NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
NBA je postao dosadan, to je cinjenica. Stalno prenose iste timove (najvise Phoenix) i gledaju na papiru koja je utakmica bolja.

Meni se jedino svidja stil Utah Jazz kad igraju kod kuce (Salt Lake City), dosta me podsecaju na nekadasnje Sacramento Kings. A do sada su ih prenosili samo nekoliko puta, sto je bas steta dok nemoze proci sedmica da ne prenose Phoenix Suns.

Amerikanci generalno vise vole NFL nego NBA, bez obzira na broj utakmica. Ja sam slabije poceo da gledam NBA posle one kradje u finalu zapada Lakers - Kings 2002. godine. Jednostavno mi se smucilo takvo sudjenje koje se nije promenilo. I sledece sezone u finalu zapada (Lakers - Timberwolves) ista stvar se desavala, cak su i pravila menjana zbog Lakersa (sa 3 na 4 pobede u 1. rundu playoffa).

Opet cu da spomenem prenos. Bez obzira dali ABC, TNT, ESPN ... prenosili utakmice - stalno prenose Phoenix. Taj tim mi se toliko smucio bas zbog stalnih prenosa. Ne patim kad sam gledao uzbudljivu utakmicu u kojoj je Phoenix igrao (do one sinoc protiv Dallasa).

Jednostavno, kad gledas NBA je kao da gledas operu. Uopste ne preterujem.

Novi Sad ili nikad:
Mislim da je svima na pod-forumu Kosarka poznato zbog cega ti se svidja stil Jute:)

Mislis zato sto sam ziveo pored Utah? :lol:
Dobro, priznacu, to je jedan od razloga, ali ne i jedini. Svidja mi se atmosfera u dvorani i stil igre koji igraju, dosta me podsecaju na Kingse iz perioda Divca, Stojakovica & Co.

Pazite,znam da ljudi pricaju i o ovom i o onom,ali samo ako pogledamo posete utakmicama pre 10,15 godina i sada,sve vam jasno govori koji je nekad bio kvalitet kosarke a koji sada.NAvijaci su najbolji pokazatelj.Ja se secam generacije Kukoca,Divca iz 90tih i ostalih...Dalje,Magic i nezaboravni Lejkersi,posle divljaci iz Detroita...I naravno Houston sa Olajuwonom i Drexlerom!Ludi Seattle sa mladim Kempom...MA cudo!Sale su bile pune!
Joj najezis se pogledajte ovo i sve ce vam biti jasno :)

Generalno je opao kvalitet i interesovanje za Ligu.Ne kazem da danasnji igraci nisu dobri,naprotiv,oni su sigurno NAJBOLJI u ovom trenutku,ali to nije nivo koji je Liga drzala godinama...A probleme sam naveo vec ranije.
Veliki je problem takodje sto se ocajno traze zamene za velike igrace poput Dzordana,pa se ljudi brzo razocaraju kad vide da niko ne moze biti novi Majkl.I tako u krug.Dok se ne pojavi neki novi igrac koji ce konstqanto biti u vrhu.Ili dok ljudi ne zaborave stare zvezde ;)

New York ima NHL-Rangersi NFL-JETSI, GIANTSI, MLB-Yankees, NBA-Knicks u 4 najjaca takmicenja sveta sa 5 ultra klubova jedan mora da ispasta.Kad poredim ovih 5 timova izgleda da su knikcsi najslabiji.Zamislite kada se potrefi isto vece u ledenoj dvorani Medisona i kosarkaskoj da su rangersi i knicksi domacini.Vecin ce se odlucivati za rangerse jer su jedan od najjacih timova u NHL a malo njih ce doci da gleda Knickse protiv bobckatsa ili bilo koga.

Pad posete je evidentan tokom zadnjih sezona, ove drastican. Sinoc, San Antonio, najuspesniji tim u svim Americkih profesionalnim sportovima za poslednjih 10 godina, je gostovao u Milvokiju, duel jednog od trenutno 3 vodeca tima lige i ekipe koja se bori za plej-of:

http://sports.yahoo.com/nba/photo?slug=getty-71797164cp009_san_antonio_s_9_51_07_pm&prov=getty

http://sports.yahoo.com/nba/photo?slug=getty-71797164cp013_san_antonio_s_10_41_27_pm&prov=getty

http://sports.yahoo.com/nba/photo?slug=getty-71797164cp011_san_antonio_s_11_07_42_pm&prov=getty

Posebno tragicnu bih izdvojio scenu Dankana i u pozadini pust 2-i nivo dvorane, podseca na neke Evropske lige. Zvanicna statistika 13,917, daleko da je bilo toliko, ukoliko se pogledaju tribine iza slike sa Parkerom gde se vide svi nivou, u takvoj atmosferi gledaoci su mogli cuti igrace kako pricaju na terenu.

Tema nedelje moze biti 'Linas Kleiza, WTF':) iliti 'iz kog grma on iskoci', sinoc u pobedi nad Lejkersima, najefikasniji igrac Denvera, sut 10-13, za 3 5-6, 1 4-5, 6 skokova. Protiv Sakramenta u Nedelju 24 poena, 8-11, 3 4-7, 1 4-4, 8 skokova.

Osim pustih dvorana, da je neko pre 15-20 godina rekao da ce doci vreme kada ce u plej-of NBA timu (Denver), nakon povrede igraca prvog tima (J.R.Smit), anoniman 22-ogodisnji Evropski igrac sa klupe olako dominirati NBA utakmicom, zvucalo bi van svake fantazije. Danas to nije nista neobicno.

Vanjor:
New York ima NHL-Rangersi NFL-JETSI, GIANTSI, MLB-Yankees, NBA-Knicks u 4 najjaca takmicenja sveta sa 5 ultra klubova jedan mora da ispasta.Kad poredim ovih 5 timova izgleda da su knikcsi najslabiji.Zamislite kada se potrefi isto vece u ledenoj dvorani Medisona i kosarkaskoj da su rangersi i knicksi domacini.Vecin ce se odlucivati za rangerse jer su jedan od najjacih timova u NHL a malo njih ce doci da gleda Knickse protiv bobckatsa ili bilo koga.

U NHL New York ima 2 tima Rangers i Islanders (ovi Ajlandersi su nesto bolji ove sezone konstantno su usponu zbog malde i talentovane ekipe dak Rendzersi sve vise stare (sem Jagra niko nije u top formi) i ocekuje ih potpuna rekonstrukcija tima i ove godine ce verovatno ostati bez plej-ofa), u NFL ima zvanicno 2 tima, ali je pravo sediste Giant-sa (inace prema recima dvojice vec cuvenih komentatora NFL-a, Giantsi su najpopularniji klub NFL-a u Evropi ) u New Jersey-u!!! Svi Njujorski timovi su prosecne ekipe, nisu u samom vrhu, ali su gotovo redovni ucesnici play-off-a u svim US sportovima, mada su Knicks-si malo posustali poslednjih par godine u post-Jujingovoj eri...vec ove sezone ce igrati u doigravanju kao stvari stoje!

Novi Sad ili nikad:
Pad posete je evidentan tokom zadnjih sezona, ove drastican. Sinoc, San Antonio, najuspesniji tim u svim Americkih profesionalnim sportovima za poslednjih 10 godina, je gostovao u Milvokiju, duel jednog od trenutno 3 vodeca tima lige i ekipe koja se bori za plej-of:

http://sports.yahoo.com/nba/photo?slug=getty-71797164cp009_san_antonio_s_9_51_07_pm&prov=getty

http://sports.yahoo.com/nba/photo?slug=getty-71797164cp013_san_antonio_s_10_41_27_pm&prov=getty

http://sports.yahoo.com/nba/photo?slug=getty-71797164cp011_san_antonio_s_11_07_42_pm&prov=getty

Posebno tragicnu bih izdvojio scenu Dankana i u pozadini pust 2-i nivo dvorane, podseca na neke Evropske lige. Zvanicna statistika 13,917, daleko da je bilo toliko, ukoliko se pogledaju tribine iza slike sa Parkerom gde se vide svi nivou, u takvoj atmosferi gledaoci su mogli cuti igrace kako pricaju na terenu.

Dobro radni dan je bio, nije ni ocekivana puna dvorana. Ja sam sinoc imao cas bas u vreme kad je utakmica igrana. Jedan tip prica da je imao 4 ulaznice za prvi red i nije mogao ici zbog skole. Ko cetvrtkom uvece u 7 ide na kosarkasku utakmicu?

Opet, skoro 14,000 gledaoca nije mal broj. Problem je samo sto su dvorane ogromne, pa izgledaju poluprazne. Isto kad usporedis recimo Pionir i Arenu. Pionir sa 6,000 ljudi je pun, Arena sa 6,000 ljudi je prazna.

Ja sam u Bradley Center (gde se Bucks - Spurs igralo) bio dosta puta, ali najvise na hockey utakmici. onaj gornji deo bude zatvoren, a donji deo tribina bude poluprazan, pa opet atmosfera solidna bude.

vlada_susa:
Svi Njujorski timovi su prosecne ekipe, nisu u samom vrhu, ali su gotovo redovni ucesnici play-off-a u svim US sportovima, mada su Knicks-si malo posustali poslednjih par godine u post-Jujingovoj eri...vec ove sezone ce igrati u doigravanju kao stvari stoje!

A Yankees? Bez obzira na rezultate oni uvek imaju pun stadion jer su najpopularniji tim u MLB.

Oni su jedan od najboljih timova, ako ne i najbolju u MLB prema tabeli, ali nisam ga napomenuo jer retko ko prati taj sport. za bejzbol kazu da je uzasno dosadan za gledanje a jako zabavan za igranje.

Rece da ih je dobio besplatno dan ranije. Pokusao da proda za $130/svaka, ali nije uspeo.

Kad arena ima 20,000 sedista izgleda prazna cak i kad ima preko 10,000 gledaoca.

Ja sam u Bradley Center bio dosta puta, a najvise za hokej (nije NHL vec AHL). Za hokej gordnji deo bude zatvoren, a samo donji deo otvoren. Bude oko 5,000-6,000 gledaoca i izgleda fino popunjen. Nevolim ni kad je puno pa ad nemozes komotno da sednes ili kad onaj iz sredine reda stalno ustaje i ide levo-desno.

68Mustang428CJ:
Rece da ih je dobio besplatno dan ranije. Pokusao da proda za $130/svaka, ali nije uspeo.
Nije valjda da je NBA pocela besplatno da daje karte samo da bi popunila dvoranu:) posalica.

Radim nesto na kompu i pratim Fili-Juta statistiku na Y!Sports, neverovatno je kako se Juta cini bezvoljno, dve zadnje su izgubili a sledecu gostuju u Klivlendu, za 3/4 Filiju dali 57 koseva, Buzer brzo napravio 4 faula, veci deo presedeo na klupi, u prvom poluvremenu 0 poena, Okur sut 6-17, ako nista drugo makar su pravili faulove. Na neki utakmicama NBA timovi primiju po 60 koseva za poluvreme a naprave pri tome ukupno 2-3 faula, kao da ih ne zanima odbrana. Srecom da NBA nema konkurenta u Evropskoj anemicnoj kosarci pa je svi jos uvek prate kao #1 u svetu.

@Charger, pogledaj slike ispunjenosti dvorane utakmice koja je u toku, http://sports.yahoo.com/nba/photo;_...797165jg002_jazz_sixers_8_31_21_pm&prov=getty, http://sports.yahoo.com/nba/photo?s...3880746.jazz_76ers_basketball_patm102&prov=ap, cak je i parter pust.

Osvojio je ulaznice preko radio stanice. Oni znaju cesto nuditi ulaznice i onda zovnes, odgovoris na pitanje i ako si tacno odgovorio - dobije ulaznice.

Utah je videla da nema potrebe da se trose i rizikuju sad pre play-off. Da stignu Dallas, Phoenix i San Antonio ne mogu, a sa Houston ce igrati u 1. rundi bez obzira dali bili 4. ili 5. Sesti Lakersi nemaju sanse da ih stignu.

p.s. ko jos gleda 76ers pored Eagles i Philies? :lol:

Hahahahha Novi Sad,sta da ti kazem,izgleda da je tako,e lepo si me nasmejao :D :D :D
A sto se tice Brajanta...Cini mi se da kako se priblizava Play Off ima da cepa protivnicke odbrane sve vise!Mozda nece davati po 70 poena ;) ali ocekujem opet neke blesave cifre.I prosle godine je imao tako neke nenormalnosti...No,ja ljudi jos ne znam sto je menjao broj na dresu?Da li neko znada me prosvetli? :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back