NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:D uh i ja ga se secam, mislim da je nosio 00 na dresu. Dobar je i Scalabrini, kako sam se smejao kad je u 5-6-oj protiv Chicaga uzeo shut za 3 a utakmica se lomi... Ovi sa Obn-a vristali...

A je l zna neko sta je sa Ricky Dejvisom? Je l uspeo da napravi tripl-dabl? Covek je diabola, shutirao na svoj kosh da bi nakupio jos jedan skok, a cini mi si igrac Jute ga faulira i nije uspeo. Plus je popio disciplinsku :D...

Dzim Mekilvejn....Covek koji je,doduse centar,prvi put sutnu trojku na jednoj NBA utakmici u svojoj sestoj sezoni i-pogodio!Posle su ga zezali da je on njihovo tajno oruzje... :) :) :)

Bil Venington je igrao negde u Italiji,dal mozda u Skavoliniju ili tako nesto...Tamo niej bio los..Onda dolazi u Cikago i tamo je bio rezerva jeos jednom na oko smesno centru,Luk Longliju.Medjutim,ta tri centra...Longli-Venington-Sejkali,pa kasnije je uleteo i Brajon Vilijams su se odlicno uklopila u igru Cikaga..I eto tom coveku tri NBA titule! A imao je neku smesnu facu,kao neki medo-brundo :D

Cekaj, cekaj Sejkali? Sto mi to poznato, potseti me malo... Meni iz te ekipe najgotivniji bili Rodman i Harper, pa i Kukoc... Dobro mozda i Pipen Skoti :D... Kakva ekipa, uh... Oni i danas da se okupe cistili bi sve redom.

Mark Madsen :) Niakd necu zaboraviti Iliju Kovacica koji je,kada je ovaj jednom dao trojku i odmah napravio faul rekao,"..i evo ga,sada se napalio.." :) :) :) Reci koji iskren komentar!

Medvedenko....Koji je to smesan lik bio...Pored njih mi se cini nas Junac jos i odlican centar...

Muresan je ipak malo drugacija prica. Jeste on bio smesan,ali pazi,davao je cini mi se u dve sezone preko 10 poena + 7 skokova....Naravno,to i nije neka ekstremno dobra statistika,ali ako dodas da je bio u nekoliko sezona medju top blokerima lige...Mislim,definitivno je bio smesan,ali ne kao Medvedenko ili MekIlvejn...Ali Mek Ilvejn..Xaxaxaxax :D

Inace,Roni Sejkali,igrac koji je svoje glory days proveo u Portlandu,bio tamo sjajan igrac,cuveni Spajder,jer je hvatao sve otpatke od suteva....Odlican defanzivni igrac..U kasnim godinama karijere stigao u Cikago i tu sa neverovatnom ekipom napravio skor 72-10,osvojio titulu i povukao se...Pametan covek :D

Inace,za mladju generaciju,koja nije imala sreca da prati Bulse sredinom '90-tih...Ta ekipa je u sezoni 95/96 imala skor 72-10...A verujte mi,posto sam ja gledao bar 15 meceva te sezone,oni su mogli sigurno da imaju bar jos 3 pobede vise..Ali su u par navrata totalno bezveze gubili od totalnih autsajdera,npr od Golden Stejta koji je tada bio sinonim lose ekipe....I pored Sprivela...

A jos ce neverovatnije zvucati podatak da su u naredne dve godine belezili skor 69-13 i 62-20 a da su u obe sezone mogli bez problema da obore prvobitni rekord!!! Da,da...Prve godine se u nekoliko navrata zeznuo sam Fil Dzekson odmarajuci startere,u par navrata Dzordana nista nije htelo...I nagjora stvar-Rodman dobija zabranu igranaj na 13 meceva jer je sutnuo kamermana u medjunozja....Da se to nije desilo,sada bi pricali verovatno o nekom rekordu tipa 78-4,verujte mi!!!!
A u poslednjem kolu,protiv stalnih musterija Nju Jorka,Cikago bi pobedio da nije postojao dogovor da sve lopte idu na MJa da postigne 68,69 poena...Koliko mu je bilo potrebno da odrzi prosek od 30 poena po mecu te sezone.U toku prvog poluvremena Pipen je sutnuo na kos samo 2 puta,cela ekipa cini mi se maksimalno 10...Sve ostalo Majkl :)

Trece sezone,kada je MJ vec imao 36 godina,Pipen 34,Rodman vec 37 je ekipa bila najspremnija da obori rekord!!!! E sad,to je bila super stara ekipa a vidite kako je cepala!Na zalost,pred pocetak sezone se opasno povredio Pipen i nije igrao prva tri meseca.Ekipa je relativno slabo startovala (imali su neki skor tipa 6-4) i onda kad su se vec uigrali,to je opet bila cepacina...Cak i bez Pipena!

Toliko o istoriji kosarke....Samo da znate koliko je taj tim bio mocan...I koliko su visoke standarde postavljali...Meni je zato i dan-danas neverovatno kada kazu za nekog da je odlican strelac a da daje 22,23 poena po mecu...Cikago je svaki mec mogao da ima po 3 takva igraca....

A drugi finalista će, ja se iskreno nadam, biti rešen dan kasnije.
thfwp-smiley-09-3.gif

Sada treba pokazati ozbiljnost... Orlando ne sme sebi da dozvoli luksuz da izgubi meč na svom terenu, jer bi rizikovao da mu se ponovi 2003... S druge strane, dokazao je, protiv još uvek aktuelnog šampiona, da je u stanju da dobije majstoricu na strani. Ipak, voleo bih da se ne glupiraju i da ne dozvole sebi da sa 3-1 spadnu na 3-3, već da završe posao na svom terenu. Zato što zaista bolje igraju od Kavsa. I bili su bolji i u petom meču, ali su, eto, propustili priliku da se odlepe u zadnjoj četvrtini pa je stvar propala.

BTW, Klipersi su dobili pravo da prvi biraju na ovogodišnjem draftu. Eh, Klipersi. Najstarija ekipa (1970) koja nikada nije bila šampion, ni NBA, ni konferencije, čak ni divizije. Sve ekipe imaju svoje uspone i padove, samo Klipersi nikako da zasijaju za svih ovih 40 godina bitisanja. Jedino su uspeli da se 2006. plasiraju u drugu kolo plej-ofa, a i to je bilo, maltene prvorazredno, iznenađenje. Njihove komšije sa kojima dele arenu su za prethodnih 30 sezona samo dvaput (1994. i 2005.) propustile plej-of, a Klipersi su u istih tih 30 sezona svega četiri puta (1992, 1993, 1997. i 2006.) ušli u doigravanje. Tako vam je to...

@Dakyorlando
Tesko da se moze reci da je Orlando bio bolji u 5. utakmici...kada je Klivlend vodio i preko 20 razlike...:D

Jesi ti cuo covjeka...niti zeli, niti zna da peca...znaci rijesio je da radi posao koji najbolje zna...da razbija ostale ekipe:D

Ma bezobraznik taj LeBron...Maltretira ostalu decu u kraju ;)

Inace,sto se Klipersa tice,nista neobicno. Imali su 100 prvih pikova pa nista od njih. Glavni razlog je vlasnik kluba koji tu ekipu drzi vec 30 godina (i jace) i kome je glavni i jedini cilj uzimanje para...Ne znam da li vam je to poznato.Zato i Klipersi sluze samo da se igrac napravi,mozda malo oblikuje i ajmo dalje. Ili eventualno nekome sluzi da se vrati posle povrede.

Par komentara.
Bil Venington je igrao u ekipi iz Bolonje,trebalo bi da bude Knor,igrali su protiv Partizana.
Roni Sejkali je najvažniju karijeru imao u Majamiju.
A što se tiče Klivlenda,u teškoj su situaciji,sve zavisi od Lebrona,ajde sad je proradio Vilijams.
Jeste Hauard izvrstan igrač,ali od dugajlija Klivlenda sam očekivao bar malo više borbe pod košem.
Pjetrus je iznenadio odličnim igrama.
Lejkersi prošli u finale i na miru čekaju protivnika,verovetno uzimaju titulu.

Par komentara.
Bil Venington je igrao u ekipi iz Bolonje,trebalo bi da bude Knor,igrali su protiv Partizana.
Roni Sejkali je najvažniju karijeru imao u Majamiju.
A što se tiče Klivlenda,u teškoj su situaciji,sve zavisi od Lebrona,ajde sad je proradio Vilijams.
Jeste Hauard izvrstan igrač,ali od dugajlija Klivlenda sam očekivao bar malo više borbe pod košem.
Pjetrus je iznenadio odličnim igrama.
Lejkersi prošli u finale i na miru čekaju protivnika,verovetno uzimaju titulu.

Pogotovi zato sto Hauard uglavnom baca kamenje dalje od kosa. I ja sma ocekivao da nekada najbolji odbrambeni igrac lige Ben Valas i onoliki Ilgauskas, necu reci bez problema, ali ipak zaustave Hauarda.
Kako su samo ocajnu odbranu igrali Nagetsi sinoc...

Cestitke Hauardu...nije slucajno smisljen izraz super-star...i Hauard, i Lebron to jesu...

LeBronu zelim da dobije bolji tim(neki su se tek osvijestili u posljednjih 5 minuta i sjetili se da oni u stvari igraju konferencijsko finale - mislim na Vesta, a mnogi se nece nikad osvijestiti)...

Hauardu zelim titulu...

Odavno sam mislio da on moze biti novi Vilt...volio bih da to i bude!

ORLANDO U FINALU!!! :worth: :worth: :super: :super: :vatromet: :vatromet: :vatromet:

GRIZZLY drago mi je što imam nekog s ovih prostora da s njim podelim radost. Ne verujem da si približno srećan kao ja, ali vidim da ti je veoma drago. :D

E sad je moj tim zaista bio bolji... u svim aspektima, sve vreme su vodili, i u potpunost nadigrali Kavse... sa uživanjem sam pratio meč na sajtu televizije TNT.

A na kraju utakmice legenda Oskar Robertson (po meni treći najbolji igrač NBA svih vremena, posle Džordana i Čemberlena) je uručio igračima Orlanda priznanje za najbolji tim Istoka 2009... Jedino što mi je žao je što nisam i ja bio u Amvej Areni. :( Ali za neku godinu, daće Bog, pa ću biti (ako u međuvremenu ne sruše tu arenu i izgrade novu, što je u planu :mrgreen:).

A ako budu igrali u finalu kao što su igrali u šestom meču, bogami, ne znam da li će Brajant i kompanija da osvoje prsten i ove godine... ili da će bar da se prošetaju do njega. U svakom slučaju, ne verujem da će Orlando i drugo finale u svojoj istoriji izgubiti sa 4-0. To se sigurno neće desiti, a da li mogu i do još jednog iznenađenja... videće se. Mislim, Lejkersi su već osvojili gomilu titula, osvojiće ih sigurno još toliko, ali Orlando je sada dobio ovu priliku, i ko zna kad će opet.

Tako da, uz ovu igru, ne brini se, GRIZZLY - zaslužićemo i titulu. :super:

Laku noć sad... odoh na spavanje... i ima da spavam u Orlandovom dresu umesto u pidžami. :D

A ako budu igrali u finalu kao što su igrali u šestom meču, bogami, ne znam da li će Brajant i kompanija da osvoje prsten i ove godine... ili da će bar da se prošetaju do njega. :D

A jel'te a kad je to Brajant poslednji put video titulu :p :p :p Davno proslo vreme je to....Pluskvamperfekat :) :) :)

Prosle godine su igrali finale a Bajant nije godinama video titulu...Sto ne znaci da nece sada :)

Medjutim,nevidjeno mi je drago sto su Kavsi ispali.Ne toliko zbog LeBrona koliko zbog cinjenice da je on jedini koji igra u Kavsima...Po meni,oni su primer kako ne treb igrati kosarku koji je iance,po definiciji timski sport. A Kavsi,sa jos jednim odlicnim,ili bar dvojicom pouzdanih igraca moze i do kraja..Videcemo!

A jos nesto,moram da pecnem :D :D :D Jel smo lepo na temi Milicic lepo rekli da ce Orlando da procveta kad Balvan ode odande???? Eeeeeeeeeeeeeeeeee z:dm5::vudu::guza::amen::pivce:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back