NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Potpuno se slazem sa Dulebass-om. Lebron fizicki doveden jer ima trening koji retko ko da ima u NBA, a igraci ce tek poceti da imaju takve treninge, LeBron je bio prvi. Dakle od buducnosti NBA ocekujem da ce biti vise igraca sa fizickim mogucnostima poput Lebrona... Kobe je sebicnjak, oni koji ga mrze mogu da mu pljunu pod prozor. Ja Kobe pratim mnogo mnogo dugo, od prve rookie sezone pa na dalje... Kobe jednostavno ima nesto da se snadje u svakoj situaciji... Takav osecaj Lebron ili neki napumpani igrac nikad ne moze da stvori, to je jednostavno talenat... A o tome da se porede Viltovih 100 i Kobijevih 82... Samo se smejem :hahaha: Pa ti onda stvarno ne znas sta pricas... Probaj da proucis malo to pa pogledaj sta VELIKI nba igraci kazu na to pa onda reci... Inace da bi shvatio kakav je igrac Kobe ili Lebron morao bi da se malo ozbiljnije bavis kosarkom (da treniras, da iza sebe imas dosta utakmica, da si igrao protiv hiljade razlicitih igraca...) pa tek onda da kazes koliko je tesko i prosto nemoguce da neko moze toliko da ne masi i da gura do 82 protiv zone. Cak i da ga pro***** ne moze toliko... To je ipak nesto vise zato je i Kobe to sto jeste danas. Inace Kobe kad je dosao u NBA svi su ga odmah poredili sa Jordanom... Nije postigao statistiku koju je imao Jordan, ali sigurno moze da mu parira...

Gledam koliko se prepirete oko MJa,Kobija,LeBrona....

MJ...Porednjenje sa ostalima.Pogledajte proseke poena,titule,utisak koji je ostavio na samu igru i tim u kom je igrao.Pogledajte prosek poena i VAZNOST nejgovog prisustva u Plej Ofu i u Finalima Plej Ofa...O da,nije izgubio ni jedno finale Plej Ofa....Dakle,Majkl je neponovljiv.Bar dok se ne pojavi drugi MJ :)

Kobi Brajant...Imao je fin razvoj jedno vreme....Onda je jedno vreme bio u senci Seka i to ce mu ostai kao vecan trag u karijeri.jeste,Kobi je ekstra igrac,neam tu sta da se prica.Ali koliko do juce,svi smo ga znali kao kvalitetna ispomoc Seku,zar ne? Kobi je kralj,uradio je pravu stvar,svesno je bio drugi igrac i uzimao titule.Kao Skoti Pipen....Sada se "izdvojio" i sada je No1 igrac Lejkersa....Svaka mu cast.Ima neke rekorde koji nadmasuju MJove ali to je to.Jeste jedan od najboljih koje sam gledao,ali iapk,ispod MJa.

Sa druge strane LBJ....Ima jos dosta vremena da vidimo da li je ontaj kalibar ili je kalibar tipa Meloun,Barkli i ostali...Videcemo..Sada sa Sekom,kakav god da je Sek,moze samo da napreduje! Izuzetno snazan igrac,ali to ima i svoje negativne stvari...Npr,ja ne verujem da on moze da igra do 35.godine....Mozda nece biti ni potrebe,vdiecemo.Ima sansu da postane jedan od Top 10 igraca u istoriji ksoarke,ali ipak,ljuudi,trba vremena a to.

Gledam koliko se prepirete oko MJa,Kobija,LeBrona....

MJ...Porednjenje sa ostalima.Pogledajte proseke poena,titule,utisak koji je ostavio na samu igru i tim u kom je igrao.Pogledajte prosek poena i VAZNOST nejgovog prisustva u Plej Ofu i u Finalima Plej Ofa...O da,nije izgubio ni jedno finale Plej Ofa....Dakle,Majkl je neponovljiv.Bar dok se ne pojavi drugi MJ :)

Kobi Brajant...Imao je fin razvoj jedno vreme....Onda je jedno vreme bio u senci Seka i to ce mu ostai kao vecan trag u karijeri.jeste,Kobi je ekstra igrac,neam tu sta da se prica.Ali koliko do juce,svi smo ga znali kao kvalitetna ispomoc Seku,zar ne? Kobi je kralj,uradio je pravu stvar,svesno je bio drugi igrac i uzimao titule.Kao Skoti Pipen....Sada se "izdvojio" i sada je No1 igrac Lejkersa....Svaka mu cast.Ima neke rekorde koji nadmasuju MJove ali to je to.Jeste jedan od najboljih koje sam gledao,ali iapk,ispod MJa.

Sa druge strane LBJ....Ima jos dosta vremena da vidimo da li je ontaj kalibar ili je kalibar tipa Meloun,Barkli i ostali...Videcemo..Sada sa Sekom,kakav god da je Sek,moze samo da napreduje! Izuzetno snazan igrac,ali to ima i svoje negativne stvari...Npr,ja ne verujem da on moze da igra do 35.godine....Mozda nece biti ni potrebe,vdiecemo.Ima sansu da postane jedan od Top 10 igraca u istoriji ksoarke,ali ipak,ljuudi,trba vremena a to.

A ako vec gledas statistiku sto ne uporedjujes Jabbara i Jordana... Kad je igrao Joradan bio je jedan sasvim drugi sistem igre nego danas... Ta prica o Kobiju igracu iz senke plasirali su oni koji su ga mrzeli... Dzekson je rekao da nikad ne bi osvojili one tri titule bez Kobea ( znaci veliki strucnjak je rekao) to isto je izjavio i Shaq. Jednostavno njih dvojica su jedan od najboljih dvojac igraca u timu svih vremena... A to mi je najjace igrac iz senke, a sve novine pisu o njemu, cak i kod nas. Secam se naslova Drugi Jordan u nasim nekim novina nije bitno kojim iz 98, a ovakvih naslova je bilo milion u americkim casopisima...

Ta prica o Kobiju igracu iz senke plasirali su oni koji su ga mrzeli... Dzekson je rekao da nikad ne bi osvojili one tri titule bez Kobea ( znaci veliki strucnjak je rekao) to isto je izjavio i Shaq.

Pa i Bullsi ne bi osvojili titule bez Pipena, to ne znači da je on bio presudan faktor za osvajanje istih. Veličinu MJ-a mogu da shvate samo oni koji su ga gledali u to vreme - Kobe i Trokorak jesu fenomenalni, ali nisu mu konkurencija.

Razlika je u tome što je MJ bio najbolji igrač lige i istovremeno bio onaj koji od saigrača izvlači apsolutni maksimum (čini ih boljim). Ova dvojica to ne rade, bar ne još.

Yeah Muad,hvala na podrsci :)

Gledaj,ja sam imao priliku da gledam MJa u bar 10 meceva u sezoni i sve u Plej Ofu,svih godina kada je osvajao titule.I pre toga sam ga gledao,kada se tek vratio....

Jednostavno,ima razlike! E sad,to moze da primeti neko ko je gledao obojicu,ovako dzaabe polemisemo. A te fore,sada sae igra drugacija,ne daj Boze da i cujem BOLJA kosarka,to uospte ne pije vodu.Mozda se samo igra sa igracima koji imaju bolje fizicke predoispozicije,mada je i to diskutabilno.Sta je falilo Stoktonu onda,igrao covek do 41 godine i to konstantno bio u vrhu sa asistencijama?Hoce li mi neko reci da je bio slabo pripremljen?

Takodje,sta ga branis statistikom...? Pogledaj sve relevantne katagorije,MJ je bolji i tu nema uospte mesta diskusiji.MJ je od pocetka karijere bio vodja tima,Kobi to nije bio skoro 10 godina.Daleko od toga da zelim da ga podcenim,igrac je mega car,ali nije ono sto je MJ bio u Bulsima.

Inace,Pipen je kao DRUGI igrac Cikaa bio proglasen,dal jednu ili dve sezone kao DRUGI najbolji igrac Lige,PRVI iza MJa...Pazi,po glasovima novinara,covek koji je DRUGI igrac Cikaga je bio i DRUGI igrac Lige koje u to vreme imala...Pa pogledaj sve statisticke kategorije i igrace u njima...Da,da,to su igraci koji su igrali i u Pipenovo vreme!

Dakle,da li je Kobi,samo te neke "sitne" stvarcice da gledamo,bio ravan Pipenu?Kobi kao drugi igrac LAL nije bio ni blizu da bude drugi igrac lige....To ti je to....

Kobi je odlican igrac-ali nije velicina MJa. To moze da bude LeBron-ali za njega ima vremena,videcemo.

Ne volim to sto su ljudi toliko "nostalgicni", fudbal se nekada igrao bolje, kosarka se nekada igrala bolje, tenis se nekada igra bolje, dajte ljudi...Budimo malo realisticniji :D.
Kada se budem vratio sa Exita mozda napisem malo obimniji post o tome, do tada, pozdrav za sve forumase :)

Ne,ne bih ja to tako okarakterisao...Pre bih rekao da momci koji nisu gledali starije igrace nemaju predstavu kavvi su to majstori bili :) POdsecam na neke relevantne podatke samo zato da podsetim ljude da kosarka nije nastala od pojave Kobija ili LeBrona,kao i to da fudbal nije nastao od pojave K.Ronalda....Samo to ;)

I da,jasno mi je da mnogi ovde sa Foruma,jednostavno fizicki nisu mogli da gledaju te nmeceve..Jer se ili nisu ni rodili ili su bili suvise mali :)

Kao kada bi sada neko meni objasnajvao kakv je Maradona bio genije u Meksiku '86 ili kako je Italija na foru '82 bila sampion sveta :)

Ma ko zna šta bi Kralj uradio da nije odlučio da se zajebbava i pika malo bejzbol ... A i onda kad se vratio posle dve godine uzimo je titule ko od šale ... Čini mi se da je bilo kolektivno slavlje u NBA-a kad je Majkl pravio te pauze, jer jedino tako su Hakim, Barkli, Juing, Meloun i Stokton mogli do titule ... Na kraju su Hakim i Dreksler to najbolje iskoristili ...

I dan danas se sećam ukradene lopte Melounu i koša za pobedu -

Tako se oprostio Kralj ...

Koji kralj? King James :) :) :)

Salu na stranu,eto,to je bio oprostaj najveceg kosarkasa ikad....Svaki sam mec gledao,bez obzira da li idem ujutru u skolu ili ne :) Mada,bio sam siguran da ce se igrati 7,utakmica....Ali MJ nije mislio tako :D :D :D

Ja se zbog Divca i Stojakovića nisam budio toliko koliko zbog Majkla ... Ko ga nije gledao propustio je mnogo ... No, na sreću sada je net brz pa se mogu skidati tekme i dokumentarci ... Ja danas radije gledam stare mečeve nego ove nove ...

Ne mogu da verujem da ides na tu kartu da kao neko nije gledao Jordana... Gledao sam Jordana sa Bulsima i sa Vasingtonom... Uporedo sa njim sam se odusevio kad je dosla generacija koja je dosta toga promenila u igri, igra je postala mnogo atraktivnija... Carter, McGrady, Iverson i Kobe ima tu jos igraca koji su u dva drafta promenili citavu ligu... Igra je postala zanimljivija snaznija, a pored Dzeksona pojavljuje se jos par trenera bivsih igraca... Ko je pratio primetio da je se tad igra najvise promenila. Inace smatram da je sve to zbog toga sto je svima njima bio uzor Joradan... Ranije igraci su vise igrali na neki skill, mozak nije bila toliko bitna fizicka snaga kao danas... Ne kazem da nisu bili snazni daleko od toga jednostavno tako se nametalo svakom igracu... Kao i Pele koji nije imao treninge kao Tores, Ronaldno, a mogao je da trci ispod 11 sec 100m...

Ne mogu da verujem da ides na tu kartu da kao neko nije gledao Jordana... .
Ma kakva karta bre, samo kažem da je velika šteta ako ga neko nije gledao, a ne da ljudi nemaju pojma ko je on i da ga nisu gledali ... Ima dosta ljudi koji ga nisu gledali 'uživo', i samo kažem da su mnogo propustili, kao što sam i ja propustio što nisam uhvatio Medžikov vrhunac igranja ...

Gledao sam Jordana sa Bulsima i sa Vasingtonom... Uporedo sa njim sam se odusevio kad je dosla generacija koja je dosta toga promenila u igri, igra je postala mnogo atraktivnija... Carter, McGrady, Iverson i Kobe ima tu jos igraca koji su u dva drafta promenili citavu ligu... Igra je postala zanimljivija snaznija, a pored Dzeksona pojavljuje se jos par trenera bivsih igraca... Ko je pratio primetio da je se tad igra najvise promenila. Inace smatram da je sve to zbog toga sto je svima njima bio uzor Joradan... Ranije igraci su vise igrali na neki skill, mozak nije bila toliko bitna fizicka snaga kao danas... Ne kazem da nisu bili snazni daleko od toga jednostavno tako se nametalo svakom igracu... Kao i Pele koji nije imao treninge kao Tores, Ronaldno, a mogao je da trci ispod 11 sec 100m...
Meni je liga bila zanimljivija onda, iako se znao pobednik lige kad je Majkl u formi, nekako su mi bolji igrači bili tada ... Od Džordana, Pipena, Melouna, Granta Hila, Drekslera, Barklija, Juinga, Robinsona, MIlera, Šona Kempa, Pejtona, Kida itd. Mnogo bolje su mi bile 90-te nego novi milenijum ...

Istina je da se tada igralo na mozak više nego na snagu, imali su neku magiju u igri kakvu današnji igrači nemaju ...

Kad pomenu Pelea, imali su oni i ranije takve treninge, samo nisu imali ta elektronska pomagala, nego su sve na prirodu ... Nije bilo mašina koje ispucavaju lopte i centriraju nego su to igrači radili, ali intenzitet treninga je bio jednak ... Pele je svoju tehniku vežbao tako što je igrao po mrklom mraku, da bi bolje kontrolisao loptu bez gledanja, dok je Maradona trenirao odvezanih kopački ...

@DooMRiseR, @Srlesrle,@Walken - Apsolutno se slazem sa vama! Ja to sve vremen pricam. Pre je jednostavno bilo mnogo bolje. Neka Dzejms ponavlja iz godine u godinu ovo sad sto je imao prosek od 40 poena 8 skokova i asistencija, ja cu uvek da pricam da je lepse bilo gledati Sona Kempa kao sto neko rece nego njega!
Kao sto je bolje bilo gledati Romarija nego Kronalda.

Prave zvezde u NBA su igrači koji se pamte po nadimku,eventualno po prezimenu.
Kad se pomene npr,Medžik,Džordan,Juing,zna se o kome se radi,dok ostalim igračima da bi se znalo ko je, potrebno je ime i prezime.
Dok je igrao Džordan,davao je po 60 koševa,redovno po 40-50,ali od uspeha ekipe ništa sve dok nije došao Fil Džekson.
Isto mislim i za Lebrona,potrebna mu je dobra ekipa i trener.
Što se tiče upoređivanja koja generacija igrača bila bolja i kada se igrala bolja košarka,to je stvar ukusa i nijanse su u pitanju,stil igre koje treneri primenjuju.
Detroit je osvajao titule čvrstom igrom i odbranom,isto tako i Hjuston u duelu sa Njujorkom,dok npr,svojevremeno je Denver forsirao šuterski basket sa nenormalnim rezultatima od 145:127,slično igra i G.Stejt godinama.

Ja sam pristalica da je kosarka bila bolja ranije jer se mnogo vise igralo na pamet...

Ali nikako ali bas nikako necu da omalovazavam ono sto radi LeBron i nova garda igraca...

Onda ljudi pocnu da pricaju o fizikalijama...kao danas je liga jaca...

Znate li koliko je Stokton propustio utakmica u ligi u svojoj karijeri? Eh...

Liga osamdesetih i i devedesetih je bila najvjerovatnije najjaca ikada...i tu nema sta da se mudruje...

Potpuno se slazem sa Dulebass-om. Lebron fizicki doveden jer ima trening koji retko ko da ima u NBA, a igraci ce tek poceti da imaju takve treninge, LeBron je bio prvi. Dakle od buducnosti NBA ocekujem da ce biti vise igraca sa fizickim mogucnostima poput Lebrona... Kobe je sebicnjak, oni koji ga mrze mogu da mu pljunu pod prozor. Ja Kobe pratim mnogo mnogo dugo, od prve rookie sezone pa na dalje... Kobe jednostavno ima nesto da se snadje u svakoj situaciji... Takav osecaj Lebron ili neki napumpani igrac nikad ne moze da stvori, to je jednostavno talenat... A o tome da se porede Viltovih 100 i Kobijevih 82... Samo se smejem :hahaha: Pa ti onda stvarno ne znas sta pricas... Probaj da proucis malo to pa pogledaj sta VELIKI nba igraci kazu na to pa onda reci... Inace da bi shvatio kakav je igrac Kobe ili Lebron morao bi da se malo ozbiljnije bavis kosarkom (da treniras, da iza sebe imas dosta utakmica, da si igrao protiv hiljade razlicitih igraca...) pa tek onda da kazes koliko je tesko i prosto nemoguce da neko moze toliko da ne masi i da gura do 82 protiv zone. Cak i da ga pro***** ne moze toliko... To je ipak nesto vise zato je i Kobe to sto jeste danas. Inace Kobe kad je dosao u NBA svi su ga odmah poredili sa Jordanom... Nije postigao statistiku koju je imao Jordan, ali sigurno moze da mu parira...

Definitivno se ne slazes...sa dulebass-om...jer on ne smatra da je LeBron svoje postigao treningom...

Kobe jeste sebican igrac skoro citavu svoju karijeru...to nema nikakve veze sa mrznjom...dovoljno je da pogledas njegove stare utakmice i njegovu statistiku...

Prica o zoni je smijesna...
Vilt je bio toliko dominantan da je to jos bilo smjesnije...a sto se tice njegovog rekorda...on je za itekakvo postovanje...
Kao sto je za postovanje i Brajantov...ali za manje postovanje...jer mu fali jos 20 poena i Viltov rekord je postignut bez trojke...

Hoces da mi kazes da O`Nil nije mogao da da 82 poena...ili Dzordan...ili Dzabar...ili Ajverson...ili Medzik?...ili im to mozda nije bio prioritet...

Sto se tice poredjivanja sa Dzordanom...poredjuju svaku drugu mladu zvijezdu sa njim...

Ja sam pristalica da je kosarka bila bolja ranije jer se mnogo vise igralo na pamet...

Ali nikako ali bas nikako necu da omalovazavam ono sto radi LeBron i nova garda igraca...

Onda ljudi pocnu da pricaju o fizikalijama...kao danas je liga jaca...

Znate li koliko je Stokton propustio utakmica u ligi u svojoj karijeri? Eh...

Liga osamdesetih i i devedesetih je bila najvjerovatnije najjaca ikada...i tu nema sta da se mudruje...

Stokton,mudrost,pamet i ponekad sitna kvarnoća i čuvena igra sa Melounom,naoko prosto a mnogi nisu uspeli da ih spreče,da nije Juta paorska ekipa i da ih mnogi igrači nisu izbegavali, uzeli bi neku titulu.

Ako smem da se umesam u ovu raspravu.........
MJ je dosao u vreme velike krize u NBA.velike krize nastale silaskom sa pozornice, prvo Jabara, pa zatim Magica i Birda.Ligi je ocajnicki trebala nova marketinska zvezda, i nasli su je u Dzordanu.
Nijednog trenutka ne zelim da sporim njegove igracke kvalitete, kao ni to da je bio veliki igrac.
Sporim sto je od njega "prisilno" napravljena legenda......
"Prisilno" na nacin na koji to danas rade sa Lebronom.Dozvoljavajuci mu ono sto nije dopusteno ni rukometasima(korake), bokserima(udaranja u odbrani), a ponasajuci se prema njima(i Jordanu i Lebronu) kao prema balerinama koje niko ne sme mrko ni da pogleda.
Da se razumemo, tako su se ponasali i prema Kobiju(setite se samo onog bokserskog zahvata na Bibiju, kada je Bibi kaznjen faulom jer je udario glavom u pesnicu Kobija), i uvek tako rade jer im je prvi cilj profit, novac od reklama, marketinga......a tog novca nema ako nema mega zvezda.
Zato je ispred Jordana i Kobija, i Lebrona , Magic i Bird, "nastali " u zdravoj konkurenciji, Rasel i Cemberlen.........Bar za mene..........
Kao ilustraciju koliko su onibili gurani, pogledajte ovaj link.Mnogi ga navode kao dokaz velicine Jordana, njegove genijalnosti, osecaja znanja...........A ako samo prebrojite dodire tla kod napada, shvaticete da je Jordan na ovom snimku napravio DVA puta korake, i jednom faul u napadu.
I svaki put je tim prekrsajima , napravio malu prednost nad protivnikom.

Poslednja izmena:
@kosta1703
Necu da kazem da tu nema istine...
Zato npr. smatram ruznim kada kazu da je LeBron ``Trokorak`` a ustvari je on u centru paznje...

I mislim da je opet ruzno reci da su samo oni radili tri koraka...radi ih mnogo igraca...i danas i ranije...to je jednostavno ruzan i los argument...

Opet nijesam ni pristalica da se od nekoga prisilno moze napraviti zvijezda...neko je zvijezda ili nije zvijezda...
Prisilno bi jedino moglo da bude da se napravi da je neko najbolji iako to nije...

Ali mislim da je Dzordan cesto svojom kosarkom negirao pricu da nije najbolji...i isto smatram i danas za LeBrona...

Rasel, Cemberlen, Medzik, Bird...i ne samo oni...su legende...
I niko ne smije da kaze drugacije jer onda nije volio kosarku vec pojedince...

@kosta1703
Necu da kazem da tu nema istine...
Zato npr. smatram ruznim kada kazu da je LeBron ``Trokorak`` a ustvari je on u centru paznje...

I mislim da je opet ruzno reci da su samo oni radili tri koraka...radi ih mnogo igraca...i danas i ranije...to je jednostavno ruzan i los argument...

Opet nijesam ni pristalica da se od nekoga prisilno moze napraviti zvijezda...neko je zvijezda ili nije zvijezda...
Prisilno bi jedino moglo da bude da se napravi da je neko najbolji iako to nije...

Ali mislim da je Dzordan cesto svojom kosarkom negirao pricu da nije najbolji...i isto smatram i danas za LeBrona...

Rasel, Cemberlen, Medzik, Bird...i ne samo oni...su legende...
I niko ne smije da kaze drugacije jer onda nije volio kosarku vec pojedince...

Ja se potpuno slazem sa tobom.........Da moze od svakog da se napravi zvezda, napravili bi celnivci NBA to od Manute Bola(samo kao primer mi je pao na pamet)....
Ali se jednostavno ne slazem sa cinjenicom da je Jordan najbolji svih vremena....Mana tih izbora je sto se bliza proslost mnogo vise ceni jer se ljudi jednostavno bolje i detaljnije secaju.......Jer kako drugacije opravdati izbor BArklija recimo, medju 50 najboljih svih vremena......Bez ijednog prstena, jedan igrac malo bolji od prosecnog, koji je u oseci kvaliteta tih godina promovisan u zvezdu......

@kosta1703
Znas kako...i ja imam osjecaj da se stare zvijezde zaboravljaju ili barem nijesu u centru paznje...bliza proslost i sadasnjost su vazda najbitnije...a onda dodje i mastanje o buducnosti...tek na cetvrtom mjestu neko misli o daljoj proslosti...i uglavnom je potcjenjuje bez ikakvog prava...
Mozda covjek ima zelju da misli da stalno napreduje...a kada bismo krenuli od nauke pa do sporta...dugo vec nije izmisljeno nesto epohalno...

Ne znam ni po kojim mjerilima se kaze da je neko najbolji svih vremena...jer ne znam sto su npr. Cemberlen, Rasel ili Dzabar gori igraci od Dzordana...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back