NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije dupe, ali takav igrac zasluzuje da ima titulu/e.

Sto se tice Orlanda, juce cujem da su doveli nekog 30-ogidisnjaka za generalnog menadzera, sto su klinacke godine za taj posao.
Zasluzuje i Stiv Nes da ima titulu/e pa nista...Kad malo bolje razmislim njega mi dodje i najvise zao.Za mene je on najbolji plej NBA lige u poslednjoj deceniji...

znaci dolazak pola kod kobija je stopiran zbog toga da lejkersi ne bi postali prejaki,a ova 2 trejda koja su pustena? :/

U pitanju je vlasnistvo.......LIGA, tj. vlasnici klubova su vlasnici i Hornetsa, i njihovo legitimno pravo kao vlasnika je da se ne sloze da tim trejdom..
Razlog uopste nije vazan.
U cemu je tu problem?
Kako da prodas nesto, ako se vlasnik ne slaze?

Liga ima pravo da zabrani trejd, takva su pravila.Da li su glupa ili ne to je druga prica.
Kris Pol je trebao biti TREJDOVAN u Lejkerse.

Le Bron Dzejms NIJE TREJDOVAN u Majami. On je sa Majamijem potpisao ugovor kao free agent, tj slobodan igrac kome je istekao ugovor sa Klivlendom.
Liga nema pravo da zabrani prelazak bilo kog slobodnog igraca u bilo koji klub, dok je kod trejda drugacije.

To je osnovna i jedina razlika u prelasku LBJ u Majami i CP u Lejkerse.

Liga ima pravo da zabrani trejd, takva su pravila.Da li su glupa ili ne to je druga prica.
Kris Pol je trebao biti TREJDOVAN u Lejkerse.

Le Bron Dzejms NIJE TREJDOVAN u Majami. On je sa Majamijem potpisao ugovor kao free agent, tj slobodan igrac kome je istekao ugovor sa Klivlendom.
Liga nema pravo da zabrani prelazak bilo kog slobodnog igraca u bilo koji klub, dok je kod trejda drugacije.

To je osnovna i jedina razlika u prelasku LBJ u Majami i CP u Lejkerse.

Mislim da ni liga nema pravo da stopira trejd, ako se o njemu dogovore dve strane........Ma kakav da je,, ako su se vlasnici kluba dogovorili o njemu.
Poenta je da je ovde vlasnik kluba i jedna strana u pregoovorima o trejdu bas liga, tj. vlasnici klubova su delom vlasnici i Hornetsa.
Kao da je jedan od vlasnika oduystao od trejda, sto je legitimno pravo vlasnika.

Mislim da ni liga nema pravo da stopira trejd, ako se o njemu dogovore dve strane........Ma kakav da je,, ako su se vlasnici kluba dogovorili o njemu.
Poenta je da je ovde vlasnik kluba i jedna strana u pregoovorima o trejdu bas liga, tj. vlasnici klubova su delom vlasnici i Hornetsa.
Kao da je jedan od vlasnika oduystao od trejda, sto je legitimno pravo vlasnika.

Liga je zabranila trejd. I ima pravo to na osnovu nekih pravila.

"“Nije tačno da su vlasnici klubova sprečili da se ovaj trejd desi, jer se oni nisu ni sastali ovim povodom. Jednostavno, liga je sprečila ovaj veliki trejd iz košarkaških razloga”, rekao je portparol NBA Majk Bas. Jedan od košarkaških razloga je odlazak velikih igrača iz “malih” sredina - u nove centre košarkaške moći. Primer za to su dolazak Lebrona Džejmsa i Krisa Boša u Majami, gde je jedina prava zvezda do tih transfera bila u vidu Dvejna Vejda, dok je Karmelo Entoni zahtevao od Denvera da ga pusti u veći klub, pa je na kraju završio u nekada slavnim njujork Niksima. “Da, pojedini vlasnici su sve ovo pogurali, ali je na kraju presudio komesar lige Dejvid Stern. Jednostavno, ne sviđa mu se ideja da igrači diktiraju gde žele da idu, kao što je to uradio Karmelo, pa zato nije pustio ni da Kris Pol upravlja celom pričom jer mu se prohtelo da igra u drugoj, određenoj sredini”, rekao je jedan od anonimnih a upućenih ljudi u čitavu priču za “Yahoo”. "

Liga je zabranila trejd. I ima pravo to na osnovu nekih pravila.

"“Nije tačno da su vlasnici klubova sprečili da se ovaj trejd desi, jer se oni nisu ni sastali ovim povodom. Jednostavno, liga je sprečila ovaj veliki trejd iz košarkaških razloga”, rekao je portparol NBA Majk Bas. Jedan od košarkaških razloga je odlazak velikih igrača iz “malih” sredina - u nove centre košarkaške moći. Primer za to su dolazak Lebrona Džejmsa i Krisa Boša u Majami, gde je jedina prava zvezda do tih transfera bila u vidu Dvejna Vejda, dok je Karmelo Entoni zahtevao od Denvera da ga pusti u veći klub, pa je na kraju završio u nekada slavnim njujork Niksima. “Da, pojedini vlasnici su sve ovo pogurali, ali je na kraju presudio komesar lige Dejvid Stern. Jednostavno, ne sviđa mu se ideja da igrači diktiraju gde žele da idu, kao što je to uradio Karmelo, pa zato nije pustio ni da Kris Pol upravlja celom pričom jer mu se prohtelo da igra u drugoj, određenoj sredini”, rekao je jedan od anonimnih a upućenih ljudi u čitavu priču za “Yahoo”. "

To ocigledno nije zvanican stav, nego samo "prica upucenih".......
Verovatno je istinita u potpunosti, ali je OSNOV za odbijanje trejda to sto su Hornetsi u vlasnistvu lige.
Ne vidim ni nacin, ni mogucnost da liga spreci trejd izmedju dva kluba ako su se vlasnici ta dva kluba dogovorili vec.

Čini mi se čak da su samo dvojica vlasnika imala nešto protiv, a znam da je jedan od njih Mark Kjuban. Doduše, moguće i da su samo ta dvojica izašla u javnost sa svojim stavom. Izuzev Hornetsa, jedini način da liga utiče na trejdove je seleri kep.

Pomenu kolega Stiva Neša. Vidim da se već pominje njegov, kao i Alenov i Odenov, dolazak u Majami. Kako je krenulo, svako kome je zinulo dupe za prsten će preći u Majami. Mogao bi i Kobi, on ionako više želi da stigne Džordana nego mnogi da osvoje prvi.

Nadam se da će pući ko guma.

Kako bi samo bilo zanimljivo da se oformi jos neka velika trojka,npr. da Rosea tradeuju u orlando pa da se tu jos neko pridruzi
:lol:

Потребно је да и другим корисницима дате репутацију пре него што је поново доделите кориснику gernach.

Je li ovo bilo napisano sa ciljem da se izmami bona od mene? Jer ako jeste, uspeo si. :D

Inače, odličan primer, i slažem se. Videćemo kakve će poteze vući novi menadžer (za početak, koga će dovesti na mesto trenera Orlanda).

Потребно је да и другим корисницима дате репутацију пре него што је поново доделите кориснику gernach.

Je li ovo bilo napisano sa ciljem da se izmami bona od mene? Jer ako jeste, uspeo si. :D

Inače, odličan primer, i slažem se. Videćemo kakve će poteze vući novi menadžer (za početak, koga će dovesti na mesto trenera Orlanda).
Hahaha,nije :) Pisao sam to jos i ranije kako bi bilo dobro videti Rosea i Howarda zajedno...Morace se nesto napraviti kao odgovor na "veliku trojku" (Battier,Chalmers i Cole)xD

chris-bosh-lebron-bomb.gif

Hornetsi uparili sina Doka Riversa sa Dejvisom, a Boston se pojacao pod kosem. Boston je super prosao na Draftu, cak fenomenalno, po meni.

Finiks je sa drafta uzeo pleja koji ima najbolji pregled igre od svih igraca u poslednjih nekoliko godina na koledzu, znaci da Nesh vrlo verovatno ide.

Ali najidiotskiji pik ubedljivo pripada Indijani. Uzeli su jednog lika sa Duke-a koji ne bi mogao da igra ni u trecem timu Zvezde, a borio bi se za drugu petorku u OKK-u.

A Orlando je draftovao momka po imenu Nikolson kao 19. pika. Ne znam ništa o njemu pa nemam pojma kako će on doprineti timu, ali ovaj tim prolazi kroz težak period.

Hjuston je imao neke namere da dovede Hauarda u svoje redove, ali od tog neće biti ništa: http://hangtime.blogs.nba.com/2012/06/28/rockets-howard-fantasy-up-in-smoke/ To je dobro, ali ovo mi se ne dopada: http://hangtime.blogs.nba.com/2012/06/28/change-has-cost-magic-dearly/

Nemam pojma ni ja, posto sam gledao samo ove najpoznatije koledze. Ovi momci iz Severne Karoline i Kentakija su odlicni. Naravno, ovi iz Duke-a su potpuno precenjeni, ukljucujuci tu i sina onog napaljenka iz Bostona. Progurao je sina da bude 10-i pik na draftu, sa sve padanjem u trans u publici na nacionalnoj televiziji kada ovaj daje trojku u poslednjoj sekundi protiv najveceg rivala.

Nikada se nije desilo da su prva dva pika sa istog koledza; a mislim da se nikada nije desilo ni da dva koledza imaju po 4 igraca u prvoj rundi.

Zaboravio sam da napisem, Oklahoma je ponovo super izabrala; taj klinac je odlican talenat sa atletskim mogucnostima, samo treba da se razvija. Inace zasluzuje da bude top 10 pik na Draftu, samo da sredi glavu. Zbog glave je toliko nisko na draftu.

Gilkrist drugi. Za mene očekivano, mada sam video da su mnogi predviđali neka druga imena.

Vidim i da se već pominju neki trejdovi. Izgleda da nije Džordanu po ukusu. Biće carski ako ga trejduju pa za par godina postane najbolji igrač lige a Bobketsi ostanu na dnu.

Ali najidiotskiji pik ubedljivo pripada Indijani. Uzeli su jednog lika sa Duke-a koji ne bi mogao da igra ni u trecem timu Zvezde, a borio bi se za drugu petorku u OKK-u.

Lik je ocajan, imao nesto vise od 6 poena u proseku i to mu je bila najbolja sezona! A fizicke predispozicije neverovatne za tu visinu (211cm), odraz preko metar, a talenat za kosarku nula...

I Klivlend je po meni imao wtf draft, sa cetvrte pozicije uzmu lika koji je losija verzija Irvinga.

Oklahoma je odlicno prosla, taj Dzons je jako talentovan, ali se cini da ima problema u glavi, prvenstveno sa motivacijom. S obzirom da je biran sa 28. pozicije, moze biti prava kradja.

Lik je ocajan, imao nesto vise od 6 poena u proseku i to mu je bila najbolja sezona! A fizicke predispozicije neverovatne za tu visinu (211cm), odraz preko metar, a talenat za kosarku nula...

I Klivlend je po meni imao wtf draft, sa cetvrte pozicije uzmu lika koji je losija verzija Irvinga.

Oklahoma je odlicno prosla, taj Dzons je jako talentovan, ali se cini da ima problema u glavi, prvenstveno sa motivacijom. S obzirom da je biran sa 28. pozicije, moze biti prava kradja.

Ma on je izabran toliko visoka samo i iskljucivo zbog toga sto je u Duke-u. Inace, ima i burazera koji isto igra za Duke. Ono sto sam ja gledao je bilo uzas uzasa. Otprilike, kao kada bi neki ortak sa ulice bio izabran u prvom krugu drafta. Ne moze cak ni da se kaze da je potencijal koji moze da se razvija,.

Sto se tice Klivlenda i Diona Waitersa, njega sam ove sezone gledao mnogo, posto sam od svih koledza najvise gledao Sirakjuzu. Ja takve igrace ne volim, ali stvarno mislim da je on tip igraca koji ne moze da igra neku namensku ulogu u timu, vec mora da bude jedan od lidera. Prva asociacija na njega mi je 'mnogo sebican', ali takvi igraci mogu da uspeju u NBA, ali ce imati ogroman pritisak na startu, jer se od njega ocekuje da odmah krene da daje rezultate. Iskreno, jako me interesuje kako ce se on snaci pored Irvinga, nekako mi to ne ide zajedno, ali videcemo.

Dzons jeste jako talentovan, i Oklahoma moze od toga da prodje odlicno; ako samo ako uspeju da ga pravilno motivisu za profesionalnu kosarku.

Golden Stejt je uzeo igraca iz Severne Karoline za koga se pricalo da je najbolji igrac tog koledza jos od Dzordana. Bio je pod velikim pritiskom, i u plej-ofu je odigrao ocajno. Inace, pre sezone se za njega smatralo da je sigurno TOP 3 pik.

Tomas Robinson, verovatno najbolji igrac lige u prosloj godini iz Kanzasa, otisao u Sakremento- On po meni nikada u NBA nece biti nesto vise od igraca uloge. Zbog cele zivotne price i radnih navika (po kome ga cela Amerika ceni i dize do nebesa), to mu verovatno nece smetati, i proci ce OK.

Moji omiljeni likovi- Selindzer, igra na poziciji 4, otisao u Boston. Sigurno TOP 5 od ponudjenih igraca, samo sklon povredama i nije toliko atletski igrac, i zato je izabran toliko nisko na Draftu.

Zeler- Otisao u Dalas, igrac koji ima fantasticne centarske ofanzivne mogucnosti (koje su vec razvijene, da Milicic ima 80% njegove ofanzive bio bi drugi najbolji centar na svetu), ali koji igra ocajnu odbranu, i zato nazalost mislim da nece bas dobro da prodje.

Boston je osim Selindzera izabrao jednu centarsku mrcinu iz Sirakjuze, Fab Mela (ima neke probleme u glavi, jos treba mnogo da radi, ali je solidna mrcina u potencijalu), tako da su se sa ta dva pika obezbedili ako im ode Garnet.

Sto se samog Anthony Dejvisa tice, mislim da od njega ne treba ocekivati neke bum-tras stvari na pocetku, narocito ne u napadu. Za njega ce trebati vremena. Ali verovatno ce svi biti razocarani ako ne bude bio prvi bloker lige.:mrgreen:

Poslednja izmena:
Meni su omiljeni sa ovog drafta Robinson i Zeler. Mislim da obojica mogu napraviti fine karijere, pogotovo Robinson. Dobar atleta, odlican raspon ruku, igra za tim, verovatno nikada nece biti prva opcija u napadu (mozda ni druga ako ode u neki jaci tim), ali decko je veliki radnik i moze biti vazan sraf u dobrom timu.
Zeler je odlican centar ofanzivno, a ja bas takve volim. I jedna ispravka, otisao je u Klivlend, a ne u Dalas, pao je trejd tik pre nego sto je izabran ako se ne varam. A to mu je jos i bolje, posto Klivlend na 4 i 5 uglavnom ima defanzivce, a imace i dobrog pleja u Irvingu.

Meni su omiljeni sa ovog drafta Robinson i Zeler. Mislim da obojica mogu napraviti fine karijere, pogotovo Robinson. Dobar atleta, odlican raspon ruku, igra za tim, verovatno nikada nece biti prva opcija u napadu (mozda ni druga ako ode u neki jaci tim), ali decko je veliki radnik i moze biti vazan sraf u dobrom timu.
Zeler je odlican centar ofanzivno, a ja bas takve volim. I jedna ispravka, otisao je u Klivlend, a ne u Dalas, pao je trejd tik pre nego sto je izabran ako se ne varam. A to mu je jos i bolje, posto Klivlend na 4 i 5 uglavnom ima defanzivce, a imace i dobrog pleja u Irvingu.

U pravu si za Klivlend, moja greska:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back