NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kao centar: iza Hakeema, Wilta, Russela, Jabbara i Robinsona a pre Ewinga, dakle odlično šesto mesto. Njegova igra možda nije bila toliko lepa za oko, ali je Shaq konstantno unapređivao svoje sposobnosti, pogotovo razigravanje saigrača u trenucima kada je odbrana fokusirana na njemu. To je vrhunac dostiglo pre više od 5 sezona, od tada ga telo sve slabije služi.

edit: baš se našao Rodman da ga komentariše :p

Ne znam zasto tako mislim, gledao sam Hakima, sjajan igrac i jeste on Seka stavio u dzep u onom finalu sa Oralndom, ali opet mislim da je Sek bolji... 13 sezona 20+ poena i 10+ skokova, jedini u istoriji...
Veliki soumen, igrac, uvek sam pricao da je potcenjen po pitanju svoje kosarkaske inteligencije, ali se secam dok je bio u Orlandu znao je da prenese loptu sa kraja na kraj da asistira... Sjajan igrac...

Prica o Sekilu je sasvim slicna prici koja se vodi oko Dzordana i koja ce da se vodi oko Lebrona jednog dana.......
Po kosarkaskom umecu, kosarkaskoj inteligenciji, Sekil svakako nije medju deset najboljih centara u NBA.ali po fizici, nacinu koriscenja iste je svakako medju prvima....
Da nije tako zar bi se desilo da igrac koji vise od 70% svojih napadackih akcija zakuca , tj odnese odbranu do kosa i zakuca, i koji prakticno jedino to zna, bude MVP lige?
Za Dzordana je sasvim slicno........Ne velike kosarkaske inteligencioje, jos manje kosarkaske imaginacije, ali za to vreme neverovatne kosarkaske fizike i mentalne superiornosti u odnosu na ostale.
Igrac neverovatnih fizickih karakteristika, koji je uz to jos bio prvi marketinski pik lige, te mu je sve dozvoljavano.
Isto ovako ce biti za Lebrona za 10-15 godina.......
Zato se oko takvih igraca uvrek vodi borba misljenja o njihovoj stvanoj kosarkaskoj velicini........
Zasto s eniko to ne pita za Dzabara, Magica,Birda,Irvinga,Robertsona?
Zato sto su svi oni po kosarkaskom obrazovanju, tehnici,imaginaciji, kosarkaskom znanju, daleko ispred pomenute trojice......

Poslednja izmena:
Al si ti sad lupio. :)

Sek je imao neverovatnu igru ledjima. Okretao je centre
sirom lige godinama. :)
Pritom kao sto vec rece doomriser, godinama je stekao savrsen
pas, kojim je odradjivao ogroman posao ekipi cim ga udvoje.
Ako to nije "kosarkaska inteligencija" onda ne znam...

MJ je markentiski potez lige...i malo je vise skakao od ostalih.
I to je kljuc njegovog uspeha, a bio je inace prosecan igrac. :lol:

A ni LeBron ti se ne uklapa nikako. Potrebno je mnoogo vise
od fizicke dominacije da bi neko igrao od 1 do 4 u napadu i od
1 do 5 u odbrani. ;)

1 do 5 u odbrani. ;)

Pa sta sam ja rekao.Primi loptu , odnese odbranu do kosa i zakuca..Kakva je sustinska razlika od toga sto si ti rekao?Mozda jedino u tome sto u zoni ispod smaog kosa nema faula u napadu sto je Sekil maksimalno koristio prakticno odnoseci odbrambene centre.
Takodje, povratni pas mu nije bas bio jaca strana, sto dovoljno govori prosek od 2,5 asistencije na mecu, sto je obzirom na ogroman procenat lotpi koje su isle preko njega u napadu prilicna mizerija........(kada se pogleda statistika Sekil je u proseku na mecu sutnuo loptu oko 16 puta, i kada se na to dodaju bacanja, to je 22,23 lopte po mecu u rukama, najmanje.Na taj broj 2,5 asistencije sigurno se ne moze reci da je pristojno cak,nego poprilicno ispod proseka).
Oko MJ i Lebrona, sam rekao manje vise isto sto i ti(jedino ako to oko MJ i Lebrona nije tvoja ironija)........

A da............. MJ nije bio prosecan(klinci oko mene, pa se nisam udubio u komentar.Sad sam tek shvatio da je ironija u pitanju...).
MJ je svakako veliki igrac, ali , po meni bar, ne moze biti najveci kosarkas....Ne moze jer jendostavno to nije, po mnogim kosarkaskim parametrima.
A za Lebrona ?
Potpuna slika i prilika MJ , unapredjene varijante.Fizika, fizika, fizika, i veoma malo mozga(kosarkaskog mozga, na to se misli).......

1 do 5 u odbrani. ;)

Velika prednost Sakila je bila ta sto kad nije mogao da igra na inteligenciju igrao je na snagu... I to je uvek palilo dok je imao snage naravno...
Nesto slicno radi Nadal u tenisu, ne toliko inteligentan igrac protiv najjacih, ali sve to nadoknadi snagom...
Isto smatram i za Jordana, a posebno Lebrona i ove generacije koje dolaze ispred...
Ako bih sad poredio npr kosarkasku inteligenciju Howarda i Seka... Mislim da je Sek za njega Leri Bird... Bukvalno...
Sek je znao da doda, znao je da narpavi blok, neverovatan igrac, neverovatno zahvalan igrac da ga imas u timu, igrac koji ima 60% sut, neverovatan defanzivno...
E ovako ono sto ja mislim je da je Sek prekretnica i jedini centar koji je bio fizicki mnogo jak kao danasnji centri, a opet je imao i neku kolicinu kosarkaske inteligencije npr Hakima...
Danas je sve otislu u fizikalisanje, a mozda je za to zasluzan i Sek sto se uopste i pojavio kao takav u ligi...
Najvise sam voleo da gledam kako je igrao u Orlandu, nije bio toliko fizicki jak kao za vreme Lejkersa, ali je bio daleko pokretljiviji i brzi, preporodio je tri tima u kojima je bio toliko o tome...

Sek je znao da doda, znao je da narpavi blok, neverovatan igrac, neverovatno zahvalan igrac da ga imas u timu, igrac koji ima 60% sut, neverovatan defanzivno...
Šek je često bio lenj u odbrani, što je bio jedan od glavnih uzroka neslaganja između njega i Brajanta, kojeg je to iritiralo, zajedno sa činjenicom da Šek često nije imao kondicije da odigra ceo meč.. Zameram mu i to što mu je u Lejkersima ego bio važniji od ekipe (želeo je da on bude u centru pažnje i vođa ekipe i opanjkavao Brajanta kako je stigao).. Ipak, "veliki Aristotel" je veliki igrač, faca na terenu i van terena, zafrkant i veliki šoumen..

Sek je velika zvezda i sjajan tip i na terenu i van njega...opusten je i zeza se a pri tom je i sjajan igrac
Da malo skrenem sa teme
Sta mislite o zabrani igranja sledece NBA sezone, takozvani ,,lock out,,?
To bi po meni bio uzas :dash:
E da li ce te zvezde igrati po klubovima u Evropi?

Sad sam čuo da je rešio da se penzioniše, znači nema više nijednog aktivnog igrača iz 50 najboljih. Jeste da mi nikad nije bio simpatičan, ali 'ajde, nek mu je sa srećom u životu posle basketa. :ok:

Jedini igrac ispod kosa koji je bolji od Seka je Cemberlen, ali to i nije nesto lose, jer je Cemberlen verovatno naj igrac ikada. Eventualno tu moze da dodje i Majkan, ali on je igrao bas davno, kada je kosarka bila tek u razvoju.

I Sek je faca jos po necemu za razliku od ostalih zvezda. 10 puta je zivotno pametniji od mnogih zvezda, nije iskompleksiran i opterecen, shvata da je ovo samo sport. Sto znaci da je bolji covek od mnogih. A posebno mi se svidja sto se uvek sprdao sa takvim opterecenicima (pojam za iskompleksiranost su dr. J, Dzordan, Brajant, i naravno neprevazidjeni Ajzeja). Sa takvim ljudima ne bih zeleo da provedem ni 5 minuta zivota van kosarke. Takvi bre misle da je kosarka zivot. Sek je za njih pojam za inteligenciju.

Covek je bio i ostao faca.

Poslednja izmena:
Jedini igrac ispod kosa koji je bolji od Seka je Cemberlen, ali to i nije nesto lose, jer je Cemberlen verovatno naj igrac ikada. Eventualno tu moze da dodje i Majkan, ali on je igrao bas davno, kada je kosarka bila tek u razvoju.

I Sek je faca jos po necemu za razliku od ostalih zvezda. 10 puta je zivotno pametniji od mnogih zvezda, nije iskompleksiran i opterecen, shvata da je ovo samo sport. Sto znaci da je bolji covek od mnogih. A posebno mi se svidja sto se uvek sprdao sa takvim opterecenicima (pojam za iskompleksiranost su dr. J, Dzordan, Brajant, i naravno neprevazidjeni Ajzeja). Sa takvim ljudima ne bih zeleo da provedem ni 5 minuta zivota van kosarke. Takvi bre misle da je kosarka zivot. Sek je za njih pojam za inteligenciju.

Ma, taj se ne računa :)

stvarno ne razumem kako nekom moze da se svidja lebronovo fizikalisanje,u redu je kad neko poput Seka ili nekog drugog dominatnog centra to radi,zato sto mu je to i "posao" al za fizikalisanje na dvojci ili trojci stvarno mislim da nema nikakve potrebe :|
ovo govorim kao obican fan koji samo zeli dobru tekmu :)

Mozda jos kad bi naucio da prica... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back