju!

Golden Stejt Voriorsi su otpustili igrača koji ima tri prstena sa tim timom.

Nastavi niz: Bogdan, Beli, Bobi, Jokić, Gudurić... Novi Srbin u NBA ligi!

Sjajna vest.

Lenard potpisao ugovor koji će promeniti NBA, ovo su detalji!

Bivši košarkaš San Antonio Sparsa i Toronta se obavezao na vernost Klipersima.

Ovo je logičan potez Lenarda (ugovor 2+1 težak $103 M) jer za dve godine će imati 10 godina u ligi i pravo na super max ugovor.
A s obzirom kako igra, timovi će se otimati za taj ugovor. Mislim i da PG takođe za 2 godine upada u isti proces, tako da, ukoliko ih neko poželi za 2 godine u paketu, moraće da iskešira brdo love.

Ovo je logičan potez Lenarda (ugovor 2+1 težak $103 M) jer za dve godine će imati 10 godina u ligi i pravo na super max ugovor.
A s obzirom kako igra, timovi će se otimati za taj ugovor. Mislim i da PG takođe za 2 godine upada u isti proces, tako da, ukoliko ih neko poželi za 2 godine u paketu, moraće da iskešira brdo love.
... bice tu dosta promena u narednim godinama ; ja mislim da je trebao makar jos jednu godinu u Torontu da ostane ali ... ne pitam se ja :)

Vratio se "Ajzo Džo"

Stigla je i zvanična potvrda.

1568999307706.png

Kao što je i najavljeno, Džo Džonson se vratio u NBA ligu.

Nakon leta provedenog u Big3 ligi, bivši košarkaš Atlante, Bruklina, Jute i Hjustona je dobio novu šansu u najjačoj ligi sveta, Detroit Pistonsi su rešili da mu ponude ugovor.

Popularni "Ajzo Džo" u Pistonse dolazi sa 17-godišnjim iskustvom iz NBA lige i prosečnim brojkama od 16 poena po meču, uz četiri skoka i 3,9 asistencija, na 1276 odigranih utakmica.

U Big3 je bio proglašen i za najkorisnijeg igrača, a postao je i prvi košarkaš koji se iz pomenute tri na tri lige vratio u NBA.

Pistonsi su imali prostora za još jednog igrača, kako Majkl Bizli na kraju nije ni potpisao ugovor sa klubom, pa su se odlučili da u ligu vrate sedmostrukog Ol-stara.

Kris Pol - Hoće li imati šanse za prsten?

Neverovatno je da jedan ovakav igrač nije uspeo da osvojio nijednu šampionsku titulu u NBA.

1569332769913.png

Kris Pol više nije član Hjuston Roketsa, on je u trejdu završio u Oklahomi, dok će novi bekovski tandem sa Džejmson Hardenom u Teksasu činiti Rasel Vestbruk.

Oklahoma je tokom leta ostala i bez Pol Džordža, koji je otišao u LA Kliperse, gde je oformio strašan tandem sa Kavajem Lenardom.

"Grmljavina" je izvukla brojne pikove i dva kvalitetna igrača u Polu i Galinariju, ali malo ko veruje da je uz Adamsa to dovoljno za plej-of, a kamoli za nešto više.

Svestan toga i Kris Pol će najverovatnije napustiti ekipu, neće mu Oklahoma stajati na put, ali će tražiti adekvatnu ponudu za njegove usluge.

Bilo je priče tokom leta da bi Vestbruk mogao u Majami, gde ga je čekao Džimi Batler, a kraju je eksplozivni plejmejker otišao u Hjuston, te je nakon toga "Vrelina" pokazala interesovanje upravo za Pola.

Nisu uspeli da se dogovore, Oklahoma je tražila talentovanog Tajlera Era, ali su obe strane morale da sačekaju 30 dana od trejda Pol-Vestbruk, zbog ruki ugovora mladog beka.

Taj rok je jasno prošao, ali se nikakav trejd nije dogodio.

Pretpostavlja se da će Pol početi sezonu sa Oklahomom, ali da će ubrzo tražiti promenu sredine, Hit je zainteresovan, žele da oforme tandem Batler-Pol, kada već nisu uspeli Džimija da upare sa Vestbrukom.

Sa Polom bi dobili dodatni kvalitet, imali bi šanse da ozbiljno pomrse račune brojnim ekipama na Istoku, videćemo da li će uspeti da se dogovore sa generalnim menadžerom Oklahome Semom Prestijem.

Ja mislim da od kako im je otisao sad Vestbruk da bi Oklahoma mogla da progleda.

Recimo Kris Pol , Galinari, Stiven Adams to je onako veoma dobra i jaka osovina tima.

Sto se tice bekovskih pozicija osim Pola tu je jos svakako Denis Sruder isto odlican igrac, Kanadjanin Glidzis-Aleksander koji je dosao iz Klipersa prosle sezone jedan od najboljih rukija, zatim tu je jos jedan veoma talentovani Kanadjanin sa Arizona Stejt univerziteta Luguenc Dort koji ima samo 20 godina i kome isto neki predvidjaju ozbiljnu NBA karijeru, zatim tu su jos isto mladi Hamidu Dialo i Egipcanin Abdel Nader.
Na krilu osim Galinarija tu je i Andre Robertson koji jeste mozda ofanzivno limitiran ali je zato jedan od top defanzivaca u ligi (slican tip igraca kao mozda svojevremeno Brus Bouven u San Antoniju), sto se tice centarskih pozicija osim odlicnog Stivena Adamsa tu su jos i Majk Muskala i Noel Nerlens 2 takodje vrlo dobra igraca.
Tako da generalno mislim da Oklahoma ima dobar tim, kvalitetan , odlicne igrace na svim pozicijama i sto je bitno niko od njih nije preveliki potrosac lopti i nemaju vise igraca kao Vestbruk ili Pol Dzordz koji ce da se ispucava, juri statistiku i tako gusi igru, tako da mislim da mogu makar do plej ofa.

Po meni ove godine na Zapadu ce biti bas neizvesno jer ima dosta mladih ekipa koje dolaze.

Mislim da bi i Sakramento mogao u plej of , ovako kad pogledas bekovska linija jaka ko zemlja , Bogdanovic,Kori Dzozef, Badi Hild, DiAron Foks , na krilnim pozicijama tu je Trevor Ariza jedan od najboljih ol'round igraca u ligi, Herison Barns, Bjelica , veoma talentovani ruki sa San Dijega Portorikanac Ajzea Pinjeiro, na centru Marvin Bigli onako lak, brz, moderan centar a pomagace mu Devejn Dedmon koji je sasvim Ok kao "back up" opcija.

Dalas isto ima veoma perspektivnu ekipu, Luka Doncic i Porzingis bi trebali da cine ubitacan tandm, tu su jos Dzej Dzej Barea, Tim Hardavej Dzunior, sve bolji Dzalen Brunson, Dorian-Fini Smit, Set Kari, Rajan Brokhof, potpisali su jednog mladog Japanca Judai Babu (videcemo kako ce se snaci) na visim pozicijama tu su Kanadjanin Dvajt Pauel, Nemac Maksi Kleber i Bobi Marjanovic , generalno ako se poslozi dobro ekipa , ako svako bude radio ono sto najbolje ume i ako ih zdravlje posluzi mogli bi i oni da budu prijatno iznenadjenje.

Juta recimo isto ima odlicnu ekipu , Donovan Micel, Majk Konli, Bojan Bogdanovic, Dzo Ingles, Dante Eksum, biser iz Konga Emanuel Mudiej, veoma talentovani ruki Portorikanac Dzastin Rajt Forman , Rudi Gober, Dzef Grin, tu je i Najdzel Vilijam Gos bivsi igrac Partizana ali pitanje je koliko ce igrati (pored tako jake bekovske linije sumnjam da ce mnogo).

Recimo proslogodisnji fenjeras Finiks isto ima jaku ekipu sad, recimo stigao im je Riki Rubio MVP Svetskog prvenstva, generalno Rubio bi uz Devona Bukera mogao da cini bas strasan bekovski par, tu su jos Francuz Eli Okobo, sve bolji Tajler Dzonson, Cik Dialo, zatim Dario Saric, Keli Oubre Dzunior, od visokih igraca tu je DiAndre Ejton a stigao je i snazni Eron Bajns pa videcemo kako ce raditi ta Bahamsko-Australijska veza, a stigao je i Frenk Kaminski iz Sarlota, visok 213 ali odlican suter spolja, koji moze da razvuce protivnicku odbranu, sad i od Finiksa definitivno treba ocekivati bolju sezonu od prosle (jer gore tesko da moze), sad dal ce mozda u plej of tesko je reci ali svakako imaju i oni cemu da se nadaju.

Tako da bice bas guzva na Zapadu i bice tu svasta. ;)

Видећемо шта ће Денвер који се није значајно појачао да учини. Хоће ли издржати конкуренцију након претумбавања и бити у прва 4 тима Запада.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back