NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"All 13 Spurs played and scored. ... Boban Marjanovic, the 7-foot-3 center from Serbia, has quickly become a fan favorite in his rookie season. The fans cheered when Marjanovic touched the ball, erupting as he scored six points in 5 minutes."

Bobinacija u Texasu :mrgreen:

"All 13 Spurs played and scored. ... Boban Marjanovic, the 7-foot-3 center from Serbia, has quickly become a fan favorite in his rookie season. The fans cheered when Marjanovic touched the ball, erupting as he scored six points in 5 minutes."

Bobinacija u Texasu :mrgreen:

Bas sam to hteo da kazem vec posle njegove prve utakmice.
Pop mu daje sansu, za sada je to par minuta ali Marijanovic prosto DOMINIRA u reketima.
Protiv BROOKLINA je za samo 4 minuta ubacio 6 poena i sto je jos vaznije nanizao cak 5 skokova.
Prosto s eigrao u reketu sa svojim dugim rukama.
PO MENI, bice OTKROVENJE ove sezone,PUN pogodak za San Antonio.
Posebno ako znamo nacin igre koji s eforsira u SAu.
Diaw, Duncan, Parker i Ginobili punice ga loptama sa visokim lukom ispred kosa, Bobi ce prosto da unisti svakog protivnika u reketu jer osim Ajince, koji ne znam da li igra sada u NBA, nema tako visokog i spretnog centra u NBA.
SVE sto je moglo je pokupio ispod kosa u ovih par utakmica sto je igrao po par minuta.

- - - - - - - - - -

Gde pratite vecinu utakmica ? Koliko vidim nema nesto na kablovskoj vise. Opet kasnim ove godine ali da probam da pogledam sto vise mogu jer mi se poklapaju termini.

Samo ukucaj u GOOGLE...
WACH NBA ONLINE i izaci ce ti MILION sajtova.
najbolji i najstabilniji koji sam nasao je ovaj...
http://ifirstrow.eu/

Nocas u Nju Jorku Fenerbahce dobi Bruklin Netse sa 101:96 , kod Fenera najbolji bili Datome sa 16 poena , 5 skokova i 5 asistencija , Veseli sa 18 poena i 5 skokova , Bogdanovic sa 17 poena , 3 skoka i 3 asistencije , Kostas Sloukas sa 11 poena i 11 asistencija , Kalinic isto solidan sa 8 poena (2 trojke) i 5 skokova , dok Bruklina ocekivano najbolji bio centar Bruk Lopez sa 16 poena , elington isto 16 , Tomas Robinson i Tadeus Jang po 12 i Dzeret Dzek 11 , kod Bruklina definitivno izostao ucinak Dzo Dzonsona i Bojana Bogdanovica.

Po meni i nije neko iznenadjenje , mislim da Fener i na papiru ima nesto jacu ekipu.

Ne mogu sada bas da tvrdim ali nisam bas siguran u to sto tvrdis.
Bruklin s eprosliih godina ispucao i ispalio u isto vreme sa angazovanjem zvezda veterana koji i nisu bas dali neki rezultat u takmicenju.
Ali ipak, to je AMERICKI MENTALITET, AMERICKI NACIN razmisljanja, tacnije nacin razmisljanja americkih NBA igraca.
IZVAN NBA igraju BUKVALNO sa 50% volje.
CAK i u REPREZENTACIJI VRLO CESTO nisu bas motivisani, retka su takmicenja u kojima selektor SAD nema problema da skrpi NBA tim.
Skoro NIKADA nisu nastupali u najjacem SAD timu na bilo kom takmicenju.
Tako i ovi NETsi.

OBJEKTIVNO.
Najjaci evropski timovi poput: Reala, Barse, Fenera, Makabija, Olimpijakosa... bi zavrsili negde od 20og mesta na dole u NBA.
Mozda bi neko i uspeo iznad, ali ne mnogo.
Znas kako, adaptacija na NBA nacin igre, pravila, mentalitet, satnicu,...
A i bez toga, ne bi imali mnogo bolji plasman.
U prvih 7 ili 10 cak, recimo, SIGURNO ne mogu.

Bruklin s eprosliih godina ispucao i ispalio u isto vreme sa angazovanjem zvezda veterana koji i nisu bas dali neki rezultat u takmicenju.
Ali ipak, to je AMERICKI MENTALITET, AMERICKI NACIN razmisljanja, tacnije nacin razmisljanja americkih NBA igraca.
CAK i u REPREZENTACIJI VRLO CESTO nisu bas motivisani, retka su takmicenja u kojima selektor SAD nema problema da skrpi NBA tim.
Tako i ovi NETsi.

OBJEKTIVNO.
Najjaci evropski timovi poput: Reala, Barse, Fenera, Makabija, Olimpijakosa... bi zavrsili negde od 20og mesta na dole u NBA.

Ajoooj de me nadje , mislim stvarno su vec dosadne i besmislene rasprave tipa NBA vs Evropska kosarka i vec prezvakane milion puta.

A to da NBA timovi se sprdaju kad igraju sa evropskim timovima su budalasine samo takve, pogotovo kada tim ekipama najbolji igraci igraju po 30ak minuta , sad slazem se ja da je NBA na visem nivou, jer ipak nekih 75% najboljih svetskih igraca je tamo i jeste na visemnivou sto se tice kvaliteta kosarke , organizacije , infrastrukture, marketinga......itd , ali poslednjih godina lista evropskih ekipa koje su skidale skalp NBA timovima je vec prilicno dugacka , sto svakako nije slucajnost i sto ukazuje na nesto , odnosno na to da ipak razlika u kvalitetu i nije tolika kako neki misle ili kako zele to da predstave.

Sad gde bi n ajjaci evropski timovi bili da igraju NBA je isto besmislena rasprava , recimo ja mislim da ne bi mogli da se bore za najvisi plasman ali bi mogli da konkurisu za plef of , pogotovo u Istocnoj konferenciji.
Sad hipoteticki da se takmice u NBA , verovatno bi i malo funkcionisali drugacije , malo bi se jos pojacali ....itd , pa bi opet to sve izgledalo dosta drugacije.

Takodje ne treba zanemariti cinjenicu da su gotovo trecina igraca u NBA stranci , da su maltene skoro sve ekipe postale vec polu internacionalne i da skoro i nema vise ekipa gde stranci ne drze bitne poluge u timu , sad nebitno da li je to reket , da li su spoljne pozicije...........itd.
Tako da maltene evropske ekipe su gotovo postale filijale NBA timova , a sad sta bi bilo kada bi najbolji strani igraci ostajali u Evropi je sad ono sta bi bilo kad bi bilo............

Ajoooj de me nadje , mislim stvarno su vec dosadne i besmislene rasprave tipa NBA vs Evropska kosarka i vec prezvakane milion puta.

A to da NBA timovi se sprdaju kad igraju sa evropskim timovima su budalasine samo takve, pogotovo kada tim ekipama najbolji igraci igraju po 30ak minuta , sad slazem se ja da je NBA na visem nivou, jer ipak nekih 75% najboljih svetskih igraca je tamo i jeste na visemnivou sto se tice kvaliteta kosarke , organizacije , infrastrukture, marketinga......itd , ali poslednjih godina lista evropskih ekipa koje su skidale skalp NBA timovima je vec prilicno dugacka , sto svakako nije slucajnost i sto ukazuje na nesto , odnosno na to da ipak razlika u kvalitetu i nije tolika kako neki misle ili kako zele to da predstave.

Sad gde bi n ajjaci evropski timovi bili da igraju NBA je isto besmislena rasprava , recimo ja mislim da ne bi mogli da se bore za najvisi plasman ali bi mogli da konkurisu za plef of , pogotovo u Istocnoj konferenciji.
Sad hipoteticki da se takmice u NBA , verovatno bi i malo funkcionisali drugacije , malo bi se jos pojacali ....itd , pa bi opet to sve izgledalo dosta drugacije.

Takodje ne treba zanemariti cinjenicu da su gotovo trecina igraca u NBA stranci , da su maltene skoro sve ekipe postale vec polu internacionalne i da skoro i nema vise ekipa gde stranci ne drze bitne poluge u timu , sad nebitno da li je to reket , da li su spoljne pozicije...........itd.
Tako da maltene evropske ekipe su gotovo postale filijale NBA timova , a sad sta bi bilo kada bi najbolji strani igraci ostajali u Evropi je sad ono sta bi bilo kad bi bilo............

Nisam govorio o tome da se EURO timovi takmice u NBA sa NBA finansijskim uslovima.
Govorim o TRENUTNIM ROSTERIMa jednih i drugih.
JEDNO je kada NBA timovi igraju izvan NBA takmicenja a drugo kad aje u NBA.
San Antonio je skoro prazen od Albe a radi se o visestrukom prvaku NBA, tada je mislim bio i aktuelni prvak NBA.
Ali sam SIGURAN d abi u regularnom NBA mecu bilo izmedju 30 i 40 razlike u korist San Antonia.
Ne znam sada da li i koliko su igrali Dankan i kompanija u toj utakmici ali znam da su svi starteri ulazili na teren.
Alba je takodje bila u najjacem sastavu.

Meni se VISE dopada evropski mentalitet kad aje Kosarka u pitanju jer su Ameri cesto nadobudni, puni sebe i neretko bezobrazni kada se pojave negde.
Secam se kad aje Karmelo dolazio sa tadasnjom krnjom reprezentacijom NBA.
Bio je PREPUN sebe i sa novinarima i ovako.
Pa kad asu dolazili neki kosarkaski kaskaderi iz Amerike.
Gostovali su u areni protiv nekog naseg tima koji izvodi slicne performanse.
Ameri su bili krajnje drski, bezobrazni i prepuni sebe u sred arene.
Trebalo ih je dobro izsamarati tada ali niko iz publike to nije hteo da uradi.
Dok su ovi momci sto su igrali protiv njih tu akrobatsku kosarku bili pomalo ustrahu, od nastupa, od puublike ali i od ovih Amera.

Jedan od razloga zasto simpatisem San Antonio, TRENUTNO je taj sto mi deluju najskromnije.
Ne volim bas Parkera i Djinobilija previse ali volim Dankana, Lenarda, Grina i jos neke likove tamo.
Te moje simpatije se menjaju u zavisnosti od sastava timova i nemaju veze sa pozicijom na tabeli i uspehom tima.
Za San Antonio navijam jos od Robinskona na ovamo.
Jedno vreme mi je Boston bio simpatican kada mu i nije bas islo sjajno, u vreme Entoana Voker ai kompanije.
Navijao sam i za Filadelfija i Sijetl, Detroit a u poslenje vreme najvise su m isimpaticni Antonio i Toronto.

Poslednja izmena:
Morao sam da pogledam celu tekmu, nervirao me je komentator koji nikako da izgovori "Bjelica" kako treba.

Nemanja samo da sredi problem sa koracima u polazu i glupim faulovima i to je to. Ostalo sve radi na nivou.

Start NBA je manje vise u skladu sa ocekivanjima. GSW je nastavio gde je stao, dominira, ocekivano jer nisu menjali tim, u punoj su snazi i favoriti su za odbranu titule ipak na Zapadu ce imati ozbiljne konkurente u San Antoniu, OKC i Klipersima. Moja je procena ipak da SAS ove sezone bez obzira na veliko pojacanje, Oldridza nece moci da osvoji titulu. Ukoliko svi budu zdravi OKC ima realne sanse ali se do sada ispostavilo da uvek u zavrsnici nesto ih saplete, uglavnom povrede ali bez obzira sto individualno su na Zapadu najjaci, kao tim nisu toliko homogeni kao GSW.
Ocekivano osvezenje je Minesota sa dva vanserijska pika Viginsa i Taunsa koji igraju odlicno na startu pa ukoliko naprave jos neki dobar trejd, mogu ocekivati da obezbede mesto u plej ofu. Memfis je lose otvorio sezonu ali ocekujem da ce biti u zavrsnici barem 6 ili 7 i sigurno uvek neugodan rival . Od Hjustona ne ocekujem da mogu biti konkurentni za tron na Zapadu.
Na Istoku je Klivlend vec na startu na prvom mestu sa 7 pobeda i rutinski ce tu i ostati, apsolutni su favoriti.

Tako i ovi NETsi.

OBJEKTIVNO.

Bruklin ocekivano ove sezone na Istoku je na zacelju, trenutno bez pobede. Imali su tim sastavljen od nekadasnjih zvezda koji su veterani i nisu bili losi ali daleko od nekog konkurenta. Sada im se osipa tim ali nemaju ni neku perspektivu. Mislim da su oni cak zrtvovali i pravo izbora pika u prvoj rundi u korist Bostona gde ce glavna zvezda biti Simons, tako da im bas nisu sjajne perspektive.

Poslednja izmena:
Bruklin je klub sa najgorom perspektivom, jedini nacin da se izvade i nekad postanu konkurenti je da rade ono sto filadelfija trenutno radi - taknovati 3,4 sezone pa krenuti od nule. Klub je lose vodjen godinama i ovo su neminovne posledice.

Jod jedna dobra partija Bjelice nocas sa 13 poena, 7 skokova i 4 asistencije .

Sto se tice Minesote ja mislim da bi ove godine morali da imaju imperativ ulaska u plej of , zaista imaju izvanredan tim , pocevsi od mladih ekstra talenata kao sto su Vigins , Tauns (koji iako maltene bez ikakvog profesionalnog iskustva , vec sad je ozbiljan i afirmisan igrac) , Riki Rubio, Zak Lavin , izuzeetan atleta Gordi Djieng, Nemanja Bjelica jedan prototip modernog igraca , pa do onih vec prekaljenih igraca kao sto su Kevin Garnet i Tesoun Prins koji vec imaju i sampionsko prstenje, preiskusni Andre Miler odlican na oba dela terena, jedan vrhunski strelac Kevin Martin, zatim buldozer pod kosem Nikola Pekovic , takodje i Damjan Rudez i Muhamed Sabaz mogu da daju odredjeni doprinos sa klupe.

Zaista jedna izuzetna, van serijski talentovana ekipa, kompletna ekipa odlicno popunjena na svim pozicijama , zaista je tesko i na prste jedne ruke izbrojati timove koje objektivno imaju jaci igracki kadar od Minesote.

Nazalost tragicno preminuli Flip Sanders je bio idealan kao neki ko bi mogao tu da poslozi kockice i da od njih napravi pobednicku ekipu, videcemo kako ce sad to pod Semom Micelom izgledati , ali u svakom slucaju mislim da bi Minesota morala sama sebe da shvati ozbiljno i da jednostavno sa takvom ekipom nema mesta za neuspeh i izgovore,.
Mislim da bi bar za plej of trebalo da se izbore ako nista drugo , tim pre sto mi se cini da ove sezone i konkurencija na Zapadu je malo oslabila i da je i na Zapadu sad situacija malo otvorenija , doduse tu su standardni San Antonio i Golden Stejt , takodje i Oklahoma je uglavnom konstantna (barem u regularnom delu sezone) , ove preostale ekipe u u drasticnom padu , recimo Dalas (vec par godina ne igra nista posebno, vidimo tu menjaju igrace, razni dolaze i odlaze , ali nikako ne uspevaju da pronadju onaj ritam i onu hemiju kakvu su imali pre par godina) , Memfis (takodje veoma slabo zapoceo sezonu , nisu ni bleda senka ekipe iz prethodnih par sezona , takodje reklo bi se i da su odlaskom nekih igraca , pre svih Kostasa Kufusa ,Nika Kalatesa i Tesouna Prinsa malo izgubili na sirini i pre svega snazi i duzini klupe) , takodje Hjuston isto nista specijalno, dosta osciliraju , Klipersi takodje igraju dosta promenljivo , a i nekako fali im sirina , previse se oslanjaju na ta 2,3 igraca , inace Dok Rivers je poznat kao trener koji voli da igra sa kratkim rotacijama i sa malim brojem igraca , mada tesko da na taj nacin moze daleko da dogura u jednoj takvoj konkurenciji, Nju Orleans isto katastrofalno poceo sezonu , tako da okreni obrni mislim da bi sve sem ulaska u plej of za Minesotu bilo ravno debaklu.

Ne bi se slozio da Klipersi nemaju sirinu, imaju sada znatno duzu i kvalitetnu klupu. Angazovali su proverene igrace a zadrzali jezgro tima tako da jedan Pol Pirs, Dzos Smit, Stephenson, Vesli Dzonson, Pridjoni ce svakako doprineti dubini rostera. Kljucni su svakako Pol, Grifin i Dzordan, zadrzali su kosgetere Kroforda i Redika i jos nekoliko sporednih igraca pa se moze reci da imaju dve NBA petorke .
Posebno ce im znaciti Pol Pirs i Dzos Smit, prvi jer ce moci iz drugog plana da preuzme odgovornost i resava meceve drugi jer ce biti idealna zamena za Grifina a po potrebi ce i igrati zajedno , svakako ce imati jaci tim i raznovrsniji nego prosle godine.

Dobro jeste sad da Klipersi imaju i Pola Pirsa, Dzama Kroforda, Pabla Pridjionija i tako dalje , mada opet vecinom su to sve igraci slicnih karakteristika na odredjenim pozicijama , pa stoga i nema previse raznovrsnosti , takodje Klipersi nekako ne umeju da iskoriste tu sirinu sto imaju u punom potencijalu i obicno ti igraci nemaju previse prostora , a sirina je potrebna da bi ti igraci svojim igrama doprinosili timu a ne da bi ti mogao da kazes kako imas siroku rotaciju.

Realno vecina akcija Klipersa se svodi da Pol baca lopte u vazduh Blejku i Grifinu i da oni zakucavaju ili ovi trojkasi spolja da cepaju trojke , tako da nije problem Klipersa toliko ni rotacija i igracki kadar koji imaju vec kosarkaska filozofija i pristup igri.

Svaka cast za Jokica , sinoc protiv Sparsa 23 poena , 12 skokova i 3 blokade , zaista bio je pravi lider Denvera na terenu ; )

Jokic kao i Bjelica jedni od prijatnijih iznenadjenja ove sezone , pa i Marjanovic igra sasvim dobro kad mu se ukaze prilika.

Steta sinoc za Rikija Rubija , falila mu 2 poena za tripl dabl , 8 poena , 12 skokova i 12 asistencija.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back