Keeper
Buduća legenda
- Poruka
- 33.078
Kralj dobio dandaru za pocetak. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
"All 13 Spurs played and scored. ... Boban Marjanovic, the 7-foot-3 center from Serbia, has quickly become a fan favorite in his rookie season. The fans cheered when Marjanovic touched the ball, erupting as he scored six points in 5 minutes."
Bobinacija u Texasu![]()
Gde pratite vecinu utakmica ? Koliko vidim nema nesto na kablovskoj vise. Opet kasnim ove godine ali da probam da pogledam sto vise mogu jer mi se poklapaju termini.
Nocas u Nju Jorku Fenerbahce dobi Bruklin Netse sa 101:96 , kod Fenera najbolji bili Datome sa 16 poena , 5 skokova i 5 asistencija , Veseli sa 18 poena i 5 skokova , Bogdanovic sa 17 poena , 3 skoka i 3 asistencije , Kostas Sloukas sa 11 poena i 11 asistencija , Kalinic isto solidan sa 8 poena (2 trojke) i 5 skokova , dok Bruklina ocekivano najbolji bio centar Bruk Lopez sa 16 poena , elington isto 16 , Tomas Robinson i Tadeus Jang po 12 i Dzeret Dzek 11 , kod Bruklina definitivno izostao ucinak Dzo Dzonsona i Bojana Bogdanovica.
Po meni i nije neko iznenadjenje , mislim da Fener i na papiru ima nesto jacu ekipu.
Ne mogu sada bas da tvrdim ali nisam bas siguran u to sto tvrdis.
Bruklin s eprosliih godina ispucao i ispalio u isto vreme sa angazovanjem zvezda veterana koji i nisu bas dali neki rezultat u takmicenju.
Ali ipak, to je AMERICKI MENTALITET, AMERICKI NACIN razmisljanja, tacnije nacin razmisljanja americkih NBA igraca.
IZVAN NBA igraju BUKVALNO sa 50% volje.
CAK i u REPREZENTACIJI VRLO CESTO nisu bas motivisani, retka su takmicenja u kojima selektor SAD nema problema da skrpi NBA tim.
Skoro NIKADA nisu nastupali u najjacem SAD timu na bilo kom takmicenju.
Tako i ovi NETsi.
OBJEKTIVNO.
Najjaci evropski timovi poput: Reala, Barse, Fenera, Makabija, Olimpijakosa... bi zavrsili negde od 20og mesta na dole u NBA.
Mozda bi neko i uspeo iznad, ali ne mnogo.
Znas kako, adaptacija na NBA nacin igre, pravila, mentalitet, satnicu,...
A i bez toga, ne bi imali mnogo bolji plasman.
U prvih 7 ili 10 cak, recimo, SIGURNO ne mogu.
Ajoooj de me nadje , mislim stvarno su vec dosadne i besmislene rasprave tipa NBA vs Evropska kosarka i vec prezvakane milion puta.
A to da NBA timovi se sprdaju kad igraju sa evropskim timovima su budalasine samo takve, pogotovo kada tim ekipama najbolji igraci igraju po 30ak minuta , sad slazem se ja da je NBA na visem nivou, jer ipak nekih 75% najboljih svetskih igraca je tamo i jeste na visemnivou sto se tice kvaliteta kosarke , organizacije , infrastrukture, marketinga......itd , ali poslednjih godina lista evropskih ekipa koje su skidale skalp NBA timovima je vec prilicno dugacka , sto svakako nije slucajnost i sto ukazuje na nesto , odnosno na to da ipak razlika u kvalitetu i nije tolika kako neki misle ili kako zele to da predstave.
Sad gde bi n ajjaci evropski timovi bili da igraju NBA je isto besmislena rasprava , recimo ja mislim da ne bi mogli da se bore za najvisi plasman ali bi mogli da konkurisu za plef of , pogotovo u Istocnoj konferenciji.
Sad hipoteticki da se takmice u NBA , verovatno bi i malo funkcionisali drugacije , malo bi se jos pojacali ....itd , pa bi opet to sve izgledalo dosta drugacije.
Takodje ne treba zanemariti cinjenicu da su gotovo trecina igraca u NBA stranci , da su maltene skoro sve ekipe postale vec polu internacionalne i da skoro i nema vise ekipa gde stranci ne drze bitne poluge u timu , sad nebitno da li je to reket , da li su spoljne pozicije...........itd.
Tako da maltene evropske ekipe su gotovo postale filijale NBA timova , a sad sta bi bilo kada bi najbolji strani igraci ostajali u Evropi je sad ono sta bi bilo kad bi bilo............
Ne mogu sada bas da tvrdim ali nisam bas siguran u to sto tvrdis.
Bruklin s eprosliih godina ispucao i ispalio u isto vreme sa angazovanjem zvezda veterana koji i nisu bas dali neki rezultat u takmicenju.
Ali ipak, to je AMERICKI MENTALITET, AMERICKI NACIN razmisljanja, tacnije nacin razmisljanja americkih NBA igraca.
IZVAN NBA igraju BUKVALNO sa 50% volje.
CAK i u REPREZENTACIJI VRLO CESTO nisu bas motivisani, retka su takmicenja u kojima selektor SAD nema problema da skrpi NBA tim.
Skoro NIKADA nisu nastupali u najjacem SAD timu na bilo kom takmicenju.
Tako i ovi NETsi.
OBJEKTIVNO.
Najjaci evropski timovi poput: Reala, Barse, Fenera, Makabija, Olimpijakosa... bi zavrsili negde od 20og mesta na dole u NBA.
Mozda bi neko i uspeo iznad, ali ne mnogo.
Znas kako, adaptacija na NBA nacin igre, pravila, mentalitet, satnicu,...
A i bez toga, ne bi imali mnogo bolji plasman.
U prvih 7 ili 10 cak, recimo, SIGURNO ne mogu.