NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da da znam da je sad u politici i da je gradonacelnik Sakramenta, mada ne znam da li je jos uvek na toj funkciji.

E da kad smo vec kod Sansa, recimo AC Green je isto jedan veoma interesantan igrac iz tog perioda.

Poslednja izmena:
A.C. Grin je bio tzv covek od gvozdja, nije se povredjivao i bio veoma izdrzljiv. Covek nije propustio niti jedan mec od 86-te pa sve do 2001 god kada se penzionisao. Imao je samo tri meca propustena 85-te. Bio je deo tima sa Medzikom, Dzabarom, Vortijem i prvi skakac nekoliko sezona. Vrlo interesantan lik i van terena, sto se tice poredjenja ekipa koju su predvodili Nes i Stodemajer i ove generacije Barklijeva pa objektivno prednost ima ova generacija koju je predvodio Nes.
Tu su imali strasan ofanzivni potencijal spolja u vidu Nesa, Dzonsona i trojkasa Ricardsona uz Meriona i Stodemajera koji je bio na vrhuncu igrali su za kos vise, brzo i atraktivno.
Te sezone 2004-5 su imali rekord fransize i najbolje igrali ali su poklekli u finalu Zapada protiv San Antonia, tada je Dzo Dzonson imao neku povredu.
Imali su tada i dobre izmene u iskusnom Dzimu Dzeksonu, Barbosi a narednih sezona su bile promene pa ih je napustio Dzo Dzonson a dosli su Radza Bel, Tomas, Dijao.
Sto se tice Barklijeve generacije, oni su to finale sa Cikagom igrali u sezoni 92-93. Bio je to jak tim K.Dzonson, Grom Majerli tada cuveni trojkas i Barkli su predvodili tim, bili su uz njih i Deni Ejndz i tada mladi Sedrik Sebalos koji je igrao atraktivno posle je otisao u Lejkerse.
Sledece sezone ih je zaustavio Hjuston, tada su dodali Grina dok je Sebalos postao starter.
Istu sudbinu su doziveli i naredne sezone kada su pridodali tada all star igraca centra Meninga ali on zbog povrede se bas nije naigrao u finisu, Sebalos ih je tada napustio. Hjuston sa Olajdzuvonom je bio nepremostiva prepreka iako su serije isle u 7 meceva i bile veoma neizvesne.

Poslednja izmena:
AC Green definitivno jedan od najspecificnijih igraca van terena u istoriji NBA, inace interesantno je to da je zaista pravi posveceni hriscanin i da je lik bio nevin sve do 2002. dok nije ozenio sadasnju suprugu.

E da Den Majerli je tada bio u Finiksu, odlican trojkas mada umeo je dobro i da prikuca, doduse ja ga se vise secam iz onog perioda dok je igrao za Majami zajedno sa Timom Hardavejom, Alonzom Morningom i Sasom Danilovicem, secam se tad kad je Majami igrao finale Istoka sa Cikagom.

Sedrika Sebalosa se najbolje secam dok je igrao za Lejkerse zajedno sa Divcem i Nikom Van Ekselom.

Den Majerli je imao najbolje sezone u periodu 91-94, tada je bio zvanicno najbolji u ligi trojkas . Poreklom je inace iz Srbije odakle su emigrirali njegov deda i baba sa oceve strane.
Majami je tada imao jak tim posle Cikaga bili su najbolji tim Istoka, pored nabrojanih tu su bili i Voson Lenard, Dzamal Masburn.
Sezona 95 je bila poslednja gde su zajedno igrali Divac, Sebalos i Van Eksel a tu je igrao i nesto malo Medzik kao povratnik. Sebalos je bio prvi strelac a Van Eksel drugi dok je tu bio i Edi Dzons tada mlad igrac koga su Lejkersi draftovali sezonu pre te i poceo je sve bolje da igra i daje veci doprinos, postao je all star ali su ga pred sampionsku sezonu 99-00 trejdovali za Glena Rajsa. Usledio je potom trejd Divca za Brajanta i angazovanje Sakila i u toku sezone trejd Sebalosa za Horija. U tom trenutku ti trejdovi nisu doneli pomak Lejkersima medjutim oformili su mlad tim koji je vremenom sazreo za titulu.

Blizi se pocetak sezone i posle transfera Durenta nije bilo nekih trejdova niti angazovanja iole poznatijih kosarkasa, uglavnom kozmeticke izmene ipak najavljuje se u finisu da Klivlend pokusava da trejduje Lava. Prvo su pokusali da dobiju Kazinsa ali nisu mogli naci dogovor mada jos postoji varijanta ako ukljuce u paket sa Lavom i Thompsona, dok sada pokusavaju da dovedu Milsepa.
Spominje se trejd tri kluba prema kome bi Lav otisao u OKC, Milsep i Singler u Klivlend dok bi Atlanta dobila Iljasovu, Sabonisa i pika prve runde od OKC.
Ne vidim bas neku logiku za Atlantu da daju igraca koji je nosilac igre za jednog solidnog igraca role i jednog talenta. Ostali su vec bez Horforda ali je stigao Dvajt Hauard.
Klivlend ocigledno trazi drugaciji profil na poziciji PF mada imaju i T.Thompsona, objektivno vise im fali klasicni centar.
OKC bi najvise profitirao jer bi se Lav uklopio sa brzim, spoljnim igracima Vestbrukom i Oladipom kojima bi otvarao vise prostora za ulaze .

Spominjala se mogucnost trejda Lava za Bosa ali je upitno zdravlje drugog.

Pored toga trenutno je trazen i Dzos Smit, nekada sjajan igrac iz perioda dok je igrao za Atlantu koji je u padu ali kao slobodan agent za skromniji ugovor svakako bi predstavljao pun pogodak, zainteresovani su GSW i Klivlend.

http://www.hngn.com/articles/207914/20160925/nba-trade-rumors-love-to-thunder-millsap-to-the-cavs-ilyasova-to-hawks.htm

Poslednja izmena:
Bice interesantno sta ce Sakramento uraditi sa 5 centara i 2 pleja, od kojih jedan mora da sluzi kaznu jer bije zenu a drugi se pre i posle meca lesi od alkohola.

kad se samo setim Sakramenta od pre 15 godina. ovo sada je vreca za napucavanje. sta tek reci za Divca na mestu sportskog direktora. nikada mi nece biti jasan taj fenomen dovodjenja legendi kluba na mesto direktora. to bi trebalo da obavlja profesionalni menadzer sa iskustvom koji se razume u posao, a ne tamo neki polupismeni bivsi igraci.

1111.jpg

Ajd kad jednu padneš ša desi se, ali.......Dramond u celoj karijeri šutnuo 13 puta za tri poena, i sinoć šutne i pogodi....
A iz igre protiv odbrane San Antonia šutne 8-10........:dash:

Dosadasnji tok sezone je bio u skladu sa ocekivanjima. Na Zapadu, GSW dominira, na drugom mestu uz njih je SAS a potom Klipersi sto je i ocekivano i realan odnos snaga.
Moze se reci da iznad ocekivanja igra Hjuston, kome je otisao Hauard a od novajlija zablistao je otpisani Erik Gordon, nekada veliki potencijal koji je imao problema sa povredama, sada igra odlicno u tandemu sa Hardenom.
Hjuston je u potpunosti promenio stil igre, igra brze, cesto sa Hardenom kao plejom i akcenat je na run and gun igri, za sta imaju potencijala, pogotovo sto su angazovali krilnog centra Andersona koji je takodje odlican suter.
Tako da 4. mesto Hjustona uz dobar skor je rezultat iznad ocekivanja.
Memfis ocekivano 5. a mozda bude i 4. ukoliko Hjuston u nekom trenutku padne, jer je sada u sjajnoj formi sa 9 vezanih pobeda.
Od 6.-8. mesta raspodelili su se Juta, OKC i Portland. Za Jutu je to realno i oni po kvalitetu tima bi trebali da se krecu oko granice ulaska u plej of. OKC za sada drzi fenomenalni Vestbruk ali ukoliko usporu ili se povredi, to bi bilo dovoljno da skliznu. Od Portlanda se vise ocekivalo jer su zadrzali tim i sada su iskusniji, prosle godine su pruzali bolje partije.
Ostali vec zaostaju za mestom 8. koje vodi u plej of i tu se nista ne menja Sakremento ne moze taj korak vise da napravi, uvek im nedostaje bolje izbalansiran tim.
Minesota ponovo jedan od najgorih timova lige iako imaju potencijal, ipak razvoj njihovih igraca ne ide planiranim tokom, posebno se vise ocekivalo od Viginsa i sada se vec moze diskutovati da li je njegov krajnji domet znacajno manji nego sto se predvidjalo, evidentno je tu potreban jedan iskusniji igrac koji bi pomogao Viginsu, Taunsu i Lavinu.
Dalas se kao tim potpuno raspao a nije uradio rebilding vec i dalje ima veterane u timu poput Novickog i Vilijamsa u kojima vise nema rezerve. Bez obzira na to, trebali su biti bolje plasirani jer po imenima ne zasluzuju poslednje mesto. Ostale ekipe igraju u skladu sa mogucnostima i daleko su od plej of timova. Lejkersi pokazuju da imaju potencijal. Njihovi igraci se dobro razvijaju i oni bi mogli brzo da se vrate u vrh uz pojacanja.
Na Istoku je mnogo manja razlika izmedju ekipa i sem Klivlenda i Toronta koji su se izdvojili svi su u rasponu 12-14 pobeda izuzev tri ekipa koje zaostaju a to su Majami, Bruklin i Filaderfija.

Kakav ludacki pocetak Sparsa protiv Bulsa, Lamarkus Oldridz u jednom momentu imao sut iz igre 11 od 11 , skoro sve sa poludistance, ali ipak nije uspeo da obori rekord fransize koji je postavio Fabricio Oberto koji je na jednoj utakmici imao sut iz igre 11 od 11.

Inace Klivlend i Golden Stejt odigrali maestralan mec (iako moram da priznam da ne simpatisem bas ni jedne ni druge) , Boston mozda malo neocikvano dobio Nikse kao gost, Boston stvarno igra jednu jako organizovanu i pametnu kosarku sto se nikako ne moze reci za Nikse.

Nego preksinoc Novicki se vratio na teren , i Dalas odma dobi LA Kliperse, Dirk 17 poena za 15 minuta, svakako jos uvek ima dinamita u njemu i sigurno da je jos uvek igrac koji pravi razliku.

Ja bas verujem da ima snage, pre svega jer ekipa ima sirinu i ja sam gotovo ubedjen da ce na kraju regularnog dela sezone biti ispred Portlanda koji je vec neko vreme u padu i koji nema sirinu da igra u jakom tempu tako dugo.

Inace od nasih reprezrentativaca zasad Teodosic, Jokic i u poslednje vreme Simonovic u Zvezdi igraju najbolje i najkonstantnije.

Recimo ja ne znam sta je sa Raduljicom, ne briljira bas u Milanu (osim povremeno sto bljesne) , generalno on u kojem god klubu da je igrao nije igrao ni 30% onako dobro kao u reprezrentaciji, gde je cesto uz Teodosica bio maltene kljucni igrac.

Bilo bi lepo sad videti one koji su ovde po forumu isticali kako je Jokić precenjen i kako Ražnatović pumpa statistiku da bi ga prodao.
Naravno, opet će se neći neko opravdanje za to.........

Medjutim ono što ja vidim sada........
Igrači kao Jokić su ekstremno retki u današnjoj košarci.
Vodje na terenu, sa autoritetom i znanjen, stožer ekipe, oko koga se sve vrti.
Osnovna odlika njegove igre je igra glavom, i tu je trenutno medju top 3 igrača u celoj NBA.
Problemi koje ima u odbrani su posledica instinktivne igre u odbrani, za šta mu fali iskustva.
To će godinama postajati sve bolje, kako bude sticao iskustvo i kada mozak počinje instinktivno da prepoznaje obrasce igre u odbrani.
Ono što mene brine je što mi se čini da je poprilično lenj.
U odnosu na prošlu godinu fizički nije nimalo napredovao, a igrački napredak najviše duguje iskustvu.
Bojim se da ga ta lenjost ne udalji od velikih dostignuća za koje je sposoban.
A sposoban je da postane jedna od najvećih zvezda u NBA.
Recimo onaj Grk nije košarkaški ni blizu talentovan kao Jokić ali se iz aviona vidi da krvnički radi da poboljša svoje perfomanse.....
A na kraju svega pobedjuje rad........Posebno u NBA....

Poslednja izmena:
I meni deluje da je usporio fizički napredak, mada ne deluje ni da ima genetske predispozicije da bude zver.
Ako bi ekipa uspela da dođe do 8. mesta (meni deluje da ne mogu, što je dobro za reprezentaciju), mislim da bi to Jokiću dalo elan da bude još bolji sledeće sezone.
S druge strane, uživa u igranju loptom i svaka mu čast kako se igra.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back