Navijačke teme

Najjaci navijaci u exYU

• Grobari (Partizan Beograd)

• Delije (C.Zvezda Beograd)

• Firma (Vojvodina N.S.)

• Lesinari (Borac Banja Luka)

• Horde Zla (Sarajevo)

• Ultrasi (Zrinjski Mostar)

• BBB (Dinamo Zagreb)

• Torcida (Hajduk Split)

• Armada (Rijeka)

• Neko iz Slovenije

• Neko iz Makedonije

• Neko iz C.G.

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pa onda,hajde daj neki komentar za ove sa Zapada i Istoka,a ove druge nemoj komentarisati,jer ocigledno ne poznajes tu tematiku...;)

Da, ne razumem tu tematiku. Jedva cekam da mi objasnis kako je sacekusa super stvar. Jos ako se nekom otvori lobanja to je onda ura.

Pa zar i oni nisu imbecili,posto znam da su i oni organizovali sacekuse,kako ti ne smeta da navijas sa takvima?

Brkas mene i njega. Nije on rekao da su imbecili vec ja.

Pa zar i oni nisu imbecili,posto znam da su i oni organizovali sacekuse,kako ti ne smeta da navijas sa takvima?

Ja sam ti rekao da ih gotivim samo zbog navijanja, naravno da ne podrzavam sacekuse, tuce i ubijanja van stadiona (i na stadionu)

Nas Srba ionako ima veoma malo da bi se tukli i ubijali medjusobno zbog fudbala

Bio sam na mecu protiv Hrvatske i bilo je lepo videti Grobare na jugu i Delije na severu kako zajedno navijaju, a dva meseca kasnije ti isti navijaci se kolju medjusobno

Izvinjavam se PartizanBeograd,a ti se Deki opet gubis,gde si procitao da sam ja napisao da su sacekuse super stvar,ja sam samo rekao da su deo navijackog zivota,a ti ako nesto ne razumes nemoj ni komentarisati,i opusti se vec jednom.

Poslednja izmena od moderatora:
Sta pricas bre ti, palili su one zastavice od koreografije

Pa tako i treba, te zastavice nicemu ne sluze osim za koreografiju na pocetku, posle su beskorisne

A najjace kad sam se vracao kuci na stanici autokomande svi zvezdasi poneli sa sobom one zastavice od vase koreografije :hahaha: Sta ce vam to majke ti, uspomena sa derbija :D

Sta pricas bre ti, palili su one zastavice od koreografije
Pa tako i treba, te zastavice nicemu ne sluze osim za koreografiju na pocetku, posle su beskorisne
A najjace kad sam se vracao kuci na stanici autokomande svi zvezdasi poneli sa sobom one zastavice od vase koreografije :hahaha: Sta ce vam to majke ti, uspomena sa derbija :D
А још боља ситуација, ови наши се међусобно гађају бакљама на почетку утакмице ко по обичају, а они тамо са запада и севера снимају то телефонима.Шта рећи.

Jedan engleski fudbalski kolumnista, odlučio je da dođe u Beograd na 145. večiti derbi i direktno sa severne tribine Marakane posmatra pobedu Crvene zvezde nad Partizanom (1:0). Svoje impresije napisao je u blogu koji je naslovio sa "Welcome to Hellgrade" (Dobrodošli u grad pakla)

Mnoge stvari koje je video tokom boravka u Srbiji su ga začudile, a prva je bila što mu je taksista rekao da će ga posle meča čekati na istom mestu, "ako ostane živ".

Po ulasku na severnu tribinu Marakane Ostrvljanin je sa nevericom posmatrao navijače Partizana, koji razdvojeni na jugu i istoku za isti klub različito navijaju, a potom je bio iznenađen kada ga je jedan od pristalica Crvene zvezde zgrabio za rame i zajedno sa njim skako i pevao na tribini iako ga ne poznaje niti ga je pre toga išta pitao.

Uz ludilo koje je na severu nastao kada je Milan Obradović postigao ispostaviće se odlučujući autogol, engleski posetilac je rekao da je bio šokiran ponašanjem navijača Partizana početkom drugog poluvremena.

"Najpre sam mislio da je vatra sa juga odgovor na šou navijača Zvezde. Ostao sam šokiran kada sam shvatio da je vatra velika i da je ima na više mesta. Vatrogasci su se borili sa njom, a sudija je u dimu okružen igračima, nasuprot mojim očekivanjima i praksi u zemlji iz koje sam došao, odlučio da nastavi meč."

"Posle svega što sam video, mogu da kažem da sam u Beogradu doživeo najluđe iskustvo, koje je prevazišlo sva očekivanja, koja sam pre puta imao. Nikada nisam, a i sumnjam da ću videti išta slično", zaključio je engleski komentator.

engleski-pogled-na-veciti-derbi-foto-printskrin-1383677477-392667.jpg

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2013&mm=11&dd=05&nav_id=773959

U potpunosti se slazem sa ovim tekstom. U Zvezdi su malo pogubili konce sto se tice nekih nerealnih saopstenja i izjava ne samo u zadnje vreme vec i zadnjih godina. Kada Delije prave lom onda svi cute kao zaliveni a kada neko drugi divlja onda jedva cekaju da napune sve novine glupim saopstenjima. Zadnji derbi jeste bio u znaku divljanja Grobara ali ni Delije nisu bili cvecke. Sama cinjenica da je baceno onoliko topovskih udara, petardi, baklji i dimnih bombi i to sa severa to i dokazuje.Sa juga je bilo mnogo vise ali ono sto hocu da kazem je da su i jedni i drugi pravili greske. Derbi na Partizanovom stadionu je bio slican ovakav kada su paljene stolice na severu od strane Delija a koliko se secam i predzadnji na Partizanovom stadionu kada je bio jos veci pozar kada su paljene stolice. Secam se i one bruke na Marakani kada su poletela preko 50 topovska udara sa severne tribine prema tunelu za svlacionice gde su trebali igraci Partizana da udju. Igraci Zvezde su prvi usli u tunel a igraci Partizana nisu mogli od Delija. Gde je bilo saopstenje tada? Zasto se igraci Zvezde nisu solidarisali pa sacekali igrace Partizana da zajedno udju u tunel ne bi li im omogucili da udju u svlacionicu kako pravila nalazu. Zasto je sudija dozvolio da se na poluvremenu igraci Partizana smrzavaju na klupi? Tu je sve kipelo od neregularnosti. Saopstenje je izostalo a sada kao da je bilo pisano na sred utakmice ne bi li sto pre izaslo u stampu. Bitno da se UO CZ ogradi sto je lose organizovalo utakmicu i prebaci odgovornost na drugoga.
Nervira me kada se neko ogradjuje od sopstvene odgovornosti i optuzuje drugog za svoju nesposobnost a to sada radi uprava Zvezde. I vrapci na grani znaju da nemaju ni corav dinar a kamoli pa da plate sve kazne koje im pakuju navijaci sa severa. I umesto da popricaju sa njima i da ih smire da klub ne bi trpeo oni ih jos i brane. Derbi je odigran pred 40000 ljudi a na Marakani je bilo preko 400 redara manje nego sto takva manifestacija mora da ima po svim propisima. Ne kazem da bi to popravilo mnogo toga ali mnogo ima propusta u organizaciji ovakvih rizicnih skupova. Cim su zapalili onu vatru na jugu odmah prekidaj utakmicu, prazni tribinu koja pravi nerede a ako ne mozes sviraj kraj, zeleni sto i kaznjavaj klub ciji navijaci prave sranja. Ovo pravilo oko kaznjavanja organizatora utakmice mi se uopste ne dopada ali ono je na snazi i kao takvo mora da se postuje. Da se razumemo, domacin je obavezan da obezbedi sve uslove za normalno odrzavanje utakmice a klub ciji navijaci prave probleme bilo da igraju kod kuce ili u gostima momentalno treba da se kazni. Klub je odgovoran za svoje navijace! Oni ih im cine deo skupstine, sa njima se dogovaraju, imaju sastanke pa onda moraju da imaju i uticaj na njihovo ponasanje na tribini. Ako Delije prave stetu po svoj klub a vodje su deo njihove skupstine pitam se onda ko je tu lud a ko zbunjen. Isto i sa Partizanom i Grobarima. Najlakse je prebaciti odgovornost na suparnika ali mi nije jasno kako klubovi ne sastave zajednicko saopstenje da nekim ljudima nije mesto na tribini. Ne nekima... dobro oni znaju kome nije mesto na tribini a to su oni isti navijaci koji sede u skupstinama klubova i to su oni isti sa kojima imaju sastanke. Znaju da su najgori kriminalci u pitanju ali i pored toga klubovi blate jedni druge i na taj nacin prave jos goru atmosferu nego sto jeste i potpaljuju vatru umesto da se udruze protiv tih olosa i zajednicki sa sve vlastima iskorene te kriminalce sa tribine da se ovakve stvari vise ne bi desavale. Ovo sto se desava zadnjih dana je nesto sto je dostiglo tacku usijanja i preti da eksplodira.

Е овако се пише саопштење а не оно циганско нисмо ми криви Гробари су, изгледа да и ова и оваква управа Партизана ма какви лопови били су господа за ове друге муљаре.

Иначе Дечки свака ти је на месту, али због добро познатих разлога ништа се неће решити.:ok:

Ta podela na Jugu nije od preksinoc. A i ta sacekusa nije tek tako radi reda napravljena. Znaju se razlozi zbog kog su sacekani HH na Umci. I kako su se isti ti momci par dana pre toga proveli na Senjaku.

Ali posledice padanja i zastave i barjaka HH ce se tek videti, jer ce hteti da se osvete, tako da ce verovatno biti svacega, vec sutra, jer se igra kosarkaski derbi, a mi smo dobili 300 karata kad je Partizan domacin.

Back