NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa,morao je jednom i San Antonio da prsne,ali ne brinem ja za njih.Oni ionako pocinju da igraju veoma ozbiljno tek posle All Star meca,kad shvate da vise nema zezanja ;)

Meni ce najvise biti zao Detroita kad budu shvatili koliko su se zeznuli davanjem Bilapsa.To im nikako nije trebalo.Naravno,igrace Detroit Plej OF,igrace mozda i finale konferencije,ali to je max.Sve preko toga bi bila senzacija,a ja sad ne verujem ni da mogu u to finale konferencije.

Nemoj grizzly molim te da im dajes b92 stranicu za opsirnije...Zato sto kad procitam njihov izvestaj,imam osecaj da pricaju o drugom sportu,a znam da nisu odgledali nijednu od tih utakmica nego da su samo pokrali informacije sa nekog drugog sajta...

Detroit je napravio logičan potez sa tom trampom.
Sa Bilapsom je maksimalni domet konferencijsko finale,što nije ambicija Dumarsa,već titula,sa Ajversnom u sastavu uopšte nije bitno dokle će dogurati ove sezone.Bitna stvar je da Ajversonu po isteku ove sezone istice ugovor,samim tim Detroit ima love da juri slobodne igrace.
Svi timovi pikiraju 2010.god. kada će mnoge superzvezde biti slobodni igrači.Pre svih Lebron,zatim Kris Boš,Dvejn Vejd,Mekgrejdi ....zato NY razdaje sve igrace sa velikim i dugogdisnjim ugovorima a uzima one kojima su ugovori pri kraju.
Svi cekaju 2010 godinu i Lebrona.

e crni bre;) sta ti diras Ajversona...covjek se podredio ekipi...ne ocekujes valjda neke velike brojke...vidis i sam da su se ove sezone svi veliki igraci podredili ekipi samo da nekako uniste Seltikse;)

Mobli završio karijeru

Bek Njujork Niksa Katino Mobli objavio je da primoran da završi profesionalnu karijeru zbog problema sa srcem.

Mobli je saopštio da su mu doktori rekli da će mu život biti ozbiljno ugrožen ukoliko nastavi sa aktivnim igranjem i da ukoliko se sada povuče živeće duže. Košarkaš Njujork Niksa je takođe objavio da boluje od kardimiopatije, stanja koje čini srčani mišic tanjim i otežava dotok krvi u srce.

„Specijalisti koji su me pregledali jasno su mi stavili do znanja da je moje stanje sve gore i da ne mogu da nastavim sa profesionalnim bavljenjem košarkom a da pritom moje zdravlje i život ne budu ugroženi. Iako želim da nastavim da igram u NBA ligi, nemam izbora i moram da poslušam savete doktora i da se povučem“, rekao je Mobli.

Kardimiopatija je glavni uzrok iznenadne smrti kod ljudi mlađih od 30 godina od koje je umrlo bivši igrač Boston Seltiksa, Redži Luis.

33-godišnji Mobli je došao u Nikse prošlog meseca iz Los Anđeles Klipersa, a taj trejd mu je verovatno spasao život. Tokom regularnog lekarskog pregleda doktori su uočili nepravilnosti u radu srca za koje je Mobli znao, ali nije bio svestan da se njegovo stanje pogoršalo. Potom je Mobli bio na pregledima kod četiri specijaliste širom SAD koji su ga podvrgli dodatnim testovima i dali su mu literaturu o bolesti zbog koje odlučio da se povuče.

„Doktori su mi rekli da ne izazivam sudbinu i shvatam da su u pravu jer imam osmogodišnjeg sina i dug život pred sobom. Još uvek mi je teško da poverujem šta se dešava, ali moram da idem dalje“, izjavio je Mobli.

Mobli je imao prosečni učinak od 16 poena po utakmici za 11 sezona koliko je u igrao u NBA ligi. Branio je boje Hjuston Rokitsa, Orlando Medžika, Sakramento Kingsa i Los Anđeles Klipersa.

e crni bre;) sta ti diras Ajversona...covjek se podredio ekipi...ne ocekujes valjda neke velike brojke...vidis i sam da su se ove sezone svi veliki igraci podredili ekipi samo da nekako uniste Seltikse;)

a kako zeleni igraju to ce biti izuzetno tesko
gledao sam protiv Toronta, strasno surova ekipa

sto se tice Ajversona gledao sam ga protiv Niksa, tesko da je to bilo podredjivanje ekipi uz sut 6/18 i katastrofalnu odbranu

Sećam se Katina... u Orlandu je igrao jako kratko, šteta što se nije bar malo duže zadržao... bio je solidan trojkaš. Sećam se da su pre par godina intervjuisali neku basketašicu u WNBA i pitali je ko je po njoj najseksipilniji igrač NBA a ona "Definitivno Katino Mobli i Majkl Džordan"...

610x.jpg

"I'm not used to seeing myself with 15 points and knowing that I had a good game,'' he said. "Before, even if I only had 20 points, I didn't think I was doing my job.''
"This is a different feeling, but I like it a lot,'' he said. "I've won four scoring titles and I've scored 23,000 points, so I've done a lot of big things when it comes to scoring the basketball, but now I've got different goals.'' (http://www.nba.com/games/20081229/ORLDET/recap.html)
" Ranije nikada ne bih razmišljao da sam sa 15 poena odigrao odličnu utakmicu. Ali, imam 4 titule najboljeg strijelca lige, sada su prioriteti nešto drugo", rekao je Ajverson. (http://www.b92.net/sport/kosarka/nba.php?yyyy=2008&mm=12&dd=30&nav_id=337004)

Izjavljeno nakon 4. uzastopne pobjede Detroita i to protiv Orlanda...
Posto Ajverson obiljezava NBA ligu vec dugo vremena mislim da je zasluzio da se pomene njegova promjena u poslu:mrgreen:

Po planu sjajno igraju Boston i LA Lejkersi, zatim Klivlend, Nju Orleans i San Antonio...a ne toliko po planu, odlicni su i Atlanta, Orlando, Denver...

Ekipe kojima do sada definitivno ne ide su Vasington, Toronto, Filadelfija a mogu im se pridruziti i Juta i Cikago a donekle i Feniks jer se od njih vise ocekivalo...

Majami se drzi odlicno zahvaljujuci Vejdu prije svih...

z:bv:I Love This Game!z:bv:

Poslednja izmena:
Trenutno u NBA je najbolji Lebron James a odmah je tu i Koby...Gledao sam sinoc kako je Lebron odrao Bostona,strasno sta je covek radio,dobro su igrali i B Wallas i Varezao...Sve u svemu lepa tekma...Napred Klivlend!!!

@Kartmen :ok:

@NBA

Ove godine je znatno interesantniji Istok od Zapada...

LeBron cini cuda i gura citavu ekipu...Boston odrzava snagu od prosle godine...Orlando takticki manevrise i iz razlicitih taktika postize izuzetne rezultate...Detroit ima problema sa povredama ali Staki, Prins i Ajverson su odrzali dobru poziciju...Atlanti je pala forma ali zato se probudila Filadelfija nosena na krilima izuzetnog Igudale...i tu je jos jedan usamljeni ratnik Vejd koji drzi Majami u igri...

Na Zapadu se sve svodi na tri ekipe...Lejkerse koji su izuzetno jaki ali ne i nepobjedivi...zatim Pol i druzina(Nju Orleans)...i uvijek izvanredni San Antonio koji vec godinama plijeni organizovanom timskom igrom a uz to i dalje ima odlicnog Dankana koji svojom inteligencijom i dalje donosi rezultate...;)
I ne smijem zaboraviti Denver i Feniks jer od njih se uvijek ocekuje mnogo...ali mislim da su nezreli za titulu...kao i Hjuston, Juta, Dalas i ostale dobre ali ne i odlicne ekipe sa Zapada...

Svakako...jos jedna interesantna sezona...u kojoj ce definitivno pobjediti kolektiv...a ciji je kolektiv najjaci tesko je reci...

Igra se odlicna kosarka kao i uvijek...to je cinjenica:D

Detroit poslednjih 6 utakmica 5 poraza. I to od Oklahome,Sarlota,Indijane.......

Definitivno trejd Bilapsa za Ajversona sve vise lici na promasaj.
Tesko je porediti kvalitete Ajversona i Bilapsa jer su razliciti tipovi igraca,ali sama igra Detroita od dolaska Ajversona je dosta losija.

Nemoj da ocjenjujes neobjektivno...
Jesi li vidio rezultate tih utakmica...?
Jesi li vidio ko je igrao za Detroit?
Na osnovu cega ovo govoris?
Jesi li gledao barem jednu od tih utakmica?
I na kraju...jesi li primjetio da su prije ovih poraza imali najvecu seriju pobjeda u ligi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back