Moram da ti se zahvalim na ovom sajtu. Izuzetan je. Posebno su me odusevile neke stvari oko Nojeve barke i potopa. Pomalo me je stid, sto se i sam toga nisam setio.
Evo o cemu se radi. Mnogi se pitaju kako je moguce da je Noje ukrcao sve te zivotinje na svoju barku. Postoji jedno vrlo logicno i verovatno objasnjenje. Zasto bi to morale biti odrasle zivotinje. Mozda su bili mladunci - sto i jeste najracionalnije resenje, kako po pitanju ustede prostora, tako i hrane.
Zatim, knjiga Postanja iz Starog zaveta je naravno pisana posle potopa. U to vreme piscu tog teksta je moglo biti poznato svega stotinjak zivotinja, koje bi se vrlo lako ukrcale u neki omanji brod. Zasto bi on izmisljao onakvo "cudoviste od broda" kakva je bila Nojeva barka, pogotovo u ono vreme. Treba imati u vidu da ljudi nikada pre toga nisu izgradili toliki brod (150 dugacak, 25 sirok i 15 metara visok, ako pretpostavimo da je duzina lakta - tadasnja mera, iznosila oko pola metra), niti su posedovali neophodno znanje o brodogradnji. Upravo te ogromne dimenzije broda, govore da pisac tih redova nije izmisljao, jer bi u suprotnom sasvim sigurno naveo neki manji brod u koji bi bez problema stale sve tada njemu poznate zivotinje. Meni ovo objasnjenje deluje sasvim na mestu.