NATO pakt ce izgubiti rat u Ukrajini do kraja 2026 - jer ce do tada Rusija izbaciti iz stroja kompletan sastav NATO vojske u Ukrajini

A kad će da pobedi, prošlo 4 godine?

potpuno je nebitno kad

ja sam matematicki izracunao do kraja 2026 ovim intezitetom ako NATO clanice ne upute svoje trupe u Ukrajinu

A onda imamo nuklearni holokaust jer ce Rusija na to odgovoriti lansiranjem nuklearki na NATO zemlje.

Evo ti je ruska vojska juce bila na 15 km od centra Sumija

Znaci citav Sumi ti je danas u potpunom dometu ruske artiljerije dronova i avijacije

Rusija trenutno napreduje prema Sumiju 5 km svaka 3 dana.

Mnogi na NATO ukro strani pozivaju na napustanje Sumija da bi se skratile linije fronta , jer NATO strana nema vojsku da brani taj deo.

Ako Komsomolac laze zasto molite i kumite za primirje?

Inace ruska vojska ti je jutros na 10-15 km od centra Sumija

Zasto? Pa zato sto ne mozete da ispratite sa brojem vojnika toliku liniju fronta

Ako je tako, zašto Rusi jednostavno ne satru ukrajinske snage i uđu u Kijev iz čijih su predgrađa već izbačeni?
Ovakav raspon gubitaka kakav ti tvrdiš da imaju Ukrajinci su imali Nemci 1944. Rusi su pokrenuli Bagration, jednu od najbriljantnijih operacija ikad, satrli nemačke snage i napredovali stotine kilometara.
Zašto to ne urade sad, na mnogo manjem frontu sa mnogo slabijim protivnikom?

Ako Komsomolac laze zasto molite i kumite za primirje?
Совјет Викли каже да Украјинци чине велике метаније за примирје
1749540529200.png

Ako je tako, zašto Rusi jednostavno ne satru ukrajinske snage i uđu u Kijev iz čijih su predgrađa već izbačeni?
Ovakav raspon gubitaka kakav ti tvrdiš da imaju Ukrajinci su imali Nemci 1944. Rusi su pokrenuli Bagration, jednu od najbriljantnijih operacija ikad, satrli nemačke snage i napredovali stotine kilometara.

Zato sto se rat danas moderan ne vodi tako kako ti mislis . Tako sto jurnes sa 300.000 vojnika recimo na Kijev . Rat se promenio dijametralno za par godina uvodjenjem dronova na bojiste .

Vodi se iscrplivanjem uz izbacivanje sto vise neprijateljskih vojnika uz sto manje gubitaka na svojoj strani.

To je objasnio pukovnik Daglas MekGregor.

Al ti to ne pratis .

Rekao ej da u danasnje vreme kada dronovi nonstop izvidjaju svaku stopu fronta + sateliti , bilo kakvo iznenadjenje, koncentracija trupa i prodori su nemoguci osim ako neprijatelj to ne dozvoli - kao sto su Rusi dozvolili da NATO pakt prodre u Kursk i tako namamili najbolje NATO trupe u zamku gde su potpuno unistene.

Danasnji rat se vodi iscrpljivanjem i ako nisi sposoban da neprijatelju naneses vece gubitke nego on tebi , a pri tom imas manje resursa u ljudstvu i tehnici od njega jedino sto ti preostaje jeste da kapituliras jer vreme ne radi za tebe.

pa sta je za tebe dokaz? Jel dokaz mozda to sto ruska vojska napreduje polako na svim delovima fronta dok je NATO ukrajinska vojska u totalnoj defanzivi?

Jel to dokaz mozda ili nije ni to ?
Ukrajinci po tebi nemaju više ljudstva, ni tehnike, ni goriva. Zašto se onda polako napreduje?

Zato sto se rat danas moderan ne vodi tako kako ti mislis . Tako sto jurnes sa 300.000 vojnika recimo na Kijev . Rat se promenio dijametralno za par godina uvodjenjem dronova na bojiste .

Vodi se iscrplivanjem uz izbacivanje sto vise neprijateljskih vojnika uz sto manje gubitaka na svojoj strani.

To je objasnio pukovnik Daglas MekGregor.

Al ti to ne pratis .

Rekao ej da u danasnje vreme kada dronovi nonstop izvidjaju svaku stopu fronta + sateliti , bilo kakvo iznenadjenje, koncentracija trupa i prodori su nemoguci osim ako neprijatelj to ne dozvoli - kao sto su Rusi dozvolili da NATO pakt prodre u Kursk i tako namamili najbolje NATO trupe u zamku gde su potpuno unistene.

Danasnji rat se vodi iscrpljivanjem i ako nisi sposoban da neprijatelju naneses vece gubitke nego on tebi , a pri tom imas manje resursa u ljudstvu i tehnici od njega jedino sto ti preostaje jeste da kapituliras jer vreme ne radi za tebe.
Ovo je takva budalaština da...ne znam šta da kažem.

Ukrajinci po tebi nemaju više ljudstva, ni tehnike, ni goriva. Zašto se onda polako napreduje?

gde sam rekao da nemaju alo ?

Rekao sam da imaju jos 760.000 vojnika

Zato se polako napreduje jer je fokus ruske vojske da ubije sto vise NATO vojnika uz sto manje gubitaka na svojoj strani

Rusi su mnogo vojske gubili na pocetku rata upravo zbog takvih prodora u dubinu - gde ti bokovi vojske koja prodire i logistika bivaju izlozeni napadima neprijatelja iz pozadine - izvukli su pouku i sada napreduju vrlo sporo uz fokus da ubiju sto vise vojnika neprijatelja uz sto manje stradanja na svojoj strani

Zato

Ovo je takva budalaština da...ne znam šta da kažem.

pa ne znas sta da kazes jer nemas pojma o ratu i cinjenice ti se ne primaju u glavu

zato nemas

samo trtljas onako bez veze bez ikakvih argumenata kao i kolega @Dе Sisti

Jeftino podhebavanje i trolovanje je vas krajnji limit.

Бизнис, бизнис...

А, знаш ли да је за ослобађање Кијева, 400,000 Совјета изгинуло ?!?

--
Погубиш се мало у временима пре 80 година, још када ставиш Хитлера уместо Путина, тек је то папазјанија

gde sam rekao da nemaju alo ?

Rekao sam da imaju jos 760.000 vojnika

Zato se polako napreduje jer je fokus ruske vojske da ubije sto vise NATO vojnika uz sto manje gubitaka na svojoj strani

Zato
Rusi nikad, ali nikad, nisu bili poznati po tome da se trude da imaju manje gubitke. Nikad, nigde.

pa ne znas sta da kazes jer nemas pojma o ratu i cinjenice ti se ne primaju u glavu

zato nemas

samo trtljas onako bez veze bez ikakvih argumenata kao i kolega @Dе Sisti

Jeftino podhebavanje i trolovanje je vas krajnji limit.
Pa ne znam, jedino ako se moderno ratovanje vratilo na pozicioni rat iz 1915.

Rusi nikad, ali nikad, nisu bili poznati po tome da se trude da imaju manje gubitke. Nikad, nigde.

U ovom ratu jesu . Imaju mnogo manje gubitke. Razmene mrtvih to dokazuju to su sve zvanicni podaci koje ti prenabegavas jer ne idu tebi u korist.

Tvrdoglavo tvrdis drugacije da Rusi vise ginu i ako situacija na diplomatskom i vojnom planu dokazuje drugacije.

Potpuno si operisan od realnosti.

Zato jedva cekam kraj 2026 da ti ponovo ovu temu gurnem pod nos kad bude padao Kijev ko Saigon 1975.

Ja сам мислио да је успешно одрађена операција у Сирији 2015-2020 била почетак успешне примене нове доктрине чувања људства.
Но, 2022. година је показала да се враћају добрим старим људским таласима као тактици напада

U ovom ratu jesu . Imaju mnogo manje gubitke. Razmene mrtvih to dokazuju to su sve zvanicni podaci koje ti prenabegavas jer ne idu tebi u korist.

Tvrdoglavo tvrdis drugacije da Rusi vise ginu i ako situacija na diplomatskom i vojnom planu dokazuje drugacije.

Potpuno si operisan od realnosti.

Zato jedva cekam kraj 2026 da ti ponovo ovu temu gurnem pod nos kad bude padao Kijev ko Saigon 1975.
Razmene mrtvih ne dokazuju baš ništa.
Pa Rusi se već bili u predgrađima Kijeva 2022. pa izbačeni odatle.

Back