NATALNA KARTA - U SLIKAMA

Ово што је написала Невеста донекле и јесте тачно. Перфекциониста јесам и приликом избора партнера ми је најважнија њена уредност, педантност и савршена чистоћа... ако ми жена изгледа мало запуштено или недотерано, нема прођу код мене па макар била и Моника Белучи лично. Али код секса је друга ствар... ту волим и мало прљавштине :).

Нађох нешто јутрос о Венери са Плутоном:

Ovo je aspekt ogromne strasti. Ljubav ovde ponekad traži da se rodi u najopasnijim situacijama, kao što su rat ili neke druge katastrofe. U svakom slučaju, osoba koja nosi u sebi određenu opasnost je ona u koju se natus zaljubljuje, pa to mogu biti i kriminalci, ljudi koji su došli iz rata ili magovi nekakvi. Magnetičnost je snažno naglašena, pa natus predstavlja snažan magnet za suprotni pol. Mora postojati bar jedna ljubav koja će trajati do smrti, nezavisno od toga da li će im druge okolnosti dozvoliti da budu zajedno.
U nepovoljnim aspektima, dolazi do krajnje fatalnih veza, koje se završavaju u mržnji, a zbog Plutonove magnetične prirode – nije ih lako ni završiti. Naime, natus ulazi u vezu sa opsesivnom osobom od koje se ne može osloboditi ni kad bude želeo. Fatalnost i strasti ovde ubijaju ljubav.

Е ово ме, признајем, далеко реалније описује :).

За сада је мој асцедент издржљивији и јачи од свих планета и астролошких брбљиваца заједно, па не верујем да ћу баш преко ноћи из једне крајности прећи у другу :D. Како год, увек постоји излаз - боље затражити добровољну смрт него изгубити део мужевности - сексуалну част! Уосталом, мишљења сам да на потенцију не може да утиче никаква виша сила, већ је све у глави. Ако је човек ниског самопоуздања и ако је несигуран у себе, биће импотентан у сваком сегменту живота па и у сексуалном, а насупрот томе ако је високог самопоуздања, биће потентан у сваком сегменту живота. Просто и једноставно.

Иначе, на целој наталној карти једино где сам себе стварно препознао, у смислу да кажем "да то сам ја и тако ме и други виде", јесте најпре асцедент Шкорпија, коњукција Меркур - Марс и Mесец и Сунце у Лаву у 9 кући. Са осталим планетама, као нпр. са онима у Јарцу, Раку па и са Венером у Девици, искрено да кажем и нисам приметио неке велике блискости.

Poslednja izmena:
Venera je u 10 polju.
A ne znam ovo za Sunce i Mesec, znam samo da su zajedno u 9 kuci. Videcu kasnije na 'astrodienstu' kakav im je aspekt. Cini mi se da sam negde procitao da Sunce u konjukciji sa Mesecom nije dobro jer donosi nesrece :confused:...

i meni je u 10, u konjukciji sa plutonom. :)
pitam zato što se 6 polje često vezuje za impotenciju.

zavisi da li su aflikovani. prirodno je da budu u harmoničnom aspektu, sve ostalo ne valja.

sama pozicija plutona nije najsrećnija, strah od života, strah od promena, sklonost analnom sexu... ima više varijcija na temu. :)
ublaženo je ako je pluton na asc, odnosno u konjukciji, daje na jačini, harizmi.
a svetla su u konjukciji, ili ne?
kvadrat sunca sa plutonom može da simboliše okrutnost, autoritet, dominaciju, ulivaš ljudima strah, da bi došao do cilja ne biraš sredstva, nezgodan neprijatelj, ideš na sve ili ništa, nedostatak skromnosti i vrlo često rukovodeću položaj. pogledaj kojim kućama vladaju oba, za mesec takođe.
kvadrat meseca i plutona nosi različie simbolike zavisno da li se radi o muškom, ili ženskom horoskopu. aspekt 'prokletstva' u ženskom, može da uzrokuje malignitet i sl. u muškom raskorak između osećanja i razuma, s jedne strane plemenitost i emotivnost, sa druge ljibomora, beskrupuloznost, teško primaš kritike i savete, ovo su neke od osobine koje mogu dovesti do toga da ponavljaš stalno iste greške.

sunce i mesec su ti lavu u 10 kući? ako je tako visok položaj, dominantan, sujetan, kreativan, voliš pohvale, aplauze, moguće promene u karijeri... dovoljno je jedno svetlo u 10 polju da bi se moglo sa velikom verovatnoćom tvrditi da ćeš na neki način biti slavan/poznat.
a pluton u škorpiji? pogledaj kako je aspektovan mars, kojom kućom vlada mesec i ostale aspekte da bi dobio precizniju sliku... nije loše koliko zvuči. :)

Poslednja izmena od moderatora:
sama pozicija plutona nije najsrećnija... sklonost analnom sexu... ima više varijcija na temu. :)

Уф, где ме нађе :per:... тамо где је најтоплије, тамо највише волим да се угрејем :).

ublaženo je ako je pluton na asc, odnosno u konjukciji, daje na jačini, harizmi.

Јесте на асцеденту, али не у 1 пољу.

a svetla su u konjukciji, ili ne?

Чини ми се да јесу.

sunce i mesec su ti lavu u 10 kući? ako je tako visok položaj, dominantan, sujetan, kreativan, voliš pohvale, aplauze, moguće promene u karijeri... dovoljno je jedno svetlo u 10 polju da bi se moglo sa velikom verovatnoćom tvrditi da ćeš na neki način biti slavan/poznat.

Не, они су ми у 9 кући, а у 10-ој ми је Марс у Лаву. Он је у коњукцији са Меркуром, а чух да то даје добре говорнике :D.

a pluton u škorpiji? pogledaj kako je aspektovan mars, kojom kućom vlada mesec i ostale aspekte da bi dobio precizniju sliku... nije loše koliko zvuči. :)

Марс је аспектован са Јупитером у 8 кући, са Сатурном и са Ураном. Без икаквих афликација.

Poslednja izmena:
ako je na stepen, dva od asc može se tumačiti i kroz simboliku prvog polja.
so i mo u 9 govore o životu u inostrantvu, zanimanju za religiju i filozofiji... mars u 10 je dobar za karijeru sva je energija usmerena na ovo polje, ali često bez jasnog cilja, u smislu da započneš jedno i odustaneš ako se zaineresuješ za drugo... ako su so i mo na osi 9 polja, takođe kao i pl se tumače kroz simboliku 10. kontam da je me u konjukciji i sa so.
me 0 ma može da se tumači i kao brzopletost... tipičan aspekt ljudi koji uvek moraju biti u pravi. moguće da je ublaženo harmoničnim aspektima ma.
nije zgodno bez slike... napipavam u mraku.

Hvala ti u svakom slucaju.
Da vas ne bih vise smarao i dosadjivao, danas popodne sam narucio preko jednog sajta izradu natalne karte, izvrsio sam uplatu na ziro racun, i do ponedeljka bi trebalo da mi stigne kompletno tumacenje karte. Pa cemo videti sta kazu zvezde :).

sunce iz 9 polja u 7 znaci promenu mesta boravka zbog partnera i to moze da da vezu sa inostranstvom, drugi deo je Pluton iz 1 u 9 sa konjukcijom Urana iz 3 polja i sve to lepo okruzilo MC..I Uran i pluton nemaju kvadrat sa Merkurom, Sunce iz 9 konjukcija Jupiter koji je iz Strelca u 1 polju.,,ja kazem da ces svakako da menjas i grad zivljenja i drzavu i to zbog nekog partnera...da li Blizanci lice na Ameriku i Kanadu i Lav-Devica u 9 polju ..ne znam tacno ali Vani Jeste...A ovaj Neptun iz 4 u 12 u Skorpiji..i on vuce na daleko jako, prekookeansko...

Odavno nema Vipcurlic...Uspela sam da nadjem njen odgovor na moja pitanja (str 122 )...Vip ako nas citas i dalje puno te pozdravljam...

Poslednja izmena:
Postovanje svima,
nova sa na forumu i dosta am citala sta ste komentarisali i kako ste analizirali natalne karte.Ja vec neko vreme pokusavam da analiziram svoju kartu,pomalo mi i uspeva.Nikako ne mogu da skapiram -te neke,sekstile trigone itd....znam u kojoj kuci mi se koja planeta nalazi,i kom znaku pripada.Jedino je problem sto ne umem da povezem.Najvise me zanima kuca u kojoj sam se udala,jer u njoj vec 20 god.nema apsolutno nikakvog napredka.inace zivim u vanbracnoj zajednici...prilozicu svoju natalnu kartu,pa ako neko ima vremena,neka je pogleda.puno pozdrava!

Back