NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
68Mustang428CJ:
Meni je bas zao sto ce 1. runda playoffa na zapadu biti Utah - Houston. To ce biti ubedljivo najbolja serija. Steta sto se tako rano sastaju, po meni oba tima mogu u polufinale.

Ono sto ce biti stvarno sjajno bice finale Zapada Finiks - Dalas, mislim da ce u seriji padati oko 250 poena u proseku, nadam se u 7 meceva!

Tragom price o Sccotie Pipenu:Da li ima nekih novih inforamcija o tome da se Pipen vraca???I ukoliko se vrati da li to znaci da ce moci da igra tek sledece sezone posto je trade deadline prosao?

vlada_susa:
Ono sto ce biti stvarno sjajno bice finale Zapada Finiks - Dalas, mislim da ce u seriji padati oko 250 poena u proseku, nadam se u 7 meceva!

Nazalost, ako ovako ostane u polufinalu bi se, po meni, trebali sastati Dallas - Utah, a u drugom polufinalu San Antonio - Phoenix.

I onda finale zapada Dallas - San Antonio. Phoenix nema sta da trazis protiv timova koji igraju bolju odbranu (San Antonio, Utah, Dallas, Houston).

Chicago je bio na daleko slabijem istoku.

Mada, ti rezultati u regularnoj sezoni nista ne znace. Jeste da osiguraju domaci teren kroz celi playoff, ali opet ima timova koji odlicno odigraju regularnu sezonu pa rano ispadnu. Recimo Houston i Utah, oni ce najverovatnije igrati medjusobno u 1. rundi. Bez obzira sto su oba tima imala super sezonu, jedan od njih ce vec ispasti u 1. rundi.

Sta kazete za ovu varijantu na Istoku....Sugava Atlanta predje jadni Orlando,a Orlando predje katastrofalnu Indijanu?Nije iskljuceno...Ostalo je jos dvadesetak meceva.I recimo finale Istoka Detroit-Majami?

Nemoj tako covece!Chicago je u to vreme bio najjaci,a Istok je bio mnooooooooooooooooooogoooooooooooooooo bolji od Zapada!Pa seti se...Na Zapadu si u to vreme imao svega 4,5 odlicnih ekipa,ostalo je bilo manje vise.davno bese '96,zaboravio si...;)

Ne,ne...Rekao sam godina kad su napravili rekord!Tada je Istok bio mnogo bolji od Zapada.Da su Bulsi tada bili an Zapadu,sezonu bi zavrsili sa 5 poraza.Uostalom,Bulsi su i sledece sezone trebali da imaju 70 pobeda,ali su se zeznuli u poslednjem mecu protiv Njujorka,kada su igrali da Dzordan postigne cini mi se 72 poena zbog proseka.Pipien je u celom prvom poluvremenu sutnuo samo 2 puta na kos...I izgubili su nesto smesno,ali nisu napravili 70 pobeda.Da su igrali normalno odvalili bi Njujork.Uostalom,te godine je Rodman kaznjen sa 18 meceva ne igranja zbog udaranja kamermana.Da je igrao,mislim da bi oborili svoj rekord od 72 pobede.
Te '98 Pipen nije igrao prvih 20 i nesto utakmica zbog povrede i Cikago je imao neki bezveze start,6-6 cini mi se.Posle je sve doslo na svoje mesto,ali se Kukoc povredio,ipak su na kraju imali skor kao i Juta,62-20.
Hocu da kazem,taj tim je ubedljivo najbolji koji sam ja imao prilike da gledam.I to je Istok sigurno bio jaci od Zapada tih godina.Uostalom,vidi,cak 10 timova sa Istoka je te godine imalo pozitivan skor,naspram 8 timova sa Zapada.Mada,kako god da pogledas,u to vreme je Liga bilo mnogo kvalitetnija nego sad.

Koja utakmica i pobeda Phoenixa 129:127 posle 2 produzetka.

Dallas je sam kriv za poraz. Imali su +10 nekoliko minuta pre kraja i +3 na 8 sekundi pre kraja. I dopustaju Nashu da iz 2 pokusaja ubaci trojku i izbori produzetak. Nowitzki je isto pogresio jer je promasio slobodno bacanje koje bi donelo Dallasu +4. U 1. produzetku Phoenix je dosta bolje igrao, a novi produzetak je izborio Terry sa trojkom 2 sekunde pre kraja. U 2. produzetku Phoenix je bio daleko bolji.

Na kraju 1. cetvrtine Phoenix je imao +14, na kraju 3. cetvrine Dallas je imao +15.

Sve si lepo rekao....Pazi,imam negde sacuvan taj clanak pre skoro deset godina kad su USA novinari predvidjali nevidjen pad kvaliteta Lige,a zasto?Jer sad svako ko ima novac moze da napravi NBA tim! I gle,bili su u pravu.Takodje su naveli veliki pad procenta suta tih godina u odnosu na '80te...Zamislite da pogledamo procenat suta sadasnjih igraca koji su u Top 10 po proseku poena?Ja sam nasao pre 3-4 godine podatak,tipa,Top 10 iz '92 i Top 10 iz '02,nisam siguran...Da se nasmejete!A ne moze mi niko reci da se tada nije igrala odbrana!
sadasnaj cifra od 30 timova ne nenormalna.Liga je dozivela BUM kad je bili svega 22 tima.Posle su uskakali Majami,Minesota,Sarlot,pa Vankuver i Toronto,evo i Bobketsa,Nju Orleans...Ne znam,nekog sam zaboravio.Sustina-NE MOZES imati 450 vrhunskih igraca!!!!! Pre nekoliko godina sam procitao podatak da se svake godine renzionie 10% igraca,to treba nadoknaditi,a kako?Sa 45 vrh igraca godisnje?Nema sanse to da pokriju ni koledzi ni svet!Zato timovi igraju sa jednom ili 2 zvezde u timu,i ostalima koji su uglavno tu,da im namestaju poene...Strasno.Znate kad bi sad mogli da napravite ekipu kao sto su imali Lejkersi '80tih sa Medzikom,Dzabarim,Skotom,Kuperom,AC Grinom i Vortijem?Nikad,jer bi uvek mogao da odes negde drugde gde bi dobio vise para.
PAZVODNJAVA SE KVALITET i to vodi ka propasti.

Muad'Dib:
Mustang/Charger, ne komentarišeš Bakse i otpuštanje Stotsa?

Tek sam ustao malopre (9 ujutro po mom vremenu).

Drago mi je da je dobio otkaz, trebao ga je i ranije dobiti. Jeste da smo imali mnogo povreda, ali Stotts je izgubio gomilu utakmica u kojima smo imali visoku prednost u 4. cetrvrtini. Mogli smo se barem boriti na 8. poziciju.

Zamena je Larry Krystkowiak. On ce verovatno biti trener do kraja sezona i onda, zavisno od rezultata, verovatno dolazi novi trener.

Nadji tek dvoranu Atlante. :lol:

Mnogo zavisi o ostalim timovima koje taj grad ima. Recimo Sacramento nema football, hockey ni baseball tim, pa je ocigledno da ce mnogi gledati kosarku.

Dok recimo moj Milwaukee ima solidan baseball tim, solidan AHL hockey tim i odlican college kosarkaski tim - Marquette. Vecina ljudi bi radije gledala Marquette Golden Eagles nego Milwaukee Bucks.

Atlanta recimo ima Falcons (football), Braves (baseball) i Trashers (hockey). Pored tolikog izbora, ko zeli da gleda katastrofalne Hawks?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back