NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemoj da ocjenjujes neobjektivno...
Jesi li vidio rezultate tih utakmica...?
Jesi li vidio ko je igrao za Detroit?
Na osnovu cega ovo govoris?
Jesi li gledao barem jednu od tih utakmica?
I na kraju...jesi li primjetio da su prije ovih poraza imali najvecu seriju pobjeda u ligi?

Ne znam kome bi se moglo reci da je neobjektivan......

Jesam video kako je igrao Detroit. Odgledao sam 2 utakmice od ovih 6 o kojima pricam.

Kako mislis ko je igrao za Detroit?
Protiv Oklahome,Indijane i Sarlota su bili kompletni. Protiv Jute nije igrao Hamilton,a protiv Portlanda Hamilton i Valas.

U nocasnjem porazu kuci protiv Nju Orleansa bili su kompletni.

A ovo govorim na osnovu onoga sto sam video,a i sto sam procitao.
Vecina.....ne znam kako da ih nazovem,ajde da kazem analiticara NBA lige u SAD tvrdi da je Detroit izgubio trejdom Bilaps-Ajverson.

@tsartsaris
Ja gledam Ajversona i Bilapsa od kad su poceli karijere...
Kroz mnoge muke sam prolazio da bih mogao uopste da gledam NBA...
Ti analiticari to nikad nece osjetiti...

Ajverson vise ne igra kao prije jer se od njega ne trazi ono sto je radio prije...
Ajverson hoce titulu i Detroit hoce titulu...
U Detroitu su shvatili da tu zelju ne mogu ostvariti sa Bilapsom...i zato su pokusali sa Ajversonom...
Kako god da vagamo, subjektivno ili objektivno...Ajverson je bolji igrac od Bilapsa...
Sve kvalitete obojice znam a isto tako znam ko je bolji...
Ajverson nikad nije igrao u boljem timu...ali nikad nije bio ni stariji...
A Bilaps je imao tu srecu da dugo igra u tom Detroitu...

Koliko ja znam sezona jos nije ni na sredini da bi se o necijem trejdu moglo negativno pricati...
Koliko ja znam Detroit je trenutno 5. na vise nego jakom Istoku...
Koliko ja znam u posljednjih 7 utakmica...jedna je bila u gostima protiv Denvera sa sve Bilapsom...i cini mi se da je Detroit pobijedio...

Mec protiv Portlanda je izgubljen u posljednjim sekundama...
Mec protiv Sarlota je izgubljen u posljednjoj sekundi...kosem Feltona...
Mec protiv Indijane je izgubljen u produzetku...
Mec protiv Oklahome je izgubljen u posljednjoj cetvrtini zahvaljujuci seriji 13-0...uz to se Oklahoma bas uozbiljila u posljednje vrijeme...kao sto je i Filadelfija(tim za koji navijam) koja je razbila San Antonio i posljednjih 7 utakmica(vjerovatno bismo sad trebali da pricamo da dinastija Sparsa vise ne vrijedi lule duvana zbog toga sto su izgubili od prosjecne Filadelfije)...
Mec protiv Nju Orleansa je izgubljen takodje u posljednjoj cetvrtini...
Od svih meceva jedino je Juta pobijedila sa ozbiljnom razlikom i to na svom terenu gdje je kasapila sve timove NBA lige kako prosle, tako i ove sezone...
Od zadnjih 7 meceva Detroit je 5 igrao u gostima...

Vrsene su rotacije u timu...petorka se vise puta mijenjala pod uticajem povreda...i igraci nijesu bili u potpunosti oporavljeni u tim mecevima gdje kazes da je Detroit bio kompletan...

I vec te jednom pitah a ti si pametno izbjegao pitanje...jesi li primjetio da su prije ovih poraza imali najvecu seriju pobjeda u ligi?

P.S. Sto se tice All-Star meca...opet je Ajverson u prvoj petorci a Bilapsa nigdje...

Poslednja izmena:
@tsartsaris
Ja gledam Ajversona i Bilapsa od kad su poceli karijere...
Kroz mnoge muke sam prolazio da bih mogao uopste da gledam NBA...
Ti analiticari to nikad nece osjetiti...

Ajverson vise ne igra kao prije jer se od njega ne trazi ono sto je radio prije...
Ajverson hoce titulu i Detroit hoce titulu...
U Detroitu su shvatili da tu zelju ne mogu ostvariti sa Bilapsom...i zato su pokusali sa Ajversonom...
Kako god da vagamo, subjektivno ili objektivno...Ajverson je bolji igrac od Bilapsa...
Sve kvalitete obojice znam a isto tako znam ko je bolji...
Ajverson nikad nije igrao u boljem timu...ali nikad nije bio ni stariji...
A Bilaps je imao tu srecu da dugo igra u tom Detroitu...

Koliko ja znam sezona jos nije ni na sredini da bi se o necijem trejdu moglo negativno pricati...
Koliko ja znam Detroit je trenutno 5. na vise nego jakom Istoku...
Koliko ja znam u posljednjih 7 utakmica...jedna je bila u gostima protiv Denvera sa sve Bilapsom...i cini mi se da je Detroit pobijedio...

Mec protiv Portlanda je izgubljen u posljednjim sekundama...
Mec protiv Sarlota je izgubljen u posljednjoj sekundi...kosem Feltona...
Mec protiv Indijane je izgubljen u produzetku...
Mec protiv Oklahome je izgubljen u posljednjoj cetvrtini zahvaljujuci seriji 13-0...uz to se Oklahoma bas uozbiljila u posljednje vrijeme...kao sto je i Filadelfija(tim za koji navijam) koja je razbila San Antonio i posljednjih 7 utakmica(vjerovatno bismo sad trebali da pricamo da dinastija Sparsa vise ne vrijedi lule duvana zbog toga sto su izgubili od prosjecne Filadelfije)...
Mec protiv Nju Orleansa je izgubljen takodje u posljednjoj cetvrtini...
Od svih meceva jedino je Juta pobijedila sa ozbiljnom razlikom i to na svom terenu gdje je kasapila sve timove NBA lige kako prosle, tako i ove sezone...
Od zadnjih 7 meceva Detroit je 5 igrao u gostima...

Vrsene su rotacije u timu...petorka se vise puta mijenjala pod uticajem povreda...i igraci nijesu bili u potpunosti oporavljeni u tim mecevima gdje kazes da je Detroit bio kompletan...

I vec te jednom pitah a ti si pametno izbjegao pitanje...jesi li primjetio da su prije ovih poraza imali najvecu seriju pobjeda u ligi?

P.S. Sto se tice All-Star meca...opet je Ajverson u prvoj petorci a Bilapsa nigdje...

Mislim daje Detroit izgubio sa trampom i dovođenjem Ajversona za ovu sezonu,ali njima to nije bitno jer mu ističe ugovor i imaće na raspolaganju za sledeću sezonu više od 15 miliona za dovođenje ekstra igrača.
neki put trampe izgledaju nelogične,pa čak i da se prodaju igrači a da klub ne plaća taksu na luksuz.

polufinale Istoka : Detroit, Boston, Orlando i Klivlend..........te 4 ekipe, mogu 100 Evra da stavim.

Nemoj ,mnogo je. Salim se.

Ako sve bude bilo kako treba,mislim na zdravlje,verovatno ce biti tako....

Ali jedna povreda,ne daj boze,npr Lebrona rusi te prognoze....

A i lako je prognozirati istok...tu je situacija prilicno bistra...
Ko na zapadu od ovih 9 timova sto na 60 i vise % nece u play-off?

polufinale Istoka : Detroit, Boston, Orlando i Klivlend..........te 4 ekipe, mogu 100 Evra da stavim.

You bet your ass da hoće ;)

Mislim da moji ljubimci i ove sezone idu u drugo kolo plej-ofa, tj. u polufinale. E, sad, da li se može i korak napred, u finale Istoka, ostaje da se vidi... Ako im zapadne recimo Klivlend mislim da bi njega mogli da dobiju, ali ako bude Detroit... e onda će biti gadno... Detroit je već godinama unazad bauk za Orlando z:hm:

Orlando ima extra startnu petorku : Nelson, Pietrus, Lewis, Turkoglu i Howard ali mozda moze da im bude problem sto imaju tanku klupu, recimo po meni su se mnogo zajebali sto su pustili Arroya, on i Nelson kao bekovski tandem mogli bi sjajno da se dopunjuju.............

A sto se tice Zapada ogromna je guzva : LAL, San Antonio, Juta, Hjuston, Nju Orleans, Portland, Finiks, Dalas, Denver................ali ipak nekako najvece sanse dajem Lejkersima i San Antonio, pa to je po meni finale Istoka...........jel ipak imaju nekako najkompletinije ekipe,recimo od ovih ostalih ekipa po meni recimo Portland ima bas talentovan tim, ali ipak imaju suvise mlad tim za neki ozbiljan rezultat u plej ofu, onda recimo Hjuston ima extra petorku ( Alston, T-Mac, Battier, Scola i Ming) ali im fali duza klupa, jer na klupi imaju prakticno jedino Ron Artesta, Nju Orleans ima takodje jaku petorku, ali i njima fali klupa, Finiks je ono i dalje jak ali nije vise ono sto je bio od kako su malo izmenili igracku postavu..............tako da eto San Antonio i Lejkersi, mada po meni mogli bi jos Dalas i Juta daleko da doguraju, jel imaju dosta dobre i iskusne igrace na svim pozicijama, a to pogotovo mislim na Dalas (Kidd, Terry, Nowitzky, Josh Howard, Dampier) koji mozda jos uvek nije uhvatio pravi ritam, ali ocekujem u plej ofu da to njihovo iskustvo i kvalitet dodju do izrazaja

Orlando ima extra startnu petorku : Nelson, Pietrus, Lewis, Turkoglu i Howard ali mozda moze da im bude problem sto imaju tanku klupu, recimo po meni su se mnogo zajebali sto su pustili Arroya, on i Nelson kao bekovski tandem mogli bi sjajno da se dopunjuju.............

Pa... u Orlandu nisu baš vukli dobre poteze kad je reč o transferima. Ja nikako ne mogu da im oprostim što su dali superstara Mekgrejdija za problematičnog Frensisa koji je ubrzo otpušten zbog ekcesa... (a verujem da ne mogu ni ostali navijači Orlanda) A i drugi igrači koji su došli iz Hjustona, Mobli i Kejto, nisu se puno zadržali... kao ni Dag Kristi i još neki igrači koji su mogli mnogo više da pruže u nebo-plavom dresu ali su otišli prerano...

Još 2005. su draftovali Frana Vaskeza iz Španije, samo on nikako da dođe da zaigra za njih... baš me zanima kakav će duet da nastane kad se udruže on i Hauard... samo da ne prodaju Dvajta, toga se najviše pribojavam :zima:

Pa... u Orlandu nisu baš vukli dobre poteze kad je reč o transferima. Ja nikako ne mogu da im oprostim što su dali superstara Mekgrejdija za problematičnog Frensisa koji je ubrzo otpušten zbog ekcesa... (a verujem da ne mogu ni ostali navijači Orlanda) A i drugi igrači koji su došli iz Hjustona, Mobli i Kejto, nisu se puno zadržali... kao ni Dag Kristi i još neki igrači koji su mogli mnogo više da pruže u nebo-plavom dresu ali su otišli prerano...

Još 2005. su draftovali Frana Vaskeza iz Španije, samo on nikako da dođe da zaigra za njih... baš me zanima kakav će duet da nastane kad se udruže on i Hauard... samo da ne prodaju Dvajta, toga se najviše pribojavam :zima:
Pe meni Hedo nije k.centar,vise je za krilo

Pa sad...
Fran Vaskez ni u Barsi ne igra nesto posebno,tako da ne znam koliko bi koristio Orlandu.

pa dobro Vaskez je jos uvek mlad igrac, tako da ima vremena otici ce.
Orlandu bi dosta koristio, jel poznato je da Orlando bas nema neku kvalitetnu 4-orku, mislim i Turkoglu, i Lewis su vise trojke, s' tim da Lewis igra i na pozociji beka nekad, tako da Vaskez bi sigurno mogao da igra bar 20-ak minuta po utakmici.

pa dobro Vaskez je jos uvek mlad igrac, tako da ima vremena otici ce.
Orlandu bi dosta koristio, jel poznato je da Orlando bas nema neku kvalitetnu 4-orku, mislim i Turkoglu, i Lewis su vise trojke, s' tim da Lewis igra i na pozociji beka nekad, tako da Vaskez bi sigurno mogao da igra bar 20-ak minuta po utakmici.

Sad to mlad je verovatno stvar ukusa. Ja licno nesto ne smatram igraca koji ima 26 godina mladim ( 1983. godiste)... Meni je mlad igrac na primer Veseli,Bjelica....

a pazi to "mlad igrac" je u sustini dosta relativan pojam, i pazi kao prvo nema 26 vec 25 jos , a kao drugo 25 god. je za NBA prilike jos vrlo mlad igrac kad uzmemo u obzir da dobra vecina najboljih NBA igraca je presla 30-u a neki cak i 35-u kao npr ; Pierce, Garnet, Ray Allen, Kobe,Steve Nash, Kidd,Nowitkzy, Iverson, Duncan, Ginobili,Shaq, Grant Hill ......itd, i da niko od njih skoro ni ne pomislja na kraj karijere.........
Recimo uzmimo u obzir jos i da je Jordan u zivotnoj formi igrao kad je vezao ona tri prstena 96-e, 97-e i 98-e god. a tad je bio u razdoblju izmedju njegove 32-e i 35-e godine zivota, pa onda recimo Malone i Stockton dokle su igrali, Reggie Miller..........

Ali recimo sto se nasih uslova tice ne mozes cak ni za igraca od 20,21,22 godine da kazes da je mlad, jel u nasoj ligi ko to nije mlad, kad znamo da 80 % igraca u nasoj ligi su deca...............

Predstoji ALL-STAR mec...bice odigran 15. februara u Feniksu...

Prva petorka Istoka...
Dvajt Hauard
LeBron Dzejms
Dvejn Vejd
Kevin Garnet
Alen Ajverson

Prva petorka Zapada...
Kobi Brajant
Tim Dankan
Jao Ming
Amari Stodemajer
Kris Pol

P.S. Rasporedio sam igrace(i na Istoku i na Zapadu) prema broju glasova...Najvise glasova je osvojio Dvajt Hauard...

evo ih izabrane i rezerve za All Star mec :

Eastern conference reserves
Player (Team)

Chris Bosh (Raptors)
Danny Granger (Pacers)
Devin Harris (Nets)
Joe Johnson (Hawks)
Rashard Lewis (Magic)
Jameer Nelson (Magic)
Paul Pierce (Celtics)

Western Conference reserves
Player (Team)

Chauncey Billups (Nuggets)
Pau Gasol (Lakers)
Dirk Nowitzki (Mavericks)
Shaquille O'Neal (Suns)
Tony Parker (Spurs)
Brandon Roy (Trail Blazers)
David West (Hornets)

Orlando,simpatična ekipa,ali nedovoljan kvalitet klupe da bi odigrali čvrsto u plej ofu non- stop jake utakmice.Po meni je na istoku favorit Boston,igraju tvrdo pa čak i prljavo a i sudije ih puštaju i klaće se sa Klivlendom.Na zapadu Lejkersi i San Antonio s tim što LA ima šanse i za titulu a zavisiće od frikova Radmanovića i Vujačića i njihovih trojki.Ukoliko budu sa klupe davali po 10-ak koševa titula je u LA bez obzira ko im je protivnik.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back