NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo malo detaljnije!

Lejkersi poveli 2:0 protiv Sparsa

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa ubedljivo su savladali kod kuće San Antonio 101:71 (21:16, 25:21, 28:20, 27:14), u drugoj utakmici finala Zapadne konferencije NBA plej-ofa i tako poveli u seriji sa 2:0. Naredna dva meča igraju se u San Antoniju, a u veliko finale ići će ekipa koja zabeleži četiri pobede.

Najzaslužniji za pobedu Lejkersa bili su Kobe Brajant sa 22 i Lamar Odom sa 20 poena. Srpski košarkaš Vladimir Radmanović ubacio je četiri poena. Kod gostujućeg tima samo dva igrača imala su dvocifren učinak, Toni Parker (13) i Tim Dankan (12).

Prva utakmica je bila neizvesnija, a pobedila je domaća ekipa 89:85. Sparsi se sada nalaze u teškoj situaciji jer moraju da pobede na oba meča kod kuće kao i na bar jednoj utakmici u Los Anđelesu gde Lejkersi imaju 13 uzastopnih pobeda.

Lejkersi su na prethodnom meču stigli prednost os 20 poena i uspeli da pobede. U drugoj utakmici je bilo znatno lakše jer su vodili sve vreme.

U prva dva minuta treće četvrtine Brajant je postigao sedam poena, Odom je dodao sedam za značajnije vođstvo svog tima od 66:48. Prednost je uvećana u poslednjem periodu koji su Lejkersi dobili sa 13 razlike.

''Mislim da su imali lošu noć. Mislim da su im imali umorne noge i mislim da se to ponekad dešava. Morate da igrate monogo utakmica u plej-ofu, mi smo svaki drugi dan u toj situaciji'', rekao je trener Lejkersa Fil Džekson.

Manu Đinobili je ponovo počeo utakmicu sa klupe, a postigao je samo sedam poena za 23 minuta.

Treća utakmica na programu je u nedelju u San Antoniju, a četvrta u nedelju!

kako su odigrali Lejkersi, napokon pravi NBA
Brajant, napokon igru potpuno posvecuje timu, a imaju tim svaka cast, jedino onaj nas Indijanac je rupcaga
Gasol nije nesto posebno bio efikasan, al je zaustavio Dankana, bez njega su se Parker i Djinobili pogubili
SA ne sme da udje u jurnjavu po celom terenu sa LAL, ovi deluju mnogo brze
videcemo sta ce biti u Teksasu
Boston ispada sigurno, bez Alena nemaju sanse

A ko moze da smisli Parkera kad ima bolju zensku od 90% ljudi sa Foruma :D

Nick,nisam nestao,no sam bio na putu,nikako nisam stizao nista da napisem,ali pratim sta se desava,pratim... ;)

2-0 za Lejkerse?Gubio je vec jednom tako seriju SA pa se vratio ;) Nisam gledao SA i LA,ali setite se da je i NOH tako 2 puta odvalio SA pa nisu prosli dalje.Mada LA je mnogo ozbiljnija ekipa od NO-ozbiljnija jer imaju Kobija koji zna sta treba i kad treba.

Za Istok,stara prica-ako Detroit ne prodje,kompletna uprava,ekipa,spremacice,cirlidersice,svi mogu napolje.Mozda malo pretenciozna izjava,ali jednsotavno sam siguran u prolaz Detroita,cak i u njihovov osvajanje Lige-sem ako SA ne prodje LA!

Koliko skracenica u jednom postu,svaka mi cast ;)

Detroit sada puce kuci...lijepo...nece se Boston dati do kraja...bice oba finala veoma teska!
Ali LA ima razliku od dvije pobjede...to je veliki pritisak za Mamuze...

@srle Bojim se da je procenat 99%:D pa cak ni ja nemam takvu curu:mrgreen::lol:

Shvatam otprilike sta hoces da kazes...Mada sve sto si naveo je sastavni deo kontre ili polukontre(sekundarnog napada),zar ne?Meni je lepse kada bace Dankanu,cela odbrana rotira,a on nadje Djinobilija i buc...Ili kada odigraju dobru odbranu,a Parker zavrsava kontru posle 0,5 sekundi.Lepa kosarka je relativan pojam

Sparsi smanjili vođstvo Lejkersa

1534hlw.jpg
Košarkaši San Antonija savladali su kod kuće Los Anđeles Lejkerse, sa 103:84, i smanjili zaostatak na 1:2 u finalu Zapadne konferencije NBA plej-ofa. Do prve pobede u finalnoj seriji Zapada Sparse je predvodio Emanuel Đinobili, sa 30 poena, isti broj koševa na drugoj strani postigao je i Kobe Brajant, dok je Vladimir Radmanović zabeležio 9 za goste. Sledeći meč je u utorak, takođe u San Antoniju.

Đinobili je pogodio 5 od 10 trojki Sparsa na meču, a imao je veliku pomoć od Tima Dankana, koji je zabeležio 22 poena, 21 skok i 5 asistencija, kao i Tonija Parkera, koji je imao 20 poena i 5 asistencija. Finli je zabeležio 8, a Oberto 7 poena.

Domaći su preuzeli vođstvo sredinom druge četvrtine i više nisu gledali unazad. Na ulasku u poslednji period imali su vođstvo od 69:57, da bi serijom od 12:4 brzo došli na + 20 i rešili pitanje pobednika, iako je Brajant sa 4 vezane trojke učinio završnicu nešto uzbudljivijom.

Lejkersi su prišli na 12 poena zaostatka, 5 minuta pre kraja, ali nisu mogli više od toga.

Pored Brajanta, kod gostiju se istakao i Gasol, sa 15 poena, Farmar je zabeležio 10, Radmanović po 9 poena i skokova (šut 4/8), a Odom 7 poena.

Sparsi su tako ostali neporaženi na domaćem terenu u plej-ofu, a poslednji poraz kod kuće pretrpeli su početkom aprila.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back