НАТО преко Цариградске патријаршије наставља да дроби и цепа православље могућ притисак и на СПЦ

Nema suocavanja sa prosloscu, dana komunistickih zrtava. Iskopavanja Lenjina, rusenja piramide, promjene himne.

Mada nema ni u Srbiji.

Srbi i Rusi jedini komunisti u Evropi.
Da, čak je Putin vratio melodiju sovjetske himne.

Мислиш да треба поставити бомбу Лењину као што је Ослободилачки Покрет Авганистана поставио бомбу Буди? :per:
Ne nego prvo ga treba iskopati pa mu nabiti kolac u sanduk. Pa ga spaliti zajedno sa petokrakom. I srusiti mauzolej, te dovesti svestenike da osvestaju to mjesto.

A na taj plamen Srbi iskopanog Tita da pridodaju.

Rusija DONEKLE ide u tom pravcu ali slabo je to. Kako sam već rekao pokušava se spojiti nespojivo. Ne možeš slaviti i Romanove i one koji su ih ubili krvnički.
Ко слави оне који су убили Романове? Русија и Путин не.

Ne nego prvo ga treba iskopati pa mu nabiti kolac u sanduk. Pa ga spaliti zajedno sa petokrakom. I srusiti mauzolej, te dovesti svestenike da osvestaju to mjesto.

A na taj plamen Srbi iskopanog Tita da pridodaju.
Па,кад смо ми радикали покренули ту иницијативу, сви су нас називали варварима. Сад сте дошли на наше речи.

Па,кад смо ми радикали покренули ту иницијативу, сви су нас називали варварима. Сад сте дошли на наше речи.
Vi radikali ste Crvene Vojvode. Marksisti i darvinisti. Seselj vam je marksisticki doktor nauka.

У част Победе над фашизмом, не слави се убиство Романова, побогу Маки.
Ne može nikako. Ta zastava može služiti kao WC papir. Za ništa bolje nije.

Vi radikali ste Crvene Vojvode. Marksisti i darvinisti. Seselj vam je marksisticki doktor nauka.
Једино је Шешељ хтео Титу да забије колац у срце. Ови твоји ништа.

Ne može nikako. Ta zastava može služiti kao WC papir. Za ništa bolje nije.
Реци то Русима који су гинули под том заставом у рату против Хитлера. И православном свештенству и монаштву које је страдало под том заставом.

Једино је Шешељ хтео Титу да забије колац у срце. Ови твоји ништа.
Ja moje u Srbiji nemam. Zadnji moji su bili Obrenovici. No ih istrijebise radikali.

Реци то Русима који су гинули под том заставом у рату против Хитлера. И православном свештенству и монаштву које је страдало под том заставом.
Jeftina igra emocija.

Ja moje u Srbiji nemam. Zadnji moji su bili Obrenovici. No ih istrijebise radikali.
Њих су истребили њихови. Коловођа преврата, Генцић је био обреновићевац, одани слуга Краља Милана.

"Већ након месец дана,2. јула 1937. године, Политбиро доноси одлуку о спровођењу масовних репресија у земљи.
Како су се вршила хапшења, саслушања, којом су брзином тројке доносиле одлуке о стрељањима – о свему томе је доста речено у књизи. Према подацима владине комисије за рехабилитацију жртава политичких репресија године 1937. је било ухапшено 136 900 православних свештеника, од њих је стрељано 85 300; године 1938. ухапшено је 28 300, стрељана 21 500; године 1939. ухапшено је 1 500, стрељано 900;године 1940. ухапшеноје5 100,стрељано 1100; 1941. године ухапшено је 4 000, стрељано 1 900.

Само у Тверској области било је стрељано 1937. године више од двеста свештеника. У јесен и зиму 1937. године сарадници НКВД су једва стизали да се потпишу на „истражним“ папирима, а у записницима одлука о извршењу смртне пресуде секретар тројке је увек стављао 1 час ноћу, зато што се на писање те бројке трошило најмање времена. Тако је испало да су сви осуђеници у Тверској области били стрељани у исто време. (...)

Почетком пролећа 1938. године власти су одлучиле да је Руска Православна Црква физички уништена и да више нема потребе одржавати специјални државни апарат ради надзора над Црквом и спровођења у живот репресивних одлука власти. 16. априла 1938. године Президијум Врховног Совјета СССР донео је одлуку о ликвидацији комисије Президијума ЦИК ССР о питањима култова. Од 25 000 цркава које су постојале 1935. године, после две године гоњења, 1937. и 1938. године, у совјетској Русији остало је свега 1 277 храмова, као и 1 744 храма која су се нашла на територији Совјетског Савеза након што су му прикључене западне области Украјине, Белорусије и Прибалтика 1939-1940. године.
На тај начин, у целој Русији је 1939. године остало мање храмова него што их је било само у Ивановској области 1935. године. Може се са сигурношћу рећи да су гоњења која су се обрушила на Руску Православну Цркву крајем 30-их година била изузетна по свом замаху и суровости, и то не само у историји Русије, него и у целокупној светској историји.
"
https://svetosavlje.org/zitija-ruskih-novomucenika-knjiga-stradanja-i-utehe/3/

Јел те није Бога страх дуле?

Јел те није Бога страх дуле?
Маки не мантрај, нико не оправдава и не негира те злочине,поготово данас у Русији.
Измишљаш нечега чега нема.

Маки не мантрај, нико не оправдава и не негира те злочине,поготово данас у Русији.
Измишљаш нечега чега нема.
Dokle god slave crvene opravdavaju

I njegovu i bilo čiju .Kad se Rusi okrenu Bogu,tad će i njima svanuti,a ne lažnim idolima kojima se kao i mi klanjaju vekovima .Naravno ,ne klanjaju svi ,ali većina Da
Руси се полако,али сигурно, враћају Богу и Православљу.

IMG_20240729_092705.jpg

Back