NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
По ономе што сам гледао са јутјуба Меџик је стварно био Маг са лоптом, али немам увид у целу његову каријеру за разлику од Леброна који је константан деценију и по.

Magic je bio ... Magic ... znaci covek koji je nesto kao Russ u danasnje vreme samo sto je ovaj bio jedno 100 puta bolji

егзактно је рећи да је МЏ бољи и дефанзивац и офанзивац и да је много елегантнији играч. Што ће рећи - нумеро уно у историји. Е сад, за друго место се двоумим - Леброн или Меџик? :think:

Egzaktno je reći da je Lebron mnogo, baš mnogo inteligentniji košarkaš.
Džordan je proizvod NBA mašinerije i marketinga, te kad pogledaš kako je izgledao na početku karijere, i kasnije, onda postane jasno zbog čega.
Egzaktno je reći da bi Lebron u Džordanovom Čikagu, umesto Džordana zasigurno osvojio sve te titule, a da Džordan u Lebronovim timovima(ne svim svakako) ne bi dosegnuo ni do plejofa.
Uostalom, Džordanov Čikago je bez Džordana završio sezonu sa 55-27, čisto kao pokazatelj koliko je taj tim bio "slab".
Elegancija Džordana je isto kao elegancija Federera......Lepo, prijatno za oko, ali.....Djokovićev maksimum tenisa je mnogo iznad Federerovog maksimuma..isto i sa Lebronom.

Најдубље се не слажем! :mrgreen: Играо је Леброн са можда и већим мајсторима у тимо него Џордан. Нема ничег егзактног у претпоставци да би Леброн освојио све титуле деведесетих. А што се тиче кошаркашке интелигенције ту не знам ко је бољи, разбијају обојица. Негде на нету сам нашао да Џордан има висок и-ку, али не знам колико је то проверена информација. А ако је неко имао подршку машинерије то је стрвина Леброн.

Најдубље се не слажем! :mrgreen: Играо је Леброн са можда и већим мајсторима у тимо него Џордан. Нема ничег егзактног у претпоставци да би Леброн освојио све титуле деведесетих. А што се тиче кошаркашке интелигенције ту не знам ко је бољи, разбијају обојица. Негде на нету сам нашао да Џордан има висок и-ку, али не знам колико је то проверена информација. А ако је неко имао подршку машинерије то је стрвина Леброн.

Oba su marketinški proizvodi NBA lige, s tim što je podrška Džordanu bila neuporedivo veća.
Razlog je prost, i nema veze sa simpatijama.
Posle epskih dvoboja Boston Lejkersi, Magica i Birda kao personalizacije dve amerike, o čemu je mnogo puta pisano, NBA liga je počela da doživljava pad.
Toliki pad da je recimo jedan Bob Mccadoo, otišao iz NBA lige u Italiju da igra, jer je bilo isplativije.
Na čelo NBA lige došao je Štern, a dolazak se poklapa sa izuzetnom ofanzivom kompanije NIKE koja je posle 20-tak godina tavorenja promenila ime i krenula u marketinšku ofanzivu, i to prvo preko Olimpijskih igara 1984. u Los Andjelesu.
Celokupne Olimpijske igre su bile u službi marketinga, a Džordan je bio na vrhu te piramide.
Spreman ej da zameni Magica i Birda......I pored toga, dok nisu ostarili, Džordan nije mogao da prismrdi u plejofu, gubio je i od Klivlenda sa Doertijem i Prajsom.
Prosto je bilo pitnaje opstanka NBA lige, i profita.
Džordan jeste najveći, ali samo u jednom.........Da nije bilo njega, verovatno današnji igrači bi imali ugovore na nivou milion do dva dolara godišnje.
Zato svaki igrač skida kapu njemu, jer bez njega i marketinga oko njega, ne bi bilo ni NBA lige.
Isto kao što svi šahisti na svetu treba da se poklone Fišeru, jer bez njega šah bi dana suglavnom igrali penzioneri, za sitnu crkavicu.
Lebron, iako svakako podržavan od strane marketinga NBA lige, nikada nije bio toliko guran, jer prosto nije bilo potrebe za time.
A što se same igre tiče...........Njegov koša z apobedu protiv Jute koji s ei danas vrti na youtube, pokazao ej pravu liniju kojom ide NBA.
Ne sportskim uspesima nego PROFITU......
I to se posle pokazalo još mnogo puta. a žrtve su bili uvek mali tiimovi i još manja tržišta.

Magic je prvi pik, ispred svih..........
Zatim je Čemberlen, iako ga nisam gledao.
Kada moraš da menjaš pravila igre, da bi smanjio dominaciju jednog igrača, onda je taj igrač mnogo veliki.
Da ne pričam o onoj anegdoti s njim i baš Magicom sa basketa.

Magic je doneo nešto novo košarci, postao je prvi univerrzalni igrač , podjednako dobar i ubojit na svkaoj poziciji u timu.
To je nešto što još nije vidjeno na košarkaškim terenima.
Iza njega Čemberlen, kao najdominantniji igrač na svojoj poziciji svih vremena.
Onda Bird, Lebron, Kobi, Rasel.......
Pa tek onda Džordan...
Moja lista je čisto košarkaška, i predstavlja moje vidjenje veličine igrača i šta su košarkaški doneli NBA ligi.
Marketing je nešto drugo.

Nije SA dobio Jokića, nego Denver.
Nisma gledoa utakmicu, kasno bilo, zamorio me De Andjelo prvo, ali na osnovu rezultata vidim da se dogodilo ono o čemu sma več pričao.
Prosto, SA je kvalitetnija ekipa.
Imaju dva alstara, roster popunjen prema njihovim osobinama, da budu kompaktna ekipa.
Forbs, Mils, Bertrans, Belineli, nadomeštaju šut spolja De Rozana, Poetl i Gay kupe lopte sa Oldridžom, White odlična četvorka na obe strane terena..
Mnogo i napadačkih i odbrambenih opcija za Popovića
Da imaju neku dobru peticu, verovatno bi se klali sa GS oko titule na Zapadu.
Popović je očigledno presadio mu.da De Rozanu, i to je to....

Na drugoj strani imaš ekipu gde je jedini vanserijski igrač Jokić.
I uz njega neiskusnog trenera, te gomilu prosečnih šutera.
Ne kažem da će ovo SA proći, može se čak desiti i da ispadnu, ako indijance krene šut, ali bi samom Denveru kao ekipi, mnogo pomoglo da popiju metlu.
Da shvate gde su i da sa ovakvim rosterom ne mogu nigde.
A ne da čekaju kao sa Karmelom, da bi im posle godina čekanja otišao.
Sledeće sezone stiže Porter jr, i uz pametan trejd, za nekog proverenog beka kombo 1,2 sa dobrim šutem, eto u izgledu finala , možda i titule.....
Ako ne promene roster do sledeće sezone, Jokić će se smoriti i početi da samo odradjuje ugovor, i biće mnogo gori nego ove godine.

У првој рунди плеј-офа у 4 меча чак 3 екипе су оствариле брејк. И док се и због Поповића и збиог искуства могло очркивати да би Сан Антонио могао добити у Денверу, побједе Бруклина и Орланда су, бар за мене причично изненађење.

Једино је Голден Стејт искористио предност домаћег паркета. Голден Стејт су ослања на опаку петорку, редом ол-стар играчи, и рековалесцент Казинс све боље изгледа, ту је подршка, и то у плеј-офу увијек јака подршка у ветерану Игудали, специјалиста за одбрану, остали ту су да одраде по који минут, иако у регуларном дијелу нису били на нивоу претходних сезона, утисак је да ће их јако тешко неко у плеј-оф серији добити.
И у овом мечу се распоредили улоге (клупа тек 16 поена, укључујући и поене у финишу када су добили више шансе и када је меч одлучен), а вјеровали или не, најбољи скакач меча Кари са 15 скокова. Наравнио рекорд сезоне.
Ел-еј Клиперс ће се у плеј-офу оријентисати на нижу поставу, ту за бившег Мегиног играча Зубца хљеба бити неће, и у овом мечу готово литав меч са Херелом на ниском посту и практично 4 спољна, тројицом комбо бекова, не дјелују по именима респектабилно, али јако незгодна екипа, могли би узети коју побједу ратницима. Више од тога тешко.

Бруклин ми почетком сезоне није дјеловао као екипа која може дохватити плеј-оф, посебно не да изненаде Филу у гостима, и ово је за мене лично велико изненађење.Ембид је грозно ушао у меч, мучио се и са атлетски потентним али и лимитираним Едом Дејвисом, касније су и он и Батлер покушавали на силу, но бјеше то више мучење.
Бруклин, некако дјелује као скуп неостварених играча, са ДиАнђелом Раселом који је сазрио, израстао у лидера екипе и носи овај тим Бруклина.
Ипак утисак је да су добили Филу више што су ови имали лош дан. Боби је беспријекорно одрадио своје минуте, уосталом у рубрици +/- има +3. Можда је требао добити нешто минута у 4/4, када се видјело да је Ембид у контраритму, чисто да се проба другачије кад не иде, у Европи би добио, но у ен-би-еју то тако не иде.
Бруклин је остварио брејк, но не вјерујем да ће добити серију, по мени и даље предност Фили.

И Орландо је учинио велико изненађење. Гасол је (ипак очекивано) примирио Вучевић, но бљеснуо је ветеран Огастин, погодио је неке нереалне шутеве, уз оне из продора што му је увијек била јача страна, сличан Недовићу, имао је подршку Фурнијеа, Гордон, брат бившег играча Партизана Друа и Ајзак су одрадили своје, довољно за изненађење.
на другој страни Ленард на висини задатка, Лаури импресивних 0 поена, то се неће поновити. И у овој сетрији и поред овог брејка предност по мени Торонту.

SA lagano protiv kotrljana Jokića... Ako se sve poklopi kako bi trebalo u finalu Zapada gledamo Rasela protiv Durenta...

Јоћић је 4. играч у историји који је остварио трипл-дабл у првом плејоф мечу у каријеру. Међутим, недостајали су његови поени. Такође, Нагетсима шут за три није ишао од руке, а у завршници су се погубили. Стиче се утисак да их је Сан Антонио у атомској кошарци једноставно надиграо и да немају довољно искуства за плејоф. Мислим да ће наредну добити, сумњам да ће се поновити онако лоше шутерско вече, а и време је да Јокић узме више шутева. Некако га играчи не хране довољно лоптама и он бежи од коша.

Брејк Сан Антонија није изненађење. За Мелоуна, Ниџу и комплетан тим Денвера плеј-оф је тренутак истине. Регуларна сезона је једно, но плеј-оф је друга кошарка.
А то је за све осим Милсепа, ново искуство.

Поповић и Сан Антонио су имали турбулентан период око разлаза са Ленардом, сада се екипа исрофилисала, уобичајено за Грега, "пронашао" је бекове Вајта и Фпрбса који си се (баш као прије 9 љета Дени Грин који је имао епизодну улогу у љубљанској Олимпији) појавили ниоткуда. ДеРоузен, Олдриџ и Геј су доказане вриједности, Сан Антонио је увијек имао добру клупу, добро би то Грег укомпоновао, то су играчи (Милс, Белинели, Бертанс) који се неће устезати узети шутеве, преузети одговорност, ту су на центру нешто тањи, но у плеј-офу и тако већ годинама оријентација је на нижим поставама.

Денвер више пратимо, због Николе наравно. Нису добро ушли у овај меч, некако цијели меч је ишао на страну противника, мучили су се, када би и пришли, бљеснула би тројка противника, ипак показали су карактер, и готово се вратили у меч у финишу, на крају су везани промашаји Марија одлучили.
Доста негативних коментара за Џамала, но то су фазе које млади играчи морају проћи. Видјећемо наставак, у Денверу наравно да има пуно простора за напредак, предност је сада на страни ривала, и због искуства, и због Поповића, и због овог брејка наравно. Но лично мислим да би Денвер могао преокренути ову серију у своју корист.

Велики преокрет и велико изненађење у Оукленду.
Утакмица на велики број посједа, то би наравно моралo "ратницима" одговарати, тешко ко може пратити такав ритам, но овај пута су ударили на расположеног ривала, У таквом мечу на велики број посједа могућ је и овакав преокрет, Голден Стејт је водио средином 3/4 94:63, +31 и изгубили су меч, Ел-Еј Клиперс је са својом ниском поставом ушао у луду серију. Нисам сигуран да ли се такав преокрет икад десио у историји плеј-офа НБА. Тешко.

Већ годинама је тренд у ен-би-еју да је у плеј-офу оријентација ка нижим поставама, Клиперс ту тражи своју шансу, константно ниска постава, ту за бившег Мегиног играча Зубца, иако је у регуларном дијелу добијао доста минута, хљеба бити неће, постава са 3 комбо бека, практично 4 спољна (Галинари ту попуњава поз.4. но он је стално на периметру), Херелом, атлетски потентним али тек 203 цм, на ниском посту, екипа која по именима и не обећава, али незгодна екипа која држи висок ритам, не попуштају, и који ће преокренути -31.
Лу Вилијамс је имао своје вече, оно кад полуди, има он то обичај, Галинари је имао своје тренутке, уз наравно Херела, невјероватно корисног играча који игра са силном енергијом и који је сваки тренутак на паркету агресивван. Остали су дали свој допринос, радилице, играчи сустема, добро то функционише.

Доста је меч одлучила и тешка повреда Казинса послије само 4 минута, иако генерално у овој серији се не форсира унутрашња игра, рођо би са својих 25 минута дао допринос, "тукао" би се са Херелом. Одлично су дјеловали до средине 3/4, мирисало је на демолирање ривала, међутим кључна чињеница су 22 изгубљене лопте "ратника", што је наравно посљедица агресивне одбране Клиперса, са изузетком Данила, редом одлични одбрамбени играчи.

Ствари су се закувале, брејк и повреда Казинса су закомпликовале серију, Голден Стејт је и даље у великој предности, и даље су ту 4 играча екстра квалитета, то нико нема, но код њих је огроман дисбаланс ударне петорке и клупе, истина имају ту подршку у Игудали, но остали, није то квалитет за плеј-оф.
Брејк је ту, но ипак не мирише на велико изненађење у овој серији.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back