NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema sta,najbolji plej u ligi...Mislim da ipak KD,LBJ i Melo imaju vece sanse...Mada naravno mnogo zavisi ko ce osvojiti prsten...

Pomesao si...
MVP je najkorisniji igrac u regularnom delu sampionata...Def ce se takmiciti Lebron, Brajant, Melo, Durentula(my favorit), pa i Pol...Iako za mene on nije kalibar za MVP, nzm zasto---neosproan talenat, sve, ali ipak je mali ispod gore pomenutih...mozda u rangu sa Melom..I Vestbruk je odlican pley, mislim da je plaj najjaca pozicija u ligi: Rondo, Wol, Irving, Vestbruk, Pol, Nes, Kid, Lin, Rubio=svaka ekipa ima dobrog pleja, al zato centri kao balvani, nema naslednika Oladzuvona, i Onila..
A postoji i MVP finala, tu se gleda ko osvoji sampionski prsten u finalu...

Pomesao si...
MVP je najkorisniji igrac u regularnom delu sampionata...Def ce se takmiciti Lebron, Brajant, Melo, Durentula(my favorit), pa i Pol...Iako za mene on nije kalibar za MVP, nzm zasto---neosproan talenat, sve, ali ipak je mali ispod gore pomenutih...mozda u rangu sa Melom..I Vestbruk je odlican pley, mislim da je plaj najjaca pozicija u ligi: Rondo, Wol, Irving, Vestbruk, Pol, Nes, Kid, Lin, Rubio=svaka ekipa ima dobrog pleja, al zato centri kao balvani, nema naslednika Oladzuvona, i Onila..
A postoji i MVP finala, tu se gleda ko osvoji sampionski prsten u finalu...

Džeri Vest, tip čija je silueta na logou NBA lige, bio je MVP finala iako su njegovi Lejkersi izgubili od Bostona :mrgreen:

Pozdrav drustvo!
Pronasao sam ovu temu, pa bih da se ukljucim u diskusiju.

Veliki fan Lejkersa, mada ove godine nije za pohvalu. Sminkerska ekipa, ali sta da radim :)
Jos kao klinac sam gledao Divca, pa simpatije ostadose cak i kada su igrali protiv njega i Kingsa (za koje je cela Srbija navijala) na pocetku milenijuma...

Sezona tragedija za LA, ali zato me ostali odusevljavaju.
Memfis pogotovo, steta sto moraju da rasterete budzet :( GS odlicni!
Klipersi imaju showtime. Sparsi na iskustvo, mada i klinci igraju dobro uz stare kuke. Majami sampionski, samo, sada je Lebron rasterecen...
Durant dominira, odusevljen sam predispozicijama i onim sto ovaj lik pokazuje. Neverovatan je!

Toliko za sada.
Pozdrav!

Pozdrav drustvo!
Pronasao sam ovu temu, pa bih da se ukljucim u diskusiju.

Veliki fan Lejkersa, mada ove godine nije za pohvalu. Sminkerska ekipa, ali sta da radim :)
Jos kao klinac sam gledao Divca, pa simpatije ostadose cak i kada su igrali protiv njega i Kingsa (za koje je cela Srbija navijala) na pocetku milenijuma...

Sezona tragedija za LA, ali zato me ostali odusevljavaju.
Memfis pogotovo, steta sto moraju da rasterete budzet :( GS odlicni!
Klipersi imaju showtime. Sparsi na iskustvo, mada i klinci igraju dobro uz stare kuke. Majami sampionski, samo, sada je Lebron rasterecen...
Durant dominira, odusevljen sam predispozicijama i onim sto ovaj lik pokazuje. Neverovatan je!

Toliko za sada.
Pozdrav!

Drago mi je da se jos ljudi ukljucuje u ovu poprilicno zamrlu i umirajucu temu..zelim ti dobrodoslicu..
Durentula gazi, ove sezone imamo 3 neverovatna strelca i kosgetera i mislim da ce u tom pogledu biti neizvesna zavrsnica sezone(Entoni, Kobe i Kevin)..
Ove sezone, a boga mi taj trend se vuce iz prethodnih sezona, ima sve manje kvalitetnih centara, tu mislim i na 4 i na 5icu...slabi skakaci, blokeri...Mislim da je liga najtanja na toj poziciji gde ne postoji olraund plejer, kao sto smo 90-ih imali Oladzuvona, Robinsona, Barklija, Juinga...Dankan je jedan od poslednjih izdanaka, koji se jos kako tako drzi, od maldjih ne vidim takve tipove igraca...Ibaka je dobar u defanzivi ali nema dovoljno lopti u napadu da bi isplivao, Grifin mozda-ali mora jos da se dokazuje, Mladi Entoni Dejvis nije los, ali sam ocekivao mnogo vise od njega, s obzirom na to d aigra u jednoj od najlosijih ekipa u ligi, ne moze da se zali na manjak lopti...jednostavno mu ne ide...cinjenica je da je liga najaca na kecu, plejmejkera ima ko pleve, def u istoriji NBA nije postojalo ovoliko dobrih plejmejkera...

Ma da, Hauard sem snage nema nista vise! Gledao sam na sportklubu tekmu Lejkersa protiv Sakramenta, 2001... Kazu za Seka da je bio dominantan fizicki. Jeste...a potezi, kretanje... Strasno! I Kobe nesto prica - da nije Seka koliko bi MVP i poena imao! Bolje da cuti...
Inace, Lebron jeste nesto sto se skoro nije pojavilo... Prirodna trojka; a brz, pa moze na 1 i 2; a takodje dovoljno jak i skocan da moze na 4 i u poslednje vreme 5, posto vidim da Bos i KG neretko igraju na C.
Ali, kako Durantula igra, stvarno je brutalno, a jednostavno. Nisi mu prisao - sutira, pridjes - prodje te kao cunj! Fenomenalan je!
Grifin mora i te kako da se dokazuje... Ako ne popravi sut, fizicke predizpozicije nece doveka trajati. Tesko da ce moci 10 godina da bude po 6 sati u teretani kako bi odrzao spremu.
Od svih plejeva u ligi, Pol mi je najjaci. Mada ga ne gotivim, ali je br 1! Steta za Rouza. Kakav je igrac bio u ruki sezoni, samo mu sut falio. U drugoj kada je nenormalno podigao procente 'cinilo se da je nebo granica'. Ali... Bas steta.

Nije Grifin uopste divljak kako neki pricaju...Ima neke fine poteze,dobar sut sa poludistance,o atletskim mogucnostima je suvisno pricati...

KD bi tek pokazao kakva je zver da nema RW pored sebe.Po mom misljenju vodice se bitka za MVP nagradu izmedju njega i LeBrona...

Vucevic me je jako iznenadio svojim igrama u Orlandu...Strasan centarski tandem imaju Crnogorci+Dubljevic,Dragicevic...

Ma da, Hauard sem snage nema nista vise!

Trebalo je da ostane kod nas! :rtfm:

Lejkersi teško da će nešto da urade ove sezone (što, nažalost, važi i za nas); šta mislite ko bi mogao da se okiti titulom šampiona?

Možda Oklahoma? Ili, recimo, da Klipersi nastave ovako tokom cele sezone i naprave iznenađenje? Možda San Antonio opet stigne na vrh? Nemam ništa protiv, dokle god nije

mqdefault.jpg

:mrgreen:

Lejkersi teško da će nešto da urade ove sezone (što, nažalost, važi i za nas); šta mislite ko bi mogao da se okiti titulom šampiona?

Možda Oklahoma? Ili, recimo, da Klipersi nastave ovako tokom cele sezone i naprave iznenađenje? Možda San Antonio opet stigne na vrh? Nemam ništa protiv, dokle god nije

mqdefault.jpg

Hahaha,moj covek :D Svi mogu,samo da Lebitch ne uzme drugu titulu xD Meni nesto "smrdi" da bi spursi mogli ponovo da uzmu titulu...

mqdefault.jpg

-Svakako da je bolje da je ostao na floridi..
-Imao bi najvecu mogucu minutazu, a ne pola sata u LA-u..Imao bi daleko vise lopti, u Lajkersima jedva da sutne 10 puta na utakmici(Nekada daleko manje)...Propade onakav igrac.
-Lajkersi ce se mozda izvuci za plej of, ali sa ovakvom "harmonicnom" ekipom mogu samo da se zadrze u I rundi.
-Titula sampiona?Hm...Majami je i dalje najveci favorit(sjajni Lebron, Bos-mozda bolji nego lane, Vejd-polako podize formu, Alen-igrac koji moze da resi svaku utakmicu, u plej ofu ce imati jos vecu vaznost, i ima tu jos dosta kvalitetnih igraca na klupi)-da se razumemo Majami mi je najogavniji tim, ali posmatrano objektivno su favorti No. 1.
-San Antonio je svake sezone maltene u regularnom delu medju najboljim ekipama, videcemo u plej ofu kako ce stojati, mislim da mogu do finala zapada.
-Klipersi-nikad jaci, mozda najjaci tim u istoriji njihovoj, dosta kvalitetnih igraca, cak je i klupa dosta dobra...Grifin igra nesto slabije od mojih ocekivanja, s obzirom da je iskusniji u odnosu na godinu pre, ocekivao sam vise, nije los, ali moze bolje..Pol nosi tim i apsolutno je vredan paznje...Kraford majstor, jedan od najboljih sutera u ligi...ima tu jos momaka, isto mogu do finala zapada.
-OKC(moj tim)-ovde sam i subjektivan i objektivan, jer zaista imaju super tim, zalio sam kada je otisao Hardeninjo, ali ni Martin nije los..Ako Durentula sa Raselom bude igrao kako zna, nebo je granica...
Predvidjam u najmanju ruku finale...
-NYK, moze daleko da dogura u plej ofu, ako Melo bude na visini, ali i ostatak tima, Smit je kao Kraford jedan od najbolji sutera..Centri odlicni, iskusni Kid, Sampert..definitivno od ere Juinga, nikad jaci..
-Boston-Ocekivano slaba sezone, tim je pretrpeo ozb promene, ne stima nista, igraci koji su prosle sezone bili matori su ove jos matoriji, cast KG i Pirsu, godine ih stizu, ali i dalje pruzaju dobre partije, fali tu jos 1,2 kvalitetna igraca...Cujem da se Rondo povredio, ako je istina, Boston se sigurno nece plasirati u plej of...

Boston je mnogo zajeban tim,cak i ovako matori i jadni su pobedili miami u 2 produzetka.Nazalost miami jeste glavni favorit,ali se nadam da ce ih neko zaustaviti.Lakersi imaju jos sanse da spasu sezonu,vidim da su pobedili thundere danas.New York je po meni isto jedan od favorita,vidim da se Amare polako vraca u formu.Clippersi mozda tim koji bi najmanje odgovarao miamiju u finalu,nikako im ne leze.Mladi su,atlete i lete kao ludi :)

Klipersi os uvek nemaju iskustva (kao OKC lane). Majami na snagu i iskustvo, i po meni br 1. Kobe poceo da asistira?!?! Sparsi igraju u ligi svaku tekmu kao da je plej of...a kada dodje doigravanje, pa se ostali 'uozbilje' tada SA nije toliko jak... Mada, odlicni su.

Inace, po meni je Bajnam bolji igrac od Hauarda. Ima post igru, sut sa 2m od kosa, pritom dobar skakac i defanzivac. Medjutim, bez kolena, pa je korisnije imati i Kejmena... Hauard je atraktivan. U napadu je nista... ako uspe na snagu da se ugura pod kos i zakuca, ili eventualno aley-up... neki horog ili sut nisam video...
NY sa Amareom tesko... Osim ako se totalno ne podredi timu...Melo dominira i NY dobro ide - sto bi menjali?
Martin nije losa zamena za Hardena, ima on poena... ali nije kao Harden, da zatrpa nekog, do vrha!

Lejkersi oslobadjaju plate za Lebrona 2014. Mislim da ima jos par dobrih igraca tada, tako da ce upecati vec nekoga... Ako ostane Hauard, Kobe produzi ugovor (nadam se da mu sa 36 nece dati nenormalan, mada sumnjam da ce i on pristati za ispod 15mil) ima mesta za jos jednu zvezdu (Irving, Wall, Elis, Entoni)

Klipersi os uvek nemaju iskustva (kao OKC lane). Majami na snagu i iskustvo, i po meni br 1. Kobe poceo da asistira?!?! Sparsi igraju u ligi svaku tekmu kao da je plej of...a kada dodje doigravanje, pa se ostali 'uozbilje' tada SA nije toliko jak... Mada, odlicni su.

Inace, po meni je Bajnam bolji igrac od Hauarda. Ima post igru, sut sa 2m od kosa, pritom dobar skakac i defanzivac. Medjutim, bez kolena, pa je korisnije imati i Kejmena... Hauard je atraktivan. U napadu je nista... ako uspe na snagu da se ugura pod kos i zakuca, ili eventualno aley-up... neki horog ili sut nisam video...
NY sa Amareom tesko... Osim ako se totalno ne podredi timu...Melo dominira i NY dobro ide - sto bi menjali?
Martin nije losa zamena za Hardena, ima on poena... ali nije kao Harden, da zatrpa nekog, do vrha!

Lejkersi oslobadjaju plate za Lebrona 2014. Mislim da ima jos par dobrih igraca tada, tako da ce upecati vec nekoga... Ako ostane Hauard, Kobe produzi ugovor (nadam se da mu sa 36 nece dati nenormalan, mada sumnjam da ce i on pristati za ispod 15mil) ima mesta za jos jednu zvezdu (Irving, Wall, Elis, Entoni)

Iskreno tesko je porediti Hauarda od ove sezone sa Hauardom iz prethodnih..uloga mu je promenjena maksimalno...treneri u LA ne znaju kako da ga iskoriste, pored svega on je sigurno najdominantniji(citaj. najbolji) centar u ligi.
Spomenuo si da je "nista u napadu", dodao bih da ipak ima solidan horog(1 od najboljih u nba), prodoran je i sut mu preterano i ne treba...U ovoj ligi gde 5ca nema ni za lek, malo je centara koji imaju dobar sut sa poludistance, a kamoli sa distance...Nije on toliko losiji nego lane, nego mu tim ne da^ da dise..Nema lopti dovoljno, po mom misljenju glavni je razlog taj, a i u Orlandu je bio gazda, dok se u LA najvise pita Kobe..
Stodemajer je odlican kosarkas, sada je pitanje koliko ce biti od pomoci timu, lepo je krenuo, vil si...
Antonio je dosta jak, iskusan, suterski tim...mnogo dobrih trojkasa, dobar trener, Dankan, Parker, Djinobili...ima dobrih mladih igraca, sigurno jedan od favorita zapada, iako ih ne mirisem previse.

Lejkersi furaju igru sa puno trčanja, za mladiće, a trener zaboravlja koliko ko ima godina u ekipi... Mislim da taktika nije prilagođena sistemu, već treneri u NBA često idu od ekipe do ekipe sa svojim stilom igre pa gde se stvari poklope sa trejdovima tu sve lepo radi...

Lejkersi furaju igru sa puno trčanja, za mladiće, a trener zaboravlja koliko ko ima godina u ekipi... Mislim da taktika nije prilagođena sistemu, već treneri u NBA često idu od ekipe do ekipe sa svojim stilom igre pa gde se stvari poklope sa trejdovima tu sve lepo radi...

To nije problem trenera, znalo se pre nego sto su ga doveli kakvu igru forsira i koliko lejkersi imaju mladih igraca u ekipi... Uprava je birala - Run'n'gun ili Trougao...

Upravo tako. . . umesto da se sistem razlikuje u odnosu na kakave igrace imas, ne, lakse je se drzati svog sistema, cak i kad nemas tim za to. Mislim da bi prosecan trener sa ovakvim LAjkersima mogao da plej ofa, imaju odlican roster, a ne koriste ni trecinu kvaliteta tima...Rekao sam pre svega mnogo je zapostavljen Hauard, pa cak i Gasol ne igra ono sto je igrao(mozda su i godine uzrok, nzm)

Drago mi je da se jos ljudi ukljucuje u ovu poprilicno zamrlu i umirajucu temu..zelim ti dobrodoslicu..
Durentula gazi, ove sezone imamo 3 neverovatna strelca i kosgetera i mislim da ce u tom pogledu biti neizvesna zavrsnica sezone(Entoni, Kobe i Kevin)..
Ove sezone, a boga mi taj trend se vuce iz prethodnih sezona, ima sve manje kvalitetnih centara, tu mislim i na 4 i na 5icu...slabi skakaci, blokeri...Mislim da je liga najtanja na toj poziciji gde ne postoji olraund plejer, kao sto smo 90-ih imali Oladzuvona, Robinsona, Barklija, Juinga...Dankan je jedan od poslednjih izdanaka, koji se jos kako tako drzi, od maldjih ne vidim takve tipove igraca...Ibaka je dobar u defanzivi ali nema dovoljno lopti u napadu da bi isplivao, Grifin mozda-ali mora jos da se dokazuje, Mladi Entoni Dejvis nije los, ali sam ocekivao mnogo vise od njega, s obzirom na to d aigra u jednoj od najlosijih ekipa u ligi, ne moze da se zali na manjak lopti...jednostavno mu ne ide...cinjenica je da je liga najaca na kecu, plejmejkera ima ko pleve, def u istoriji NBA nije postojalo ovoliko dobrih plejmejkera...

Sada imamo najslabije centre ikada u napadu, jer ova generacija centara iz Amerike pre svega svoje kosarkasko napredovanje razvija kroz odbranu. U tome su bolji nego bilo koja generacija centara ikada. U napadu su skrsh, ali to je i logican ravoj kada danas imas masu spoljnih igraca koji jednostavno grizu u napadu, rade bukvalno sve, rade ono sto njihovi prethodnici nisu mogli ni da zamisle, jer su pre svega imali 2-3 puta slabije noge od ovih danas. Tako da su centri u napadu malo zapostavljeni, cast izuzecima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back