Pitanje je na mestu i ja sam o tome razmisljao. Koliko je tacno bio "debeo" taj sloj vode tesko je reci, jer se konkretna cifra u Bibliji ne spominje. Medjutim, po kolicini vode u okeanima,sigurno da nije bila mala. Mada treba naglasiti da ne potice sva voda u okeanima iz tog vodenog omotaca, nego je dobrim delom dosla iz utrobe zemlje (ogromni rezervoari podzemne vode) sto jasno pise u biblijskom izvestaju. I jos nesto, mogu samo da pretpostavim da je prozirnost vode daleko veca kada se ona nalazi na par desetina kilometara iznad Zemlje (jos tacnije iznad atmosfere), nego kad lezi na samom tlu.
Kise nije bilo jer nije bilo ni vetra ni oblaka kao preduslova za njeno postojanje. A biljke su "prezivljavale" zbog velike vlaznosti vazduha i pare koja se dizala sa tla, kao i obilja podzemnih voda. Klima u to vreme je bila veoma prijatna, idealna zapravo, o cemu svedoci izuzetno bogatstvo flore i faune. Ugalj i ostaci tropskih biljaka su masovno zastupljeni na Antraktiku ili recimo Sibiru sto jasno potvrdjuje ono sto sam naveo. Danas postoji svega 1% biljnih i zivotinjskih vrsta koje su zivele u predpotopno vreme.
Za mene biljke predstavljaju enigmu. Kako je prikupljeno svo to seme? Zivotinje nisu problem, jer prema dimenzijama barke to je otprilike moglo da stane, a dovedene su verovatno uz pomoc onoga ciji je to bio plan,dakle Tvorca. Bakterije i virusi su verovatno lebdeli u vazduhu, a neki su se "prosvercovali"

na Nojevoj barci.
P.S. Inace, dimenzije i oblik Nojeve barke su po svim danasnjim merilima i proracunima idealni sa aspekta stabilnosti. Znaci, ne moze bolje. Najpriblizniji tom obliku su danasnji tankeri,ne bez razloga. Pitam se kako su to ljudi znali pre nekih 3500 - 4000 godina, kada je brodogradnja priznaces, bila prilicno nerazvijena?