Као што сам најавио, сутра долази до спајања на југу... Ево вам један срцепарајући текст:
U ime godina, ideja vodilja, pusti suzu, prospi čašu, neka žive sećanja! Što sam toliko sjeban, ***** me ne znam... Ideja, reč ili nešto više? To nešto nas je sve bilo okupilo, povezalo, spojilo, napravilo nas BRAĆOM. Ta ideja, misao, vodilja, san da možemo da promenimo Grobarstvo na bolje, da ga uzdignemo iz tadašnjeg sivila i da ga vratimo na mesto koje mu pripada, a to je sam krem evropskih navijača. Od početka priče smo nailazili na bezbroj prepreka (hapšenja, zabrane, nemogućnost prisustvovanja utakmicama, medijska diskriminacija i etiketiranje...) Inat nas je u početku samo činio jačim i brojnijim. Dani su se ređali, iz priče su već u startu (zabrane i hapšenja) nestali jedni od kvalitetnijih među nama. Ideja živi, al' kod nas, govorili smo tad i nastavili da guramo ovu našu priču. Dolazilo je do prvih konflikta sa ciganima i prvih pobeda, brojka je rasla. Represija je i dalje bila jaka, još par bitnih ljudi je dobilo robije i nestalo je iz naše priče. Sujeta i nesloga, odlika Srba nisu mogli da preskoče ni ovu našu tribinu, pa je tako došlo i do prvih većih razmirica i razmimoilaženja između nas samih i nas je napustila jedna od ekipa osnivača. Mi smo i dalje pričali da ideja živi. Dani su prolazili, Jug je počeo da menja svoju strukturu ljudi... Naš broj simpatizera je rapidno rastao, ali je zato broj momaka sa ulice konstantno opadao. Novi Beograd, još jedna naša ulična pobeda nad ciganima. Još jedan čovek protiv koga smo se borili je oteran sa Juga. Opstanak tribine ili opstanak ideje? Da li biti popustljiviji prema upravi i sistemu zarad zastava, megafona, bubnja, parola, brojke ili ostati dosledan ideji, zarad po meni remljenja sa još 10 glavnih ljudi, a stagnacije tribine? Još jedan konflikt po pitanju uređenja i načina vođenja i puta kojim ova tribina treba da ide. Odlazak još ljudi iz priče... Železnik! Prvi kiks i minus Zabranjenih Grobara. Ideja je vec uveliko uzdrmana. Konflikti sa Jugom su počeli da jenjavaju. Jug menja gotovo celu vodeću garnituru ljudi. Prvi pregovori o vraćanju. Neuspešni. Ideja koja nas je spojila gotovo da više i ne postoji. Perović Ivan, dečko koji je zarad ove naše priče dao život je jedino nešto što nas i dalje drži zajedno. Sve veće unutrašnje razmirice kojim putem tribina treba da ide, sve više napuštanja bitnih ljudi. Ideja se izgubila negde između svih ovih naših problema i odlazaka ljudi. Ono što me teši je da smo ipak koliko toliko menjali Jug (dovoljno je pogledati kop njihov kako izgleda, pesme koje pevaju, način na koji se obraćaju ljudima i na tribini i na forumu, struktura ljudi). Jug je polako počeo da liči na nas kad smo bili u najboljem izdanju. Radi se na transparentnosti, na zajedništvu. Kod nas je takođe izmenjena struktura ljudi, skoro pa kompletno, ali najgore, ISTOK je osuđen da postane simpatizerska tribina. Pre par dana je bio sastanak Beogradskih Zabranjenih Grobara i ekipe koje su za povratak na Jug su Kontra, Grobari Fontana, Grobari Zemun, Vandal Boys-i, Kaluđerica, South Family, a protiv su bili Grobari Beograd, TDN, Udar. U nedelju će se ove ekipe koje su glasale za povratak vratiti na Jug, zajedno sa još nekim gradovima. Ostale ekipe i gradovi koji ne dolaze sa nama će uvek biti naša braća, jednostavno mišljenja kuda treba da ide Grobarstvo, kako treba da opstane i da napreduje nam se u ovom trenutku mimoilaze. Šta više reći a ne zaplakati... Do nekih boljih i lepših dana (nadam se da će ih biti), ne zamerite nam, uz priču smo bili do kraja, nastavljamo je na Jugu, tamo je jedino moguć njen napredak i ostvarivanje prvobitnog cilja, a to je jak, snažan, nezavisan i transparentan Jug i jako Grobarstvo.
Ја бих ти саветовао да се убијеш од срамоте јер је Иван дао живот за вашу идеју коју сте због пара напустили. Као и свима са трибине јужне: Одани сте своме клубу али за паре.