Ja mislim da od kako im je otisao sad Vestbruk da bi Oklahoma mogla da progleda.
Recimo Kris Pol , Galinari, Stiven Adams to je onako veoma dobra i jaka osovina tima.
Sto se tice bekovskih pozicija osim Pola tu je jos svakako Denis Sruder isto odlican igrac, Kanadjanin Glidzis-Aleksander koji je dosao iz Klipersa prosle sezone jedan od najboljih rukija, zatim tu je jos jedan veoma talentovani Kanadjanin sa Arizona Stejt univerziteta Luguenc Dort koji ima samo 20 godina i kome isto neki predvidjaju ozbiljnu NBA karijeru, zatim tu su jos isto mladi Hamidu Dialo i Egipcanin Abdel Nader.
Na krilu osim Galinarija tu je i Andre Robertson koji jeste mozda ofanzivno limitiran ali je zato jedan od top defanzivaca u ligi (slican tip igraca kao mozda svojevremeno Brus Bouven u San Antoniju), sto se tice centarskih pozicija osim odlicnog Stivena Adamsa tu su jos i Majk Muskala i Noel Nerlens 2 takodje vrlo dobra igraca.
Tako da generalno mislim da Oklahoma ima dobar tim, kvalitetan , odlicne igrace na svim pozicijama i sto je bitno niko od njih nije preveliki potrosac lopti i nemaju vise igraca kao Vestbruk ili Pol Dzordz koji ce da se ispucava, juri statistiku i tako gusi igru, tako da mislim da mogu makar do plej ofa.
Po meni ove godine na Zapadu ce biti bas neizvesno jer ima dosta mladih ekipa koje dolaze.
Mislim da bi i Sakramento mogao u plej of , ovako kad pogledas bekovska linija jaka ko zemlja , Bogdanovic,Kori Dzozef, Badi Hild, DiAron Foks , na krilnim pozicijama tu je Trevor Ariza jedan od najboljih ol'round igraca u ligi, Herison Barns, Bjelica , veoma talentovani ruki sa San Dijega Portorikanac Ajzea Pinjeiro, na centru Marvin Bigli onako lak, brz, moderan centar a pomagace mu Devejn Dedmon koji je sasvim Ok kao "back up" opcija.
Dalas isto ima veoma perspektivnu ekipu, Luka Doncic i Porzingis bi trebali da cine ubitacan tandm, tu su jos Dzej Dzej Barea, Tim Hardavej Dzunior, sve bolji Dzalen Brunson, Dorian-Fini Smit, Set Kari, Rajan Brokhof, potpisali su jednog mladog Japanca Judai Babu (videcemo kako ce se snaci) na visim pozicijama tu su Kanadjanin Dvajt Pauel, Nemac Maksi Kleber i Bobi Marjanovic , generalno ako se poslozi dobro ekipa , ako svako bude radio ono sto najbolje ume i ako ih zdravlje posluzi mogli bi i oni da budu prijatno iznenadjenje.
Juta recimo isto ima odlicnu ekipu , Donovan Micel, Majk Konli, Bojan Bogdanovic, Dzo Ingles, Dante Eksum, biser iz Konga Emanuel Mudiej, veoma talentovani ruki Portorikanac Dzastin Rajt Forman , Rudi Gober, Dzef Grin, tu je i Najdzel Vilijam Gos bivsi igrac Partizana ali pitanje je koliko ce igrati (pored tako jake bekovske linije sumnjam da ce mnogo).
Recimo proslogodisnji fenjeras Finiks isto ima jaku ekipu sad, recimo stigao im je Riki Rubio MVP Svetskog prvenstva, generalno Rubio bi uz Devona Bukera mogao da cini bas strasan bekovski par, tu su jos Francuz Eli Okobo, sve bolji Tajler Dzonson, Cik Dialo, zatim Dario Saric, Keli Oubre Dzunior, od visokih igraca tu je DiAndre Ejton a stigao je i snazni Eron Bajns pa videcemo kako ce raditi ta Bahamsko-Australijska veza, a stigao je i Frenk Kaminski iz Sarlota, visok 213 ali odlican suter spolja, koji moze da razvuce protivnicku odbranu, sad i od Finiksa definitivno treba ocekivati bolju sezonu od prosle (jer gore tesko da moze), sad dal ce mozda u plej of tesko je reci ali svakako imaju i oni cemu da se nadaju.
Tako da bice bas guzva na Zapadu i bice tu svasta.