Navijačke teme

Najjaci navijaci u exYU

• Grobari (Partizan Beograd)

• Delije (C.Zvezda Beograd)

• Firma (Vojvodina N.S.)

• Lesinari (Borac Banja Luka)

• Horde Zla (Sarajevo)

• Ultrasi (Zrinjski Mostar)

• BBB (Dinamo Zagreb)

• Torcida (Hajduk Split)

• Armada (Rijeka)

• Neko iz Slovenije

• Neko iz Makedonije

• Neko iz C.G.

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Sta sve necu da procitam. Zato smo i tu gde smo.

Каква стереотипија.

А што пишеш и коментаришеш нешто у шта се не разумеш? Како ја сад било коме од вас да појасним шта је навијачки живот кад ви то прихватате са највећом дозом презира. Са друге стране, само је ово тема где може да се продискутује о навијачком свету, па и немам неки избор где да пишем. Или нађите неког модератора навијача па нека чита ово и уређује, или пробајте да прихватите разлике. Ово је ема о навијачима и свему ономе што носи навијачки живот. Или пак ви желите да мна овој теми пишемо из симпатизерског угла? Ако је тако, ево ја нећу више писати овде и коментарисати било шта.

и овде вас полиција терала са терена.... Како јадно и бедно покушаваш да изврнеш сваку реч, чак и када се види супротно.
Писао сам ти већ стоти пут, група се не гаси ако се после докажеш што Хероји и јесу урадили плус што је ранац пао, нисте га ви отели већ после само покупили. Не рече ми геније, да ли су Хероји бежали кад су скидали хантерсима заставу и барјак?
Први клип који си објавио овде је 85 дерби игран 1989 године који сте добили поготком Главана Лукића на крају утакмице, пре тога нас је судија Шипка урнисао, елем нереди су избили на крају утакмице, а добар део Гробара је још пре напустио стадион уз пратњу полиције и отишао да гледа кошарку Партизан - Југопластика, али и то им није сметало да вам пребију вођу као вола у купусу.
Што се тиче другог клипа полиција је Гробаре истерала са трибине, видиш и сам ваљда ниси слеп, иначе то је први дерби одигран после "демократских" промена 2000 и велики нереди су били и касније по граду.
Млатиш празну сламу, Хероји нису урадили ништа сем што су добили батине још неколико пута после тога, ранац су изгубили у тучи у којој су пребијени и најурени.Група не би требало да постоји.
Што се тиче Хантерса, застава је скинута, било је њих 200 на 50 Хантерса, али је скинута, што им и није баш паметан потез јер ће им ови скинути и гаће а не заставе, а какве су будале у то ми није тешко да поверујем.( колико знам Хероји нису учествовали у тој тучи углавном небитно за ову причу).
Нешто си притом заборавио, не правим ја од Гробара неке ултрасе већ ти од ових твојих, само што си очигледно недоследан.

Мислим да ова реченица доста говори о теби:
"Илузија је ово што ти пишеш, да ли покушаваш да ме прозиваш или си стварно уверен ( е ово је већ озбиљан проблем), не знам, али ти нећу дозволити да ме учиш нечему што је после породице најбитнији део мог живота, а то је Звезда и Север."
Нико ти овде не одузима део твог живота, нити те прозива, нити тражи од тебе неко признање, нити те саслушава, већ само покушавам да те натерам да објективније сагледаш ситуацију, то је ваљда свима у интересу.Ја још дуже пратим фудбал од тебе и свестан сам јако добро онога што су радиле и једна и друга страна, и такође знам да многе ствари које су лансиране управо са северне трибине о Партизану и његовим навијачима једноставно нису тачне, и многи Звездаши то знају али се наставља са њиховим бесомучним интерпретирањем, због чега, треба тим неистинама да се само унизи противник или је једноставно лакше навијати за свој клуб уколико верујеш да су те неистине о другом тачне, свакако ни једно ни друго не сматрам ни часним ни поштеним, а ни како ти то кажеш ултрас фазоном.Такође избаци из главе да постоји нешто савршено, то имаш само у холивудским филмовима, тако да ни Звезда ни њени навијачи нису савршени, и ако навијаш за њу јер то сматраш онда боље да престанеш живота ми, штети и теби и околини, и такође буди опрезнији када некоме придајеш префикс нај, највећи, најбољи, најорганизованији јер је све то углавном индивидуална ствар, а многи не деле исто мишљење.Поз.

На том другом дербију што сам оставио клип сам био, и најурили смо вас саа терена, нисам ни споменуо трибине јер би се гађали столицама до изнемоглости.

Није било 200 Делија, већ сто, и 40 Хантерса од којих је 20 уфатило штуру одмах. Падање те заставе само описује колико су заправо бекани били и можеш ти да причаш за гаће шта хоћеш, од тога нема ништа. По том твом,као што причаш за Хероје, ни ових више не би требало да буде на трибини. Међутим, част групе може да се врати према кодексу. Ако си навијач, онда знаш и за то.

Извини молим те, изузетно сам реалан кад ово пишем. Дали сам ја игде рекао да оно што је било ије тако, а за најјачу балканску групу, види, није то нај нај ако пишем да су Делије на првом месту. И шта су ултраси по теби, можда нам се размишљања мимоилазе? Кад год ти треба за нку нашу глупост, ја ћу је написати, немаш ти бриге око тога. Али рећи да сте више застава поскидали јесте само ноторна лаж у коју само ви верујете.

И ево за крај, чисто да видиш да сам итекако упућен у дешавања и код вас, како да вас узмем за озбиљно кад вам се добар део Забрањених враћа на југ за паре? Ево кажи ти мени и напиши, у шта сте се претворили данас? ја сам Гробаре похвалио за време Чегија и нарочито Пампија и Белгије, али шта данас да похалим на оној вашој трибини?

На том другом дербију што сам оставио клип сам био, и најурили смо вас саа терена, нисам ни споменуо трибине јер би се гађали столицама до изнемоглости.
Није било 200 Делија, већ сто, и 40 Хантерса од којих је 20 уфатило штуру одмах. Падање те заставе само описује колико су заправо бекани били и можеш ти да причаш за гаће шта хоћеш, од тога нема ништа. По том твом,као што причаш за Хероје, ни ових више не би требало да буде на трибини. Међутим, част групе може да се врати према кодексу. Ако си навијач, онда знаш и за то.
Извини молим те, изузетно сам реалан кад ово пишем. Дали сам ја игде рекао да оно што је било ије тако, а за најјачу балканску групу, види, није то нај нај ако пишем да су Делије на првом месту. И шта су ултраси по теби, можда нам се размишљања мимоилазе? Кад год ти треба за нку нашу глупост, ја ћу је написати, немаш ти бриге око тога. Али рећи да сте више застава поскидали јесте само ноторна лаж у коју само ви верујете.
И ево за крај, чисто да видиш да сам итекако упућен у дешавања и код вас, како да вас узмем за озбиљно кад вам се добар део Забрањених враћа на југ за паре? Ево кажи ти мени и напиши, у шта сте се претворили данас? ја сам Гробаре похвалио за време Чегија и нарочито Пампија и Белгије, али шта данас да похалим на оној вашој трибини?
Када су Делије ушле у терен полиција је већ избацила Гробаре са јужне трибине, остало је врло мало људи и на терену и на трибинама, ако си био ваљда си то и видео.
Да је било 100 једних и 40 других је твоја верзија ја знам за другу.
Ја ултрас нисам, нити претендујем да будем, у тучама не учествујем и на утакмице идем из сасвим других разлога, али пишем оно што се зна и оно што се прича у навијачким круговима на трибини и ван ње.
Ја сам ти већ поставио питање шта је за тебе ултрас али ти ниси то објаснио.
Наравно да су Гробари више застава скинули него Делије, ти си поменуо неку цифру од 80 скинутих наших застава, не знам одакле за цифра и такође не знам тачну цифру са скинуте звездине заставе али тај број је дакако пуно већи, па било је дербија где је цео Југ искићен црвеним заставама, као ова из 1993 године и 92 дербија:
92 veciti derbi, 93 godine....jpg

или ова из 1990 године и 86 дербија:
Fotografija sa 86 vecitog derbija, 90 godine.jpg

или ова из 1996 године и дербија у купу:
Grobari  Kup Jugoslavije, protiv zvezde, 96 godine..jpg

Јанг Бојси су вратили на Југ за сада.
Što se tiče Heroja, posle gubitka zastave obećali su da će, da bi povratili čast, skinuti 10 grobarskih zastava. To su i uradili, zato su i ostali na trbini.
А то се тако ради,:) па онда су и Хантерси заслужено остали на трибини:
146 derbi.jpg

Može koja sličica Kaznene ekspedicije (straha i trepeta za cijelu Yugu ) u Splitu?
index.jpg

Иначе рађена је нека анкета тамо код вас чини ми се о навијачима из бивше Југе и закључили су отприлике ово:

Торцида - најбоља атмосфера.
БББ - најагресивнији.
Делије - најбројнија група.
Гробари - најбоље песме.

Poslednja izmena:
Ја ултрас нисам, нити претендујем да будем, у тучама не учествујем и на утакмице идем из сасвим других разлога, али пишем оно што се зна и оно што се прича у навијачким круговима на трибини и ван ње.
Нема потребе било шта даље да причам са тобом и хвала ти на искрености бар овој. Веруј чему год хоћеш, ја сам све ово што сам писао проживео и доживео и у томе је разлика.

Остај добро, навијај за Партизан.

ПС - Враћа се и највећи део остале групације Забрањених на југ, а Иван Перовић дао живот за бадава.

С обзиром да се предствљаш као ултас више сам очекивао од тебе, овако ниси ми ни објаснио шта ти под тим појмом подразумеваш, такође чисто сумљам да си учествовао у одузимању бар једне гробарске заставе тако да су и твоје тврдње пренесена нечија друга прича.

Наравно а за кога бих другог.:D

То ћемо тек да видимо, али боље да сами себе пљуну него то да ураде, као они Јанг Бојси.
Поз.

Ако се алудира на бројност Гробара у Сплиту и Торциде у Београду онда је и то познато.
Много више торцидаша је долазило у Београд.
Гробара тамо ја мислим да никада није прелазило 500, много више их је било у Загребу рецимо, зашто је то тако право да ти кажем не знам.
Не знам како стоји ствар са звездашима, могуће да их је било више, али не нешто много.

Иначе рађена је нека анкета тамо код вас чини ми се о навијачима из бивше Југе и закључили су отприлике ово:

Торцида - најбоља атмосфера.
БББ - најагресивнији.
Делије - најбројнија група.
Гробари - најбоље песме.

S 3 zaključka se slažem, a s jednim nikako.

Ако се алудира на бројност Гробара у Сплиту и Торциде у Београду онда је и то познато.
Много више торцидаша је долазило у Београд.
Гробара тамо ја мислим да никада није прелазило 500, много више их је било у Загребу рецимо, зашто је то тако право да ти кажем не знам.
Не знам како стоји ствар са звездашима, могуће да их је било више, али не нешто много.

Da, na to se aludira. Kao odgovor na post :

"Ma kakva Torcida....Kaznena ekspedicija...strah i trepet za celu yugu....ovi tek kasnije izvalili metod pa poceli da se kurce..."

:D

Super su mi takvi postovi. Al još bolji su oni s objašnjenjima zašto je Kaznenoj ekspediciji brojnost u Splitu bila takva kakva je bila.

Delija isto neusporedivo manje dolazilo u Split nego Tovara u BG.

Poslednja izmena od moderatora:
С обзиром да се предствљаш као ултас више сам очекивао од тебе, овако ниси ми ни објаснио шта ти под тим појмом подразумеваш, такође чисто сумљам да си учествовао у одузимању бар једне гробарске заставе тако да су и твоје тврдње пренесена нечија друга прича.

Наравно а за кога бих другог.:D

То ћемо тек да видимо, али боље да сами себе пљуну него то да ураде, као они Јанг Бојси.
Поз.
Појаснио сам све то, само ти читаш оно што желиш да прочиташ, односно, твој мозак бележи само оно што га занима.

Кад се обелодани прелазак Забрањених на југ, схватићеш да си ипак причао са неким ко се у навијачки свет мало боље разуме од тебе. И не мислим ништа лоше са овим.

S 3 zaključka se slažem, a s jednim nikako.
Са којим се не слажеш?
Da, na to se aludira. Kao odgovor na post :
"Ma kakva Torcida....Kaznena ekspedicija...strah i trepet za celu yugu....ovi tek kasnije izvalili metod pa poceli da se kurce..."
:D
Super su mi takvi postovi. Al još bolji su oni s objašnjenjima zašto je Kaznenoj ekspediciji brojnost u Splitu bila takva kakva je bila.
Delija isto neusporedivo manje dolazilo u Split nego Tovara u BG.
Па добро "страх и трепет" не мора под обавезно да се односи на бројност, на крају крајева Казнена експедиција је један мали део навијача Партизана.
Не знам за разлоге због чега већи број навијача није долазио у Сплит, већи број је долазио у Загреб тако да не верујем да се ради о неком страху.
Појаснио сам све то, само ти читаш оно што желиш да прочиташ, односно, твој мозак бележи само оно што га занима.
Кад се обелодани прелазак Забрањених на југ, схватићеш да си ипак причао са неким ко се у навијачки свет мало боље разуме од тебе. И не мислим ништа лоше са овим.
Ниси прелистај дискусију.

По мени никакав, тај назив су им Гробари дали и они га прихватили, што и повремено онако демострирају.
Дошло је до тога да многи никада назив Цигани не везују за ромску популацију већ искључиво за навијаче Звезде.
---------------------------------------------------------------------
Како стоје ствари са отетим заставама торциде и БББ?
И како у свему томе стоји Армада они су ми увек били симпатични.

Zato i pitam, vidim da mi editiraju postove radi toga :confused:

A za zastave, znaš kako to ide, svak svoju verziju ima. Od početka HNL-a je Torcida izgubila više, barem onih koji imaju neku težinu. Armada je 3. grupa u HR uvijek bila i ostala. Gdjegod igraju, pojave se. Minus im je, po meni, što nisu konstatni i što se nisu jasno odredili prema nekim stvarima al ne bi o tome. Gostovanja im variraju od 3000 ljudi u Stuttgartu (gro simpatizera i naroda) do 30 na nekom HNL gostovanju. Al dobro, to je razumljivo, ipak Rijeka nema neki značajniji broj navijača van Istre i Kvarnera. Dosta su ih digli rezultati u zadnjih 2-3 godine, užitak je pogledat europsku utakmicu ili HNL derbi na Kantridi. Odlična atmosfera i poseban ugođaj radi stadiona. Ugl, Armada je konstanta na HR navijačkoj sceni.

Zato i pitam, vidim da mi editiraju postove radi toga :confused:
U ovome (citirano od administratora Krstarice):

radi se o tome da ne mozes gledati na ove stvari jednostrano.

tacno je da zvezdini navijaci sebe zovu cigani ali kad to koristi partizanov navijac to ima uvredljivu akonotaciju. (nesto slicno kao kad pripadnik romske populacije za sebe moze da kaze da je ciganin ali ako to kaze pripadnik neke druge populacije to se moze smatrati uvredom) (ovo je nezaivsno sto je u pitanju isti naziv (cigani) govorim uopsteno kako sebe neki mogu da nazivaju ali ako neko drug njih tako nazove to je uvreda..slicnih rasnih priemera imas i u americi gde recimo crnci za sebe kazu nigger ali ako to kaze belac moze da ima zescih posledica

drugim recima i partizanovi navijaci sebe u pesmama zovu huligani, da su iz laze pobegli i slicno i kad bi po tvojoj analogiji isli trebali bi da dozvolimo i takve nazive a zna se ko bezi iz laze.

dakle neka crta mora da se podvuce..ili ce biti zabranjeni svi nazivi ili ce biti ventila gde ce neki nazivi biti dozvoljeni...meni je iskreno svejedno..na vama je da se odlucite, ali ponavljam nijedna strana ne moze da ima privilegije..ako se dozvoli cigani mora se dozvoliti i glodari ili neki drugi naziv koji navijaci zvezde smisle a nalazi se u pesmama navijaca partizana (ili sebe tako interno zovu) a i sam znas kakvih sve tu naziva ima.
E sad,pošto si ti iz druge sfere naših prepucavanja i da ti ovo i ne znači mnogo,čisto da znaš oko reči "cigan" koja se koristi između forumaša na sportskim temama.

Poslednja izmena od moderatora:
Ma nema problema, samo me iznenadilo. Pojma nisam imao da Delijama to smeta.

Нама који смо мало дуже не смета тај назив, штавише, ја свој браћи са трибине кажем: где си Цигане. Тај назив су нам дали официри ЈНА после првог дербија кад је београдска мангупарија зезала државни врх, они викали Цигани, а ми на следећем дербију оставили паролу: Цигани поздрављајуј своје шампионе. Делије је назив који је настао 1989. за православни Божић.

Него, чујем да ће Пољуд бити дупке пун, гледао сам сад у Украјини, солидно гостовање за Торцу, може то и боље, али с' обзиром на стање у Украјини, ок је. Иначе, не постоји град на Балкану где његови становници више воле свој клуб од Сплићана и Торце. Имао сам у срећу да будем на Пољуду и гледам Хајдук, и моу рећи да сам одушевљен.

Шта нам наприча.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Ujedinjenje "Grobara" ispred Hrama Svetog Save!
22. август 2014. | 15.41
Kao što je najavio BUTASPORT.RS pre nekoliko dana navijači Partizana ponovo će biti zajedno na južnoj tribini...
"U NEDELJU U 16:30 ISPRED HRAMA SV.SAVE JE SKUP I UJEDINjENjE SVIH GROBARA.DOĐITE DA ZAJEDNO KRENEMO KORTEOM DO STADIONA I POKAŽEMO SVIMA DA IZMEĐU GROBARA NIKADA VIŠE NEĆE BITI PODELE! PARTIZAN IZNAD SVIH!", piše na sajtu navijača Partizana.
http://www.butasport.rs/2014/08/ujedinjenje-grobara-ispred-hrama-svetog.html

-још да видимо шта ће ко од њих да стави на олтар судбине, ипак су паре изнад свих њих.

Шта нам наприча.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Ujedinjenje "Grobara" ispred Hrama Svetog Save!
22. август 2014. | 15.41
Kao što je najavio BUTASPORT.RS pre nekoliko dana navijači Partizana ponovo će biti zajedno na južnoj tribini...
"U NEDELJU U 16:30 ISPRED HRAMA SV.SAVE JE SKUP I UJEDINjENjE SVIH GROBARA.DOĐITE DA ZAJEDNO KRENEMO KORTEOM DO STADIONA I POKAŽEMO SVIMA DA IZMEĐU GROBARA NIKADA VIŠE NEĆE BITI PODELE! PARTIZAN IZNAD SVIH!", piše na sajtu navijača Partizana.
http://www.butasport.rs/2014/08/ujedinjenje-grobara-ispred-hrama-svetog.html

-још да видимо шта ће ко од њих да стави на олтар судбине, ипак су паре изнад свих њих.

Ovo mu dodje kao zadnja odbrana Djurine fotelje. More motkom to treba isterati iz kluba. Samo zato se treba ujediniti.

Back