NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U Oklahomi rešili, potpuni reset!

Ostali su bez Vestbruka i Džordža, te su rešili da krenu u stvaranje nove ekipe.

1570206596554.png

Velike promene su se dogodile ovog leta u NBA ligi.

LA Klipersi su naprasno postali jedan od favorita za osvajanje prstena, kako su u svoje redove doveli Kavaja Lenarda i Pola Džordža.

Na iznenađenje mnogih, uspeli su da presele ovaj strašni tandem u svoje redove, Kavaja su potpisali kao slobodnog agenta, dok su za Džordža dali šest pikova Oklahomi.

Vlasnik ili guverner kluba, kako se prema novim pravilima ubuduće mora nazivati čovek koji poseduje jedan od NBA klubova, Stim Bolmer je bio skeptičan po pitanju angažovanja Džordža za šest pikova, smatrao je da je to previše, ali mu je Dok Rivers objasnio da će sa šest pikova dobiti ne samo Džordža, već i Lenarda, koji je kao uslov Klipersima postavio da ojačaju roster.

Kada je postignut dogovor sa Oklahomom i Lenard je pristao da potpiše ugovor, te će Dok Rivers imati paklenu ekipu na raspolaganju u sezoni pred nama.

Nakon što su ostali bez Džordža, dobili su u Oklahomi ponudu i za Rasela Vestbruka od Hjuston Roketsa.

Rešili su da je prihvate, u zamenu za "tripl-dabl mašinu" dobili su iskusnog Kris Pola, kao i dva pika prve runde, ali i mogućnost da na draftu 2021. i 2025. godine razmene pikove sa drafta.

Ipak, Kris Pol se najverovatnije neće zadržavati u Oklahomi, Majami je veoma zainteresovan, počeće iskusni plej sezonu sa "Grmljavinom", ali se očekuje da do Ol-star vikenda bude trejdovan.

U upravi Oklahome su rešili da otvore novu stranicu, krenuće u potpuni rebilding, pa žele da trejduju i Stivena Adamsa.

Snažni centar sa Novog Zelanda ima još dve godine ugovora sa Oklahomom, sleduje mu 53 miliona američkih dolara.

U klubu bi da se reše njegove velike plate i oslobodne prostor u budžetu za plate, pa su spremni da ga trejduju.

U zamenu traže pik sa drafta, mlađeg igrača i plate olakšice za Adamsa.

Dakle, Stivena Adams bi uskoro mogao da menja sredinu, ko god da ga angažuje dobiće sjajno pojačanje, minule sezone je beležio 13,8 poena i 9,5 skokova po nastupu, bio je drugi u ligi po broju ofanzivnih skokova po meču (4,9).

Sjajna predsezonska utakmica u Indiji izmedju Sakramenta i Indijane sada na Areni Sport, pobeda Indijana posle produzetka 132:131.

Od nasih Bogdan Bogdanovic za 28 minuta 14 poena, 7 asistencija i 2 skoka (5 od 7 sut iz igre, 3 od 5 za 3 poena), Nemanja Bjelica za 22 minuta takodje 14 poena uz 5 skokova i 2 asistencije (4 od 9 sut iz igre).

Богдан ако не буде у наредној сезони имао 18+ поена по меча сматраћу га за лимитираног НБА играча који је достигао свој максимум. Па да видимо...

Богдан ако не буде у наредној сезони имао 18+ поена по меча сматраћу га за лимитираног НБА играча који је достигао свој максимум. Па да видимо...

Ne slazem se jer ne moze to da se gleda tako, kosarka je ipak kolektivni sport, mislim Sakramento osim njega na bekovskim pozicijama ima i Badija Hilda, DeArona Foksa i Korija Dzozefa , znaci jos 3 odlicna igraca, plus u ekipi su jos i Harison Barns, Trevor Ariza, Nemanja Bjelica, Marvin Bigli a realno to su sve igraci koji treba da imaju negde 15-20 poena po utakmici , sto ce biti tesko, mislim realno je da ti svi ti igraci imaju makar dvocifreni prosek poena po utakmici, sto znaci da ce svako od njih morati da dobija i odredjeni broj lopti i suteva, sad verovatno na jednoj utakmici ce prednjaciti Bogdanovic, na drugoj Hild, na trecoj Barns, na cetvrtoj Foks, na petoj neko peti, itd, mislim da ce biti i treba da bude ipak akcenat na timskoj igri u Sakramentu ove godine.
Mislim ako Bogdan bude trosio nekih 10-ak suteva po utakmici i imao 15-ak poena u proseku to je onda stvarno izvanredna statistika, sad kada bi on trosio po 30-35 suteva po mecu kao recimo Harden, Vestbruk, Pol Dzordz ili vec ko sigurno da bi imao 30+ prosek i da bi verovatno imao i bolju statistiku od njih.

Mislim secamo se igraca kao sto su recimo bili Ben Valas koji je u svojoj najboljoj ofanzivnoj sezoni imao nekih 10-ak poena u proseku ali zato sta je znacio u odbrani i u oba reketa i zato je imao po 15 skokova i 4,5 rampi po utakmici ili recimo Denis Rodman koliko je poena imao prosek u Cikagu mozda oko 5 ali zato koliko skokova i sta su znacili njegovi skokovi i igra u odbrani ili recimo Brus Bouven iz San Antonija , igrac koji nikad nije imao neku statistiku, za razliku od recimo Big Bena i Rodmana koji su imali enorman broj skokova i blokada , on cak ni to nije imao, imao je neka 3,4 skoka u proseku (uz jako skroman ucinak u napadu), blokade isto, mozda je imao 0,4, 0,5 rampi po utakmici ali sta je znacio na terenu, 5 puta uvrstavan u najbolju defanzivnu petorku lige, ono kad cuva nekog igraca ko krpelj mu se nalepi da ovaj ne moze maltene ni da dise a ne da primi loptu ili sutira, ono na pisanje nije mogao da ode od njega.

Totalno je bezveze i nerealno pratiti kosarku kroz statistiku i neke brojke.

Jesi igrao nekad?
Не.
@jos_1_5ak Не могу да се сложим са твојом оценом. Да ББ има потенцијала да из 30-35 шутева постигне статистику као Харден онда би му тренери давали да шутира толико. Тржишна логика...НБА је Америка, нема "комунизма". ;)

Не.
@jos_1_5ak Не могу да се сложим са твојом оценом. Да ББ има потенцијала да из 30-35 шутева постигне статистику као Харден онда би му тренери давали да шутира толико. Тржишна логика...НБА је Америка, нема "комунизма". ;)

Pa pazi trzisna logika je jedno a logika sporta je nesto drugo, NBA je pre svega sou-biznis i spektakl pa tek onda sport, mislim te velike zvezde vise stvaraju mediji i hajp nego sama igra, jednostavno procenili su da je Harden neko na kome mogu da zarade mnogo love, Bogdanovic im nije neko na kome bi mogli da zarade pare, ko bi prodao previse dresova, itd i ko bi bio previse marketinski atraktivan , inace verujem da bi imao i bolju statistiku od Hardena kada bi mu dali toliko prostora i toliko lopti, ne samo Bogdanovic vec i mnogi drugi igraci kada bi dobijali toliko lopti i toliko slobode u igri da rade doslovno sta hoce , takodje imas gomilu igraca kao Harden koji su ono u stanju da postignu i po 50 poena ali da njihov tim izgubi, ono uvek imali prosek od ne znam ni ja koliko poena ali nikad nisu nista osvojili i njihov tim nikad nista ozbiljnije nije napravio.
Po meni ima zaista dosta tih igraca koji ne zasluzuju ni priblizno toliko prostora i slobode u igri koliko dobijaju (sto se uostalom vidi i po rezultatima ekipa gde igraju), a ima i dosta onih potcenjenih koji kada bi samo malo vise prostora i slobode u igri dobili cuda bi pravili.

Takodje imas i timove koji dovedu neku zvezdu, naprave hajp oko njega, ono sve podrede njemu svesno zrtvujuci tim i rezultate ali zato idu na to da zgrcu pare od prodaje dresova, suvenira, ulaznica, reklama , itd i ono sta ima veze sto je igrac imao sut iz igre 10 od 35 vazno je da je dao 25-30 poena sto jos dodatno podreva taj hajp oko njega i to ludilo i to tako traje nekoliko godina i kad im dosadi i kad taj hajp oko njega krene da splasava trejduju ga u neku drugu ekipu i onda dovedu ili nekog drugog ili rese kao malo da uozbilje ekipu, dovedu neke ozbiljnije igrace da pokusaju da naprave nesto.

Не слажем се уопште. Мислим да су те највеће звезде саме избориле свој статус. Харден је за мене један од најбољих офанзивних играча у историји, ББ му није ни прићи. Вестбрук један од најдоминантнијих и најкомплетнијих плејева колико год да је себичан итд итд. Не мислим заиста да је неко од горе сад рекао "овај Харден има маркетиншки потенцијал јер има хипстерску браду, ајде да улажемо у њега".
Иначе, кад би некоме као што је Богдан дао да шутираш 30-35х по мечу мислим да би се толико уморио и погубио да би му статистика шута постала смешна. Отприлике као кад би Бобану Марјановићу дао да играш 45 минута по мечу, не би могао ни да потрчи након пола од тога.

Poslednja izmena:
Mislim da nije ni blizu , ono toliko forsiraju te neke zvezde da je to vec tragikomicno i da prevazilazi granice ukusa, a da ne spominjem to sto ga salju na liniju za bacanja cim ga neko mrko pogleda , da je igrao mozda pre 15-20 godina mislim da bi bio tek prosecan igrac, za Vestbruka slicno, tipican igrac koji igra za statistiku, maltene sam sebi nabacuje lopte na tablu da bi uhvatio koji skok vise ili koji dodaje kad je sam na ziceru da bi mu upisali koju asistenciju vise, inace nije on ni pravi plej , vise je neki kombo bek i uprkos velikom broju asistencija nije neki organizator igre, recimo plejevi kao sto su Parker, Nes, Kid, Geri Pejton, Stokton, Ajzea Tomas, Bilaps, Marberi su realno pojam za njega sto se tice plejmejkerskih sposobnosti, i organizacije igre, generalno ni jedan ni drugi verovatno nikad nista nece osvojiti, kao sto to nisu mogli ni zajedno sa Durentom, Ibakom, Adamson i ostalima, ono kada su ih Novicki i Dalas oducili od kosarke a potom i Majami.

Inace nebi se Bogdanovic sigurno umorio , mislim videlo se i na Svetskom prvenstvu da je ko na baterije i da moze 40 minuta da igra u gotovo istom ritmu, a pritom u toj internacionalnoj reprezentativnoj kosarci je mnogo teze davati veliki broj poena nego u NBA.

Inace po meni i jedan i drugi su idealni za "back up" opcije i da ulaze sa klupe, ono sto njih dvojica bez sumnje poseduju to je ta brzina, eksplozivnost i ta energija na terenu, znaci ono napravis jednu dobru, funksionalnu petorku sastavljenu od jakih timskih igraca, pa onda kad malo koci onda malo ubacis tako jednog igraca na teren da unese malo tu energiju, da malo razmrda ekipu ali ovako bazirati kompletnu igru na takvom igracu i dati mu bas toliko prostora na duze staze svakako donosi vise stete nego koristi, sto i rezultati potvrdjuju.
Inace po meni Harden je najkorisniji bio u Oklahomi na pocetku karijere kada je sa klupe ulazio u igru, tad je ja mislim jedne godine proglasen i za najboljeg 6-og igraca u ligi , e tad je Oklahoma jos i najbolje igrala , igrali su i ono jedno veliko finale kada su glatko izgubili od Majamija i ono finale Zapada protiv Dalasa kada ih je Dalas razmontirao (one sezone kad su uzeli titulu), sto ne mozes da ih krivis jer ipak i Dalas i Majami su imali ipak jace i pre svega iskusnije ekipe u to vreme ali tad kad je on ulazio sa klupe jos je tim i najbolje funkcionisao.

Posle je otisao iz ekipe bas iz razloga zato sto vise nije zeleo da bude samo jedan od srafova u masineriji vec je otisao negde da bi bio zvezda i da bi sve bilo podredjeno njemu, njegovom egu i bankovnom racunu sto mu se i ostvarilo u Hjustonu ali zato nikad nikakav znacajan rezultat nije napravio niti ce, ono nije uspeo vise da ponovi ni to sto je uradio sa Oklahomom a kamoli nesto vise.

Pa dođi probaj, uvek možeš da batališ ako ti se ne sviđa, prosto prestaneš da ulaziš na fantazi. Ali ako budeš igrao videćeš, to uopšte ne traži veću posvećenost od fudbalskih fantazija u smislu podešavanja tima, a veća je satisfakcija u smislu da se utakmice igraju svaki dan, pa imaš dodatni motiv da pratiš NBA, statistiku, čak i pogledaš utakmicu koju inače možda ne bi, tipa Šarlot - Finiks, ali imaš Bukera i Majlsa Bridžisa na fantaziju u ekipi, pa oćeš da vidiš šta će da urade...

Jedino što zahteva malo vremena je draft, on će da traje sat-sat i po vremena, al draft je najzanimljiviji deo igre.

Debitovao je i Marko Guduric za Memfis sa 8 poena (4 od 8 sut iz igre) 2 skoka i 2 asistencije za 20 minuta, sasvim solidan debi za Gudurica.

Inace Memfis ima bas interesantnu ekipu, imaju veoma mladu, talentovanu i zanimljivu ekipu sa nekoliko iskusnijih afirmisanih igraca.

Tu su veoma talentovani Kanadjanin Dilon Bruks (koji vec ima par vrlo dobrih sezona iza sebe), Dza Morant drugi pik sa ovogodisnjeg drafta kome predvidjaju lepu NBA karijeru, Bruno Kaboklo reprezentativac Brazila, krilicni-centar Dzaren Dzekson jedan od najboljih rukija prosle sezone, veoma talentovani Japanac Juta Votanabe , Marko Guduric koji iako mlad ima vec solidno iskustvo igranja u Evroligi i reprezentaciji, Brendon Klark sa Gonzage koji je imao odlicnu koledz karijeru, Kajl Anderson bivsi igrac San Antonija, Dzos Dzekson koji je imao dve veoma dobre sezone u Finiksu od kako je stigao u NBA , a od vec afirmisanih igraca tu su Jonas Valancijunas po mnogima jedan od najboljih centara u ligi, Andre Iguadala, Dzae Krouder takodje poput Iguadale jedan odlican ol'round igrac koji zna da igra na oba kraja terena.

Tako da sve u svemu Memfis ima buducnost, realno ove sezone tesko da mogu da plej ofa, ipak treba i vremena da se to sve uklopi, uigra, da se stvori neka hemija u ekipi, da se stekne malo iskustva, tako da ove godine verovatno rezultat nece biti u prvom planu vec izgradnja i profilisanje ekipe za neki buduci period ali u narednih nekoliko godina mogao bi Memfis da ima itekako ozbiljnu ekipu.

Zajon "izrešetao" Čikago, Luka bolji od Porzingisa, upisao se i Boban!

Nastavljaju se pripreme NBA timova za novu sezonu.

1570715387058.png

U noći između srede i četvrtka odigrano je pet prijateljskih utakmica između NBA timova, a na jednoj od njih videli smo i Bobana Marjanovića.

Detroit je bio bolji od Dalasa sa 124:117 u pravom "evropskom" okršaju između Luke Dončića i Kristapsa Porzingisa u kojem je Slovenac bio bolji.

Marjanović je upisao četiri poena i zabeležio dva skoka u porazu svog tima.

Nju Orleans je na krilima Zajona Vilijamsona savladao Čikago u neizvesnoj završnici sa 127:125, supertalentovani košarkaš je blistao sa 29 postignutih poena.

Orlando je bio bolji od Atlante 97:88, dok su pobede zabeležili i Milvoki nad Jutom (133:99), kao i Majami protiv Šarlota (108:94).

Jokić je "prvi od svoje vrste" - Šta su ciljevi "Stiva Neša među centrima" i koliko mogu Nagetsi ove sezone

Denver je minule sezone oduševio sve ljubitelje košarke, malo mu je nedostajalo da se domogne i finala Zapada, sada je konkurencija jača nego ikada.

1570715625700.png

Uskoro počinje nova NBA sezona (22. oktobar) i svi ljubitelji košarke su sa razlogom uzbuđeni.

Tokom leta smo videli velike promene, Golden Stejt Voriorsi više nisu apsolutni favoriti za prsten, ocenjuje se da će se dominacija preseliti u Los Anđeles, gde Lejkersi i Klipersi važe za prve favorite.

"Jezeraši" su LeBronu doveli Entonija Dejvisa, tu je još nekoliko veterana poput Dadlija, Bredlija, Ronda, Grina i Hauarda, zadržali su i Kuzmu, pa sa razlogom veruju da mogu mnogo već u sezoni pred nama.

Klipersi nikada nisu izgledali bolje, uspeli su da ubede sjajnog Kavaja Lenarda da im se pridruži, tako što su doveli Pola Džordža u svoje redove.

Što se tiče ostalih ekipa sa Zapada, Hjuston je Krisa Pola zamenio Raselom Vestbrukom, Juta bi mogla da napadne tron iz senke, doveli su sjajna pojačanja u Majku Konliju i Bojanu Bogdanoviću.

Ne smemo zaboraviti ni Dalas, koji bi mogao prijatno da iznenadi sa tandemom Dončić - Porzingis, ali ni Portland Trejl Blejzerse, koji su od ovog leta jači za Vajtsajda, Pau Gasola, Kenta Bejzmora, Marija Hezonju i Skala Labisijea.

Pored svih gore-navedenih timova, jasno je da su među favoritima i Denver Nagetsi, ali smo ih napisali na kraju kako ćemo njima posvetiti posebnu pažnju.

Jasno je i zašto, u njihovim redovima igra reprezentativac Srbije i najbolji centar sveta, neverovatni Nikola Jokić.

Nikola Jokic

Minule sezone su svima pokazali kakav kvaliltet imaju, malo im je nedostajalo da regularni deo sezone završe na prvom mestu zapadne konferencije, gledali su u leđa samo Golden Stejt Voriorsima sa skorom 54-28, tri pobede više imali su "Ratnici".

Majk Maloun je napravio sjajnu ekipu u kojoj se sve vrti oko nestvarnog Jokića, koji je sezonu za nama završio na četvrtom mestu u izboru za najkorisnijeg igrača lige.

Popularni "Džoker" je pružao fantastične partije, njegova razvojna linija je od kako je došao u NBA išla samo uvis, dosegao je zvezde u sezoni za nama, igrao je na Ol-star meču, izabran je i u najbolji tim najjače svetske lige.

Mediji u SAD su se pozabavili Jokićem i timom iz Kolorada, a srpski košarkaš tvrdi da se kod njega ništa nije promenilo i da će nastaviti da se igra.

"Ja samo igram košarku, na isti način kao što sam uvek i igrao, od juniora, pa preko srednje škole, jednostavno, radim stvari na isti način.

Ništa novo. Ovo je samo timska igra, cilj je igrati i zabavljati se, kao i pokušavati da igrate u pravom smeru
", kratko je pojasnio Jokić.

On ističe da je najvažnija stvar za njegovu ekipu dobar početak sezone, jer ih je energija koju su stekli na početku minule dovela do sedme utakmice polufinala zapadne konferencije.

Dodaje da ga porazi, kao onaj baš u sedmoj utakmici polufinala Zapada protiv Portlanda, ne motivišu, samo pokušava da bude bolji i da napreduje, kao i čitav tim.

Zajedništvo ističe kao glavnu vrlinu Nagetsa, ali i činjenicu da su zadržali jezgro igrača koji su bili u timu i prethodnih sezona.

Veruje da je to njihova glavna snaga, a ne sumnja i da će novajlije ostaviti svoj trag i da će pomoći ekipi da ostavri što bolje rezultate.

Ovog leta su u Kolorado stigli Tajler Zeler, Elajdža Milsap i Horhe Gutijerez, veliko pojačanje angažovano je u vidu Džeremija Grenta iz Oklahome, a kao rukiju su stigli Bol Bol, sin legendarnog Manute Bola, kao i bivši košarkaš Mege Vlatko Čančar.

Priliku će dobiti i Majkl Porter Junior, koji je minule sezone bio biran kao 14. pik na draftu, ali je zbog problema sa leđima presedeo čitavu sezonu.

Jokić veruje da će mladi Porter biti od velike pomoći ekipi, a ističe i da je prezadovoljan što je uprava odlučila da zadrži iskusnog Pola Milsapa, koji je kao kapiten ovoj mladoj ekipi.

Dakle, Nagetsi nastavljaju svoju igru, Jokić će biti alfa i omega, na pitanje američkog novinara da li će mu sada biti teže, kako su brojne ekipe svesnije njegovih kvaliteta nego prethodnih godina, rekao je da se vrlo dobro adaptira i da mu jako malo treba da shvati kako je određena ekipa spremila odbranu na njemu.

To je potvrdio i Pol Milsap, koji je "Džokera" opisao kao sunđer.

"Sjajna stvar kod njega je to što je sunđer. Sve što mu kažete, morate da kažete samo jednom. Odmah to prihvati, zaista razume koncept i onda nastavi sa tim.

To sam prepoznao kada sam igrao u Atlanti i kada se pojavio i imao tu sezonu sa svim tim tripl-dablovima i kada su oni imali najbolji napad u ligi.

To je nešto što mora da se dogodi u utakmici, ne na treningu ili na ovim letnjim klipovima momaka kako treniraju
", jasan je Milsap.

Nikola Jokic

Trener jedne od ekipa sa Zapada je u najavi za predstojeću sezonu govorio u hvalospevima o Srbinu.

"Embid je sjajan talenat, jedan od najvećih u ligi, ali ne znam da li možete da napravite tim oko njega, kao što možete oko Jokića.

On je bez konkurencije najbolji dodavač među centrima u ligi, odličan je skakač i može da pogodi na svakom nivou. Nije sjajan u odbrani, ali je solidan.

On je zaista pravo osveženje, jednostavno, stvarno volim ovog momka
", istakao je jedan NBA trener, koji je američke medije zamolio da ostane anoniman, zbog oštrih pravila oko "temperinga", praktično bilo kakvog kontakta sa igračima protivničkih timova.

O Jokari je govorio i trener za razvoj igrača Denver Nagetsa, srpski stručnjak Ognjen Stojaković.

Stojaković je govorio o Nikolinoj dominaciji za kratak vremenski perod u Srbiji, a onda ga je uporedio i sa legendom ove igre.

"Ovo sam ja rekao i smešno mi je, ali on je kao Stiv Neš među centrima. Nije neki strašan atleta, nije previše brz. Ali on jednostavno radi sve.

Druga stvar koju uvek kažem o njemu, to je da je prvi od svoje vrste. Ranije smo imali Vlada Divca i Arvidasa Sabonisa, pa su došla braća Gasol. Ali sada, on je prvi centar koji je ustvari plejmejker, koji uhvati loptu, pa može da doda ili da šutira, može da dribla, prenosi loptu, može da pretvori svaki posed od reketa do perimetra potpuno sam. On je prvi od svoje vrste
", izjavio je Stojaković.

Dakle, jasno je da će se u Denveru i dalje sve vrteti oko Nikole Jokića, ambicije su velike, a u redovima Nagetsima veruju u onu, "ne menjaj tim koji dobija".

Videćemo da li će to biti dovoljno za velike stvari već u sezoni pred nama, posebno jer je ostatak lige promenio mnogo toga.

Jedno je ipak sigurno, Jokić će nastaviti da se igra, a sa takvim stavom, biće enigma za svakog protivnika, pa nema sumnje da nas čeka još jedna magična sezona "plejmejkera u telu centra" iz Sombora.

Kako je prijalo odgledati klip i ponovo shvatiti koliko je Jokić dobar.
I onda razmislim, tek onda krene bes i ljutnja, za tako olako propuštenu priliku na svetskom prvenstvu, isključivo krivicom Djordjevića.
Skoro da se osećam kao 1986. posle onog horora sa Rusima u polufinalu....

Kako je prijalo odgledati klip i ponovo shvatiti koliko je Jokić dobar.
I onda razmislim, tek onda krene bes i ljutnja, za tako olako propuštenu priliku na svetskom prvenstvu, isključivo krivicom Djordjevića.
Skoro da se osećam kao 1986. posle onog horora sa Rusima u polufinalu....
To je nesto sto se danas dogadja na redovnoj bazi gde igrac pogresi i onda nastane haos

Bil prelomio, maksimalan, pa potom i najveći ugovor u istoriji!?

Doneo je odluku od koje bi tek mogao mnogo da profitira.

1571321635550.png

Kako prenose mediji u SAD, Bredli Bil je odlučio da ostane u Vošington Vizardsima.

Po svaku cenu je uprava htela da ga zadrži, ponudili su mu 72 miliona dolara za produžetak saradnje, da odabere po kojoj formuli želi da ih dobije, dali na dve ili tri godine.

Odlučio je da to bude na dve godine, pa će saradnju sa ekipom iz prestonice produžiti do leta 2022. godine.

Nakon toga će imati opciju da produži saradnju sa klubom na još godinu dana, za dodatnih 37,3 miliona dolara.

Ipak, ako je ne iskoristi, mogao bi da potpiše sa Vošington Vizardsima najveći ugovor u istoriji NBA, 266 miliona dolara na pet godina.

Ako bi se odlučio da ipak napusti Vizardse, mogao bi da dobije četvorogodišnji ugovor težak 198 miliona dolara od nove ekipe.

Videćemo šta će sjajni šuter odlučiti, minule sezone je u odsustvu Vola bio alfa i omega Vizardsa, beležio je 25,5 poena, 5,5 skokova i pet asitencija po utakmici, a na ovaj način otpisao je i mogućnost odlaska putem trejda, o čemu se pričalo tokom leta, kako su Klipersi pokazali interesovanje, ali i još nekoliko timova.

Trener Nagetsa oduševljen, Jokić kao Lebron!

Srbin ima veliki uticaj na razvoj svojih saigrača.

1571668229046.png

Trener Denver nagetsa Majk Meloun uporedio je srpskog košarkaša Nikolu Jokića sa Lebronom Džejmsom.

Meloun je kazao da Jokić svoje saigrače čini boljim, što je karakteristično i za Džejmsa, jednog od najboljih košarkaša svih vremena.

"Džerami meni pokazuje da može da se uklopi u grupu startera, ali takođe i u grupu rezervista. Kada sam bio u Klivlendu imali smo običaj da kažemo: 'Pa ovaj momak je bolji uz Lebrona' Ko nije? E, pa ovde kažemo: 'Ovaj momak je bolji uz Nikolu' Ista stvar. Ko nije?", rekao je Meloun.

Reprezentativac Srbije je prošle sezone proglašen za najboljeg centra i našao se u idealnoj petorci NBA lige.

"Nikola je veliki igrač koji čini svoje saigrače boljima. Lepota igre Nikole Jokića je ta što uz njega, koji je kamen temeljac, Džeremi Grent, Pol Milsap ili ko god može da igra i bude veoma efikasan", dodao je trener Denvera.

NBA najava - Atlantik, odbrana prstena nemoguća, Niksi imaju kvalitet, za ABA ligu...

Da nije Njujorka, ovo bi bila savršena bitka za Atlantik...

NBA najava - Central, "Jeleni" prebrzi za "lovce" sa Istoka!

Jasno, ovo ne garantuje borbu za titulu, ali kada sve stavimo na vagu, Baksi su ubedljivo najbolji tim u konferenciji. Ko još može u plej of?

Najava NBA - Jugoistok, Florida se nada, ostali su statisti...

Čini se da je ovo najslabija divizija, dve ekipe odskaču, ali ni oni nisu impresivni. Ostatak, bez komentara...

Najava NBA - Jugozapad, Hjuston sa dva šerifa, Zajonova godina "nulta", ko sme da se kladi protiv "Popa"?

Hjuston tek četvrti tim u istoriji koji će u petorci imati dva MVP igrača. Pelikansi su nova velika zabava NBA, a svi koji otpisuju San Antonio zaboravljaju nekoliko stvari...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back