NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa dobro nije sad klasicni suter tipa Stojakovic , ali ima osecaj za sut i imao je itekakve suterske partije , recimo setimo se onog meca u Evroligi protiv Panatinaikosa cini mi se kada je ubacio 6 ili 7 trojku za jednu cetvrtinu .
Inace tacno je da je imao slabiju sezonu iza sebe, ali dobro , mislim da je imao i neku povredu , ali opet kako se kaze forma je prolazna ali klasa je vecna.

Svakako da jeste jedan od igraca koji su obelezili evropsku kosarku , jedan je od najkonstantnijih igraca u Evropi u poslednjih 8 do 10 godina , bio je prvak Spanije sa Taukeramikom , pa 2,3 puta prvak Spanije sa Barsom , pa je osvojio i par puta Kup Spanije , bio je i 2,3 puta prvak obe Amerike sa Brazilom, ima i osvojene Panamericke igre.
Uvrsten je i par puta u idealni tim spanske lige , bio je i MVP prvenstva Amerike........itd.

Mozda nikad nije bio sad neka mega zvezda ili bas prvo ime ekipe , ali uvek je bio konstantan, standardan i pruzao zapazene partije.

CPnSlq_U8AE9xB8.jpg

Jokić sjajan na debiju za Denver

Sjajno je poceo, imace dosta minuta to je sigurno jer Denveru rezultat nije u prvom planu, u fazi su cuvenog "ribildinga". Krecu od nule, pruzice sansu svim mladim igracima sa kojima raspolazu pa ko se dokaze ostaje. Mislim da ce Jokic i Nurkic biti bitan deo Denvera u narednim godinama. Da je Milicic imao srece i otisao u neki ovakav projekat danas bi imali igracinu mozda, ali steta on je zavrsio u konkurentu za titulu i mic po mic to se sve izjalovilo + njegova luda glava je taj proces raspada znatno ubrzala.

Nocas u Nju Jorku Fenerbahce dobi Bruklin Netse sa 101:96 , kod Fenera najbolji bili Datome sa 16 poena , 5 skokova i 5 asistencija , Veseli sa 18 poena i 5 skokova , Bogdanovic sa 17 poena , 3 skoka i 3 asistencije , Kostas Sloukas sa 11 poena i 11 asistencija , Kalinic isto solidan sa 8 poena (2 trojke) i 5 skokova , dok Bruklina ocekivano najbolji bio centar Bruk Lopez sa 16 poena , elington isto 16 , Tomas Robinson i Tadeus Jang po 12 i Dzeret Dzek 11 , kod Bruklina definitivno izostao ucinak Dzo Dzonsona i Bojana Bogdanovica.

Po meni i nije neko iznenadjenje , mislim da Fener i na papiru ima nesto jacu ekipu.

Lebron: Sada sam u klasi sa Džordanom - http://www.b92.net/sport/kosarka/nba.php?yyyy=2015&mm=10&dd=10&nav_id=1049652

Ne sumnjam da je izvuceno iz konteksta ali je degutantno kako god okrenes. Igraj kosarku i opusti se, na kraju karijere cemo videti koje mesto u istoriji zasluzujes. Zaista ne vidim poentu da konstantno sam sebe hvali ja najbolji, ja pa ja...time samo povecava broj hejtera. A cim ima potrebu da non stop hvali sebe znaci da tu nesto ne stima, evo i kod nas Vucic se ubi objasnjavajuci kako nam dobro ide :lol:

Citam neke kolumne americkih nba analiticara i stvarno bi bio greh a da ne podelim ovo sa vama, vezano za Bjelicu:

"Wolves

Remember when the Wolves had nothing up front? Well, they may have the two of the top-five rookie big men with Karl-Anthony Towns and Nemanja Bjelica.

Bjelica has been ridiculously efficient. He has a ludicrous 94.5 true shooting percentage and a 20.9 usage rate in 37.8 total minutes. His total rebounding rate is 24.1 (INSANE) and he’s even picked up 1.5 steals per game. He’s a great shooter from deep and from the line, so he could be really good, really fast. He’s already on the radar in all leagues. I’d like to see him get more minutes at small forward, though."

Inace kontam da nema mnogo fantasy zaludjenika pa da pojasnim sta je:

1. usage rate - Usage percentage is an estimate of the percentage of team plays used by a player while he was on the floor

2. rebounding rate - Total rebound percentage is an estimate of the percentage of available rebounds a player grabbed while he was on the floor.

Ovakve rejtinge malo igraca ima, samo superstarovi i uz veliku minutazu (koju nece dobiti da se razumemo al ajde da mastam malo) mogao bi imati bolesnu sezonu tipa 17+poena i 11+ skokova po tekmi.

Želim da iznesem jedno moje viđenje vezano za NBA, pa ko se slaže sa mnom slaže se, ko ne, opet super...

Trejsi Mekgrejdi je u zadnje vreme aktivan na svojoj Fejsbuk stranici i dosta kači raznorazne fotke, što novijeg datuma što one napravljene tokom karijere. Naravno, povećao se i broj komentara njegovih fanova, među kojima sam i ja. Tako se jednom povela priča o njemu i Hauardu, i o tome kako bi bilo sjajno da su bar jednu sezonu igrali zajedno u Orlandu. Bilo je i onih koji smatraju da to ne bi bila dobra kombinacija, i tako dalje, a onda je došao jedan pametnjaković i rekao da su obojica otišla "u pravi tim"?

Naravno da su to "fighting words" za svakog kome Orlando nešto znači. Za početak, ni Orlando, ni jedan drugi NBA tim, nije "lažan tim". Nema "pravih" i "lažnih" timova, nema čak ni (konstantno) dobrih i (konstantno) loših (što je verovatno bila poenta). Koliko sam mogao da primetim, skoro svaki od 30 timova u NBA je imao svoje dobre i loše periode. I najbolji timovi su nekad bili među lošijim, i najlošiji su imali svojih zvezdanih momenata. Na primer, Lejkersi su godinama važili za jedan od najboljih timova u ligi dok su gradski rivali Klipersi tavorili pri dnu, ali u poslednjih nekoliko godina je situacija obrnuta. Boston je nekad bio sjajan, ali sad se već godinama pronalazi. Golden Stejt je dugo važio za slab tim na kome se popravlja prosek, a evo ga sad, osvojio je titulu. Atlanta je isto dugo bila slaba, a sad je među boljima. Majami je isto prešao put od jednog od slabijih timova do dvostrukog šampiona i nazad. Orlando je isto imao svojih dobrih i loših perioda. Tokom dvehiljaditih je, od najlošije sezone 2003/2004, konstantno napredovao i svake godine se peo za lestvicu više u plej-ofu, da bi to krunisao finalom 2009, nažalost izgubljenim od strane Lejkersa. Sad se tim osuo pa je opet nastupio slabiji period, ali ko kaže da za određeni broj godina neće opet biti među boljima (naravno, kao navijač tog tima, nadam se da će se to desiti ubrzo)? Isto važi za svaku ekipu u NBA. Zato mislim da je deljenje timova na "prave" i "lažne" jednostavno zlonamerno. Svaka ekipa može, ako je pametno vode, da bude dobra i osvoji prvenstvo ili bar dogura daleko u doigravanju. Zato bodriš svoj tim i poštuješ druge, čak i ako tebi lično možda nisu simpatični. :ok:

Želim da iznesem jedno moje viđenje vezano za NBA, pa ko se slaže sa mnom slaže se, ko ne, opet super...

Trejsi Mekgrejdi je u zadnje vreme aktivan na svojoj Fejsbuk stranici i dosta kači raznorazne fotke, što novijeg datuma što one napravljene tokom karijere. Naravno, povećao se i broj komentara njegovih fanova, među kojima sam i ja. Tako se jednom povela priča o njemu i Hauardu, i o tome kako bi bilo sjajno da su bar jednu sezonu igrali zajedno u Orlandu. Bilo je i onih koji smatraju da to ne bi bila dobra kombinacija, i tako dalje, a onda je došao jedan pametnjaković i rekao da su obojica otišla "u pravi tim"?

Naravno da su to "fighting words" za svakog kome Orlando nešto znači. Za početak, ni Orlando, ni jedan drugi NBA tim, nije "lažan tim". Nema "pravih" i "lažnih" timova, nema čak ni (konstantno) dobrih i (konstantno) loših (što je verovatno bila poenta). Koliko sam mogao da primetim, skoro svaki od 30 timova u NBA je imao svoje dobre i loše periode. I najbolji timovi su nekad bili među lošijim, i najlošiji su imali svojih zvezdanih momenata. Na primer, Lejkersi su godinama važili za jedan od najboljih timova u ligi dok su gradski rivali Klipersi tavorili pri dnu, ali u poslednjih nekoliko godina je situacija obrnuta. Boston je nekad bio sjajan, ali sad se već godinama pronalazi. Golden Stejt je dugo važio za slab tim na kome se popravlja prosek, a evo ga sad, osvojio je titulu. Atlanta je isto dugo bila slaba, a sad je među boljima. Majami je isto prešao put od jednog od slabijih timova do dvostrukog šampiona i nazad. Orlando je isto imao svojih dobrih i loših perioda. Tokom dvehiljaditih je, od najlošije sezone 2003/2004, konstantno napredovao i svake godine se peo za lestvicu više u plej-ofu, da bi to krunisao finalom 2009, nažalost izgubljenim od strane Lejkersa. Sad se tim osuo pa je opet nastupio slabiji period, ali ko kaže da za određeni broj godina neće opet biti među boljima (naravno, kao navijač tog tima, nadam se da će se to desiti ubrzo)? Isto važi za svaku ekipu u NBA. Zato mislim da je deljenje timova na "prave" i "lažne" jednostavno zlonamerno. Svaka ekipa može, ako je pametno vode, da bude dobra i osvoji prvenstvo ili bar dogura daleko u doigravanju. Zato bodriš svoj tim i poštuješ druge, čak i ako tebi lično možda nisu simpatični. :ok:

U NBA je takav sistem da se ekipe smenjuju i da svi imaju dobre i lose trenutke. Sve zavisi kakav menadzment imaju, kakvu selekciju igraca vrse, odabir na draftu, sve ekipe imaju dobre budzete. Nije presudno u takvoj situaciji ko ulaze vise a primer je Njujork koji ubedljivo najvise trosi na igrace a na dnu je tabele.
Golden Stejt nema najveci budzet, nema najskuplje igrace ali ima najbolji tim sto je rezultat dobre selekcije tima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back