Natalitet ili standard?

Али двоје не обезбеђује биолошки опстанак друштва, потребно је бар 2,1 деце по породици

Ovo je još jedna mantra, Biološki opstanak , ali u kojem vremenskom okviru i kakvim okolnostima. To, samo po sebi ništa ne znači ...

Niko normalan, ko živi u relativno malim stanovima ili kućama ne želi da ima troje ili četvoro dece. Osim roma ili cigana, kako ko voli. Treba pokrenuti jednu akciju da svaka ciganka ima minimum po 5-6 dece, u cilju povećanja nataliteta. Pa , da Srbija definitivno postane ciganska zemlja, već je u to jednom meri

Samo zarobljenici se ne ubijaju hladnokrvno.

To su samo radili fasisti.

Vidis da Ameri imaju desetak zarobljenika u Gvantanamu, i velikih problema sa njima, a nikada im nije plao na pamet da ih postreljaju...

A nas "heroj" Ratko, koliko je postreljao ZAROBLJENIKA BEZ ORUZJA?

Junastvo, nema sta....:bljak:

Вероватно је требало 10 година да их држе затворене и да би их свскодневно муче.
Хумсније је побити гамад.

Ovo je još jedna mantra, Biološki opstanak , ali u kojem vremenskom okviru i kakvim okolnostima. To, samo po sebi ništa ne znači ...

Niko normalan, ko živi u relativno malim stanovima ili kućama ne želi da ima troje ili četvoro dece. Osim roma ili cigana, kako ko voli. Treba pokrenuti jednu akciju da svaka ciganka ima minimum po 5-6 dece, u cilju povećanja nataliteta. Pa , da Srbija definitivno postane ciganska zemlja, već je u to jednom meri

A ja opet znam dosta njih koji žive u stanovima i nekim ogromnim kućama a imaju po troje i više djece.

Standard, natalitet je apsolutno nepotrebna stavka kada za cilj ima proizvođenje genetičkog otpada bez ikakvih šansi za uspeh u životu, decu osuđenu na večno siromaštvo i preživljavanje.

Али, мудри људи слушају ону Божију препоруку из Библије ,,рађајте се и множите се, напуните земљу и њоме владајте", а не људска лапрдања о ,,стандарду", ,,генетском отпаду", итд. Као што рекох, изумирање неке врсте, народа, расе, је знак њене болести. А управо тамо где је тај ,,стандард" завладао (тренутно је то бела раса, европски народи), дешава се изумирање народа. Све што води у смрт, није здраво. Према томе, идеологија која ставља стандард изнад рађања је болесна.

Наравно, не кажем ја да ми треба да живимо ко неки азијски народи или као неки црначки или неки арапски народи, али само кажем да не смемо никада стандард да ставимо изнад наталитета. Јер, кад се то деси, крене изумирање. Треба дакле, ускладити и једно и друго, треба рађати, али и живети добро (зашто да не). Али, не смемо рећи, није важно рађање, важан је стандард.

Ко тако размишља, нема будућности.

Još uvek ne vidim odgovor na jednostavno pitanje:

Koja je svrha visokog nataliteta?

Da li bi iko bio srećniji da Srbija ima više stanovnika a samim tim i više ljudi na birou za zapošljavanje?

Pa samo ako bi mnogi od tih novorodjenih postajali uspešni preduzetnici i da su neki genijalci koji umeju zaraditi pare. Na primer da odu u Nemačku pa sljakaju dan-noc i onda skupe pare i dodju ovde da pokrenu biznis i naravno uspeju u tome. Mada verovatnoća je mala za tako nešto.

Da li bi iko bio srećniji da Srbija ima više stanovnika a samim tim i više ljudi na birou za zapošljavanje?

Ево сад ћу ти објасним.

Пензиони систем се пуни доприносима које уплаћују радници (односно послодавци у име радника).

Ако у земљи имаш негативан природни прираштај, онда ћеш имати 1 милион радника и 2 милиона пензионера.

Узмимо да је просечна пензија 100 евра, а просечна уплата једног радника у пензиони фонд месечно око 20 евра.

То значи да ће у пензиони ПИО фонд улазити 20 милиона месечно (милион радника пута 20 евра) а издаци ће ти бити 200 милиона евра (2 милиона пензионера пута 100 евра).

То ствара минус од 180 милиона евра.

Онда је држава приморана да уводи друге намете на народ, нпр. ПДВ, повећани порез на добит или некретнине, и да те паре усмерава у пензије, уместо тамо где би пореске паре требало да иду (инфраструктура, судство, школство, здравство, војска, полиција, енергетика).

Онда те услуге пропадају јер не добијају довољно фондова, па се возимо по пропалим путевима,, грејемо се из термоелектране од пре 100 година или умиремо у чекаоници болнице или чекамо 2 године на скенер.

Тиме народ сиромаши, услуге пропадају...

Али што је још горе, тако порески оптерећена атмосфера одвраћа отварање нових фирми и даљи развој економије.

А чак и да неко хоће да отвори фирму, нема довољно младих људи које би запослио јер је наталитет негативан.

И то се зове Спирала Смрти.

Друштва која имају добар стандард али низак наталитет су приморана да увозе мигранте да им се не би догодило ово што сам написао. Кад у развијеној држави има довољно беба (Ирска, Исланд), оне не увозе мигранте (макар не у већим количинама) јер има довољно домицилног народа да попуни радна места.

Друштва која имају висок наталитет а низак стандард нису сиромашна јер имају "много гладних уста" него зато што су обично финансијски неспособна, верски затуцана и генерално су друштва у распаду. Пакистан је бедан због менталитета Пакистанаца који покушавају да убију девојчице које иду у школу. Не зато што праве пуно деце.

Natalitet ima smisla, samo tamo, gde postoji manjak radne snage, tj ljudi u mladim i zrelim godinama su maksimalno zaposleni i treba mladih generacija, da nastave taj kontinuitet, kao u Japanu

U propalim zemljama poput Srbije, ima ljudi, ali nema posla, tj normalnih poslodavaca i privredne aktivnosti. Znači, NEMA posla za ljude, koji su u punoj zrelosti, da daju optimalan učinak na poslu, kad bi ga imali

Znači, jako mnogo ljudi, pogotovo godište od 60 ih do 80 ih je nezaposleno. I penzioni fond se ne puni zbog toga, a ne što nema radne snage

U takvim okolnostim je bespredmetno pričati o natalitetujer to znači, samo novu sirotinju psiho i socijalnu patologiju, nevolje u porodici

U zemlji, gde vlada beda i nemaština, svaki i vrlo nizak natalitet je preveliki, jer je alternativa, pretvaranje u rajeve na zemlji poput Brazila, Indije i Nigerije

recimo da imas jedno ili dvoje dece,ako krenu svojim putem ti ces pod stare dane ostati sam kao panj.Imao sam priliku da razgovaram sa jednim crnogorskim muslimanom koji ima sedmoro brace i sestara.Uglavnom su svi rasuti izvan rodnog sela (EU) izev najstarijeg koji je sve nasledio.Covek mi kaze ovim recim "Da svako od nas posalje samo 100€ mesecno roditeljima,njima penzija nije potrebna,moj otac je to zasluzio".Prednost brojnih porodica je da deca jedno drugu vuku kroz zivot,lakse se uklapaju u drustvo jer su od malih nogu socijalizovana.Gde je dvoje tu cesto dodje do otudjivanja i kasnije svadje oko podele nasledstva.Dgodi se saobracajka ili neka druga nesreca i porodica je ugasena.Brojne porodice imaju mnogo pozitivnih strana

Natalitet ima smisla, samo tamo, gde postoji manjak radne snage, tj ljudi u mladim i zrelim godinama su maksimalno zaposleni i treba mladih generacija, da nastave taj kontinuitet, kao u Japanu

U propalim zemljama poput Srbije, ima ljudi, ali nema posla, tj normalnih poslodavaca i privredne aktivnosti. Znači, NEMA posla za ljude, koji su u punoj zrelosti, da daju optimalan učinak na poslu, kad bi ga imali

Znači, jako mnogo ljudi, pogotovo godište od 60 ih do 80 ih je nezaposleno. I penzioni fond se ne puni zbog toga, a ne što nema radne snage

U takvim okolnostim je bespredmetno pričati o natalitetujer to znači, samo novu sirotinju psiho i socijalnu patologiju, nevolje u porodici

U zemlji, gde vlada beda i nemaština, svaki i vrlo nizak natalitet je preveliki, jer je alternativa, pretvaranje u rajeve na zemlji poput Brazila, Indije i Nigerije
druže, veze ti sa eonomijom nemaš, ti uopšte ne slušaš šta priča premijer, privatna inicijativa i preduzetništvo treba da bude naš novi mentalitet. Ljudi treba da sami pokreću svoje biznise i proizvodnje i onda će svi imati posao pa makar nas bilo petsto miliona, ali ne lakše je sedeti kući i kukati kao nema posla. Srbi su svetski šampioni u kukanju

druže, veze ti sa eonomijom nemaš, ti uopšte ne slušaš šta priča premijer, privatna inicijativa i preduzetništvo treba da bude naš novi mentalitet. Ljudi treba da sami pokreću svoje biznise i proizvodnje i onda će svi imati posao pa makar nas bilo petsto miliona, ali ne lakše je sedeti kući i kukati kao nema posla. Srbi su svetski šampioni u kukanju

Kako da razvijemo preduzetnički mentalitet kod Srba kad roditelji vaspitavaju decu kao da je 1971 to je sad veliko pitanje?

ne moguce je imati firmu

A ti, imaš veze sa ekonomijom, pa citiraš jednu spodobu, poput Vučića

Kako, da pokreću svoje "biznise", ako u startu nemaju novca i nemaju, šta da daju pod zalog, čak i kada bi im uspeh bio osiguran ?

Šta pokrenuti, kada je kupovna moć stanovništva krajnje loša i jedini izvor sigurni izvor prihoda su penzije i plate parazita zaposlenih u javnom sektoru koje su besomučno naguravali od 5 oktobra na ovamo

Ova zemlja je razorena bombardovanjem i neoliberalnim satiranjem od 2000 te na ovamo. Ona je finasijski porobljena, nema proizvodnje, nema normalne industrije, zaposšljavanja, izvoza, da bi ostao višak i da bi postojala kupovna moć za te "biznise", koje su najčešće u trange frange kategoriji

Da li je lakše imati nekakvu delatnost u razvijenim zemljama, poput jakih zemalja EU, koje su pri vrhu piramide novca ili u Srbiji, kojoj ne preostaju ni ostavi ostataka i gde ljudi štede na hrani i sredstvima za higijenu. jadno ti je sagledavanje ekonomije

Dzej Ramadanovski

Radjaj sinove

Ja glasam za ljubav
reskiram zbog nje
sve sto imam u zivotu
a to sto si meni ucinila ti
visoka je cena za lepotu

Ref.
Radjaj sinove, idi drugome
samo pusti me na miru
necu umreti, jos cu voleti
makar negde u Sibiru

Zbog tebe sam svaki izdrzao bol
bos sam hodao po staklu
i bio sam spreman, samo nebo zna
da zajedno gorimo u paklu

Ref.

Ja ginem za ljubav
ne zalim zbog nje
cak i glavom da se plati
al' to zadovoljstvo, da te molim ja
to ti nikad necu dati

Ref. 2x

Nisi ništa objasnio.
Koliko znam važan je BDP a ne broj stanovnika. BDP ne zavisi od broja stanovnika nego od ostvarene proizvodnje.
Zahvaljujući savremenoj tehnologiji veliki BDP se može ostvariti sa malo zaposlenih. Znači da nije neophodan veliki broj stanovnika nego pametan a ne partijski rad!

Да, али мора да има неко ко ће да ти ствара БДП.

Не прецењуј механизованост и роботику. Упркос обећавајућем старту, механизоване фабрике су још деценијама далеко.

О другим гранама да не причамо.

Back