NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lebron jeste car,ruši rekorde,ali za igrača da bi ga svi pamtili potrebna mu je stabilna ekipa,odličan trener i titula.
Pa Džordan je davao po 60 poena,punio koševe redovno po 40-50,ali tek sa dolaskom Džeksona koji je znao kako da njegovo umeće iskoristi za ekipu i uspehe.Davao mu je čak i da prenosi loptu,da oseti igru kao organizator ekipe,pa onda su došle titule.
Prevelika se tenzija diže oko Lebrona,bukvalno se traži od njega da sve sam pobeđuje i da osvoji titulu,a to je prevelik teret trenutno za njega.

@munjoliki
To je sve tacno...ali poenta je da je najbolji... I mi pricamo o igracu a ne o timu...
I nema potrebe da se lazemo...
Ja npr. volim mnogo NBA igraca...LeBron mi nije ni u top 10...ali to ne znaci da treba da kazem da nije najbolji...

Ne bih bio bas toliko ubedjen u to da je bolji jedan ili drugi. Od LeBrona tek ocekujem da napravi nesto (nevidjeni potencijal), Ali Kobe cini neke stvari koje ne moze ama bas niko na ovome svetu (u kosarci kakva danas postoji), kao sto su ona 82 poena, 12 trojki(ovde se ipak izjednacio sa njim onaj bivsi krilni centar Klivlenda Marshal)...Kad udje covek u seriju :eek:

Ne bih bio bas toliko ubedjen u to da je bolji jedan ili drugi. Od LeBrona tek ocekujem da napravi nesto (nevidjeni potencijal), Ali Kobe cini neke stvari koje ne moze ama bas niko na ovome svetu (u kosarci kakva danas postoji), kao sto su ona 82 poena, 12 trojki(ovde se ipak izjednacio sa njim onaj bivsi krilni centar Klivlenda Marshal)...Kad udje covek u seriju :eek:

Kobe moze da uradi nesto sto svako ko je trenirao basket zna koliko je to tesko uraditi. Kobe je covek od koga treba uciti kako se igra protiv zone... Jordana nije zatekla toliko igra protiv zone... Kobe ima dosta tezi posao da da kos nego Jordan i to ce svi veliki igraci reci se Jordana. ALO 82... Koja koncentracija, ako je neko gledao tu utakmicu Lejkersi su gubili i Kobe je poceo da puni i puni... Kobe je najbolji suter, skok sut najbolji svih vremena ( rekao Dzekson) posteno i jeste. Znaci sta on moze da pogodi kakav osecaj ima, fantasticno igra. Iskreno mislim da je u prvih 10 godina karijere u NBA imao pogresan stil igre, sad radi prave stvari

Ma ok grizli čoveče,nego šta kažeš za Boston,pravi li na "silu" ekipu samo da bi bio najjači?

Pa nije bas na silu...
Oni su mnogo godina samo bili u NBA ligi...nijesu mnogo uticali na plej-of...i vrijeme je bilo da se malo drmnu...

I uspjeli su u tome...napravili su sjajnu ekipu koja je mogla da hara vise godina...ali onda se desio peh...i iz toga su naucili da je bolje imati jos jednog jakog igraca...
Uostalom, nakon titule su dali sebi malo vise slobode...i lagano su odustali od Pozija sto je po meni najveca greska...

Ove godine ce biti mocni...

Meni je u citavoj prici zao Klivlenda...jer znam da ce odigrati sjajnu sezonu...ali onda ce vjerovatno opet biti koban plej-of...sto je stvarno katastrofa...jer mislim da imaju jednog od najboljih kosarkasa u istoriji u svom timu(a ustvari sada imaju 2, s tim da je jedan svoje najbolje dane dao Brajantu a sada Brajanta uzdizemo)...

@Alyosa
Nije on nikakav potencijal...on je zreo i dokazan kosarkas(a opet izuzetno mlad)...postao je MVP sezone zahvaljujuci licnim kvalitetima i bez prave konkurencije(iako pricamo o najjacoj konkurenciji)...

Brajant je postao MVP sezone na silu(zahvaljujuci starim dostignucima tj. staroj slavi)...Pol je te sezone odigrao jednu od ljepsih sezona koje sam ja gledao...dominirao je...i unio novine...i pokrenuo jedan prosjecan tim...
Slicna stvar se desila i u Premijer ligi ove godine...izabrali su za najboljeg igraca sezone Gigsa umjesto Vidica, Dzerarda ili Lamparda...

Sekil O`Nil je na pres konferenciji okarakterisao LeBrona kao najinteligentnijeg kosarkasa uz Tima Dankana...O`Nil je uvijek bio umjeren sa svojim izjavama i uvijek bio jedan od najinteligentnijih kosarkasa, tako da ta izjava definitivno znaci...

12 trojki je sjajan rezultat...i za njega skidam kapu...

Ali ne znam sta je toliko specificno u tih 82 poena Brajanta...mene nikad nije impresioniralo klasicno ispucavanje...koliko god je npr. Ajverson bio sebican u svojoj karijeri, Brajantu nije bio ni do koljena...
Mislis li da Dzordan nije mogao dati vise od 82 poena?...po meni to i nije neki rezultat...
Barem 10 utakmica LeBrona Dzejmsa ove sezone vrijedi vise od te jedne...
I uostalom to nije rekord...zna se ko drzi rekord...

Brajant ima neke druge izuzetne karakteristike...ali mislim da nije bolji od LeBrona...i mislim da kada se bude uporedjivala karijera...da ce LeBronova biti mnogo bogatija...
I da ce se prije uporedjivati Dzordan i LeBron nego LeBron i Brajant...

@Alyosa
Nije on nikakav potencijal...on je zreo i dokazan kosarkas(a opet izuzetno mlad)...postao je MVP sezone zahvaljujuci licnim kvalitetima i bez prave konkurencije(iako pricamo o najjacoj konkurenciji)...

Brajant je postao MVP sezone na silu(zahvaljujuci starim dostignucima tj. staroj slavi)...Pol je te sezone odigrao jednu od ljepsih sezona koje sam ja gledao...dominirao je...i unio novine...i pokrenuo jedan prosjecan tim...
Slicna stvar se desila i u Premijer ligi ove godine...izabrali su za najboljeg igraca sezone Gigsa umjesto Vidica, Dzerarda ili Lamparda...

Sekil O`Nil je na pres konferenciji okarakterisao LeBrona kao najinteligentnijeg kosarkasa uz Tima Dankana...O`Nil je uvijek bio umjeren sa svojim izjavama i uvijek bio jedan od najinteligentnijih kosarkasa, tako da ta izjava definitivno znaci...

12 trojki je sjajan rezultat...i za njega skidam kapu...

Ali ne znam sta je toliko specificno u tih 82 poena Brajanta...mene nikad nije impresioniralo klasicno ispucavanje...koliko god je npr. Ajverson bio sebican u svojoj karijeri, Brajantu nije bio ni do koljena...
Mislis li da Dzordan nije mogao dati vise od 82 poena?...po meni to i nije neki rezultat...
Barem 10 utakmica LeBrona Dzejmsa ove sezone vrijedi vise od te jedne...
I uostalom to nije rekord...zna se ko drzi rekord...
Kada kazem da je LeBron veliki potencijal, ne mislim da nije nista postigao u dosadasnjoj karijeri, naprotiv, za svoje godine je mozda i najvise postigao, ali kada bi ovog trenutka njegova karijera bila prekinuta, ona bi malo sta znacila u NBA istoriji, dakle, od njega se tek ocekuje dokazivanje, iako je dosad dosta dokazao...
---------------
Zar se Kobijev rekord moze porediti sa Viltovim? Zar se tadasnja kosarka moze porediti sa danasnjom? Kazes Kobe se ispucava, apsolutno se slazem, ali mnogo njih se ispucava (Arenas, Wade, pa i taj LeBron ponekad, kao i jos veliki broj NBA zvezda i zvezdica) ali, da li neko moze da udje u takvu seriju danas, da postigne 82 poena? Ne verujem...
---------------
Zelim samo jos da kazem da uopste ne gotivim igrace kao sto je Kobe, ali neki rezultati se jednostavno moraju priznati...

@Alyosa
Nemoj molim te da stavljas medju sebicnjake ljude poput Vejda, LeBrona i Arinasa...oni to nijesu...

Rekord moze da se poredjuje...Vilt je bio zmaj!
Prvi LeBron moze da obori taj rekord kad hoce...mogao je i Dzordan...

P.S. Iskreno, da ovog trenutka bude prekinuta, LeBronova karijera bi vec znacila puno...jer ima toliko licnih priznanja...vodio je prosjecan tim do finala dva puta...jednom Konferencije...jednom lige...i to sam...
Brajant to nikada nije radio, niti je mogao...

@dulebass
Ti bi trebao da uzmes nesto da treniras pa ces onda da shvatis da se misicna masa moze povecati prirodno...

I treba da postujes veliki rad...a ne da pricas nebulozne price...

P.S. Svi ljudi su zivotinje...a manekenstvo je samo jos jedan normalan poziv...

Napumpano. Pre 30 godina igraci jednostavno nisu imali sansu da se tako "nagruvaju", vec su bili prirodni. Talenat i samo talenat. A kod Lebrona je mnogo pored talenta. To isto mislim i za Howarda.

Hm,pa ima možda istine u tome.
Bilo je i ranije mrcina npr.K.Meloun ili Majk Braun,ali istina nije bilo toliko nabildovanih,nekako su bili prirodniji.
Npr,Juing je bio normalniji centar od sadašnjeg Hauarda,bekovi su bili džigljavi,krakati,a u novije vreme čak i oni su počeli da se šire, kako izgleda npr Fišer ili F.Džons u odnosu na Stoktona ili K.Džonsona ili Lebron i R.Miler.

@munjoliki
To je zbog toga sto su im treninzi napredovali u odnosu na proslost...
Vecina kosarkasa u vrijeme Melouna nije radilo sa tegovima...Meloun se izdvajao i pricali su mu da ce mu to pokvariti sut...on ih je demantovao...
Danas mnogi igraci vjezbaju drugacije...i imamo vidljiv rezultat toga...

I Karl Luis je bio najbolji...pa je sada Bolt bolji(barem u nekim disciplinama)...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back